< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Tatsız olay. Jandarma Trafik ile Çarpıştım ! (4. sayfa)
-
-
Zaten trafik sigortası yapılmadan önce öyleydi.
Ya sakat kalacak ya da öldüğü ile kalacak.
Suçlu olan kişi karşı tarafın zararını ödesin bize ne.
Ben her sene trafik sigortası vermek zorunda mıyım? Acemiyse kullanmayı bilmiyorsa trafiğe çıkmasın.
Sonra ekstra vergiler neden çıkıyor. Ekstra vergiler sen desteklersen o desteklerse trafik sigortasının vergisi bile çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ödeme o zaman sigortasız gez. Yakalanana kadar ödemek zorunda değilsin yakalanırsan cezanı o yıl için sigortayı yediemin otopark ücretini öder devam edersin. Ama bir hata yaparda en ufak yaralamak kazaya karışırsan hayatın değişir.
Ben şu an için 14-15 tane sigortasız araç trafik kaza davası yürütüyorum. 800-900Tl den kaçarken insanların hayatları tepe taklak oluyor. Kaza olursa total sigorta parasını sadece kendi avukatına vekalet olarak ödersin tazminatları girmiyorum bile...
Benzeri başıma geldi. Dur kalk trafikte arkadan vurdular. Yetkili servis zaten kaskosuz işlem yapmadığını söyledi. Sanayide de tampon tamir dediler. Allah'tan benim kaskom vardı da kaskodan yaptırıp rücu ettirdim.
merak etme bu aracın yan sanayi parçası yok veya zor bulunur. eğer yapılacaksa zaten ford servisine çekilmiş yaparlar en iyisinden. hava yastığınıda tamir etmezler yeni takarlar. Ama masraf sigorta teminatından fazla çıkacaktır. en çok 40-43 bin gibi ödeme çıkar.
-
Kendine guvenmiyorsan özgüvenin yüksek değilse trafiğe çıkma.
Bu arkadaş muhtemelen sigortanın sadece karşı taraf araçlarının maddi hasarını karşıladığını falan sanıyor herhalde. Laf anlatmaya çalışarak zaman kaybetmeyin.
-
Güncelleme 25.03
Arkadaşlar Ford-Otokoç'un raporu tamamlandı, sigorta şirketine yollandı.
Rapora göre 84.775 TL hasar mevcut.
67.000TL yedek parça
1.150TL boya işlemi
3.600 TL işçilik
12.930 lira KDV
Gelen exper ile telefonda görüştüm, sigortanın vereceği kararın(pert mi tamir mi) haftaya belli olacağı söylendi.
Tamir olursa sigorta 43.000TL civarı ödeyecek, üstünü ben ödeyeceğim. Ardından karşı taraftaki araç sürücüsüne ve kuruma zararım için dava açacağım.
Süreç boyunca yetkili servis ile yaşadıklarımı da burada paylaşacağım.
Şu zamana dek Otokoç - Ford ile bir iletişim bozukluğumuz olduğunu düşünüyorum;
-ilk olarak pazartesi günü aradılar ve benden 10-15.000 TL para istediler. Bu parayı neye istinaden istediklerini sorduğumda "araca ekspertiz yapıldığında otomatik şipariş geçiliyor, siz aracı yaptırmazsanız parçalar elimizde kalıyor" şeklinde bir cevapla karşılaştım. Daha masrafın ne olacağını, araca ne yapılacağını bilmeden para yollamayacağımı söylediğimde telefonda konuşan kişi telefonu servis müdürüne vereceğini söyledi. Servis müdürüne aynı şekilde izahımı yaptığımda ise servis müdürü haklı olduğumu, araç yapımı başlamadan para alınmayacağını söyledi !? Açıkçası bu durum hoşuma gitmedi.
-yaşadığım ikinci durumu ise araca bakan eksperin iletişim bilgilerini istediğimde yaşadım. Bugün rapor için konuştuğumda eksperin "ankara eksper" isimli şirketten geldiği söylendi. Google'da aramış olsam da şirketin numarasını bulamadım , ankaraeksper.com web sitesine girdiğimde ise ekspertizin taraflarınca yapılmadığı, yanlış numarayı aradığım söylendi. Neticesinde servisi tekrar aradım ve eksperin telefon numarasını istedim. Bana telefon numarasını internetten bulacağım söylendi. Ankara eksper diye arattığımda sonuca ulaşamadığımı, bu tür şeylerle uğraşmamak için yetkili servise aracı teslim ettiğimi söylediğimde belgelerini kontrol ettiler, ardından eksperin ismini bana verdiler. Numarasını sorunca numarasının olmadığını söylediler. İsim ile google'da arattığımda numaraya ulaşabildim ve ekspere ulaştım.
Operasyon kısmında bir sorun var gibi servisin, ancak daha emin olamadım. Servis deneyimimi de ayrıca güncelleyeceğim.
-
Hocam dediğim gibi satın sigortaya kurtulun.
-
bakalım hocam ne teklif edecekler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kenbalxKaskoları yokken böyle hatalı araç kullanıp kaza yapabiliyorsa yaw kaskosuda var diyip daha beter araç kullanırlar. Yaptıkları hataların sonuçlarına katlanmalılarki ilerde ders alabilsinler.
