Şimdi Ara

Tavan Folyo Kaplama ve Ruhsata İşletme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
100.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tavan folyo kaplatmak istiyorum beyaz renk 2007 model Opel Corsa aracıma, güzel bir fiyata buldum yaptırmayı düşünüyorum.
    Bunun ruhsata işlenmesi nasıldır? Ne kadara mâl olur, işletmezsem cezası ne kadardır?

Not: Şehirlerarası yol yapmıyorum belki yılda bir, şehir içindeki çevirmelerde sorun değil çok, o kadar takıcaklarını sanmam. Takarlarsa da tanıdık vesaire çözerim o işi. Yani uzun yol yapmadığımdan ruhsata işletmeye luzüm var mı sizce, tabi uygun bir fiyatsa işletirim hemen..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tavan Folyo Kaplama ve Ruhsata İşletme

Tavan folyo kaplama, aracınızın iç mekanına şık ve kişiselleştirilmiş bir görünüm kazandırmak için kullanılan bir uygulamadır. Aracınızın tavanını folyo kaplatmak, orijinal döşemenin korunmasına yardımcı olur ve aracın değerini artırabilir.

Tavan folyo kaplama hizmeti sunan işletmelerin ruhsat almış olması önemlidir. Ruhsatlı işletmeler, kaliteli malzemeler kullandıklarından ve profesyonel işçilik sunduklarından emin olmanızı sağlar. Ruhsata sahip işletmeler, yaptıkları iş için bir garanti sağlayarak içinizin rahat etmesini sağlar.

Tavan folyo kaplama işlemi, genellikle birkaç saat sürer ve aracınız aynı gün kullanıma hazır hale gelir. Folyo kaplamanın ömrü, kullanılan malzemenin kalitesine ve aracın bakımına bağlı olarak değişir.

Tavan folyo kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız, çevrimiçi olarak "araç tavan kaplama yorumları" araması yaparak müşteri yorumlarını okuyabilir ve saygın işletmeleri bulabilirsiniz. Farklı işletmelerin fiyatlarını karşılaştırmayı unutmayın ve seçiminizi yapmadan önce fiyat teklifi almayı ihmal etmeyin.

Tavan folyo kaplaması, aracınızın görünümünü iyileştirmenin ve iç mekanına değer katmanın harika bir yoludur. Ruhsata sahip bir işletmeyi seçerek, kaliteli bir iş ve aracınız için en iyi sonucu elde ettiğinizden emin olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaç tl ye kaplatıyorsunuz pm atarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

kaç tl ye kaplatıyorsunuz pm atarsanız sevinirim
    130 lira gibi bir fiyatı var.

Bu kısımdan tam emin değilim ama cezası para haricinde ruhsata işletmek veya orjinaline çevirmektir. Ayrıca aracınız muayneden geçmez.
  • Aracı çift renk olarak ruhsata yazdırıyorsunuz önce muayene istasyonunda araçta çift renk olduguna dair kağıt alıyorsun sonrada ruhsata isletiyorsun maliyeti yeni ruhsat kağıtları benim bilgim bu yonde ama yaptıran arkadaşların anlatması daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

kaç tl ye kaplatıyorsunuz pm atarsanız sevinirim

2 numara cam filmi ve tavan folyo kaplama 200-250 TL arası tutar dedi reklamcı. 3 aşağı 5 yukarı bu civarlara çıkar..

130 TL gibi bir masraf varsa hiç kastırmaya gerek yok işletirim, evraklar vesaire 1 günüm gider heralde ama değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Aracı çift renk olarak ruhsata yazdırıyorsunuz önce muayene istasyonunda araçta çift renk olduguna dair kağıt alıyorsun sonrada ruhsata isletiyorsun maliyeti yeni ruhsat kağıtları benim bilgim bu yonde ama yaptıran arkadaşların anlatması daha iyi olur
    Aracın tavanını kaplattırdıktan sonra herhangi bir muameleciye git. Orda sana ek-1 belgesi doldurup versinler. Aracın çift renk olacağını ek-1'de belirtmen lazım. Sonra aracı muayeneye götürceksin. Tüvtürk ek-1 belgesini imzalayıp sana verecek. Sonra ek-1 belgesiyle trafik tescil şubesine gidip ruhsatını değiştirmek istediğini söyleyeceksin. Sıra yoksa 15-20 dakikada yeni ruhsatını basıp verirler sana.

