|
Bildirim
|
Bu mesaja tamamen katılıyorum.
Ben Aydın da oturuyorum. Son 3 yaz aylarında yatak odamız 33 - 34 dereceleri görüyor. Klimaların dezavantajları malum. İşte o dezavantajlar tavan vantilatörünün avantajları oluyor. Bu mesajı 2 yaz boyunca denedikten sonra yazıyorum. Ve de sırf bu ürününü önermek için buraya üye oldum. Çünkü böyle faydalı bir cihazı önermeyi insanlık görevi olarak addediyorum. Bu arada ben bir tıp doktoruyum. Eşimle birlikte ortak deneyimlerimiz şunlardır. 1-Bir damla bile terlemeden ve de nerdeyse deliksiz uyuyoruz. 2-Elektrik sarfiyatı klimaya göre çok daha az. 3-Odayı güzelleştirecek şekilde dekoratif. 4-Montajı klimaya göre çok kolay ama yine de profesyonel bir destek önerilir. Duvarlarda kırma, badana gerektirmiyor. 5-Balkonda veya dış duvarda yer kaplayan harici bir ünitesi yok. 6-Tozunu almak dışında bakım gerektirmiyor. Dönemsel değiştirilmesi gereken filtre v.s. yok. 7-Klimaya göre çok daha sessiz. 8-Pencere açık yattığımızda içeri giren sivrisineklerin bize ulaşmasını engelliyor. (Çünkü kullandığımız sürece hiç bir kere sivri tarafından rahatsız edilmedik) 9-Doğaya zararı yok. (Bizim için çok önemli bir özellik. Bu arada ben ve eşim bir doğa derneğinin aktif üyeleriyiz) 10-Ters çalıştırdığınızda kış mevsiminde soğuk havalarda tavana yükselen sıcak havayı aşağı vererek ısınmaya yardımcı olabiliyor. 11-Çok önemli: En kaliteli marka tavan vantilatörü en kalitesiz klima fiyatına. 12-En en en önemlisi: Sağlıklı bir hava soluyorsunuz. Bildiğiniz gibi klimalar ne yaparsanız yapın zaman içinde filtrelerinde mikrobik veya allerjen patoljenler ürüyor. Klima eskidikçe bu tehlikelerde artıyor. Hatta Lejyoner hastalığı denen ölümcül bir hastalığa yakalanmanız bile ihtimal dahilinde. Tavan vantilaöründe benim saptadığım 2 dezavantaj var. Birincisi oda dececesini düşürmüyor. (Ama bu durum terleme olmadığı için iyi bir uykuya engel olmuyor.) İkincisi ise çıplak teninizde devamlı hafif bir hareket hissediyorsunuz. (Biz bu hisse çok kısa zamanda alıştık. Üzerimizde ince ve hafif çamaşırlar ile yatıyoruz) Bu arada geçen gün eşim TV de zapping yaparken, Bodrum da bulunan ultra lüks bir evin yatak odasına monte edilmiş bir tavan vantilatörü görmüş. Bence bu iyi bir referans olabilir. Markasına ve fiyatına gelince: Maddi problemi olmayanlar için odanın metrekaresine uygun en pahalı ve kaliteli olanını öneririm. Bu bence 1000 TL civarında olacaktır diye tahmin ediyorum. Biz ise 15 m2 lik oda için 750 TL lik, ömür boyu motor garantili çok kaliteli bir marka aldık. Maddi durumu iyi olmayanlar için de güzel haberlerimiz var. Onlar içinde büyük yapımarketler başta olmak üzere piyasada bol miktarda 100-200 TL ye kadar fiyatlarda değişik modellerde tavan vantilatörleri var. Bu mesajımızla bir kişiye bile olsa faydamız dokursa görevimizi yerine getirmiş sayıp mutlu olacağız. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 18 Haziran 2007; 12:18:02 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 19 Haziran 2007; 14:29:50 > |
|
|
|
|
|