Şimdi Ara

Tavsiye SSD Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar.

Bilgisayarıma bir tane 240GB'lık SSD almak istiyorum. Yaklaşık 1,5 - 2 sene önce bir SSD deneyimim oldu ancak anakarta uyumlu olmadığından SSD'de performans anlamında çok çok sıkıntı yaşamıştım. Sanırım bu SSD'ler anakartta Marvel, SandForce falan bölünüyormuş. Benim aldığım SSD, anakarta uyumlu olmadığından yalan olmuşum, falan.. Tabi sormadan aldığım için bu şekilde yalan oldum ve o zaman 120GB'lık SSD'mi aldıktan yaklaşık 1 ay sonra aldığım fiyatın yarısına satmak zorunda kaldım. Çok büyük zarar ettim. Şimdi aynı hataya tekrar düşmemek için bu konuda deneyimli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. Bakiyem en fazla 500 TL'dir ve 240 GB almayı düşünüyorum. 120'lik almam, belirteyim hemen.

Anakartım Gigabyte GA-990FXA-UD5 / AMD 990FX / SB950 rev3.0 / AM3+ / PCI-E2.0x16 / ATX 4 DDR3 2-CH/HD Audio / 1394 GbE LAN/10 / SATA 6Gb/s/4 USB3.0 mış.
    Kutuda ne gördüysem yazdım :)

Anakart resmi link:

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990fxa-ud5rev_30/specs/

ANAKART DEPOLAMA ARA YÜZÜ
    Güney Köprüsü:
    SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 ve JBOD desteği
    6 x SATA 6Gb/s bağlantı noktası (SATA3_0~SATA3_5), 6 adet SATA 6Gb/s sürücüsünün bağlanmasına olanak sağlar
    2 x Marvell 88SE9172 chips:
    2 x SATA 6Gb/s bağlantı noktası (GSATA3_6, GSATA3_7), 2 adet SATA 6Gb/s sürücüsünün bağlanmasına olanak sağlar
    Arka panelde 2 x eSATA 6Gb/s bağlantı noktası, 2 adet SATA 6Gb/s sürücüsünün bağlanmasına olanak sağlar
    RAID 0 ve RAID 1 desteği

Formatlarken de dikkat ettim, anakart CD'sinde "Marvell GSATA AHCI Driver" diye bir şey var, onu kurdum. Şu an denetim masasında "Marvel 91xx Driver" diye birşey yüklü. Bir de anakart CD'sinde "AMD Chipset AHCI driver" diye bir şey var ama onu kurmadım. SSD için bunu kurmam gerekiyor mu?

Aslında aklımda 3 tane ürün var.
    İlki: Kingston 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD
    Link:http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-yazma-510mb.html#genel-bakis

İkincisi: OCZ 240GB Vertex 460 Serisi Sata 3.0 SSD
    Link:http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-vertex-460-serisi-sata-30-ssd-540mb-okuma-525mb-yazma.html

Üçüncüsü: Corsair 240GB LS Serisi SATA 3.0 SSD
    Link:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-240gb-ls-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-535mb-yazma.html

Mesela Kingston alsam bir sorun yaşar mıyım acaba? Veya Corsair-OCZ? OCZ'de stok sıkıntısı var gerçi, o yüzden Kingston ile Corsair arasındayım. Performans yorumlarına baktığımda ise Kingston daha ağır basıyor gibi. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3C31152 -- 19 Şubat 2015; 21:47:38 >

• Aynı anakartdan bendede var 1 tane SSD yeni bozdum marwell olan port yani beyaz renkli olan 2 tane sata3 portuna taktıgım için sonradan farkettim yandaki 6 tane sata3 portuna takarsan sorunsuz çalışıyor ocz ye bulaşma hangisini alırsan al bana kalırsa Samsung 850 pro yu tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorix

Aynı anakartdan bendede var 1 tane SSD yeni bozdum marwell olan port yani beyaz renkli olan 2 tane sata3 portuna taktıgım için sonradan farkettim yandaki 6 tane sata3 portuna takarsan sorunsuz çalışıyor ocz ye bulaşma hangisini alırsan al bana kalırsa Samsung 850 pro yu tavsiye ederim

Merhaba sorix;

Samsung 128GB 850 PRO SATA 3.0 = 350 TL
    Samsung 256GB 850 PRO SATA 3.0 = 600 TL
    Samsung 512GB 850 PRO SATA 3.0 = 1.080 TL

Cevabınız için teşekkür ederim ancak mesajımda özellikle bütçemin maksimum 500 TL olduğunu ve 240GB civarlarında kapasitesi olmasını istediğimi belirtmiştim. Vatanbilgisayar'daki SSD'lere göz attım, dolayısı ile Samsung'lara da. Önerdiğiniz 850 PRO'ların fiyatlarını yukarıda listeledim. Malesef bu diskler benim ihtiyacıma uygun değil. Teşekkürler.

