Şimdi Ara

TEB MARİFETLİ HESAP (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
442
Cevap
29
Favori
98.844
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzkar kullanıcısına yanıt
    Yoo bende 2500.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Once ING'de bir yil doldu. Son aylarda da TEB'de ac kapa yaparak marifetliyi %24'e kadar kullandim. Bugun itibariyla %8'e dusmus. Ben de tum parami Enpara'ya aktardim. Gunlukte %20 gorunuyor. Hic yoktan iyidir. En azindan 8'den daha iyi 👹
    Kaç günümüz kaldığını nereden takip edebiliriz? Ben hesabı ne zaman açtığımı hatırlamıyorum. Aç kapa yapmaktan takip de edemedim.
    Edit: Maillerden doldum, bugün yarın doluyor. Seviyordum ama ayrılacağız be TEB.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Marifetli hesap da her hesap kapatılıp açıldığında 3 aylık sure tekrar mı başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unknown_5358

Marifetli hesap da her hesap kapatılıp açıldığında 3 aylık sure tekrar mı başlıyor.
    Hic sanmiyorum ama bikac gune bitecek surem yazarim sonucu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Unknown_5358

Marifetli hesap da her hesap kapatılıp açıldığında 3 aylık sure tekrar mı başlıyor.
    Hayır 3 aylık süre değişmiyor, sadece güncel faize çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Kaç günümüz kaldığını nereden takip edebiliriz? Ben hesabı ne zaman açtığımı hatırlamıyorum. Aç kapa yapmaktan takip de edemedim.
    Edit: Maillerden doldum, bugün yarın doluyor. Seviyordum ama ayrılacağız be TEB.

Alıntıları Göster
    Şekerbank 25.25 günlük yaptım bu gün..Var mı daha yukarısını veren? Bence yoktur..
  • Beyler güncel faiz 20.75 e dusurulmus benim bugün baktığımda sizde de durum aynı mı. 24 tü en son benimki

Edit: Hoşgeldin faizim bitmiş,28 Haziran 2018 hesap açma tarihimmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braggart -- 28 Eylül 2018; 9:53:17 >
  • Teb yıllardır kullanmadığım marifetli hesaba yeniden 3 ay hoşgeldin faizi başlattı. Bu gün deneme amaçlı 3860 TL. attım, 3 günlük faiz 7,23. Yani vadesizde para tutmamış. Ama akşam saat 17.den sonra pasif bakiyeye para çekecekmi bilmiyorum. Bu durumu bilen arkadaş cevaplarsa sevinirim.
  • ahmet0691 A kullanıcısına yanıt
    Aksam 10 dan sonra atacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unknown_5358 -- 28 Eylül 2018; 20:32:21 >
  • Herkese merhaba global genç hesap açtırdım ancak hesap cüzdanı gibi bir belge almama gerek var mı yok mu? Alanlar nasıl aldı anlatırsa sevinirim.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Gerek yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cream cheese

Gerek yok
    Teşekkürler hocam
  • genç global hesap açmak için mobil uygulamadan bir bakındım, hesap işletim ücreti yazılmış, yargı kararından dolayı tahsil edemiyoruz ama uyguluyoruz gibi anladım. Ayrıca havale eft ücretleri de gözüküyordu. İşin pratiğinde nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, cepteteb üzerinden falan hesap açılması yönünde uygulamalar tavsiye edilmiş önceki sayfalarda, güncelliğini koruyor mu? Son birkaç gün içerisinde hesap açan arkadaşlar yarımcı olabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

Şekerbank 25.25 günlük yaptım bu gün..Var mı daha yukarısını veren? Bence yoktur..

Alıntıları Göster
    Şekerbank hangi hesap bilgi verir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba özel bir bankada çalışmaktayım mevduat tutarınızı ve ne kadar gün bağlamak istediğinizi öm yazarsanız yardımcı olabilirim oran konusunda
  • daniali D kullanıcısına yanıt
    30k dolara ne kadar veriyorsunuz
  • Marifetli hesap kullananlar temdit saatinden sonra para yatırdığınızda hesabınıza sonradan eklediğiniz tutarda faiz kazanımı olmaz ama o parayı atm'den çeker veya başka hesaba aktarırsanız x2 kat para çıkışı yapılmışmış gibi sistem hesaplayıp kaybınız oluyor.

Örnek; marifetli hesabınızda faize tabi 10000 TL var,

X bankadan 16:50'de 5000 TL eft yaptınız, eft hesaba 17:00 veya sonrasında düştü 15000 TL bakiyeniz var ama normal olarak 10 bini faize tabi.

Temdit saatinden sonra hesaba eklediğiniz, giren bu parayı temdit saatini de bilmediğinizi varsayarsak

Marifetli hesabınızda 15 k paranız oldu ama faiz kazanımınızda farklılık oluşmadı, sonradan marifetliye giren bu parayı 5 bini cepteteb vs. hesabınıza aktardınız ve marifetli hesabınızdaki 10k'ya 2 lira faiz verirken 1 lira faiz kazanımı gözüküyor, ne oluyor diye düşünürken o hesaptan çıkarttığınız parayı bakalım şimdi ne olacak diyerek marifetli hesaba yeniden eklediniz ve yine 15 k paranız oldu marifetli hesabınızda ama faiz kazanımı 1 lira.. 15k'dan 5 k'yı yeniden cepteteb vs. hesaba transfer virman ederseniz bu sefer faiz kazanımınız 0 olacaktır.

