Şimdi Ara

TBA820M ile yapılmış mini amplifikatör devresi 2Watt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu devre TBA820M entegresi kullanılarak yapılmış Mini Amplifikatör devresidir gücü 2Watt'tır.

Besleme voltajı maximum 16 Volttur, kolay imal edilir ve maliyeti çok ucuzdur.

Çıkış Gücü
    2W için besleme 12V Speaker 8 Ω
    1.6W için besleme 9V Speaker 4Ω
    1.2W için besleme 9V Speaker 8Ω

Eğer mini amlifikatör devresi istiyorsanız işinize görecek tarzda bir devre.

2W 8 ohm hoparlör kullanırsanız orta seviyede ve tatminkar miktarda ses elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varyata -- 1 Eylül 2014; 22:43:51 >

• varyata kullanıcısına yanıt
    Bu devre ile lm386 kıyaslanacak olursa hangisi secilmeli ? Lm386 bin cikisi yarim watt midir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Bu devre ile lm386 kıyaslanacak olursa hangisi secilmeli ? Lm386 bin cikisi yarim watt midir ?

Çok detaylı incelemeden parça kataloğuna baktım, LM386 1W çıkış veriyormuş, maxsimum 15 volt voltaj uygulanabiliyormuş.

Hangisi tercihine gelince, seçim sizin uğraşıyı hesaba katmazsanız neticede ikisi'de ucuza mal olan devreler her ikisini'de yapıp test edebilir birinde karar kılabilirsiniz.
    Lm386 ilk başta cızırtı yaptı besleme girişine 3x470uf 25v kondansatör ile sesi alabildim ancak çok yüksek değil ve yükseltince ses cazır cuzur iğrenç bir hal alıyor. İlk fırsatta bununla lm386 yı karşılaştıracağım.
  • quote:

Lm386 ilk başta cızırtı yaptı besleme girişine 3x470uf 25v kondansatör ile sesi alabildim ancak çok yüksek değil ve yükseltince ses cazır cuzur iğrenç bir hal alıyor. İlk fırsatta bununla lm386 yı karşılaştıracağım.

Eski bir oto radyo teyp'in devresini sökmüştüm (çok basit bir cihazdı mono) devreyi orta büyüklükte rus malı ve tamir edilemeyen boş bir radyo kasasına yerleştirdim.

Devrede bir tane TDA 2003 çıkış vardı ve bozuktu, ben zaten küçük bir radyo yapmayı planlıyordum dolayısı ile TDA 2003 zaten benim için fazla güçlüydü.

Hurdalarımın arasında bir TBA820M buldum devreyi yaptım gayet güzel netice verince devre şemasını sizlerle de paylaştım.

Yani cazırtı cuzurtu yok :) rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Teşekkürler nadir bulunan entegre değil ise artık bunu kullanırım. Amacım aslında müzik dinlemek değil farklı iş için preamfi lazım bu daha iyi işimi görecek.Ses kalitesi güzel dediniz bununla müzik kutusu yaparak kullanabilirim telefonun yetersiz geldiği ve ses sisteminin fazla geldiği bir yere ideal amfi olacak paylaşım için tekrardan teşekkürler :)
  • quote:

Teşekkürler nadir bulunan entegre değil ise artık bunu kullanırım. Amacım aslında müzik dinlemek değil farklı iş için preamfi lazım bu daha iyi işimi görecek.Ses kalitesi güzel dediniz bununla müzik kutusu yaparak kullanabilirim telefonun yetersiz geldiği ve ses sisteminin fazla geldiği bir yere ideal amfi olacak paylaşım için tekrardan teşekkürler :)

Rica ederim.

Alışveriş yaptığım malzemecilerden bir tanesinin sitesine şimdi girip baktım (nadir bulunan ürün olabilir mi diye) entegre listelerinde var ve fiyatı da 65 70 kuruş gibi bir şey. :)

Tabi liste zenginliği olsun diye mi listede geçiyor yoksa ellerinde var mı sormadan bilemeyiz, neyse siz sorunsuz temin ederseniz buraya yazar bilgi verirsiniz yapmayı düşünen arkadaşlara yarar sağlar canlı bilgi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: varyata

Bu devre TBA820M entegresi kullanılarak yapılmış Mini Amplifikatör devresidir gücü 2Watt'tır.

Besleme voltajı maximum 16 Volttur, kolay imal edilir ve maliyeti çok ucuzdur.

Çıkış Gücü
    2W için besleme 12V Speaker 8 Ω
    1.6W için besleme 9V Speaker 4Ω
    1.2W için besleme 9V Speaker 8Ω

Eğer mini amlifikatör devresi istiyorsanız işinize görecek tarzda bir devre.

2W 8 ohm hoparlör kullanırsanız orta seviyede ve tatminkar miktarda ses elde edersiniz.

elimde 2 tane 8 ohm 2W hoparlor var, bu 2x2W devreyi yapmak istiyorum. PCB yollarının verildiği resimin boyutu ne olacak? Kesin yapacağım bu devreyi inşaallah. Ayriyetten biraz da güzel görünmesini istiyorum, nasıl yapacağım tüyo verir misiniz

• Sayın linyit43 bana yardımcı olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.