Aslinda yanlis düşünüyorsunuz. Hatali bir sekilde kaza yaparsaniz ve de karsi tarafin araci pahali bir aracsa , masrafları cebinizden odemek zorunda kalırsınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tatsız olay. Jandarma Trafik ile Çarpıştım ! (3. sayfa)
-
-
Hocam çoğu firma yaştan dolayı kasko yapmıyor, yapanlarda arabanın fiyatının %10 fiyatını istiyor neredeyse :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardeş kar yağınca diyor bak KAR. KAR. Ya okuduğunu anlama sorunun var ya da cümlenin içinde polis kesimesi geçince hemen irite oluyorsun. Bu yazdığının başka bi açıklaması yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gok2rk -- 23 Mart 2021; 14:16:30 > -
Geçmiş olsun. 2009 model aracımı aldığım gibi kaskosunu üst dilimden yaptırdık. Allah korusun pahalı bir araca çarpmasıda var bu işin. Ya sigortasız birisi size çarpsa ne yapacaktınız hocam mahkeme ile uğraşacağınıza yaptırırsınız o durumda kaskodan kaskonuz alsın karşı taraftan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Airbaglerin tamiri yok mu? Bu tarcanlarda airbag tamirli araçlar airbag açıp tamir görmüş değil mi?quote:
Orijinalden alıntı: LaViTz
Hocam geçmiş olsun, korkutmak istemem ama sizi baya skntili bı süreç bekliyor.dua edinde karşı tarafın eksperi iyi niyetli biri olsun.Ha bu arada epey bedel çıkacaktır.hava yastıklarinin muadili zaten olmaz, seve seve orjinal takılır içiniz rahat olsun.eger bu şekilde satın alalım sizden derlerse teklifi segerlendirin derim.bu şekilde 2 defa kaskosuz kaza yaptım, cidden çok zor bı süreç.ama Allah büyük, zaman herşeyi geçiriyor.Cok şükür ailenize bişey olmamis.Tekrar geçmiş olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gecmis olsun.kaskosuz biniyorsaniz boyle bir durumda cepten yaptirmayi goze almissiniz demektir.orjinal takabilirsiniz sorun neki? ben jandarma sizi suclu cikardi sandim.ustune birde jandarma aracini yaptirabilirdiniz burasi turkiye yatin kalkin dua edin.
gecen sene 90 a aldigim 2005 cayene 65 bin kasko parasi istendi :)
Var var airbag tamiri var.sigorta şirketi airbag tamiri ettiriyor
2013-2014 yılı arası bende trafik denetlemeye çarpmıştım %100 karşı taraf suçlu çıktı aracı götürdüm sanayide bi yere yaptırdım parasını ödedim ödediğim tutarı sigorta hesabıma yatırdı
-
Kar yağınca kaza yapmak, dikkatsiz araç kullanmak serbestmi. Kar yağınca görüş mesafesi daraldığı ve fren tepkisi yüzünden daha yavaş daha dikkatli araç kullanmak gerekli. Okuduğumu anlama sorunum yok, Polislere garazimde Ama sizin cevabınızdanda anlaşılacağı üzere anlattığınız karşı tarafın zekasıyla ne anladığıyla alakalı.
O kazadada suçu polislere vermiş. Ben kurallara uyup araç sürerken kurallara uymayan bir polis aracı bana çarpacak. Polis zarar görmesin diye uğraşacağım. Belkide toplumdaki bu düşünce yüzünden bunların bazıları böyle kural tanımadan araç sürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 24 Mart 2021; 11:19:13 > -
Sigorta satın alsın. 3'e 5'e bakmıyorsanız siz de kurtulursunuz.
-
Sigortasız bir araç hatalı şekilde başka bir araca çarparsa ne olur Google'a yaz hele bir de ölümlü kaza olursa adamda don kalmaz don.
Tamiri var ama. Tam stabil bir şekilde çalışmıyor. Hatta bazen çalışmadığı bile oluyor. Bu işe yıllarını vermiş birisi düzgün airbag tamiri yapabilir. Diğer türlü herkesin kusursuzca yapacağı bir işlem değil.
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeSigortasız bir araç hatalı şekilde başka bir araca çarparsa ne olur Google'a yaz hele bir de ölümlü kaza olursa adamda don kalmaz don.
