Kolay gelsin arkadaslar resimdeki devreyi kurdum fabrikasyon pcb uzerine devre calisti ancak bass potunu biraz actigimda hoparlorden seri sekilde durmadan bup bup bup diye bas sesi geliyor.potu sona cevirince duruyor. Giriste ses olsun olmasin ayni hatayi veriyor. Volume ve tiz potu sorunsuz calisiyor. Sadece bass potunu acinca oluyor. Bazi direncler 1/4 watt yerine 1/2 watt kulandim bundan olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tda 7560 icin yardim
-
-
Dirençlerin 1/4 yerine 1/2W takılması neticeyi etkilemez.
Amfide bir stabilite sorunu var gibi.
Besleme devresi dekuplaj kondansatörleri yetersiz olabilir.
Görebildiğim kadarı ile gözüme C22 ve C23'den başka C13-C14 gözüme çarpıyor.
Bunların değerini artırabilir ve ayrıca bunlara paralel olarak 0.1 mF dekuplaj kondansatörü ekleyebilirsiniz.
-
Aslinda besleme olarak harici 12volt 360watt sac trafo kullaniyorum devre uzerindeki kondansoterlerde elimde olan cok eski tarihli cikma kondansator kullandim bundan kaynakli olabilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mümkündür. Elektrolitik kondansatörlerin, bir polarize voltajı olmadan, rafta bekleme ömrü kısadır. Değerini kaybetmiş, kaçak akımı yükselmiş olabilir. Onları yenilemenizi ve her birine paralel olarak 0.1 mF (0.1~0.01 mF) eklemenizi (baskılı devrenin altından da olabilir) tavsiye ederim.
-
Tesekkur ediyorum yardimlariniz icin deneyip sonucunu paylasicam nasipse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X