Arkadaşlar size BP ultimate konusundaki izlenmilerinizi soracağım.. Aracım TDI ve yeni ...aracımı alırken bayii euro dizel özellikle VW grup için BP tavsiye etti.. önce PO eurupadizel.. sonra TOTAL kullandım en son BP ultimate dizel aldım.. Sanki yol bilgisayarında ve depo göstergeden anladığım kadar daha az yakıyor araç..diğer marka yakıtları motor sanki çabuktüketiyor.. bu konuda izlenimlerinizi alabilirmiyim.
BP ultimate daha az yaktığı kesin.
Ama BP sitesinde kükürt oranı hakkında 50 ppm yazmıyor.
Bizde de TDi motorlu aracımıza bp alıoduk. Fakat daha sonra diğer markalara yönelince bp nin aracı çekişten düşürdüğünü anladık.
Belki de bayi ile ilgili bi problemdir. Ama bir daha bp den almıyoruz. Artık hep shell den alıyoruz.
shell in yakıtı için aracı aludum bayii VW grubu araçlarda iyi değil dedi..350 ppm olabilir BP
Valla hocam teknik servis görevlisi bize firma ismi önermedi. İş bayii de biter dedi. Çoğu firmanın euro dizeli aşşağı yukarı aynıdır dedi. Mazot kirli olmasın yeter dedi.
350 ppm olması işte bu çok kötü... EN 590 kriterleri gerekiyor bizim arabalarımızda...
Gerçi BP internet sitesinde ama fiayt listesinde eurodizel 50 yazıyor. 50 ppm mi demek istiyor, bilemem...
en 590 50 ppm mi gerektiriyor..TDI ların hepsi EN 590 mı gerektirir. Totalde 350 ppm mesela ...
Ben şimdi shellden alınca motora zarar mı vermiş oluyorum?
Her zaman söylerim, marka falan farketmez,adam üçkağıtcılığı düşündükden sonra isterse en iyi marka olsun. Zaten yakıt kalitesini çok az kişi anlayabiliyor. İşte böyle herkes acaba şumu daha iyi yoksa bumu deyip duruyor. Ben Türkiyede en iyi firmaların bayilerinin bile hile yaptıklarını duydum.
Son söz olarak şunu söylemek istiyorum,marka falan farketmez,önemli olan tanıdık,bildik bi yerden alıcaksın mazotunu.Başka yerden almamaya çalışacaksın.Marka olayınada fazla takmamak lazım. Burası Türkiye,neler oluyor neler... Büyük firmalarda bile...
tanıdık bildik yer herkesin olmuyor mesela benim yok deneyerek güvenmeye çalışıyorum..Burada firmadan kastım kullandıkları katkılar farklı ondan dolayıda farklı sonuçlar alınıyor araclarda.
zaten deneyerek bulacaksın bildik,tanıdık yeri. Hangisi en sorunsuz ise ordan alcaksın.Çekişe,motor sesine,ne kadar km gidebildiğine bakıcaksın.
ben hep BP den alıyorum ama firma gerçekten önemli. ayrıca belirli bir yerden al, jhem gün geçtikçe adamlar seni tanıyor o yüzden üçkağıt olmayabilir, ben hep aynı yerden alıyorum hiç problemde yaşamadım, şehir dışından aldığım hariç....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme