Şimdi Ara

C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
12.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. 2006 Model 1.6 Hdi 110 Bg aracım için manifold ve egr temizliği yaptırdım. Aracım 150.000 km'de ve duman sorunum vardı. Araç sağır gibiydi vites düşürmem gerekiyordu sürekli. Bende müsait bir zamanda Özel servis'te arkadaşım olan Ustabaşı ile beraber manifold ve egr temizliği yaptırdım. Aslında 150.000 km'de daha fazla kurum v.s bekliyordum fakat aracın benden önceki sahibide aracın bakımlarını aksatmamış ve düzgün yakıt almış anlaşılan. Şimdi fotoğrafları paylaşacağım. En belirgin fark araç durma vaktine geldiğinde ikinci viteste titreyerek sarsıntılı şekilde vites küçültmemi istiyordu. Şu an ikinci viteste kalkmak dahi istesem o vuruntu meydana gelmiyor.
     C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği C4 1.6 Hdi 110 Bg Manifold ve Egr Temizliği

• ne kadar tutuyor hocam bu işlemler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

ne kadar tutuyor hocam bu işlemler.

Bakımla beraber yaptırdım ben. Periyodik bakım ve bu işlemler 300 TL tuttu. Sadece bu işlem için 100 TL tutar işçilik tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carbon clean da istermiş..
    Bir de egr yi körletseydiniz; kurum problemi cok azalirdi..

• Belirli bir km üstünde olan araçlara önerilmiyor diye carbon clean yaptırmadım.

• m_alpay kullanıcısına yanıt
    komşumun 140bindeki 1.4tdci fiestasına yaptırmıştım; 2 sene oldu,sıkıntısı yok..
    kendi aracıma 20binde yaptırdım; şimdi 60bin oldu,yine düşünüyorum..
    20bindeki arabadan nası duman çıktı işlem sırasında of
  • egr iptal ettirmediysen kısa süre sonra tekrar aynı şekilde kurum bağlıyacaktır ,,,, dizel araba aldığımda ilk işim egr iptali+manifolt temizliği ( birde eibach yay ve kn kutu içi filtre takarım ama bu konumuzla ilgili değil)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 Dci Motor Yaptırdım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kurumun bir diğer nedeni devirsiz kullanmaktır. Piyasadaki 100-150 bindeki hemen hemen bütün dizellerde manifolt ta kesinlikle kurum vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Kurumun bir diğer nedeni devirsiz kullanmaktır. Piyasadaki 100-150 bindeki hemen hemen bütün dizellerde manifolt ta kesinlikle kurum vardır.

+1 Son zamanlarda aracı devirli kullanıyorum dirhem duman yok ne kadar yüklenirsem yükleneyim. Fakat deniyorum devirsiz kullanayım bir kaç gün sonrasında gaza her yüklenişimde siyah duman atıyor.

• 307 1.6 hdi aracını cihaza baglattim egr valfi manifolt temizligi turbo bakımı yapılacak turbo 4000 devri geçince ıslık gibi ses geliyor idi fiyat konuşulmadı geç saat oldugu için bana maliyeti ne olur bu işlemlerin yaptirmalimiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaca38 -- 26 Temmuz 2017; 17:43:14 >
  • m_alpay kullanıcısına yanıt
    Lokasyon mersin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaca38

307 1.6 hdi aracını cihaza baglattim egr valfi manifolt temizligi turbo bakımı yapılacak turbo 4000 devri geçince ıslık gibi ses geliyor idi fiyat konuşulmadı geç saat oldugu için bana maliyeti ne olur bu işlemlerin yaptirmalimiyim

Birkaç gündür bu mesajınızı farklı konular altında görüyorum. Buradan bu şekilde fiyat alamazsınız, alsanızda doğru bir rakam almanız çok zor.

Fiyatlar işlemleri yaptıracağınız şehire ve ustaya göre değişir. Büyükşehirlerde hele de İstanbul'da bu işler daha pahalıyken küçük yerlerde daha ucuzdur.

Egr valfi ve menifolt temizliği ortalama 130 - 150 TL tutar. Manifold söküldüğünde o motorda O-ring adı verilen contalar var onlar değişir yaklaşık 30 TL gibi de onlar tutar. EGR'yi söktürmüşlen araya metal plaka koyup kapattırın.

Eğer turboda çok fazla emme hattına yağ verme yoksa hiç elletmeyin. Çünkü turbo açılınca revizyona girecek ve içindeki tamir takımı değişecek. Ancak turbonun değişecek parçaları kesinlikle ve kesinlikle orjinal değil. Aracınızda eğer 110 hp ise Garett GT-1544v tipi turbo var. Garett firması piyasaya kesinlikle orjinal parça vermiyor, revizyonda takılan parçalar Çin malı. Bundan dolayı turbonun sorunu sadece ses ise hiç elletmeyin. Turbocular revizyon işlemine içerideki tüm parçaları değişme dahil 600 TL alıyorlar. Turbonuzun yenisinin orjinal fiyatı 1300 TL. Orjinal parça kullanmak mümkün olmadığından revizyonlu turbonun ömrü yeni turboya kıyasla çok kısa oluyor.

