Arkadaslar Benim Bilgisayarım Aşırı Derecede Sorunlu Bir Bilgisayar Bu Sebeple Mecburen Anakart Ve Ram'lerini Değiştirmek Zorundayım.Bilgisayarcıya Götürmek İstemiyorum Mahallemizin Bilgisayarcısı Biraz Fazla Cıkarcı.İlla Bana Kendi Anakartını Satacak Onda 150 Liraysa Bilgisayar Parçalarının Satıldığı Mağazalarda 80-90 Tl :D:D Bu Sebeple Anakartımı Oradan Almak Istemıyorum Ancak Adam Nasıl Anakart Alınır Ney Nasıl Uyar Gibisinden Biliyor.Ben Bilmiyorum Yani Size Birkaç Soru Soracagım Onları Yanıtlarsanız 100tl Den Fazla Bir Zarardan Kurtaracaksınız Beni Bu Arada Bütçem 300 TL Gibi Sınırlı Bir Miktar Bu Miktarla Hem Ram Alıp Hem Anakartımı Değiştireceğim.
1-Anakartlarda İşlemci Ayrı Olarak Satılıyor (yeni öğrendim) Yani Benim Şuanki Anakartımın İşlemcisi Gayet Sağlam Ve Güzel. Ancak anakart alırken ekstra dan ıslemcı almak istemiyorum.Yani Alacağım Anakartla İşlemcimin Uyumlu Olması Gerekiyor.Öncelikle İşlemcimin Modelini Nasıl Öğrenebilirim.Bilgisayar Parçalarını Açmak Sökmek Takmak Temizlemek Okutmak Gibi Becerilerim Var Az Çok İşlemcimi Arada Çıkarıp Temizlediğim Oluyor.Aslında Onun İşlemci Olup Olmadığından Eminde Değilim Ya.Böyle Anakartın Üzerindeki Fanın Altında Ufak Kare Bir Çip Var.Sanırım İşlemci Denilen Varlık O :D .İşte Onun Üzerinde Yazıp Yazmadığına Da Hi. Dikkat Etmedim Onun Üzerindemi Yazıyor Modeli Yoksa .Kasamın Üzerinde İntel Core 2 Duo Yazıyor İşlemcimle Alakası Varmı :D
Yazıyor Bellekten Kastı Ram. Dual Channel Olarakta Çift Modülden Bahsediyor Yanı (2*4)Ram Takabilirim Bunun Haricinde DDR3 Olmak Zorunda Ramler. 800/1066/1333 mhz leri Destekliyor 667Mhz olsa olmaz sadece 800/1066/1333 mhz olacak Buraya Kadar Yanlıssam Belirtin. Sonra 240 Pin Diyor / 1.5V Yani Pinden Kastı Nedir ? bu Arada 1.5V Luk Ramları Acıyor veya daha dusuklerı 1.5 den fazla olursa olmazmı ? .
3-Birde Bu Soket Tipi Var Soket Tipi Dediği Kısım Bilgisayarın Neresi Oluyor.Benim Anakartımın Soket Tipine Nerden Bakabilirim Benim Anakartımın Soketi Bu Soketten Farklı İse Ne Değişir ?
Detaylı Biçimde Yardımcı Olursanız Gerçekten Sevinirim 3 maddeye de detaylı Şekilde Yardımcı Olun Demiyorum herkes 2 dk sını ayırıp 1 maddeyı acıklasa cok buyuk katkısı olacak.Şimdiden Teşekkür Ediyorum.