Şimdi Ara

Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende birşey sandım, böyle vergiler bize sakız gibi gelir çiğner tükürürüz   devlette elini korkak alıştırmış, en iyi vuruşunuz bu mu yani, yap şunu %10 biz bundan anlarız  

• Al-satçılar fiyatlara 20 bin tl zam yapar artık. Ne de olsa o vergi yükünden kurtulmak gerekiyor!
    Elektrikli araçlara gelen ötv zammı kadar üzmedi.

Bu karara gelen tepkileri iyi analiz edin. %80'e çıkan ötvye itiraz edenlerin en az 2 katı kadar tepki toplar bu konu.

Vergiyi savunmuyorum da artık öyle durumdayız ki fakir tamamen bastırıldı. Sadece zengin cebinden çıkan paranın makarasını yapıyor.

Bunun dışında martta zaten araçlara yüklü zam yapacaklar dolar indikten sonra çıktığı yere geldi diye. bin, bin 500 tllik fazla fiyat artık umursanmaz duruma geldi.

• YUH!
  • Bu toplum tam olarak böyle yaşamayı hak ediyor
  • Zaten 3-5 bin liralık kıytırık şahin, toros arabalar 30-40 bin tl ye satılıyor şimdi onuda alamaz insanlar. Yavaş yavaş solunum vergisi yaklaşıyor artık.
  • S.ct.gımızdan da vergi alacaklar. Nefes alıyorsun vergisi. ayaga kalkma vergisi... uçuyoruz ekonomik olarak

• Allah perişan eylesin!
  • Bunun amacı nasıl 2. eli bitirmek olsun amaç sadece 3-5 sakal bizi de gör

• Bende merak ediyodum akıllarına gelmedi mi 2. el araçlardan vergi almak diye

• Republic of Tax
  • Millet satarken değerinin altında gösterecek artık... 100.000 TL araç noter de 95 yazacak... Veya çok dusuk gösterip vergiden kaçacak.

Ya da herkes rakam yükseltecek çok ucuzmuş gibi ikinci el araçlar.
  • Vergiyi satan mı verecek sanki? Olan yine alıcıya olacak.
  • Kulağımızın arkasıda vardı.
  • 1) Arabayı sıfır alırken en az bir araba parası da devlete ver.

2) Arabayı kullanırken aldığın her yakıt için tonla vergi ver.

3) Otoyola gir para ver.

4) Köprüden geçsen de geçmesen de para ver.

5) Bakımı, lastiği, muayenesi, sigortası, kaskosu, cezası, kazası her şeyde devlete de para ver.

6) 6 ayda 1 MTV ver.

7) Yıllar sonra dolar uçsun, lira değersizleşsin ve arabanın değeri artmış gibi göründüğü için arabayı satınca gelir elde etmiş gibi ol ve buradan da gelir vergisi ver.

8) Alan vatandaş notere iki kağıt parçası için tonlarca para versin ve o paranın da çoğu devlete gitsin.

...

Bitti mi? bitmedi.

Şimdi bir de satıştan binde 5 para verilecekmiş efendilere

Biiiiiip diyorum. Siz anladınız

• 2023 seçimlerinde arkanıza baka baka , ağlaya ağlaya gideceksiniz. Hiçbirinizden eser kalmayacak. Ahirette yatacak yer bulamayacaksınız. Bu milletin ahı sizi cehennem ateşinde cayır cayır yakacak. Utanmazlar sizi, garibanın sırtından geçinmekte üzerinize yok. İnsanlar aç halen vergi diyorlar. Utanmazlar....
  • Yeter artık bıktık
  • technician77 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinize katılıyorum fakat gel gelelim ki bu getirilen vergiler yeni gelecek olanlarında işine geleceği için kaldırılmayacak :/
  • Bıktık artık gerçekten sürekli zam haberi vergi yükü haberi sadece hayatta kalmak için çalışır olduk. Bir gram keyif alamıyorum artık bu ülkede yaşamaktan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.