Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rusberk , dolucana Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 17 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
15.186
Cevap
413
Favori
830.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Günaydın,

Öncelikle paylaşımlar için çok teşekkür ederim. zahmet oldu size de..  

Şimdi izlediğiniz içerikler TV tanıtım demoları. Bunlar üzerinden net karar vermek zor. Ayrıca çıplak göz ile sizin TV de izlemeniz gerekiyor. Bunu yapmadan önce de TV görüntü ayarlarınızı kendinize göre en iyi şekilde ayarlayın. Sizin kayıt ederen paylaştığınız görüntüyü bende Monitör yada telefon ekranından izliyorum. Bu doğru olmuyor.

Maç yada içerik izlerken hareket netliği ayarlarına bir bakın. Sorun görünce açın yada kapatıp öyle bir daha bakın. Birde yeni bir sürüm çıkmış sanırım. Son durum nedir bilmiyorum. Kontrol edersiniz.

Teşekkürler şimdiden. Güle güle kullanın..  

• ender E kullanıcısına yanıt

100mbit net var kablosuz bağlantıda bazı 4k filmlerde takılma oluyordu. modem tv nin yanında olduğu için ethernet portundan kablolu bağlantı yapıp denedim takılan aynı 4k filmi akıcı şekilde oynattı. bu tv lerin yüksek hızlarda wifi bağantısı randıman vermiyor onu anladım. imkanı olan kablo ile internet bağlantısını yapsın yüksek hız isteyen içeriklerde farkediyor.

• deta53 kullanıcısına yanıt

tuhaf.. halbukı uzerındekı Wifi6 teknolojisi en son noktada

kablo deneyebiliriz.

Merhaba, Güzeydın sizede.  

Sizin bu ses gecikmesi ile alakalı çektiğiniz videoyu izlemiştim. Sebebini bende anlamadım ama hoş olmayan bir durum. Android işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Belki sıfırlamak sorunu çözebilir. Müsait olunca deneyin isterseniz. Son sürüm yazılımı yükledikten sonra yapabilirsiniz mesela.

Görüntüde yaşanan bu durum LCD panellerin genelinde olan kaçınılmaz birşey. Bunu en aza indirip ekrana vermek işlemci ve yazılım ile mümkün. OLED oyuncu monitörleri daha bu sene yoğun şekilde çıkmaya başladı. Öncesine bakarsanız hepsi LCD paneldir. Yıllardır çözemedikleri ama en aza indirmeye çalıştıkları tek şey hareket netliği.

İçerikleri izlerken bu durum ne kadar az ise o kadar iyi diyebiliriz. Bu biraz yayın kalitesiylede alakalı.

Bu bir kenara dursun, C855 bir çok yönü ile fiyatına bakılınca çok güzel olsa da, kusurları da yok değil. Bunları ön planda kimse konuşmuyor. Samsung TV lerde, LG modellerinde de var. Mesela ben LG Qned yada Mini led hakkında kimsenin konuştuğunu göremiyorum ama diğerlerinden daha fazla reklamı yapıldığını görüyorum. Satmıyor çünkü. Herkes LG OLED konuşuyor. Oda ne kadar iyi tartışılır.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

ses geçikmesi olayını dediğim yöntemle çözdüm. hızlı kapatma/açmadan kaynaklı bir sorun sanırım.

Dediğiniz gibi her tv nin kusuru vardır. Ama özellikle maçlaradaki hızlı sahnelerde olan cift kafa gösterme olayını herhalde yazılımla çözerler diye umut ediyorum. bakalım ne olacak

Sistemi komle kapatıp açmakta Android de uzun sürüyor. Aslında bu iyi bir yöntem. Tüketimi düşürür, ısınmayı en aza indirir.