Sen söyle hocam senden öğrenmeği tercih ederim.
Adam fikir almak için konu açıyor millet "koskosuz nosul olur lololo" peşinde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jackal78Adam fikir almak için konu açıyor millet "koskosuz nosul olur lololo" peşinde.
yani ben de anlamadım, az daha kasko yaptırmamışsın iyi olmuşa gelecek konu. Az kullandığım bir araç olduğu için, ve hata yaptığım vakit bunun bedelini ödemeye göze aldığım için kasko yaptırmadım. Konu açmamdaki asıl gaye hem derdimi paylaşmak, hem de "eşdeğer parça" olayını bilen birinden kısa sürede öğrenebilmekti. Bu sürece kadar ki öğrendiğim bilgileri bu mesaja yazayım; muhakkak benimle aynı duruma düşecek ve bilgi arayacak insanlar olacaktır.
Araç 0-3 yaş arasında ise sigorta öncelikli olarak orjinal parça takmak zorundaymış.
Araç 3+ yaşta ise sigorta öncelikli olarak eşdeğer parça, ardından orjinal parça takıyormuş. Eşdeğer parçanın TSE onaylı olması gerekiyormuş. Kendi aracıma baktığımda 2016+ eşdeğer parçasını göremedim. Öte yandan eşdeğer parçası olsa dahi orjinal parça taktırıp, sigortadan ücretini mahkeme yoluyla alabiliyormuşsunuz(emsal birçok dava var).
Ailede çok sayıda Avukat olduğu için davayı vs dert etmiyorum. Tek isteğim bilgili bir şekilde zararımın tamamını alabilmek, herhangi bir oyuna gelmemek. Yarında kendi sigortacıma gideceğim bir onla da konuşayım bakalım.
Son gelişme olarak karşı taraf sigorta eksperi fort-otokoç yetkili servisine gelmiş aracı fotoğraflamış. Servis bu hafta sonuna dek araçta yapılması gerekenleri listeleyip ve fiyatlandırıp karşı sigorta şirketine gönderecekmiş.
Herkese kazasız belasız günler, gelişme oldukça konuyu güncellerim, geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elsa
Airbaglerin tamiri yok mu? Bu tarcanlarda airbag tamirli araçlar airbag açıp tamir görmüş değil mi?
Alıntıları GösterAirbag tamir edicem diyip claymore mayını yapan yerler çok, dikkat etmek lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeKasko yaptırmayabilir. Sorun o değil.
Herkesin trafik sigortasını 1000-2000tl arasında öderken trafik sigortası yan sanayi parça kullandırtmasi. O zaman neden var trafik sigortası. Gider o parayı kaskoda kullanır. Kasko yaptırır.
Devlet milleti Söğüşlüyor.
Trafik sigortası araban ilk günkü haline dönsün diye yapılmıyor. Diğer sürücülerin bedensel ve ekonomik zararını temin etmek için var. Emin ol zorunlu olmasa birçok kişi sakat olarak veya öldüğü ile kalır. Birçok trafik kazası dosyasında sigorta şirketleri dışında kolayca ödeme alamıyorsun. Sürücü hemen malları kaçırıyor uğraş dur tasarrufun iptali tapu iptali vs vs muadil parça arabanın hiç yapılmamasından veya 3 yıl hasarlı yatmasından iyidir. İşin bide şu boyutu var Hazine Müsteşarlığı istese orjinal dışı parça kullanmasına izin vermez. Genel şart ile eşdeğer parçaya izin veren kendileri sonuçta 40-50 sigorta şirketinin devlete zorla düzenleme yaptıracağı yok.
Hatta yaklaşık 10 yıldır alkollü veya sigortasız sürücülerin kazalarını güvence hesabı ile ödeyip sorumlu kişilere rücu ediyor. Uygulamalar aslen bayabi kişiye faydası dokunan işler.
Konu Sahibi Arkadaş ; Arabanı orjinal parçalar ile yaptırabilirsin. Sigorta hesabını yapar muadil parçadan o miktarı öder sadece üstünüde sen ödersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LaViTz
Kardeşim adam karşı tarafın trafik sigortasından hasarı karşılanacak kaskosu yokmus, bilmeden yorum yapmayın bikere ya, olucak bişey mi var ortada.ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X