Şimdi Ara

Team Fortress 2 [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Team Fortress 2 Valve tarafından piyasaya sunulmuş sonradan Free2 Play olmuş bir oyundur.Team Fortress 2'yi Steam üzerinden indirebilirsiniz.

Oyun Hakkında

Karakterler :

Team Fortress 2'da toplam 9 tane karakter bulunmaktadır.Bunlar : Scout,Soldier,Pyro,Demoman,Heavy,Engineer,Medic, ve Spy'dır.Şimdi karakterlere yakından bakalım.

1)Scout :

Scout oyundaki en hızlı karakterdir.Kendisi çok hızlı koşar ve düşmanlarından kolayca kaçabilir.Scout çok hızlı koştuğu için düşman tarafından hedeflenmesi zordur.Ayrıca Stcout'un 2 kere zıplama özelliği vardır.Canı 125'dir, hızlı koşma özelliği sayesinde çanta kapma oyunlarında idealdir.Elinde hafif bir shotgun vardır.

2)Soldier :

Oyundaki yavaş karakterlerdendir.Elindeki roket sayesinde uzaktaki hedefleri vurabilir.Saldırıda önemli bir yeri vardır.Canı 200'dür.Elinde bir roketatar vardır.Roketatar sayesinde roket zıplaması yapıp uzak yerlere kolayca ulaşabilir fakat bu can götürür.

3)Pyro :

Pyro oyunda ateş silahı kullanan bir karakterdir.Ateş silahının püskürtme özelliği vardır.Bu özellik sayesinde mayınları püskürtebilir,gelen roketleri geri yollayabilir veya bir düşmanı aşağıya düşürebilirsiniz.Ateş silahı düşmana büyük zarar verir silah bir kere düşmana uygulandığında düşman 10 saniye boyunca yanar ve canı gider.Canı 175'dir.

4)Demoman :

Demoman oyun için önemli karakterlerdendir.Çünkü Demoman'nin istediği zaman patlatabileceği bir mayın silahına sahiptir.Bu silah sayesinde düşmanlara pusu kurabilir ve onlara büyük zararlar verebilirsiniz.Buna ek olarak bomba atabilen bir silahada sahiptir bu silah atıldıktan 1-2 saniye sonra patlar.Demoman'nin canı 175'dir.

5)Heavy :

Heavy oyundaki en güçlü karakterdir.Elinde 200 mermilik bir minigun taşır ve canı 300'dür.Cüssesinden dolayı çok yavaş yürür.Bir Medic ile birleştiğinde adeta ölümsüz olur.Oyundaki en komik karakterdir.

6)Engineer :

Oyundaki en defansif karakterdir.Kendisi Taret,dispanser ve ışınlayıcı kurabilir.Kendisinin 200 tane metal parası vardır.İngiliz anahtarı ile kurduğu yapıları tamir edebilir ve onları geliştirebilir.Her yapının 3 seviyesi vardır.Her seviye 200 metal paradır.Bir taret kurulduğunda arkasına birde dispanser kurulmalıdır ki tareti kolay bir şekilde tamir edin.Canı 125'dir.

7)Medic :

Oyunun olmazsa olmazı.Medic arkadaşlarını iyileştirme yeteneğine sahiptir.Arkadaşlarını iyileştirirken altta bir Übersarj barı çıkar bu bar %100 olduğunda ''Übersarj hazır!'' diye bağırır.Übersarj sayesinde iyileştiridği kişi ve kendisi bir süreliğine ölümsüz olur.Saldırma yeteneği pek fazla yoktur.Canı 150'dir.Bir t testereye,bir şırınga atma silahına ve iyileştirme aletine sahiptir.

8)Sniper :

TF2'deki Sniper'Da her oyundaki Sniperlar gibi aynı özelliklere sahiptir.Tüfeği sayesinde uzaktaki düşmanları çok kolay hasar verir.Tüfeği dürbün modunda ne kadar bekletirseniz düşmana o kadar zarar verirsiniz.Tüfeğin yanında birde ufak otomatik bir silahı ve rambo bıçağı vardır.Canı 125'dir.