Hareketli sahnelerde yaşanan durumu komple yok etmeleri zor ama en aza indirip rahatsız etmeyecek seviyelere çekmeleri gerekiyor. Ayar açık ise birde kapatıp denersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 4 Aralık 2024; 11:15:39 >
  • paradise37 P kullanıcısına yanıt
    Uydu yayını için bir şey söyleyemem ama mesela 2019 yılında almış olduğum Vestel TV de bein connecet'ten ve YouTube'dan maç/maç özeti izlerken hiç bir sorun yokken hem c725 tv imde hem de c755'de top takıla takıla gidiyor, görüntü yırtılıyor, fabrika ayarlarında böyle, ayar yapınca düzeliyor diyenler var ben denemedim. Her güncellemeyi yaptım ama orijinal görüntü ayarlarında durum bu.
  • deta53 kullanıcısına yanıt
    Bu tür cihazları kablolu kullanmak en mantıklısı zaten. Ben evde telefon dışındaki bütün ürünlerimi (tv, pc, Ps5, mibox) kablolu bağlıyorum
  • wardaddy58 W kullanıcısına yanıt
    Benim 2013 yılında aldığım philips pfl7007 televizyonum halâ pırıl pırıl, pürüzsüz maç yayını gösteriyor. Sırf 55inç olduğu için 75'e geçmeyi düşünüyorum ama bu sebeplerden dolayı değiştirmeye cesaret edemiyorum
  • TCL 65c655 Pro TV aldım. Gayet memnunum cihazdan.

Ancak Samsung HT-C555 (5+1) ses sistemi ile HDMI ARC ses kontrol sorunu yaşıyorum. Nette yazan çoğu şeyi denedim. TV ile beraber Aç-Kapa fonksiyonu hep çalışıyor. Ses kontrolü ise ilk açılışta 5-10 saniye kadar kontrol ediyor ama sonra kopuyor!

Yani hiç bağlanmasa anlıcam da bağlanıp neden kopuyor?

Videoda görünüyor sorun.

Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi.

• el_chancho E kullanıcısına yanıt

hocam içerikleri tek tek arıyor musunuz? yoksa neler olduğunu gösteriyor mu?Ben içerikleri arama yapmadan göremedim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuins -- 4 Aralık 2024; 12:6:48 >
  • cuins kullanıcısına yanıt

Discover (keşfet) kısmından film, dizilere tıkladığınızda filtreleme yaparak türlere ulaşabilirsiniz. Baya fazla alt kategori var.

• Arkadaşlar c755 teki maçlardaki veya filmlerdeki hareketli sahnelerdeki takılmalari azaltacak bir yontem varmıdır hareket netliği gibi ayarları kurcaliyorum ama çok bir fark göremedim yazılımsal bir problem gibi duruyor bununla ilgili bir güncelleme gelecekmi acaba

• Son 2 3 sayfadır stremio ile alakalı bazı eklentiler ile video mevzusunu okuyorum. Sorunsuz bir deneyim için bazı eklentiler aylık 4 € falan yazılmış.

Pandemi öncesi ciddi film arşivim vardı. Hala duruyor ama filmler eskidi ve çoğunu sildim. Torrent olarak yüksek kalite indirip, Türkçe ses çıktığı zamanda bilgisayardan kendim dual ve alt yazılı hale getirirdim..

Bu şekilde uzun yıllar içerik tükettim. Pandemi ile birlikte içerik azaldı ve bazı siteler kapandı. Film bulsam ses bulamadım, ses olsa kaliteli şekilde indirecek site azdı. 1000 Mbps TürkNet İnternet ile sorunsuz indiriyordum.

Sonra IPTV kullanmaya başladım ve tükeneceğim tüm digital içerikler en uygun şekilde elimin altına geldi sorunsuz şekilde.

Yılda 1 kere cüzi bir ücretle hemde. İşin güzel yanı, IPTV en baba Android de kullanılıyor neden kimse tercih etmiyor acaba.?

Maçlardan tutun da, bütün platformu tek bir uygulamadan izleme imkanı sunuyor. Yerel ve dünya kanalları da mevcut.

ilginç gerçekten.

Hayatımda hiç IPTV kullanmadım ama çevrem hep kullanır. Netflixe o para verilirmi hepsi IPTV'de derler vs.

Bu arada Bir çok ülkede eş zamanlı IPTV altyapısına operasyon düzenlemişler çökertmişler, Türkiye'de de bu operasyon yapılırmı?

