Şimdi Ara

Taşıt Kredisiyle Aracımı Sattım MERAK EDENLER İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı satıyorum, alacak arkadaş bir miktarını taşıt kredisi çekecek...

Kalan miktarı elden verecek o konuda sıkıntı yok...

1. Kredi miktarını bana nasıl ödeyecekler süreç nasıl ?

2. Bankadan aldığım fax yazısında Aşağıdaki şartlar tamamen sağlanırsa miktar hesabınıza geçecek yazıyor ? (YAZI da trafik tescil belgesinde xxxx bankasına rehinlidir yazması)
    Bu trafik tescildeki yazı nerede yazılıyor? Noterde mi trafik şubesinde mi ?

3. Ben satışı yaptıktan sonra adam bankayı arayıp kredi çekmekten vazgeçtim, trafiğe de gidip peşin aldım derse ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu78 -- 15 Temmuz 2014; 23:29:02 >

• Aracın plakası değişmez ise noterdeki geçici ruhsat bankadaki işi yapmanıza yetiyor. Banka ile konuşun. Bu dediğimi teyid edin. Noterden rehinli satış, plaka değişimi istenmediği sürece mümkündü. Banka sistemden görebiliyor. 4 yıl önceki bilgim. Değişmiş olabilir. Bunun için bankadan teyid alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben bir sefer bu şekilde araç sattım ama bir daha tövbe bu işe bulaşmam.Stres dolu yaşadığım iki haftayı hala unutamıyorum.Bir kere noterde satışı verdikten sonra iş bitmiyor.Banka size ödeme yapmak için aracın kasko ve sigorta işlemlerinin tamamlanmasını istiyor.İşte tam bu esnada sizin aracı alan da benim sattığım adam gibi vurdumduymaz ve taklacı ise sizi biraz süründürebilir.Bankadan ne yazısı alırsan al alan adam kasko ve sigortayı yaptırmadan paranı alamazsın.Tabi benim yaptığım salaklığı yapmayarak noterden satışı verdikten sonra aracın anahtarını ve aracı bankadan parayı almadan alan kişiye teslim etmezseniz sıkıntı yaşama ihtimaliniz düşer.Ben noterden satışı yaptıktan sonra acelem varmış gibi anahtarı ve aracı alan adama teslim ettim.Bankaya gidince aracın kasko ve sigorta işleri yapılmadan ödeme yapamayız sözünü duyunca şok oldum.Adam o gün param yok yarın yaparım,yarın gelir sonraki güne kaldı diye diye beni tam 1 hafta uğraştırdı.Hatta bu süreçte aracın masrafı çıktı bana pahalıya geldi vs vs diyerek kıvırmaya benden para koparmaya da çalıştı.En sonunda nihayet 1 hafta sonunda parayı alabildim.Parayı alırken bankadaki görevliye;ya aracı alan kişi kaskoyu yapmasa beni ben ne yapacaktım diye sorduğumda beyefendi banka her zaman kendini güvenceye alır dedi.Ben de bir daha bu şekilde satış yapmaya tövbe dedim.Sıkı durun şimdi:Noterden satış yaptıktan sonra e devletten sorgulattığımda araçta rehin falan gözükmüyordu.

• bu isler sikintili bayagi.en guzeli eski sistemden gitmek.al gulum ver gulum.hem arabani sat,hem karsi tarafin sigorta kasko yaptirma keyfini bekle...en temizi,arac noterden once sigorta sirketine gitse,alici kisi sigorta ve kasko icin gerekli islemlerin ucretini sirkete verse,noter cikisida arac teslim edilmeden sigorta kaskoda yapilsa.boylece herkesin isi gorulmus olur.alici yok sonra yaptiracagim diye yan cizerse satisi yapmayin gitsin.