9)Spy :

Oyundaki casus karakterdir.Düşmanın kılığna bürünüp düşmanı kandırabilir.Görünmezlik özelliği vardır.Spy'da bir tane bozucu alet vardır.Bu alet sayesinde Engineer makinelerini bozabilir.

Oyun Modları

Team Fortress 2'de toplam 8 tane oyun modu bulunmaktadır.Bunlar : Capture The Flag(CTF),Control Points(CP),Territorial Control(TP), Payload(PL),Arena, King of the Hill(KotH),Payload Race(PLR),Medieval Mode.Şimdi modlara yakından bakalım.

1)Arena :

Arena haritalarında amaç karşı takımı tamamen yok etmektir. Arena haritaları genelde daha küçük ve süre olarak daha kısadır. Ölenler tekrar doğmaz. Round, bir takımın tüm oyuncuları ölene kadar devam eder. Oyuncusu kalan takım roundu kazanır. Arena modu, diğer oyunlardaki "Deathmatch" moduyla benzerlik taşır.
    Arena modunda oynanabilen resmi haritalar: Badlands, Granary, Lumberyard, Nucleus, Offblast, Ravine, Sawmill, Watchtower, Well

2)Capture the Flag :

Ünlü CTF modu aslında ele geçirilen nesne bayrak olmamasına rağmen Team Fortress'ta da bu şekilde isimlendirilmiştir. BLU ve RED'in ayrı baseleri vardır ve bu baselerde bir evrak çantası bulunur. Her takımın görevi karşı takımın evrak çantasını belirtilen (servera göre) sayıda çalmaktır. Bu sayıya ilk ulaşan takım roundu kazanır. Round içinde ölenler belirli bir respawn time sonrası baselerinde tekrar doğarlar.
    CTF modunda oynanabilen resmi haritalar: 2Fort, Double, Cross, Sawmill, Turbine, Well

3)Control Point:

CP modu haritadaki belirli noktaları ele geçirmek üzerine kuruludur. 2 çeşit CP modu vardır.

A) Standard Control Point :

Standart CP'de haritadaki 5 adet konrol noktasının tümünü geçiren takım roundu kazanır. Başlangıçta takımlar 2'şer kontrol noktasını kontrol eder, ortadaki nokta ise hiçbir takımın kontrolünde değildir. Bir kontrol noktası her el değiştirdiğinde round bitiş süresi uzar. Süre bittiğinde iki takımdan biri tüm noktaları ele geçirmediyse round berabere sona erer. Doğma noktaları (respawn location) her takım için elde bulunan noktalara göre ilerde veya geride olmak üzere değişir. Round içinde ölenler belirli bir respawn time sonrası geçerli doğma noktasında tekrar doğarlar.
    Standart CP modunda oynanabilen resmi haritalar: 5Gorge, Badlands, Coldfront, Fastlane, Freight, Granary, Well, Yukon

B) Attack/Defend :

Bu CP modunda rounda tüm kontrol noktaları RED'in elinde başlanır. BLU tüm kontrol noktalarını sırayla ele geçirmeye çalışırken RED bu noktaları savunmaya çalışır. Round içinde ölenler belirli bir respawn time sonrası baselerinde tekrar doğarlar.
    Attack/Defend modunda oynanabilen resmi haritalar: Dustbowl, Egypt, Gorge, Gravel Pit, Junction, Steel, Mountain Lab, Mann Manor

4)King of the Hill :

KotH modu Arena ile CP'nin karışımı gibidir. Haritada tek bir kontrol noktası bulunur. Round başında 2 takımın da 3 dakikaya ayarlı sayaçları bulunur. Bir takım kontrol noktasını ele geçirdiğinde kendi sayacı azalmaya başlar. Bu diğer takım kontrol noktasını alana kadar devam eder. Kontrol noktası el değiştirdiğinde diğer takımın sayacı azalmaya başlar. Sayacı 0'a ulaşan ilk takım roundu kazanır.
    KotH modunda oynanabilen resmi haritalar: Harvest, Harvest Event, Nucleus, Sawmill, Viaduct, Lakeside, Badlands

5)Payload :

