Şimdi Ara

Tavuk yumurtasının akı kırmızı çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi tanıdığımızdan sürekli olarak doğal ortamda yetişmiş tavuk yumurtası alıyoruz. Bugün bir tanesini omlet yapmak için kırdığımda yumurtanın akı kıpkırmızı çıktı. Sarı kırmızı renkleri severim zira ilk defa tiksindim. Bunun bilimsel sebebi nedir ? Ben kuluçkada fazla beklemiş civciv sürecine girmiş diye tahmin ettim ama Konu hk. bilgi sahibi olan bizleride aydınlatırsa sevinirim.

• İçi kanamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuk adet görüyor.
  • iç kanaması varmış

• Kırmızı ciktiysa akı denmezki artik

• civciv olacakmış muhtemelen.damarlanma var mıydı
  • "Zira" yerine "lakin" bağlacını kullanırsan daha iyi olacak gibi gözüküyor hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Kırmızı ciktiysa akı denmezki artik

Mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarışın Genç

Tavuk adet görüyor.

Yediğimiz yumurta zaten tavuğun adet döneminde attığı şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 7 Haziran 2014; 13:02:35 >
  • yemden diyolardı mısır yerse sarı arpa yerse kırmızımıydı ne yada tam tersi..
  • Doğal olduğuna eminmisin?

Nasılki domatesler soğuğa dayanıklı olsun diye tohumlarıyla oynayıp BALIK geni veriyorlarsa,

Piyasa mallarına genelde tavuklara yumurta sarısı koyu olsun diye katkı maddesi veriyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Must Sabbah

"Zira" yerine "lakin" bağlacını kullanırsan daha iyi olacak gibi gözüküyor hocam.

Evet damarlanma vardı.

Bu arada yorumların geneline baktımda güzel makara dönmüş : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: CODY

Doğal olduğuna eminmisin?

Nasılki domatesler soğuğa dayanıklı olsun diye tohumlarıyla oynayıp BALIK geni veriyorlarsa,

Piyasa mallarına genelde tavuklara yumurta sarısı koyu olsun diye katkı maddesi veriyolar.

Evet eminim. Urladaki evimizin komşusu besliyor. Katkı maddesi kullanmıyor.
  • Bir yemek belgeselinde görmüştüm bu durumu ve çok komik bir açıklaması var. :) Yıllar geçmiş ama belki görürsün diye yanıtlıyorum. Biber hocam ne kadar kırmızı biber o kadar kırmızı yumurta hatta o belgeseldeki aşçılar en kırmızı biberi araştırıyorlardı. Sizin konşunuz da yenmeyen salçalık biberi attıysa tavukların önüne sebebi bu.

• Tavuğa horoz kaymış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amylee

Bir yemek belgeselinde görmüştüm bu durumu ve çok komik bir açıklaması var. :) Yıllar geçmiş ama belki görürsün diye yanıtlıyorum. Biber hocam ne kadar kırmızı biber o kadar kırmızı yumurta hatta o belgeseldeki aşçılar en kırmızı biberi araştırıyorlardı. Sizin konşunuz da yenmeyen salçalık biberi attıysa tavukların önüne sebebi bu.
    beyazını bile etkileyecek, etkilemeyi bırak, kıpkırmızı yapacak kadar değildir hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.