< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tatsız olay. Jandarma Trafik ile Çarpıştım ! (2. sayfa)
-
-
Geçen kar yağınca polis aracı bana çarptı,raporda kusur polislere verilmiş,emniyet hiçbir aracına kasko yapmazmış,benim oğlumun yaşındalar ikisi,kaza yerinde sordum sizde bişe varmı çocuklar dedim yok dediler,ama canları sıkkın aralarında konuşurken kulak misafiri oldum cebimizden ödüyelim sıkıntı olmasın soruşturma geçirmiyelim gibi bişeler duydum üzüldüm tabi gönlüm razı olmadı,sanayiye gittik bi tanıdık ustam vardı saolsun hem çocukların aracı hem benim aracı yaptırdık,iş bitti yapan usta nedesin polis aracından para istemiyorum benden olsun dedi,çocuklar havaya uçuyo görmeniz lazım,olayı kapattık,tutulan raporu yırtıp attık.sayın Süleyman SOYLU bu çocukların altlarına bu arabaları veriyonuz bari kaskosunu da yaptırın da,bir parmak şıklatmanıza bakar,ne zenginler ağzınızın içine bakan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendi kaskonda orijinal parça yazıyorsa vereceksin servise, orijinal parça ile tamir edilecek, masrafı da sigorta şirketin karşı taraftan alacak. Sen hiç bir şeye karışmayacaksın. Kaskon delinmeyecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nbacıshaquılleRanger var, Pahalı bir araç, fazla yakıyor, mtv si yüksek. Ammaa kaskoya gelince yok. Gerçekten yazık olmuş.
katılıyorum, arkadaşa verecek bir önerim yok geçmiş olsun. ama bu devirde kaskosuz araba sahibi olmak nedir abi, hasar karşılama limitini bile en yüksekte yapıyorum kaskolarımı. değmez aga yıllık 3-5 paraya. arabam hurda bişe ama arkadan gidip birine çarpsam kaskosuz bittik.
-
Karşı tarafın sigortası , kusur oranına göre ödeme yapacaktır. Eğer %100 kusurlu ise muhtemelen aracı pert ' e ayırmak için teklif yapacaklardır çünkü muhtemelen aracın sovtaj bedeli tamir için harcayacağı paradan daha fazla olacaktır.
Tabi trafik sigortası olduğu için bu süreç epey sıkıntılı ve zaman alacak yaklaşık 30 ila 60 gün sürebilir, fotolar çekilecek sovtaj belirlenecek, size teklifler yapılacak vs. Şahsen ben olsaydım, aracın bende kalarak hasar tazmin bedeli almayı isterdim ve aracı hasarlı olarak kendim satardım.
Tüm bunların yanında hatırlatmakta fayda var şayet kasko sahibi olsaydınız çok çabuk bir şekilde pert' e ayrılma işlemi gerçekleşeceğini de söyleyeyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: azaz06
Geçmiş olsun kaskosuz araca binmek büyük cesaret siz suçlu olsaydınız karşı taraf milyonluk araç olsaydı anahtarı bıraksanızda yetmezdi.bende kasko var ama gittim volvo xc90 a çarptım diyelim hatalı da ben çıktım kasko zararın tümünü karşılar mı
-
İMM değerinize bağlı olarak karşılar. bununda sınırları vardır 100 bin 300 bin 500bin ve sınırsız imm olarak. Kaskoda ucretmendirme fiyatları bu ve benzeri değerler ile değişir. Yani yaptırmış olduğunuz kaskonun içeriğine bağlı. Trafik sigortanız 46bin tlye kadar karşılıyor bu arada.
-
Çok talihsiz bir yazı olmuş.
-
Yaptığınız artık ülkemizde ender görülen bir hareket. Allah CC sizden razı olsun. Ne mutlu ki hala sizin gibi insanlar bu ülkede var. Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam konu dışı ama aracınızda çarpışma önleyici sistem varmıydı? ani fren çalıştı mı kaza sırasında?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasko yaptırmayabilir. Sorun o değil.
Herkesin trafik sigortasını 1000-2000tl arasında öderken trafik sigortası yan sanayi parça kullandırtmasi. O zaman neden var trafik sigortası. Gider o parayı kaskoda kullanır. Kasko yaptırır.
Devlet milleti Söğüşlüyor.
Suçlu da olsa trafik sigortası ödüyor.
250-300 bin liralık araçlara binip kasko yaptırmamak ve 300-400 TL'ye araç kamerası araca takmamak...
Özverili bir çalışma olmuş :)
Geçmiş olsun.
Allah beterinden korusun.
-
Olayı anlayamadım. Hatalı olan karşı taraf değil mi? Kusur oranı nedir?
-
Kaskoları yokken böyle hatalı araç kullanıp kaza yapabiliyorsa yaw kaskosuda var diyip daha beter araç kullanırlar. Yaptıkları hataların sonuçlarına katlanmalılarki ilerde ders alabilsinler.
-
Geçmiş olsun -
Kusur %100 karşı tarafın dostlar, bilgi içeren yorumlar için çok teşekkür ederim
Hiçbir sigorta şirketinin size parça, firma dayatma hakkı yok. Aracınızı serviste yaptıracaksınız, prim kadar tutarı sigorta şirketi karşılayacak, kalan tutarı cebinizden ödeyeceksiniz daha sonra da cebinizden ödediğiniz tutarı karşı taraftan talep edeceksiniz. Fakat gördüğüm kadarıyla onarımlık bir durum yok. Muhtemelen perte ayırır sigorta.
-
merhaba, avukatım da dediğinizi söyledi. Sigortanın dayatma hakkı olmadığını, yetkili serviste yapıldıktan sonra çıkan faturayı açılan dava ile bir kısmını sigortanın (40 küsür bin) geri kalan kısmını sürücünün ödeyeceğini söyledi.
dava 5 ay da sürebilir 15 ay da sürebilir dedi, ancak alınacak miktar şuan ki mevduat faizi ile hesaplanıp ödenir dedi. Her iki taraf için de şanssız bir kaza oldu.
Bu duruma düşen/düşecek arkadaşlar için güncel bir emsal teşkil etmesi adına süreci tüm detaylarla burada aktaracağım.
Güncel durum eksper raporu bekleniyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: -s-laughtermerhaba, avukatım da dediğinizi söyledi. Sigortanın dayatma hakkı olmadığını, yetkili serviste yapıldıktan sonra çıkan faturayı açılan dava ile bir kısmını sigortanın (40 küsür bin) geri kalan kısmını sürücünün ödeyeceğini söyledi.
dava 5 ay da sürebilir 15 ay da sürebilir dedi, ancak alınacak miktar şuan ki mevduat faizi ile hesaplanıp ödenir dedi. Her iki taraf için de şanssız bir kaza oldu.
Bu duruma düşen/düşecek arkadaşlar için güncel bir emsal teşkil etmesi adına süreci tüm detaylarla burada aktaracağım.
Güncel durum eksper raporu bekleniyor
Geçmiş olsun. Umarım kısa sürede hallolur. Benim aracım 16 yaşında kasko yaptırmaya gerek duymuyorum ama buna rağmen diken üstünde gidiyorum. Sadece merak ettiğim için soruyorum siz böyle pahalı bir araç kullanırken kaskosuz nasıl rahat ediyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X