Şimdi Ara

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.088
Cevap
72
Favori
91.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam hocam, önde bulunan 360 tek teker.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tomurcukk kullanıcısına yanıt

Hocam en kolay sökülebilen parçalardan birisi. O tekerde önemli olan tekerin gövdeye bağlandığı kısım (muhtemelen yağlamak istediğiniz) ve tekerin ucundaki dönen küçük yuvarlak. Bu iki parçaya saç vb malzemeler dolanarak dönüşünü çok etkiliyor. Elektronik veya mekanik bir arızaya sebep olacağını düşünmemekle birlikte sadece performansında düşüş yaşatabileceğini düşünüyorum.

Kırmızı ile gösterdiğim yerden metal bir parça ile (ben makas kullandım) kastırarak çıkartabilirsiniz. Oluşan boşluktan da tekerin ana gövdesini çıkarabilirsiniz. Muhtemel baya kir biriktirmiştir. Ben şuana kadar yağlamadım. Temizlikten sonra halen yağa ihtiyaç duyacağınızı sanmam. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü

• M-E-T kullanıcısına yanıt

Bez bantları diyorsunuz sanırım hocam. Onları da ucuna toz toprağı toplar diye uygulamıştım. O kesin çözüm olur sesi keserken ama halıda tüylendirme yapabilir. Elektrik bandı da aslında çözüm oluyor ama silikon malzemenin ucu çok sivri olduğu için kesip atıyor. Zımpara yapsam görevini yapamicak belki malzeme. Valla kararsız kaldım iyice ya. Parkede garç gurç ses yapıp duruyor araba sileceği gibi. Benzer bir malzeme zaten araba sileceği ile sanki. Yüzeydeki o malzeme silinip gidince ses başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet hocam aslında bu parçayı söktüm hatta lastiğide söktüm temizliğini yapmıştım fakat 2 ay önce siz ne sıklıkla bakım yapıyorsunuz? Bugün tekrar bir açıp temizleyeceğim cihazı bu parçayada wd-40 sıkarım diye düşünüyordum yağlansın diye.

WD-40 tavsiye etmem. kısa vadede Sorunu ortadan kaldırır fakat zaman geçtikçe toz çekmeye başlar. Zaten statik elektrik yüklü bir cihaz sonuçta. Ben 2 haftada bir açıp komple temizlerim. Bakım yapmazsak bu cihazlara ömürleri 1.5-2 yıldan fazla olmaz bence. Zaten bu süre zarfında da bataryası ölecek ona da ufaktan cözüm arıyorum açıkcası.

• şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor. biraz kafa yormak lazım anlaşılan.

Fakat hocam o lastiği çıkarttığımda yağlıydı o kısım ben de ona dayanarak wd40 tedavisi yaparım diye düşünmüştüm madem öyle söylüyorsunuz sıkmam sadece temizliğini yapar geçerim :)

Bende de yağ mevcuttu hatta temizlerken elime bulaştığını hatırlıyorum. İnce gress yağı bulmaya çalışıyorum bulursam ondan süreceğim. Yada daha önce terübe eden oldu ise traş makinalarının başlığına sürülen beyaz renkli yağdan süreceğim. beklemedeyim.

Gres yağı kalıp olduğu için direk elemiştim, sıvıyağ süreceğiz bu gidişle :)

Gövde montaj kısmında bilya takımı olduğunu düşünürsek en iyi çözüm kaliteli gresin oraya yedirilmesi olacaktır diye düşünüyorum. Keza sıvı yağın kullandıkça halınıza akmasını istemezsiniz :D

Zaten ben tam döküyordum sıvıyağı hanım kızınca vazgeçtim :D

İç işleri bakanı yine günü kurtarmış TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü 

• C4H1T kullanıcısına yanıt

• Kadima kullanıcısına yanıt

Satıcıya sordum cevap alamadım alıp denemek lazım hb da iade de sorun çıkarmayacak bilsem alırım.

Ben sordum ama onlarda malesef bilmiyorlar

Yedek torbayı taktım. Bir iki ay sonra sipariş verip deneyeyim bakalım :)

• Arkadaşlar Arçelik robot süpürgesinin toz torbasını deneyen oldu mu?
    Bizim süpürge ile haznesi çok benziyor.

• Night Hawk kullanıcısına yanıt

Onun toz torbası da bulunmuyor, yada ben bulamadım Arçelik te sorunlu yada bu modellerin hepsin de kara borsa durumu var. Çakal bu cihazı üreten Çin li firma

• Merhaba arkadaşlar. Söz verdiğim temizlik fotoğraflarını paylaşıyorum. 2 kere tüm evi temizlemiş cihazın kirini mazur görün.

