Şimdi Ara

Tda 7560 icin yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaslar resimdeki devreyi kurdum fabrikasyon pcb uzerine devre calisti ancak bass potunu biraz actigimda hoparlorden seri sekilde durmadan bup bup bup diye bas sesi geliyor.potu sona cevirince duruyor. Giriste ses olsun olmasin ayni hatayi veriyor. Volume ve tiz potu sorunsuz calisiyor. Sadece bass potunu acinca oluyor. Bazi direncler 1/4 watt yerine 1/2 watt kulandim bundan olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim.

Tda 7560 icin yardim
    Tda 7560 icin yardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dirençlerin 1/4 yerine 1/2W takılması neticeyi etkilemez.

Amfide bir stabilite sorunu var gibi.

Besleme devresi dekuplaj kondansatörleri yetersiz olabilir.

Görebildiğim kadarı ile gözüme C22 ve C23'den başka C13-C14 gözüme çarpıyor.

Bunların değerini artırabilir ve ayrıca bunlara paralel olarak 0.1 mF dekuplaj kondansatörü ekleyebilirsiniz.

• Aslinda besleme olarak harici 12volt 360watt sac trafo kullaniyorum devre uzerindeki kondansoterlerde elimde olan cok eski tarihli cikma kondansator kullandim bundan kaynakli olabilir mi

• infernus35 kullanıcısına yanıt

Mümkündür. Elektrolitik kondansatörlerin, bir polarize voltajı olmadan, rafta bekleme ömrü kısadır. Değerini kaybetmiş, kaçak akımı yükselmiş olabilir. Onları yenilemenizi ve her birine paralel olarak 0.1 mF (0.1~0.01 mF) eklemenizi (baskılı devrenin altından da olabilir) tavsiye ederim.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt

Tesekkur ediyorum yardimlariniz icin deneyip sonucunu paylasicam nasipse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi onerisi
    geçen yıl açıldı
    Powerbank hakkinda yardim lazim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.