Şimdi Ara

Taze mezun diş hekimiyim Sorularınızı alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar gençler ilk sınavıma 2018de girdim.2019da yerleştim ve yeni mezun oldum.Tercih sürecinde bu forumda inanılmaz vakit geçirirdim o zamanlarda,birden forum aklıma esti bu sefer aklında soru olan arkadaşların sorularını cevaplandırayım dedim.Sınavınıza baktım gerçekten inanılmaz zormuş.geçmiş olsun öncelikle hepinize,ama bu bir sıralama sınavı unutmayın :) Ankarada bir diş hekimliği fakültesinden mezun oldum.Aklınızda olan diş hekimliği fakültesi ya da sonrasına dair her türlü sorunuzu sorabilirsiniz.

• 1-)Yılda kaç atama oluyor devlete.Her atamada kaç dişci alınıyor kurayla.Kurada isim cikmadikca diğer kurallarda çıkma şansı artıyor mu ? 2-)Adsm dekiler teşvik ne kadar alıyor ortalama devlet hastanelerinde kiler ne kadar alıyor
  • Dostum sana durumun vehametini şöyle anlatayım,bölümümle ilgili olan bir insan olmama rağmen atama hakkında sayıdır,kaç kere atama vardır hiçbir bilgim yok.bilmeme de gerek yok çünkü DİŞ HEKİMLİĞİNDE ATAMA YOK.çevremde sadece 1 (bir) kişinin atandığını duydum ve geniş bir çevreye sahibim farklı ünilerden de ortamım var.Biz yeni mezun diş hekimlerinde atanma gibi bir düşünce bile yok.bu piyangonun çıkmasıyla eş değer.çoğu insan da atanmak istemiyor çevremdeki insanların yarısı özelde yarısı dus için çabalayacak bir süre.Bazı insanlarda direkt kendisi atanmak istemiyor ben de o insanlardan biriyim bilgilerim tazeyken direkt dusa girmek istiyorum açıkçası çünkü rekabet tustan daha fazla kazanmak çok zor.atanıp dümdüz bir hayat yaşayıp bilgilerimi unutup 0dan dusa başlamaktansa şimdi çalışmak daha mantıklı geliyor. o yüzden adsmlerdekiler ne kadar alıyor pek bir bilgim yok atanan arkadaşım 90-100k arası bir para geçiyor elime demişti yakın zamanda ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum dostum.atanma dediğim gibi hiçbirimizin aklında değil,,kimsenin de hedefi değil maalesef.

• cesines C kullanıcısına yanıt

Piyango çıkmasıyla eş değer cümlesi çok inandırıcı gelmedi her atama döneminde benim bildiğim 500kisi atanıyor denilmisti

• Dostum inan bana öyle.Çevremde bi kişi bile atanmayı planlamıyor bu hepimiz için imkansız bir hayal.20-25bin mezun diş hekimi var ve 200 civari hekim atanıyor.bu sene de her kuradan sonra hakkının artma muhabbeti çıktı diye duymuştum.yani ikinci defada 2 hakkın var gibi.yeni mezunsan atanma ihtimalin gittikçe zorlanşıyor anlayacağın.çevremde belki atanırım diyen bir kişi bile yok.mesleği kötülemek için demiyorum ya da insanları soğutmak için diş hekimliğinde atamadansa özele doğru yönlendiriyor sistem seni. ya da oturup dus kasacaksın 3. yol çok ama çok zor.uzman ataması fazla oluyor ama.

biz bunları diyince dişçi düşmanı oluyoruz, çok kaliteli anlatmışsınız sayın hocam objektifliğinizi tebrik ederim

• aybü'de mi okudun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİŞ HEKİMİYİM SORULARI ALAYIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEE11446D

biz bunları diyince dişçi düşmanı oluyoruz, çok kaliteli anlatmışsınız sayın hocam objektifliğinizi tebrik ederim