Payload modunda BLU takımı patlayıcılarla dolu bir yük vagonunu ray üzerinde ilerleterek sondaki hedefi patlatmaya çalışır. RED takımı ise round süresi sona erene kadar BLU takımını durdurmaya çalışır. Yük vagonu BLU takımının oyuncuları yakınında durduğunda, oyuncu sayısına göre artan hızla ilerler. Ray hattı üzerinde birkaç checkpoint bulunur. Vagon bir checkpointe ulaştığında RED takımının doğma noktası geriler ve round bitiş süresi uzar. Round içinde ölenler belirli bir respawn time sonrası o anki doğma noktalarında tekrar doğarlar.
    Payload modunda oynanabilen resmi haritalar: Badwater Basin, Barnblitz, Gold Rush, Hoodoo, Thunder Mountain, Upward, Frontier

6)Payload Race :

Payload race modu payload moduna benzer, ancak tek vagon yerine her takımın birer vagonu bulunur. Vagonunu hedefe ilk ulaştıran takım kazanır. Her takım aynı anda hem atak hem defans oynamak zorundadır.
    Payload Race modunda oynanabilen resmi haritalar: Hightower, Pipeline, Nightfall

7)Territorial Control:

Territorial Control modunda harita bölgelere (territory) ayrılmıştır. Her round farklı bir bölgede oynanır ve takımlar o bölgeyi ele geçirmeye çalışırlar. Haritadaki tüm bölgeleri ele geçiren takım kazanır.
    TC modunda oynanabilen sadece bir resmi harita vardır: Hydro

8)Medieval Mode:

Medieval modunda kurallar Attack/Defend ile aynıdır. Modun özelliği sadece orta çağ silahlarıyla oynanmasıdır. Ayrıca bu modta oyun chati Orta Çağ İngilizcesi'ne çevrilir.
    Medieval modunda oynanabilen sadece bir resmi harita vardır: Degroot Keep

Oyunu kısaca özetlemeye çalıştım ilerleyen zamanlarda konuyu daha da geliştireceğim ve oyun hakkında daha çok bilgi paylaşacağım.
    Not : Oyun Modları yazısı Game Honor sitesinden alıntılanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.l.p.r -- 24 Ocak 2012; 2:00:48 >

• Süper paylaşım Bu oyunu oynamak istiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Süper paylaşım Bu oyunu oynamak istiyorum .

Bir Steam üyeliği alıp,Steam programını bilgisayarınıza kurun ve hemen TF2'ye başlayın.Boyunu yaklaşık 12 GB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.l.p.r -- 23 Ocak 2012; 23:15:06 >
  • Güzel hazırlamışsın.
  • Eline sağlık. Güzel paylaşım.
  • 12 GB Yaklaşık o eski hali.
  • F2P olduktan sonra soğuduğum oyun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Back 4 Blood [ PC ANA KONU ]
    4 yıl önce açıldı
    Diablo IV [ANA KONU] | 5. Sezon
    5 yıl önce açıldı
    Team Fortress 2 Ekran Sorunu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLer0432

12 GB Yaklaşık o eski hali.

Pardon düzelttim.
  • Her hafta en az 100 MB güncelleme geliyor kotası olanlar için uygun bir oyun değil.
  • Gerçekten çok özenerek hazırlamışınız tebrik ederim hocam .

Oyuna gelicek olursak ;

Herşeyin grafik olmadığı kanıtlayan bir oyun , inanılmaz eğlenceli inanılmaz güzel. Gerçekten şuan bile hakettiği yerde olamayan bir oyun , dünya multiplayer sıralamalarının 1. liğini zorlamalıydı kanaatindeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Shorh

Gerçekten çok özenerek hazırlamışınız tebrik ederim hocam .

Oyuna gelicek olursak ;

Herşeyin grafik olmadığı kanıtlayan bir oyun , inanılmaz eğlenceli inanılmaz güzel. Gerçekten şuan bile hakettiği yerde olamayan bir oyun , dünya multiplayer sıralamalarının 1. liğini zorlamalıydı kanaatindeyin.

Öncelikle sağolun.

Oyunun grafikleri ön planda değil aslında fakat oyunun grafiklerini ben çok beğeniyorum.Oyunun yapısına uygun şirin grafikler kullanılmış.Oyunu oynarken hiç grafikleri de önemsemedim.Kötü olsaydı da önemi olmayacaktı iyi olsada, ki gayet iyi grafikler.