Ben bu ruhsat işleriyle uğraştığım için artık bana çok basit geliyor bu işlemler Size toplam masraf olarak;

130 TL - Tavan kaplaması
    140 TL - Muayene
    10 TL - Ek 1 doldurma ücreti
    75 TL - Ruhsat yenileme ücreti

Toplamda 350-400 liraya mâl olur size.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Aracın tavanını kaplattırdıktan sonra herhangi bir muameleciye git. Orda sana ek-1 belgesi doldurup versinler. Aracın çift renk olacağını ek-1'de belirtmen lazım. Sonra aracı muayeneye götürceksin. Tüvtürk ek-1 belgesini imzalayıp sana verecek. Sonra ek-1 belgesiyle trafik tescil şubesine gidip ruhsatını değiştirmek istediğini söyleyeceksin. Sıra yoksa 15-20 dakikada yeni ruhsatını basıp verirler sana.

Ben bu ruhsat işleriyle uğraştığım için artık bana çok basit geliyor bu işlemler Size toplam masraf olarak;

130 TL - Tavan kaplaması
    140 TL - Muayene

Alıntıları Göster
    Ben sorduğumda tavan için ruhsat değişimi GEREKMİYOR denmişti.
    İyi bir öğrenin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

130 TL - Tavan kaplaması
    140 TL - Muayene

Anladım, teşekkürler Bende gerekmiyor diye duydum ama polis çevirmesinde aracı çekilenleri de duydum..

• quote:

Orijinalden alıntı: feiter

quote:

130 TL - Tavan kaplaması
    140 TL - Muayene

Anladım, teşekkürler Bende gerekmiyor diye duydum ama polis çevirmesinde aracı çekilenleri de duydum..

Alıntıları Göster
    2 Yıldır beyaz aracımı cam filmi ve tavan folyo ile kullanıyorum.. Okadar polis çevirmişti hiçbiri birşey dememişti..
    Bu sabah altunizade kopru katılımında trafik çevirdi..
    Aracınını bağlıyacağım falan dedi... Serviste yaptırdım 2 yıldır bu şekilde geziyorum dedim.. Faturası varmı dedi, bende var dedim..
    Ozaman en kısa sürede ruhsata işletin dedi.. Sizi boş göndermeyelim az ceza puanı çok cezamı istersiniz, az ceza puanı çok puan mı dedi?
    Bende az para çok puan istedim 47/1C kesti trafik işeret ve işaretçilerine uuymamak 74TL / 20 ceza puanı ..
    Bu memurları ne yapmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: tridiART

2 Yıldır beyaz aracımı cam filmi ve tavan folyo ile kullanıyorum.. Okadar polis çevirmişti hiçbiri birşey dememişti..
    Bu sabah altunizade kopru katılımında trafik çevirdi..
    Aracınını bağlıyacağım falan dedi... Serviste yaptırdım 2 yıldır bu şekilde geziyorum dedim.. Faturası varmı dedi, bende var dedim..
    Ozaman en kısa sürede ruhsata işletin dedi.. Sizi boş göndermeyelim az ceza puanı çok cezamı istersiniz, az ceza puanı çok puan mı dedi?
    Bende az para çok puan istedim 47/1C kesti trafik işeret ve işaretçilerine uuymamak 74TL / 20 ceza puanı ..
    Bu memurları ne yapmalı

Alıntıları Göster
    aracın 5/1 'inden az ise işletmek gerekmiyor diye bir söylenti vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

aracın 5/1 'inden az ise işletmek gerekmiyor diye bir söylenti vardı

Alıntıları Göster
    Tavan folyosu için sorun yapacaklarını sanmıyorum, cam tavanlı araçlarında tavanı siyah duruyor sonuçta.

Birde tavan kaplamasını yaptırırken üçten beşten kaçmayın derim. Ucuz etin yanisi yavan olur misali kalitesiz bir işçilik ile birleşim yerlerinde açıklar ve yine kalitesiz folyo sebebi ile folyonun köşelerden kalkması gibi durumlar olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Tavan folyosu için sorun yapacaklarını sanmıyorum, cam tavanlı araçlarında tavanı siyah duruyor sonuçta.

Birde tavan kaplamasını yaptırırken üçten beşten kaçmayın derim. Ucuz etin yanisi yavan olur misali kalitesiz bir işçilik ile birleşim yerlerinde açıklar ve yine kalitesiz folyo sebebi ile folyonun köşelerden kalkması gibi durumlar olabiliyor.