Hıcam iptv bluray truhd atmos vs destekli içerik sunuyor mu? Bu 4 euroluk sisteme ben de yeni sahil oldum. Hızın iyiyse gözyaşı gibi kaliteli video ve billur gibi ses sunuyor. Burada konu soundbar değil ama üst seviye avr ve soundbar sahiplerinin arayışı ellerindeki sistemin hakkını verecek içerikler. Siz daha iyi bilirsiniz ben uzağım konulara ama ne filmler var 190 gb gördüm dün. Hızım yetmedi açmaya :)
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

Hey maşallah 190gb. Remux formatlar evet kayıpsız sıkıştırılmamış formatlarda 190gb nedir yahu  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 4 Aralık 2024; 13:41:44 >
  • Valla aklım gitti. Yani ev için gereksiz bence. Tv 55 inç. Sistem soundbar.
    He tv 90 inç olur. Sistem avr olur bangır bangır sinema yaşatsın diye indirirsin belki. 40 gb film de gayet iş görüyor. Yalnız bu sisteme bulaştım netflx vs şuan kötü geliyor :s dün blade runner 2049 izledim biraz sesi 20 yapmam yetti. Arka kitler de coşuyor çok acayip bişeydi. En ufak ayrıntı rüzgar uğultusu bile hissettiriyor kendini :)

Edit: Thanks to @tayaydin hocam. Ve @axXxo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiestoly -- 4 Aralık 2024; 13:49:34 >

merak ettim PM den yazdım.

ben kullandım bir/iki iptv paralı ama hiç tad vermedi hergün sorundu.. yıl bitti paket bitti uğraşmadım .

ben daha cok projeksıyon için kullanıyordum üzerinde Webos var ama adam gibi hiç bir uygulama yoktu sadece IPTV uygulaması ile er şeyimi hallederim diye almıştım 1 yıllık. ama beter bişiy çıktı . vaz geçmiştim

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

Bende son 2 seneye kadar kullanmadım. Torrent ile film indirip, Netflix en üst paket üyeliği kullandım yıllarca. Her ay abonelik ödedim. YouTube için hala yıllardır aile üyeliği kullanıyorum mesela. Bu ay 160 TL oluyor aylık ücreti.

Bein Sport ise yaklaşık 23 yıllık kutu aboneliği var. Evlendikten sonra babam kullanmaya devam ediyor. Ona da aylık 399 TL ödüyorduk en son. Yeni sezonda 529 TL olmuş sanırım.

Kısacası, Mutlu hocam mevzumuz ülkedeki pahalılık değil, soygun düzenine inat benimki. Herkesin kolayca erişebileceği, uygun fiyatlı politika olsa herşeye legal erişmeye devam ederim. Ama gel gör ki günlük ve haftalık şekilde ülkede her şeyin fiyatı yükseliyor ve soygun yapılıyor vatandaş üzerinden. Bu bozuk yetişen nesilin ve kültürün eseri. Balık baştan kokuyor anlayacağın. En tepede ne yapılıyor ise, altta da öyle devam ediyor. Sende esnafsın, biliyorsun ve görüyorsun zaten.

Bunları neden yazıp anlattım, Konu içinde bir çok kişi belli arayış ve merak içinde. Çocuğu animasyon, evdeki hanımı kadın ve yemek programı izlesin diye bu TV leri almıyor. Onlarda izlenir illaki ama büyük bir kesim kendi zevki ve tüketmek istediği içerik için alıyor. Sende, bende öyleyiz.

IPTV sistemi server'lar üzerinden çok geniş bir ağ ile kontrol edilip sunuluyor. Hepsi de ülkemiz dışında konumlanmış. Tespit edilince adres erişime kapatılıyor en fazla ki, hemen yenisi ile kullanmaya devam ediyorsun. 1 tanesine yapılan operasyon ile bitecek bir mevzu değil.

Daha yeni italya merkezli baskında 25 milyon kullanıcıyı etkileyen IPTV ağı çökertilmiş ama hepsi farklı içerik sağlayıcılar ile izlemeye devam edecek. Cazibesi ise, Uygun fiyata tek bir çatıda aklına gelecek bütün içeriklere ulaşabiliyor olulşun. Tek uygulama ile kanallar, yayınlar, maçlar, filmler diziler ne istersen elinin altında. Arada bir kesilmeler kopmalar oluyor ama ciddi boyutta değil..  

Eve gidince TV uygulama marketine bir bak bakalım hangi IPTV uygulamaları var. 1 günlük test yayını ile deneme yaparsın  seversin belki   

• 
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.