• 850 evo alabilirsiniz fiyati 400 civariydi forumda cok guzel bir incelemesi var bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canatila19

850 evo alabilirsiniz fiyati 400 civariydi forumda cok guzel bir incelemesi var bakabilirsiniz

Teşekkür ederim canatila19;

Bellek ve fiyat olarak istediğim türde. Bu diski görmüş ama es geçmiştim. Öneri gelmesi iyi oldu, değerlendirmeye alacağım. Şuan Marvell denetleyicilerde sanırım en iyi performansı Corsair veriyormuş, araştırmaya devam ediyorum. Lütfen bilgisi olanlar yardımlarını esirgemesinler. Teşekkürler.
  • Çogu site kampanya yapıyor 500 tl ye alırsın bence 850 pro dememin sebebi 10 yıl garanti veriyolar benim ssd 2 yılın sonunda bozuldu garantiden 0 rini verdiler garanti önemli butcen yetmiyorsa evoda olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SB950 chipsetli anakartların, SANDFORCE kontrolcü kullanan SSD lerle uyumsuzluk soru olduğunu okudum bazı yabancı forumlarda... bende de durumu destekler bir tablo mevcut neyazıkki:( TEAM xtreme s2 sata III AHCI modda okuma hızım 190 larda ,yazma hızım 60 larda sürünüyor ... ana kartım 990xa ud3 ... sizde durum nedir ???? ssd aldınız mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Tavsiye
    11 ay önce açıldı
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirhanmeb

SB950 chipsetli anakartların, SANDFORCE kontrolcü kullanan SSD lerle uyumsuzluk soru olduğunu okudum bazı yabancı forumlarda... bende de durumu destekler bir tablo mevcut neyazıkki:( TEAM xtreme s2 sata III AHCI modda okuma hızım 190 larda ,yazma hızım 60 larda sürünüyor ... ana kartım 990xa ud3 ... sizde durum nedir ???? ssd aldınız mı ?

Merhaba arkadaşlar;

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Uzun araştırmalarım sonucu ve vatanbilgisayardaki uzman arkadaşımın da incelemesi sonucu (anakartın denetleyicilerini detaylı bir şekilde inceledi) Kingston HyperX 3K Series 240 GB aldım. Sandforce kontrolcülü evet ancak anakartın şöyle bir özelliği var;

SATA soketlerine baktığımızda gördük ki, soketlerin hepsi marvel denetleyicili değil. 6 adet SATA yuvası sanırım anakartın kendi denetleyicisi, 2 adet SATA yuvası da Marvel denetleyici ile desteklenmiş. Vatan'da çalışan uzman arkadaşımın dediği buydu. Evet marvell çok sıkıntılıymış ve SandForce SSD'de çok sıkıntı çıkartıyormuş. Arkadaşın demesine göre, Marvell'e dokunmadan bu 6 adet SATA3'den birine bağlarız, hiç bir problem de olmaz dedi. Her zaman lafına güveniğim bir insandır. Tamam dedim aldım. Akşam iş çıkışı bize geçtik ve Bios'tan AHCI modu açtık. Formatı attık. Driver'ları kurduktan sonra Bench32 ile Benchmark testlerini yaptık. SSD 516MB okuma 535MB yazmaı gördü. Ayrı ayrı zamanlarda 3 farklı test yaptım, üçünde de skor aynı. Windows açılış süresi 15-20 sn civarlarında. Hoşgeldiniz yazısını göremiyorum bile. İnternet çok hızlı. Herşeyiyle "cuk" oturdu. İsterseniz Bench testlerini de resimlerle eklerim.

Herkese tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3C31152 -- 26 Şubat 2015; 0:40:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.