Not: Yetkili servis veya robot süpürge tamircisi değilim. Mesleğim gereği çeşitli cihazları açtığım için kısıtlı bilgimi paylaşıyorum. Tarif edilen işlemlerin sonuçlarından mesuliyet kabul etmiyorum. :D

Cihazın temizlikten önceki hali.

Cihazın yan fırçası. Asılınca geliyor zaten. takarken bastırmak yeterli. Buu sefer temizdi ama içine saç vb. dolanabiliyor. fazla dolması halinde fırçayı çeviren motorlara zorlanmadan sebepli zarar verebilir. Ara ara temizlenmesini tavsiye ederim.

Serseri teker. herhangi bir yön verme özelliği yok. sadece yan tekerlerin dönüş şekline göre dönüş işlemini kolaylaştırıyor. 2 kademeli. Gövde ve teker olarak ayırabiliriz. Gövdenin çıktığı yuvayı temizlemekte fayda var kir vb dolarsa dönmeyi zorlaştırabilir. buraya ince gres yağı sürmek bence mantıklı sıvı yağlar akma yapabilir. teker kısmını makas yardımı ile çıkardım tornavida da olur. saç kir vb dolanması gövde gibi dönmesini engelleyip sürtünmenin artmasına sebep olabilir. arada bakmakta fayda var.

Çöp haznesi ile cihaz bağlantı girişi. çöpe aktarılamayan kirler bu arada kalıyor. temizlemekte fayda var yoksa gezerken ortalığa bırakıyor.

Çöp haznesi ile cihaz bağlantı girişi kapağı. Şeffaf plastik bir parça var resimdeki gibi yumak tutabiliyor. arada temizlemek lazım.(plastik çıkarılabilir yırtmadan yanlardaki çubuklardan çekilerek alınabilir. esnek yapıda)

Fırça veya elimin giremediği yerlere ıslak mendil sarılmış makas ile yaptım tornavida gibi ince uzun kırılmayacak bir malzeme olabilir.

Cihaz ile çöp haznesi bağlantı noktası. Cihaz içinde biriktirdiği çöpü buradan hazneye atıyor. Aradaki yaylı kapakçık bu şekilde kir biriktirebiliyor.

Hepa filtre soluunması en tehlikeli partikülleri tutuyor. Tutamadıkları hazne ile arasında böyle kalıyor. Sarsmadan çöpe dökmekte veya başka bir makineye çekmekte fayda var.

Fırça Hazne kapağı. Üstüne tüy toplayabiliyor.

Geldik ana fırçaya. Eşimin saçları uzun ve halılarım yeni olduğu için çok hav bırakıyor. bu sebepli fırça devamlı bu halde. resimdeki gibi makas ile saçları keserek başlıyorum. Sonrasında sert yapıda başka bir plastik fırça yardımı ile ana fırçayı temizliyorum.

Ana fırçanın motor bağlantısı. En tehlikeli ve bana göre devamlı kontrol edilmesi gereken yer. Buraya dolanan saçlar ana fırçanın dönmesini çok fazla etkileyecek ve motoruna zarar verecektir. Burayı temizlemek çok kolay fırçayı çıkarın ve kirleri alın yeter.

Ana fırça serbest taraf. Motor gücü alan yerin tam karşısında bulunuyor. dıştan temiz görünse de içini açınca öyle olmadığı belli oluyor. Burası ne kadar temiz olursa fırça o kadar rahat döner. En dış katmandaki plastik kapağı çekince içi gözüküyor. Nasıl temizleneceği size kalmış.(ince fırça veya diş fırçası tavsiye) Temizlik sonrası metal kısmın rahatça ileri geri gitmesine ve kendi ekseninde rahatça dönmesine dikkat edilmeli.

Temizlikten sonra.

Kullandığım malzemeler:

Seyyar süpürge.

(Gri) Sert kıllı fıça

Cihazın içinden çıkan ince fırça (dar yerleri almak için)

Makas (tonavida veya plastik kırılmayacak bir çubuk da olabilir.)

Umarım Faydalı olur sormak istediklerinizi dilimin döndüğünce cevaplarım. Yanlışım olduysa affola. Eminim benimde öğreneceklerim vardır. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Not: Bütün işlem balkonda yapılmıştır. Havadar bir ortamda yapmak hatta maske takmak tavsiyedir.

• Lidar sensör hatası alan olursa DM atsın özel ilgileneyim başıma o da geldi :)

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.