Bana kalırsa sadece emme manifoldunu ve EGR yi temizletip araya sac koydurup kapattırın, turboyu ellemeyin. Eğer turbo kaynaklı bir çekiş düşüklüğü varsa VNT'nin aktüatörüne (sanayide vestgeyt derler) ve turbo elektro vanasına N75'e baktırın.

• mbulur M kullanıcısına yanıt
    vermıs oldugunuz cvp ıcın tsk ıst anadolu yakası tavsıye edecegınız yer hangı numara yag aracım ıcın kullanmam gereklı bu zaman kadar 10.40 castrol kullandım yag bolumunde 5.40 castrol tavsıyelerı geldı ustada 5.30 ıle kafam ıyıce karıstırdı ustalar sıkıntı bılıncli karsındakını kandırmanın pesındeler turboyu karıstırmasından rahatsız oldum cunkı hayırlı geceler.
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi turboyu elletmenizi tavsiye etmiyorum. Ancak bir müsait zamanınızda Ümraniye Fatih Sultan Mehmet sanayi sitesi yanında Fevzi Yılmaz turbo var, çok iyi bir makina grubuna sahiptir ve işini yapan bir turbo uzmanıdır ona gidin aracınızın üzerinde turboya bakar ve size bilgi verir.http://centerturbo.com/ detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yağ olarak 5w30 sizin aracınıza olmaz 5w30 2008 ve sonrası dizel partikül filtresi DPF'ye sahip araçlar içindir. 10w40 yağlar yarı sentetik yapıdadır. Ben tam sentetik yapıda 5w40 kullanmanızı tavsiye ederim. Mobil Super 3000 X1 5w40 kullanaabilirsiniz tam sentetik özellikte olan bu yağı internetten n11.com üzerinden siparişle kargo dahil 79 TL'ye alabilirsiniz. Aracınız 3.25 litre yağ alır kesinlikle birçok bilgisiz ustanın yaptığı gibi 4 litrelik bidonun tamamını boşaltmayın. Ben kendi 1.6 hdi aracımda 210.000 km boyunca tavsiye ettiğim yağı kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.

verdıgınız bılgıler cok faydalı oldu umranıye sanayıde bırde varsa tavsıye edegenız usta bakım ve temızlıklarını orada yaptırayım h.geceler.

• karaca38 kullanıcısına yanıt
    n11.com'da linkini verdiğiniz mağazanın kendi web sayfasından alırsanız rakam 10 TL daha düşük ve kargo dahil. Burası benim devamlı alışveriş yaptığım bir yer.

https://www.motoryagmarket.com/index.php?_route_=motor_yaglari/5W-40-motor-yaglari/mobil-super-3000-x1-5w-40-4-litre-ful-sentetIk-motor-yagi-2016_mbl-540-4_kd&sort=pd.name&order=ASC

Motul'un 300 V serisi POE bazlı bir yağ sadece bu yağ diğer markalardan ayrılıyor. 2 litrelik ambalahının fiyatı 150 TL ve size 300 TL'ye mal olur. 300 V'nin yarış pistlerinde koşan araçlar için üretilmiştir. Geri kalan Motul yağları Mobil'in ve Castrol'ün gerisinde.

Mobil Super 3000 5w40 tam sentetik yapıda ve çok kaliteli bir yağ, daha öncede yazdım öyle 30.000 km filan değil 210.000 kilometredir kullanıyorum. Şehir içi kullanım ağırlıklıysa değişim için 10.000 kilometreyi geçirmeyin.

Manifolt temizliği için sizi yoönlendireceğim bir yer yok ancak turbo için daha önceki mesajda dediğim yere gidebilirsiniz. Benim aracımda da usta turboyla ilgili bir konuda şüphelenmiştir ve oraya gidip göstermiştik ve adamlar "bir sıkıntı yok kullanmaya devam edin" demişlerdi. Ben ısrarlı sorular sorunca "biz söküp açsak direk para kazanacaz, birşey olsa zaten sökeriz, normal, gerek yok" demişlerdi. Kısaca düzgün esnaflar gidersiniz bakarlar bir sıkıntı varsa anlatırlar.

10.000 geçirmedim ama yanlış yağ kullanmisim bu bakımda motor temizleyici ile temizletip bu yagi kullanacağım Ilginiz ve Verdiğiniz cvp icin tsk.

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Evet mersin

• 307 1.6 hdi aracaım var ılk sahıbı yag eksılt meye baslamız uyarı verdı bu gun mecbur Opet 10w/40 Motor Yağı 1lt mecbur alıp takvıye yaptım motrun etrafında yag kacırma olusmus egr valfı manıfolt ve turbo bakımı bı kac gun once ustta demısıdı motorda da ne gıbı sıkıntı olur olmaz ıse yag kacırma turbodan olurmu bu arada mavı duman da atmaya baslamıs ıdı ıyı aks.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.