dostum burada bunları yazarak dişçi düşmanı olmamalısın kesinlikle.bunlar doğrular.ben mesleğimi çok seviyorum hala da iyi ki okumuşum diyorum tıp okumadığım için de kendimi şanslı hissediyorum ki bunlar tamamen şahsi benim mesleğime duyduğum sevgiyle alakalı.türkiyede tıp harici hiçbir meslek sana altın tepsiyle devlet imkanı sunmuyor artık,artan nufüs yoğunluğu sonucu da sunmamalı diyorum kesinlikle zaten. durumun böyle olması hala acı ama bu mesleğimizi kötü yapmıyor.hala mezuniyet sonrasında çalışan bir asistan diş hekiminin, çalışan cerrahi bir branştaki asistan arkadştan daha kaliteli bir hayatı olduğunu düşünüyorum.18-19 yaşındayken insanın bu tarz muhabbetlere bakış açısı farklı oluyor ama bence işin sırrı bir yola girdiysen o işin en iyisi olmak.diş hekimliğinde hala zor da olsa emek verince karşılığını alacağın bir alan var dus gibi.eğitim fakültelerindeki gibi önümüzü tamamen kapatmadılar.ama durum da dediğim gibi bitirir bitirmez iş garantisi bekleyen bir insansanız hiç ama hiç iç açıcı değil. inan 5 sene önce aynı tartışmaları yapıyorduk, fakat insan biraz olgunlaşınca bu tartışmalar biraz manasız kalıyor.durum 5 sene önce böyle değildi.biraz tıp-diş tartışmasında tartışmaya değer argumanlar vardı arada kalan insanlar için,ama açıkça su an söylemeliyim ki kesin iş kaygınız varsa artık bu konuyu tartışmanın alemi yok tıp yazın geçin.he böyle kaygınız yoktur kendinize inanıyorsunuzdur daha kaygısız ve güçlü karakteri olan bir insansınızdır ve bu alana meraklısınızdır o zaman kesinlikle diş hekimliğini öneririm. uzun vadede baktığında hayat siklusu olarak kendi mesleğimin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğunu düşünüyorum.

• behindhand kullanıcısına yanıt

hayır.aybünün eğitimi türkiyenin çoğu fakültesinden farklıdır ama teorik olarak vs.yazmadan önce iyi araştırın

Fikirleriniz gerçekten çok değerli sayın hocam, sizleri ve fikirlerinizi forumda daha sık görmek isterim. Umarım dilediğiniz fırsat kapılarını yaratabilirsiniz, yazdığınız paragrafların hepsinde size noktası noktasına katılıyorum

Biliyorum sevmem çok. Kardeşim bugün aybüden mezun oldu ondan ötürü sormuştum hocam.

• ne demek kardeşim,insanlara hayal satmaya gerek yok.bu yaşlarda hayat çok zor geliyor.üniversite okumak üniversite sınavına henüz girmiş bir insan için çok farklı şeyler ifade ediyorken,üniversite mezuniyetine yakın bazı şeyleri anlıyorsun.hepinize şu an hayatınızın dönüm noktası en önemli olayı gibi geliyor ki öyle de denilebilir fakat bilmenizi isterim ki gerçekten çabalayan herkes bir şekilde ekmek yiyor dostum hayat bu.hepiniz bir yerlere yerleşeceksiniz hepinizin bir yolu olacak ve son noktada sizin için anlam ifade eden şeyler çok farklı olacak.çok düşük sıralamalarla bir yerlere yerleşen insanlar o yerleştikleri yerdeki en iyi insan olacak belki de,yüksek puan alıp bir yere yerleşen adam standart bi yoldan gidecek ortalama aynı hayatları olacak.velhasıl canınızı sıkmayın,hepiniz umarım hak ettiğiniz sıralamaları görüp hayal ettiğiniz yerlere yerleşip oralarda da mutlu olursunuz

• behindhand kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam. gerçekten farklı bir üniversite sistem olarak.umarım hakkında hayırlısı olur kardeşiniz için

• diş temizleme operasyonu bir kerelik mi yoksa günde iki kere düzenli fırçalasak bile yine tartar vsoluşma durumu olur mu? üşengeçlik motivasyonsuzluk derken yapamadığım yapmadığım bi iş bu ama merak ediyorum

Hocam yeni mezun hekimler için özelde maaş durumları nasıl peki ve uzmanlık kazanırsanız eğer devlette mi çalışmayı düşünüyorsunuz özelde mi

• Bu durum biraz komplike .İşim gücüm olmadığı için biraz uzun yazacağım :) .Gerçekten güzel bir fırçalama yaparsan günde 2 defa,plak oluşmayacağından diş taşı gibi sorunlarla da karşılaşacağını düşünmüyorum hali hazırda oluşmuş bir taş yoksa. Ama hayat telaşı çoğu insan değil günde iki defa (kaç insanın işyerinde okulda öğle yemeğinden sonra fırçaladığını gördünüz?)günde 1 defa fırçaladığını bile düşünmüyorum maalesef. özellikle çürük gelişimi açısından en azından gece yatmadan fırçalamak çok önemli. Fırçalamanın sıklığından çok nasıl fırçaladığınız da çok önemli .o yüzden temizlikten sonra hastalarımıza uzun uzun nasıl fırçalaması gerektiğini öğretiyorduk. çünkü en erken 6 ayda bir temizlik yaptırıyorsun ve kalan iş tamamen sana düşüyor o noktada. insanların macun ya da fırçaya çok takıldığını düşünüyorum bu noktada. Florür içerdikten sonra ağır bir diş eti ya da hassasiyet sorunun yoksa macunun markasının çok da önem arz ettiğini düşünmüyorum. Fırçada sert olmaması diş etini tahriş etmemen açısından önemli. ayrıca ince kıllar özellikle diş taşlarının ağzın anatomik yapısından dolayı özellikle biriktiği alt ön dişlerin arkasına erişmesi noktasında önemli. Diş temizliği konusuna gelince, genelde gençlerde diş eti problemi yaşayan hastaların sigara kullandığına şahit oldum. sigara gerçekten tahmin ettiğinizden daha çok zarar veriyor. 5 yıldır sigara kullanan genç hastada bile sigaradan dolayı diş etlerinde renklenme gördüğüm oldu,ki gingivitis dediğimiz diş eti enflamasyonundan bu noktada bahsetmiyorum bile. Ben de maalesef sigara kullanıyorum ama bu noktada eğer sigara kullanıyorsanız aldığınız her nefeste vucudunuza böyle bir harabiyet verdiğinizin de bilincinde olmanızı isterim :) başka bir noktada Genetik. gerçekten bazı insanlarda tükrük phından dolayı daha kolay taş oluşumu oluyor.yani bana gelip bir hasta fırçalıyorum ama oluyor dediğinde ben hastaya inanıyorum çünkü böyle bir gerçek var bazılarında daha kolay oluşabiliyor. Eğer diş taşı oluşumunuz varsa kesinlikle gidip temizletmenizi öneririm çünkü taşın kendisi de plak oluşumu artıracağından diş eti enflamasyonu genç yaşta diş eti çekilmesi gibi sorunlar yaşayabilirsin estetik durumların dışında.Diş eti enflamasyonu dünyada görülen en yaygın ve en yavaş gelişen hastalıklardan biri ve düşün ağız vucudunun dış dünyaya açıldığı alanlardan birisi o yüzden ağız hijyeni çok çok önemli,sadece estetik kaygılardansa bunu ciddiye almak ilerisi için çok faydalı olur.Bu noktada ne yapabilirim maddi durumum yok dersen ,özellerde pahalıysa fakültelerde diş taşı temziliği yaptırabilirsin basit bir işlemdir ve stajyerler bunu sana zarar vermeden rahatlıkla yapabilirler.sonrasında yine hekiminden oral hijyen eğitimi alabilirsin.İnternette de buna dair pek çok video var.Sana düşen tek şey iyi fırçalamak,kulağa basit gelebilir ama pratikte aktif fırçalamak zordur.özellikle genç hastalarda dişlerin ara yüzlerinde oluşan ara yüz çürüklerini önlemek açısından toplumda yaygın kullanılmayan diş ipini de rutinine eklemeni tavsiye ederimm.Sağlıklı gülüşler dilerim  

• lazziya49 L kullanıcısına yanıt

maalesef çok komik rakamlar hocam.25k civarı artı yüzdeyle primler duyuyorum. ortalama 30-35k civarına denk geldiğini düşünüyorum çoğunlukla. piyasada inanılmaz bir yeni mezun diş hekimi enflasyonu var ,bunu herkes biliyor. Üstüne çok sayıda açılan diş hekimliği fakültesi olduğu için alınan eğitimin de içi boşaltılıyor çoğu yerde o yüzden yeni mezun bir hekim sudan çıkmış balığa dönüyor. Genelde ilk yıllarda çalıştıkları yerlerde hala öğrenecekleri çok şey olduklarının farkında oldukları için ve ekonomik kaygılardan dolayı çoğu insan bu rakamlara tamah etmek durumunda kalıyor. bir iki yıl içinde maaşlar bir tık düzeliyor ama özelde ilk yıl seni 0 bilgiye sahip olduğunu düşünüp bunlarla geliyorlar maalesef. Uzmanlık sonrası için pek bir planım yok açıkçası çünkü hayat şartlarına göre değişebilir diye düşünüyorum. Evlilik ,annelik gibi durumlar yaşayabilirim bu süreçte. böyle durumlarda klinik açmak gibi riskli planlar yapar mıyım bilmiyorum .Eşin mesleği yaşadığın şehir hepsi kriter. bakalım nasip diyelim hayat ne gösterecek henüz bilmiyorum. Şu anki kafamla açmayı düşünmem ama çok para hırsı olan bir insan değilim. Devlette uzmanların yaşamak için yeterli maaşları aldığını duyuyorum. O zamana neler olur ,Ekstra riske değer mi bilmiyorum ama dediğim gibi nasip çok faktör var.

diş teli her yaşta takılır mı ?

Aha beni ozetliyorsun burda ben düzenli günde en az iki defa disimi fircaliyorum diş ipi kullanıyorum ama bu diş taslarindan kurtulamadim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.