• aslında oyun cs gibi grafikler arka planda ama zevkler tavan yapıyor oyunda
  • Oyun tamamiyle yenilikci bir oyun normal duzeydeki bilgiaayar ile bile oynayabilcegini bir oyun.
    Tamamiyle orijinal yenilikci ve bambaska bir savas atmosferinin icine sokuyor sizi. Gerek takilari
    Sapkalari ve silahlariyla ve oynayis yapisiyla bambaska bir oyun birde sapka alirsaniz cok zevk alirsiniz
    Temmuzdan beri oynadigim yaklasik 490 saat gecirdigim bu oyun hem bir cok farkli mod hemde bir cok
    Sempatik ve komik grafikli karakterleriyle ekrana kilitliyor. Trade ve achiment ozelligi ise ayri bir zevk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.l.p.r

quote:

Orijinalden alıntı: The Shorh

Gerçekten çok özenerek hazırlamışınız tebrik ederim hocam .

Oyuna gelicek olursak ;

Öncelikle sağolun.

Oyunun grafikleri ön planda değil aslında fakat oyunun grafiklerini ben çok beğeniyorum.Oyunun yapısına uygun şirin grafikler kullanılmış.Oyunu oynarken hiç grafikleri de önemsemedim.Kötü olsaydı da önemi olmayacaktı iyi olsada, ki gayet iyi grafikler.

Grafikleri bende çok seviyorum , oyuna cuk oturmuş grafikler ben oyunun en zevkli yanıda grafikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: _Joe_

aslında oyun cs gibi grafikler arka planda ama zevkler tavan yapıyor oyunda

Cs bunun oynayisini birak grafiklrinin yanindan gecemez siz fazla detaya inmiyoraunuz ancak ben 3D modelleme ilw ugrasiyorum animasyonlari modellemeleri kaplamalari yani kisaca grafikleri cok detayli ve muazzam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanye

quote:

Orijinalden alıntı: _Joe_

aslında oyun cs gibi grafikler arka planda ama zevkler tavan yapıyor oyunda

Cs bunun oynayisini birak grafiklrinin yanindan gecemez siz fazla detaya inmiyoraunuz ancak ben 3D modelleme ilw ugrasiyorum animasyonlari modellemeleri kaplamalari yani kisaca grafikleri cok detayli ve muazzam :)

ben onu kassetmemıstım oyun su ankı gunumuz grafikleriylle yarısacak durumda degıl ama hala popüler tf2, cs de günümüzde battlefield,cod vs. gibi oyunların yanında cizgi film gibi ama oynayan sayısı cok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avenger-

F2P olduktan sonra soğuduğum oyun.

Neden soğudunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.l.p.r

quote:

Orijinalden alıntı: Avenger-

F2P olduktan sonra soğuduğum oyun.

Neden soğudunuz?

Her öldürdüğümde ''Lag'' diyenlerin sayısı arttı diyim sen anla
  • Bende 1 hafta önce başladım, ilk başlarda çok sıkıcıydı ama sonra doğru düzgün item lar düşmeye başladı bende bir şeyler craftlamaya çalışınca mükemmel bir hava yakaladım. Seviye 30 silah craftledim daha az önce, soldier için. Sonra direk bi maça girdim Pyro için bi silah düştü. Her şey iyi gidiyor. Achievment'lerinde %20'si bitirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras.

Bende 1 hafta önce başladım, ilk başlarda çok sıkıcıydı ama sonra doğru düzgün item lar düşmeye başladı bende bir şeyler craftlamaya çalışınca mükemmel bir hava yakaladım. Seviye 30 silah craftledim daha az önce, soldier için. Sonra direk bi maça girdim Pyro için bi silah düştü. Her şey iyi gidiyor. Achievment'lerinde %20'si bitirdim.

Oyun yeni şeyler çıktıkça daha da zevkli oluyor.Ben 100 saati aşkın oynamıştım fakat hesabıma erişemiyorum yeni bir hesap açtım oradan devam ediyorum.Şuan sırf yeni silah çıksın diye oynuyorum. Ha birde benim çok yaptığım bir hataydı bu sizde yapmayın : Gelen itemleri kullanmıyorsanız silmeyin işleyip daha iyi şeyler üretin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.