Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (733. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eleysen , EcheLoN_ , EcheLoN_ , MrChame Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 18 Misafir (4 Mobil) - 16 Masaüstü6 Mobil
5 sn
15.185
Cevap
413
Favori
830.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim panel hataları çok gözüme batıyor seninde görüntü işleme hataları TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

"ucuz etin yahnisi" evet doğru bir söz, fakat 70 bine 75inç tepe modeline çift görme vertical banding dirty screen hatalarına rağmen şu zamanda yine gideri var gibi.

Hadi çift görmeyi yazılımla düzeltselerde paneldeki üretim bazlı hatalar ne olacak bilemem. İnç arttıkçada vertical banding dirty screen oranıda artıyor Lcd'lerde.

En iyisi hataları görmezden gelmek ve verdiği görüntü performansı kadar keyif almak, yoksa işin içinden çıkılmaz.

• deta53 kullanıcısına yanıt

evet . tcl telegram grubundan indirdim hocam direk oradan indirebilirsiniz

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Bu akşam bir maç esnasında aldığım kısa bir görüntüyü paylaşayım. İlerleyen zamanda birkaç örnek daha paylaşırım. Yüklediğim servis görüntü kalitesini düşürmüş olabilir. 4k 24 modunda çekildi. Ayrıca kaynak yurtdışı bir yayın. BeIN kalitesi çok saglikli degil maalesef.

Watch unnamed | Streamablestreamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://streamable.com/pup2er

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Vallahi işin bant üretim noktasına kadar gider bu mevzu LCD panellerin doğası gereği olan şeyler. Neyse ki, mini led ile bulutlanma ve ışık sızması neredeyse bitti gibi birşey üst seviye panellerde.

Mesela bir çok modelde blooming yaşanıyor alt yazılarda ve siyah zemin üzerinde işlenen aydınlık sahnelerde. işin içine HDR da girince aşırı belli oluyor bir çok mini Led panelde lakin bu cihaz o konuda iyi iş çıkarıyor.

Ekran hızını da bir OLED kadar olmasa da, en azından real 120 Hz panelde bu ghosting görünmesin baba ya. Benim 2014 model Samsung da bile bu kadar olmuyor maçlarda. Top akıyor gidiyor.

TV alınabilecek en iyi fiyat seviyesinde ve fazlası ile parasının hakkını veriyor. Ona hiç şüphe yok. Ben zaten görünen o ki bu seneyi de pas geçtim. 2025 modelleri bekliyorum artık. Kısmetse gelecek modelleri takip etmeye başlarım.

• Yanlış hatırlamıyorsam Fc25 Ps5 tarafında 60fps açılmıştı bende. Oynadığım sırada tekrar kontrol edeceğim. Onun etkisini de göz önüne almak lazım.
  • Peerless kullanıcısına yanıt
    Zahmet oldu size de, çok teşekkür ederim.

Fikrinizi de katılıyorum ayrıca. IPTV ile 4K yayınlar izlemeye gayret gösteriyorum maçlarda. Çim saha çamur gibi görünüyor yoksa malum yayınlardan.

Hemen bakıyorum paylaşıma. 👌🏼

Edit; Yakaladığınız görüntüde yakın ve yavaşlatılmış çekim olduğundan net bir şekilde olmadığını söyleyemem. Normal hızda şut yada kaleci degajı olduğunda fark edebilirsiniz. Eğer gelen yayın 50 Hz ise akıcı yağ gibi görüntü sunması lazım ve 1 kere bile topta ghosting olmaması gerekiyor. En azından benim TV de o şekilde.

Oyunlarda görüntü özelliklerinin kapalı olmasından kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için, yayınlarda bu sıkıntı yaşanıyor mu yaşanmıyor mu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 4 Aralık 2024; 2:9:17 >

Oled almalısın sen ciddiyim.

Maç ağırlıklı içerik tüketimin var anladığım kadarıyla.

Sony bravia 9 gibi bir model almadıktan sonra Lcd kesmez seni çünkü gözlerin görüntü işlemede keskin TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Bende de kaç yıllık Hx850 var kablo tv yayını bağlı, tabiri caizse akıyor görüntü.