Sistem temdit saatinden önce 10k'ya 2 lira faiz verirken, temdit saatinden sonra eklediğiniz parayı 15k gösteriyor 10k'yı faize tutuyor olması gerektiği gibi ama ilk çıkarttığınız 5k'dan sonra kalan parayı 10k gösterip 5k'yı faize tabi tutuyor.

İkinci kez yinelenendiğinde işlem yine x2 ana paradan düşüm yapıp 0 faiz kazanımı ile

bu durum müşterinin aleyhine zararına olup, bankanın maalesef lehine haksız kazanç sağlaması oluyor.

Doğru olan temdit saatinden önceki faize tabi olan 10k'nın hiç eksilmediği için yine 2 lira getiri sağlamasıdır şahsa.

Bu durumu çok uzun zaman önce fark edip bankaya defalarca kez ilettim, sistemin yanlış işleyişini düzeltilmesini, aradaki kaybım olan tutarların hesabıma iade edilmesini, aksi durumda sistemin bu şekilde işlemeye devam etmesi halinde şikayetvar'da dile getirip ilgili tüm resmi kurumlara şikayette bulunacağım sözlü yazılı yazsamda sonuç alamadım.

En son yine aynı olay arife günü başıma geldi, enparadan cepteteb hesabıma 10:30 gibi para gönderdim, temdit saatinin 11:00 olduğunu bilmiyorum 11:30 gibi marifetli hesabıma aktardım parayı bi değişiklik olmayınca, cepteteb hesabıma geri aldım parayı ve yine ana paradan para çıkırtılmış gibi çıkarttığım tutar kadar faiz kazanımı kaybım oldu.

Yine aynı gün şikayette bulundum müşteri temsilcime yönlendirmişler o ilgilendi, ekran görüntülerini vs. attım

Genel müdürlük tüm bu bankalarda böyledir 1 gün sonra valör saçmalığıyla geri dönüş yaptı ( 1 gün sonra valörlü temdit saatinden sonra eklenen tutar faize tabi olur )

Bende x bankadaki günlük hesabımdan temdit saati sonrası para ekle çıkart yaparak x2 düşüm olmadığını ana paranın ve temdit saati öncesi faize tabi ana paranın hiç etkilenmeden hesabıma doğru tutarda yansıtıldığını tüm ekran görüntüleri ile ilettim ama sonuç değişmedi.

Konu ile alakalı genel müdürlükten gelen cevap aşağıdaki gibidir.

" Ürünün kuralına uygun bir işleyiş olduğu için bir hata bulunmuyor. Bedelin banka temdit saatinden sonra gönderilmesi sebebiyle 1 sonraki iş günü valörlü olarak değerlendirilmiştir. Tüm hesap ve müşteriler için aynı uygulama geçerlidir "

Şüphesi olan var ise öncesinde ve sonrasında şikayette bulunabilmek adına ss görüntülerini alarak marifetli hesabına ekle çıkart yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlamourSS -- 9 Ekim 2018; 23:46:31 >

• GlamourSS G kullanıcısına yanıt
    Teb sitesinde Marifetli Hesap özelliklerinde " Tam gün çalışma saatlerinde 17.00’den önce hesaba yatırılan tutarlar o günün valörüyle, saat 17:00’den sonra yatırılan tutarlar ertesi gün valörüyle dikkate alınır." açıklaması mevcut.

Buna göre 17 den sonra gelen paraya faiz işletmemesi çok normal, çünkü ertesi gün valörüyle dikkate alınacağını yazmışlar.

Gelelim 17 den sonra para çıkışı durumunda faiz miktarındaki azalmaya. Burada sistem aslında toplam parayı kontrol ederek hareket etse sorun olmayacak gibi görünüyor ama saat 17 yi baz aldığı için o saatteki paraya faiz işleteceği mantığı ile hareket ediyor ve çıkan parayı da 17 de ki tutardan çıktı gibi algılıyor. Bu kısımın düzeltilmesi gerekir ama anlaşılan bankanın pek işine gelmediği için uğraşmak istemiyorlar.
  • Evet düzeltilmesi gereken kısım sonradan eklenen tutarın çıkışında, sanki ana bakiyeden çıkış yapılmışçasına kazanç kaybı yaşatmasında ve bunu kaç müşteri farketmiştir ..?

Ben bile ilk açıldığı zamanlardan beri kullanırım anormallik olduğunu daha fark edeli 1-1,5 yıl olmuştur ki, bu durum sadece bana özel de değil, genel!

Aynısını teb gibi 17:00 öncesi aynı gün değerlendirilen ing vs gibi mevcutta paranızın olduğu hesabınıza istediğiniz kadar yatır çek yapın, 17:00 öncesi olan ana para miktarını yatırılan tutardan fazlasını çekmediğiniz sürece problem olmaz, şöyle ki ; 10k var faize tabi ve 17:00'den sonra 5k yatırdınız ve sonrasında 6k hesaptan çıkış yaptınız transfer ettiniz, 9k üzerinden faiz kazanımı olur. ( teb'de ise 4k üzerinden )

Harika bir haksız kazanç kapısı banka açısından, su altından balya balya saman yürüt kimsenin ruhu bile duymayacağı şekilde iş daha da büyürse, sistem hatası der geçiştirsin.

BDDK'ya durumu ileteceğim ama sadece bankaya durumu iletip süreci izlemekle kalınacağı düşüncesindeyim, olması gereken bu durumun başlangıcına kadar geriye dönük sistemi inceleyip müşterilerine hak edilenden az ödeme yapılan tutarları yasal faizleri ile iade ettirmesi ve çok sağlam bir ceza kesilmesidir ama ... _bu olmayacak duaya amin demek olur.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.