Kaza bu olur, kusurlu da çıkabilirsin. Kusurlu çıkmam diye kendine güvenme. Eğer birgün kaza yaparda kusurlu çıkarsan bu yazdığın mesajı hatırlarsın umarım. Üstelik onlar senin gibi keyfi kullanmıyorlar, belki acil bir yere gitmeleri gerekiyordur. Hep bi muhalefet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 25 Mart 2021; 17:51:3 >
quote:
Orijinalden alıntı: escanor_Kaza bu olur, kusurlu da çıkabilirsin. Kusurlu çıkmam diye kendine güvenme. Eğer birgün kaza yaparda kusurlu çıkarsan bu yazdığın mesajı hatırlarsın umarım. Üstelik onlar senin gibi keyfi kullanmıyorlar, belki acil bir yere gitmeleri gerekiyordur. Hep bi muhalefet.
Alıntıları GösterTamam hatırlarım ama kaskom var
Tabi canım sorsan hepsi hırsız peşindedir, operasyona gidiyordur. İç işleri çakar lambalara denetim yaptıda kurtulduk çoğundan. Acil gitmesi gerekiyorsa alır görev emrini, açar sirenlerini geçiş üstünlüğünü kazanır.
Diyene bak sende bana muhalefet yapıyorsun...
-
Bu arabanın da çakma parçası yoktur herhalde piyasada. Zaten az satılan nadir bir model. Mecbur orijinal takacaklar zannımca.
Haklı olduğuna göre kafa yoracak bir durum yok.
Değer kaybı tazminatı için bir avukat ile anlaş gitsin.
Bu araca kaskosuz binmek te yani; insan kızmadan edemiyor doğrusu.
Umarım empati yapmayı acı yollardan (tecrübe ile) öğrenmezsiniz. Yokuşsuz yollar diliyorum size.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LaViTz
Kardeşim adam karşı tarafın trafik sigortasından hasarı karşılanacak kaskosu yokmus, bilmeden yorum yapmayın bikere ya, olucak bişey mi var ortada.Eğer arkadaşın kaskosu olsaydı hasar dosyasını kendi kaskosundan açtırıp aracını orjinal parçalar ile yaptırırdı ve Kasko şirketi de faturayı karşı tarafın trafik sigortasından tahsil ederdi. Kasko sadece araç sahibinin Kendi kusuru ile yaptığı kazalarda kullanılmaz. Bu tip durumlarda karşı tarafın trafik sigortasının gazabından da korur.
Emapati yapmayı biliyorum ama aynı empatiyi karşı taraftanda bekliyor insan. Mesela ben olsam böyle dikkatsiz araç kullanmazdımdan, hatalıysam karşı tarafa verdiğim maduriyeti gidermeye kadar çeşitli empatiler kurabilirim. O kendini düşünürse bende kendimi düşünürüm...
-
Aynen dediğiniz gibi.bu açıklayıcı tane tane bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma.alinti yaptığım forumdasimizda umarım gerekli bilgiyi edinmiştir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sizde hiçbir suç yoksa bir şey ödememeniz gerekmiyor mu? Hasarı karşı tarafın sigortası, 43.000'i geçtikten sonra da kalanını şahıs cebinden ödemiyor mu direkt? Bu hasarın tamiri de (yetkili servisi kapsayan) kasko varsa yetkili serviste, kasko yoksa yeniyse serviste, eskiyse yan sanayi parçalarla özel serviste yapılmıyor mu? Dipnot otokoç sağlam fiyat çıkarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 26 Mart 2021; 21:10:57 >
Günceleme 29.03
Sigorta şirketi tamir kararı verdi, üst limitinden (43.000TL) ödeme yapacağını söyledi. Servis Ford-Otosan %30 iskonto(tüm parçaları orjinal kullandığım için otomatik uygulanan bir indirimmiş) uyguladı, onarım fiyatını 60.000TL bandına çekti. Tamir sonrası arta kalan bedel ve değer kaybı için dava açılacak.
Bu noktada da servis ile ilgili bir noktaya değineceğim. Geçtiğimiz hafta cuma günü otokoç-ford yetkili servisi tarafından arandım, sigorta bedelinin 46.000TL+KDV teklif ettiğini söyledi, az bir miktar fark ile tamiri yaptırabileceğim söylendi. Bugün servise gittim, sigorta ile mutabık olduğuma dair imzam istendi. Sonrasında sigorta şirketini aradığımda teyid için, sigorta şirketinin 43.000TL ödeme yapacağını öğrendim. 46.000TL+KDV rakamının teklif olmadığını, araçtaki tahmini hasar olarak çıkardıklarını ve servis yetkilisine yolladıklarını söylediler. Servis ile sigorta arasındaki bu uyuşmazlık beni rahatsız etmeye başladı.
Eksper dosyayı kapamak için yetkili servisten fatura istedi. Faturayı verdikten sonra eksper dosyayı kapayıp sigorta şirketine mail atacak, ardından sigorta şirketi de 15 gün içerisinde ödeme yapacak. Ford-Otokoç yetkilisi, tamir parasını benim ödeyeceğimi, ardından sigortanın vermiş olduğu bedeli bana yollayacağını söyledi. Açıkçası bana bu durum saçma geldi, param olmasa aracı yaptıramayacak mıydım ?
Neyse dedik, yarın bir miktar para önden verip tamir işlemlerini başlatacağız.
Herkese kazasız belasız sürüşler.
-
Paranız olmasa ödeme beklenirdi muhtemelen.
Şaşılacak bir durum yok, adaletin tecelli hızının maddi güçle alakalı olduğu bilinen bir durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X