Bazen diyorum LCD Tv teknolojisi çözünürlük hariç ara ara resete girip tekrar kademe kademe daha iyi siyahlar dolby vision dts imax vs. diye ısıtıp ısıtıpmı sunuyorlar anlamadım.

Arkadaşın paylaşımındaki video içeriğinde yakın çekimde olsa çiftleşmeye meğilli kareler gördüm.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

Gerçi bu konuda doğru analizi sen yaparsın diye düşünüyorum.

Edit: Mini Ledin nirvanası Bravia 9'a bakayım bir derken bir video denk geldi.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konuTech With KGyoutube
    Comparing Sony Bravia 9 - XR90 Mini LED TV vs LG G4 OLED TV. Which one is better for you, we will discuss some pros and cons to help you narrow it down. 🛒LG G4 OLED TV Best Buy - https://howl.me/clWHJ10yGTz LG - https://howl.me/clJsq7SfVEV Amazon - https://amzn.to/4e80DSC 🛒Sony Bravia 9 Best Buy - https://howl.me/cmi5Ecm5sOi Sony - https://www.tkqlhce.com/click-100881337-15324804 Amazon - https://amzn.to/3RcfOjz 🔔 Subscribe to the channel for more TV & Audio content https://www.youtube.com/@TechWithKG?sub_confirmation=1 #affiliate #bestbuypartner #sonypartner #lgpartner As an amazon associate I earn from qualifying purchases - I get commission for purchases made through links in this post. thank you for your support Check out @TheHDRSuperchannel & @jennifergala for awesome video content as seen in this video. Footage from Spears & Munsil UHD Benchmark https://spearsandmunsil.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=eEYBM-mymY0

Babalar kapışıyor TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 4 Aralık 2024; 2:38:53 >

Dün arkadaşıma gönderdiğim bir video vardı onu da paylaşayım. Yalnız adamların görüntü kalitesi başka bir dünya

Watch unnamed | Streamablestreamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://streamable.com/wrbthq

• İlave olarak benim Tv’de henüz hiçbir görüntü ayarı yapılmadı. Hareket netliği vs kapatmak faydalı diye okumuştum ama forumu geriye doğru taramam lazım ayarlara girmeden önce.
  • 2 şeyi ayarlayamadım hala,

Turksat EPG bilgileri boş geliyor.

Default uygulamayı değiştirme yerini bulamadım.

Yani videolarda her zaman şu uygulamayı kullan gibi Belki oradan Böylece default YouTube uygulamasını değiştirebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 4 Aralık 2024; 6:19:19 >
  • el_chancho E kullanıcısına yanıt

Bu rehberi ben yazmıştım hocam birilerinin işine yaramış olması güzel :))

Realdebrid ile ilgili bir sıkıntı yaşandı evet. Fransız merkezli bir hizmet Realdebrid, korsan içeriğe anında erişim olmasın diye torrentio api desteğini kaldırdılar ama torrentio geliştiricisi arkadaş da farklı bir yolla erişim sağlayan güncelleme yayınladı :)) Denizler oldukça korsanlar da olacaktır yani bu işler bitmez. Realdebrid biterse alternatif bulunur. Alacak arkadaşlar bir aylık alsınlar, duruma bakılır sonra.

Hayırlı Sabahlar Hocam,

tesbitleriniz çok doğru. özellikle maçlarda bu cifte görüntülere ara ara denk geldim . bu yazılımsal ise düzeltilmesi gerekirdi. en son dün V420çıkmış acaba orda durum nedir ?

kanal geçişleri dediğinz gibi bir tık yavaş kalıyor . hatta bende burda bir/iki yazdım ama kimse yorum yapmadı , yabancılarada sordum onlarda da bu durum var. ben kablotv kullanıyorum ve tv yi hızlı kapatma/açmada kullanıyordum bu durumda olunca bir sonraki acılıslarda tv yayınlarında goruntü bayağı önde geliyor ses çok geriden geliyor. bununla ilgili videoda yayınladım. bu sorunumu ancak tam kapatma ile çözdüm...

Yorumcular keşke bunlarada değinselerdi diyeceğim ama sanırım onlarada hep iyi yönlerini söyleyin övün deniyor.