Alıntıları Göster
    2 numaraymış 3 numaraymış boşverin bunları tavan siyah folyo kaplama ise 2 alternatif var ya ruhsata işlenecek yada tavandaki folyo sökülecek yarım saat önce muayeneden aracım bu yuzden geçmedi bende ruhsata işletmeye karar verdim yani kısacası muayenede SORUN oluyor bilginize
    söküp yeniden folyo kaplatıp bu masrafa girmek yerine sadece ruhsat ile ugraşıp aracı tekrar götürcem bende artık bununda bugün itibariyle 170 tl gibi masrafı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: balalayka

2 numaraymış 3 numaraymış boşverin bunları tavan siyah folyo kaplama ise 2 alternatif var ya ruhsata işlenecek yada tavandaki folyo sökülecek yarım saat önce muayeneden aracım bu yuzden geçmedi bende ruhsata işletmeye karar verdim yani kısacası muayenede SORUN oluyor bilginize
    söküp yeniden folyo kaplatıp bu masrafa girmek yerine sadece ruhsat ile ugraşıp aracı tekrar götürcem bende artık bununda bugün itibariyle 170 tl gibi masrafı oluyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar gebze'de veya yakınlarında bu işi yapan bir yer var mıdır acaba?
    aracın tavanını siyah parlak folyo ile kaplatacağım,
    yardımcı olursanız çok sevinirim,
    tşk,

• quote:

Orijinalden alıntı: bayarmc

arkadaşlar gebze'de veya yakınlarında bu işi yapan bir yer var mıdır acaba?
    aracın tavanını siyah parlak folyo ile kaplatacağım,
    yardımcı olursanız çok sevinirim,
    tşk,

Alıntıları Göster
    1 yıl 1 ay sonra hortladı konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: feiter

1 yıl 1 ay sonra hortladı konu

Alıntıları Göster
    aracınızdaki her türlü renk değişimini ruhsata işletmek gerekli ek-1 belgesi kalktı sadece tüv den randevu alıyorsunuz orada aracın rengini tespit ettirip aldığınız belge ile araç sahibinin kayıtlı olduğu trafik tescille gidip ruhsatı değiştiriyorsunuz tüv de para alınmıyor trafikte de ruhsat yenileme ne kadarsa okadar ücret ödüyorsunuz bence mutlaka işletin ters bi menura denk gelirsiniz pahalıya patlar benden söylemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

aracınızdaki her türlü renk değişimini ruhsata işletmek gerekli ek-1 belgesi kalktı sadece tüv den randevu alıyorsunuz orada aracın rengini tespit ettirip aldığınız belge ile araç sahibinin kayıtlı olduğu trafik tescille gidip ruhsatı değiştiriyorsunuz tüv de para alınmıyor trafikte de ruhsat yenileme ne kadarsa okadar ücret ödüyorsunuz bence mutlaka işletin ters bi menura denk gelirsiniz pahalıya patlar benden söylemesi.

Van araca arka cam takıldığında nasıl işlem yapmalıyız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pıncır

quote:

yine benzer bir işlem olur sanırım fakat yineden emin değilim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pıncır

quote:

yine benzer bir işlem olur sanırım fakat yineden emin değilim

Alıntıları Göster
    Konu hortlayacak ama

Şu anda çıkan çoğu sıfır araç tavanı siyah kaplamalı çıkıyor.
    (mercedes - lancia - alfa romeo vb. gibi)

acaba bu araçların ruhsatlarında çift renk yazıyormu?
    ayrıca yine coğu araçta cam tavan var. araç beyaz
    tavanı siyah cam. bu ruhsata işlimi?

benim aracımda sunroof var baktım ruhsatta hiçbir şey yazmıyor.

bencede ruhsat değişmine gerek yok.
    ama polis bu neye ne zaman ceza keseceği belli olmaz..

• Pıncır kullanıcısına yanıt
    merhabalar
    oto alım satım işiyle uğraştığımdan panelvan/van araçların işleyişini net olarak biliyorum.

öncelikle aracınızın arkasına takılan koltuğun standartlara uygun olması gerekiyor. Piyasadaki bazı koltuklar uygun olmayabiliyor dikkat!
    daha sonra koltuğun ve camların, onaylı bir mühendis tarafından araca uygunluğuna dair projesinin rapor edilmesi gerekiyor.
    projenizi aldıktan sonra arka koltuğa kişi sayısınca emniyet kemeri yaptırıyorsunuz ve muayene istasyonunda "aracımda tadilat var" seçeneğinden giriş yapıyosunuz.

sadece cam açtırmak için bir şey yapmanıza gerek yok. Zira bugün fabrikasyon camlı araçlarda dahi panelvan yazıyor. Kasa tipi aklınızı bulandırmasın bu işlemde. Polis aracınızdaki koltuk sayısıyla ilgileniyor.

maliyet yaklaşık 1000 tl oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuTuKoLaCI -- 13 Temmuz 2014; 16:36:35 >
  • Evet birisi siyah cam tavanı olan kırızı beyaz gri aracı varsa ruhsatında kaç renk gösteriyor yazabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.