• anlaşılacağı üzere noter satışını yaptıktan sonra alıcının keyfine kalmış oluyorsunuz. madem krediyle alacak bir yerden nakit para bulsun size versin siz de onun bir yakınına satın noterden. sonra alıcı bankadaki prosedürlere uygun olarak ne yapıyorsa yapar.
  • Bu işler sıkıntılı en temizi karşı tarafa ihtiyaç kredisi kullandırıp paranızı aldıktan sonra aracın satışını vermek.
  • Cevaplar için teşekkürler.. Bilgilendirme ve merak edenler için süreci yazayım..

Noterden aracın satışını verdim... (Bu arada imzadaki HONDA yı 41.800 e sattım..)

Adamın çekeceği kredi 28000 idi... Geriye kalan 13.800 ü noter satışından sonra beraber bankaya gidip hesabından çekip verdi.. Paranın size geçmesi için 2 koşul var.. 1 noter satışı (ve evrakların bankaya faxlanması) ki o yapıldı sonrası da kaskonun yapılması ve bankaya faxlanması...

Sattığım adamın sigortacısının yavaş çalışması nedeniyle ertesi güne kaldı satışı yaptıktan yaklaşık 23 saat sonra paramın tamamını aldım..

Bir daha satar mıyım bu şekilde bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu78

Cevaplar için teşekkürler.. Bilgilendirme ve merak edenler için süreci yazayım..

Noterden aracın satışını verdim... (Bu arada imzadaki HONDA yı 41.800 e sattım..)

Adamın çekeceği kredi 28000 idi... Geriye kalan 13.800 ü noter satışından sonra beraber bankaya gidip hesabından çekip verdi.. Paranın size geçmesi için 2 koşul var.. 1 noter satışı (ve evrakların bankaya faxlanması) ki o yapıldı sonrası da kaskonun yapılması ve bankaya faxlanması...

Sattığım adamın sigortacısının yavaş çalışması nedeniyle ertesi güne kaldı satışı yaptıktan yaklaşık 23 saat sonra paramın tamamını aldım..

Bir daha satar mıyım bu şekilde bilmiyorum

İşinizi kafa ağrıtmayan bir şekilde atlatmanız güzel gerçekten fakat bu şekilde çok fazla risk almışsınız.Şanslısınız ki düzgün bir adama denk gelmişsiniz.Eğer karaktersiz birisi olsa bu şekilde satış yönteminde çok kafa ağrıtır.

• hadi hayirli olsun.alanada satanada

• noter satışı bittikten sonraki alacak-verecek sıkıntıya girer, WC ye gidiyorum dese risk, iyi güvenmişsiniz.

Allah herkesin karşısına iyileri çıkartsın.

hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

noter satışı bittikten sonraki alacak-verecek sıkıntıya girer, WC ye gidiyorum dese risk, iyi güvenmişsiniz.

hayırlı olsun.

İşte bu yüzden devlet adı verilen,bizleri koruyan yapılara ihtiyacımız vardır.Zira devlet kavramı, 5 şeritli yol yapıp 56 ile gittiniz deyip ceza kesmek için değildir.İşte ne zamanki bizler böyle basit bir ticarette bile ne yapıp yapmayacağımıza forum aracılığı ile değil de nasıl olsa kanunlar beni korur dersek o zaman bir Kanada olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcay1414

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

noter satışı bittikten sonraki alacak-verecek sıkıntıya girer, WC ye gidiyorum dese risk, iyi güvenmişsiniz.

hayırlı olsun.

İşte bu yüzden devlet adı verilen,bizleri koruyan yapılara ihtiyacımız vardır.Zira devlet kavramı, 5 şeritli yol yapıp 56 ile gittiniz deyip ceza kesmek için değildir.İşte ne zamanki bizler böyle basit bir ticarette bile ne yapıp yapmayacağımıza forum aracılığı ile değil de nasıl olsa kanunlar beni korur dersek o zaman bir Kanada olabiliriz.

+
    insanın olduğu yerde her şey mümkün, bunun da akıldan çıkmaması lazım. ( inşallah o günleri görürüz. )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.