Lakin TV (c855 bende) gerçekten çok seri ve hızlı belkide ben 12 yıllık Weboslu LG den geçtiğim için öyle geliyordur. zaman içinde bo sorunlar düzeltirlir inşllah...

herkese hayırlı sabahlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 4 Aralık 2024; 9:15:9 >

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt

Fazlasıyla işe yaradı. Hatta dünden beri tanıdığım tüm arkadaşlara yönlendiriyorum sitedeki linki. Kendi adıma teşekkür ederim. :) Dün itibariyle Torrentio'dan indirdiğim eklenti ile sorunsuz kullandım. Ama dediğiniz gibi gelecekler günler belirsizliğe gebe. Şu an için tadını çıkarmakta fayda var. 4 euroya bu hizmet bedava gerçekten.

bu yorumunuzdan şunumu anlamalıyız ;

Eğer 4 euro verirseniz 4K larda hiç bir takılma yaşamazsınız ama üçretsiz kullanım için 4K lardan verim alamazmıyız. zira ben üçretsiz hafta sonu denedim 4K tad vermedi sürekli bufferlıyordu.

• deppechemode45 D kullanıcısına yanıt
    Evet ben de fark ettim. 😑
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Fakat hız da önemli. 50 mb üstü olursa güzel. 100 üstü süper. 200 üstü zaten ne var ne yok izlersiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

bu yorumunuzdan şunumu anlamalıyız ;

Eğer 4 euro verirseniz 4K larda hiç bir takılma yaşamazsınız ama üçretsiz kullanım için 4K lardan verim alamazmıyız. zira ben üçretsiz hafta sonu denedim 4K tad vermedi sürekli bufferlıyordu.

Öyle bir tespitte bulunmadım aslında. Aylık paket kullanıyorum ve trafik de sınırsız görünüyor ama buna rağmen 50 megabit internet kullanmama rağmen 4K içeriklerde donma -100 megabitin bile bazen yetersiz olduğu söyleniyor- yaşadım. Haliyle sizin de yaşamış olduğunuz sorunun free/premium ayrımı olduğunu düşünmüyorum. İnternet hızınız 100 megabit ve üstü bir fiber hız ise ve buna rağmen donma yaşıyorsanız bir ihtimalle free kullanıma sınırlı trafik getirmiş olabilirler. Aylık premium üyeleliği deneyin isterseniz. 4 euro bu hizmete göre baya uygun bir rakam.

Bende 100megabit kablonet var ve hafta sonu ilk defa stremio denedim. 4k filmlerde izletmedi sürekli bir donma.. ama 1080p lerde hiç sorun yok. eğer 4euro ile bu sıkıntı gideriliyorsa deneyebiliriz... bu durumda olupta ucretlı kullanıma gecenler aramızda var ise onaylayabilirler sanırım

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

Günaydın,

Vallahi LCD panellerin doğası gereği pürüzsüz, Plasma veya tüplü TV ler gibi net görüntü hiç bir zaman veremedi. Birde VA panel bunlar. Siyahlar konusunda iyi fakat yan açılarda hafif renk kaybı yaşanır ki, öyle sanırım gelen yorumlarda. Çoğu Gaming monitör de bile bu kadarı oluyor, olur. Uzaun zamandır bir çok TV de adı farklı da olsa "motion blur" ayarı bu sebeple oluyor. TV donanım ve yazılımı ne kadar iyise bu sorunu o kadar azaltıyor.

OLED panellerde pixel yapısı gereği görüntü işlemede en iyi LCD panelden bile daha hızlı tepkiler veriyor. Aydınlatması içinde olduğu için. O sebeple bu gibi kusurlar daha az oluyor. OLED hakkında isteğimi daha önce zaten belirttim ama şuan bana göre ( benim gibi birine ) hala erken. bakalım gelecek sene için iyi şeyler konuşuluyor OLED paneller ile alakalı. Daha parlak, daha az yanma riski. (Fiyatı 60k civarına düşmüş olsa 65S90D kapardım ama TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu )

Hiç bir panel kusursuz değil ne yazık ki. Her zaman söylerim. Paranın alabildiği model kişi için en iyi TV dir. TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu  Herkes kusursuz ve en iyisini almayı ister ama olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.