Şimdi Ara

TECHNICS GERİ DÖNDÜ!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pek çoğumuzun bildiği, tanıdığı, 80'li ve 90'lı yılların efsane olmuş markalarından Technics, beklediğim gibi nihayet geri döndü.

Aslında Technics'in geri döneceği yolundaki haberleri yıllar önce (2008) duymuştum. Fakat bugün sitenin açık halini ve tasarımını özlediğimiz Technics SE-R1 amfiyi görünce heyecan duydum. Sanırım stereo piyasası yeniden eski güzel günlerine dönecek zira Technics gibi bir marka piyasayı yeniden yönlendirebilir.

http://www.technics.com/global/

• Buzdağı kullanıcısına yanıt
    Gözümüz aydın!

Technics ilk çıktığı zaman Panasonic'in high-end versiyonu olarak çıkmıştı. Prestij markasıydı... Ancak her geçen yıl rekabet amacıyla ucuz, daha ucuz modeller çıkarmaya başladı. Öyle ki gün geldi prestiji Panasonic markasının altına düştü, varlığının anlamı kalmadığından marka sonlandırıldı.

Öyle görünüyor ki Technics yeni bir başlangıç yapıyor. Bu sefer yeniden bir high-end markası... Söylendiğine göre fiyatlar $5000-$50,000 USD arasındaymış. Yine söylendiğine göre yeni amplilerinin ağırlığı 55 kg. imiş. İnsan içindekileri, devre tasarımını merak etmeden edemiyor...

TECHNICS GERİ DÖNDÜ!!!! TECHNICS GERİ DÖNDÜ!!!!

• Bizim Eski Deckler Kıymetlense Ne Güzel Olur
    Şaka bir yana, hakikaten sevindirici bir durum darısı Dual'in başına
  • Guzel haber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevindirici bir olay
    umarim fiyatlar makul olur. Power guzel duruyor resimde

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatlar uygun olsa bile bizim memlekete uymuyor döviz kuru aldı başını gidiyor.Adamların sattığı herşeyi üçle çarpıp sahip olabiliyoruz birde kdv si ithalatcısıda cabası

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Gözümüz aydın!

Technics ilk çıktığı zaman Panasonic'in high-end versiyonu olarak çıkmıştı. Prestij markasıydı... Ancak her geçen yıl rekabet amacıyla ucuz, daha ucuz modeller çıkarmaya başladı. Öyle ki gün geldi prestiji Panasonic markasının altına düştü, varlığının anlamı kalmadığından marka sonlandırıldı.

Öyle görünüyor ki Technics yeni bir başlangıç yapıyor. Bu sefer yeniden bir high-end markası... Söylendiğine göre fiyatlar $5000-$50,000 USD arasındaymış. Yine söylendiğine göre yeni amplilerinin ağırlığı 55 kg. imiş. İnsan içindekileri, devre tasarımını merak etmeden edemiyor...

Haklısınız. Rekabet adına ucuz üretim yapan firmalar diğer orta halli markalarla aynı seviyeye düşünce varlıklarının anlamı kalmıyor.

Panasonic firmasının Technics'i "unutturma" sebeplerinden biri de bu sizin dediğiniz prestij kaybıydı. 2003 yılından itibaren Hi-Fi ürünlerin üretimini durdurup profesyonel dj ürünleri üretmiş, 2011 yılında onu da bitirmişti. Yani tam anlamıyla bir unutturma stratejisi izleniyordu. Bu haber bana geldiğinde "2020'den önce dönmez" demiştim, fakat Panasonic beni şaşırttı.

Gönül ister ki; Akai de yeniden Japonların olsun ve "Reference Master" serisini üretsin. Nakamichi de el değiştirmeden önceki gibi yeniden "Stasis" amfileri üretsin, Sansui de keza öyle. Pioneer "Reference Ultimate Fidelty" ürünlerini, Sony de ES serisi stereo cihazları yeniden çokça üretsin. Fakat bu sadece bir ütopya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski CD - Çöp - Geri Dönüşüm
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herkese merhaba dönmesi iyi olmuş bakalım piyasada nasıl bir yere oturacak
  • Gidiyorum ama dönüşüm muhteşem olacak

Hocam haber için teşekkürler. Bu konu hakkında çok bilgim olmasa da siteyi inceledim. Tabi ki google translate ile. Köklü bir marka olduğu sayfasındaki sıra dışı web tasarımından belli zaten. Global yaşama hayırlı olsun.
  • Çok güzel bir haber sınırlı ürün gamı olacak gibi görünüyor.

Çok sevindim gerçekten.
  • Görünen o ki, herkesin hoşuna giden bir durum bu. Panasonic doğru zamanı kolluyormuş demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Çok güzel bir haber sınırlı ürün gamı olacak gibi görünüyor.

Çok sevindim gerçekten.

Merhaba. Belirttiğiniz durumun sadece şu an için geçerli olduğunu sanıyorum. Eylül ayında Technics "geri dönüyorum" dedi fakat asıl lansman Aralık ayındaymış.

Elbette eskisi gibi mikro ve mini kompakt müzik setleri, EQ ve DSP cihazları, çoklu CD değiştiriciler vs. gibi ürünler üreteceğini sanmam, hiçbir high end markası bunları üretmez. Takdir edersiniz ki; high end için önemli olan fazla değil, nitelikli ürün üretmektir. Elbette kapalı kapılar ardında izlenen stratejileri ve ar-ge süreçlerini bilmeye imkan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

Çok sevindim gerçekten.

Merhaba. Belirttiğiniz durumun sadece şu an için geçerli olduğunu sanıyorum. Eylül ayında Technics "geri dönüyorum" dedi fakat asıl lansman Aralık ayındaymış.

Elbette eskisi gibi mikro ve mini kompakt müzik setleri, EQ ve DSP cihazları, çoklu CD değiştiriciler vs. gibi ürünler üreteceğini sanmam, hiçbir high end markası bunları üretmez. Takdir edersiniz ki; high end için önemli olan fazla değil, nitelikli ürün üretmektir. Elbette kapalı kapılar ardında izlenen stratejileri ve ar-ge süreçlerini bilmeye imkan yok.

Niye hocam Marantz, Denon'un da high-end ürünleri var ve pekala da böyle ürünleri de var.

Ürün gamı biraz daha geniş ve butik bir marka değiller sadece Technics gibi.

Technics de mikro hi-fi üretebilir bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

Çok sevindim gerçekten.

Niye hocam Marantz, Denon'un da high-end ürünleri var ve pekala da böyle ürünleri de var.

Ürün gamı biraz daha geniş ve butik bir marka değiller sadece Technics gibi.

Technics de mikro hi-fi üretebilir bence.

Fikirlerinizin bir kısmına katılmaklar beraber, söylemek istediğimi tam olarak aktaramadığımı düşünüyorum. Denon ve Marantz Hi-Fi markalarıdır ve üst seviye modellerinin tam olarak "uç" değil, giriş seviyesi High-end olduğunu düşünüyorum. Technics eğer bir, Musical Fidelity, Accuphase, Halcro, Gryphon, Linn, Mcintosh vs. gibi strateji izlerse üretmez demek istedim, zira bu saydığım markalar gerçek high end markaları.

Fakat söylediğim gibi; "kapalı kapılar ardında izlenen stratejileri ve ar-ge süreçlerini bilmeye imkan yok". Netice itibariyle, nasıl bir strateji izlediklerini bilmek için Aralık ayındaki lansmanı beklemek gerekir sanıyorum.

• Vu metresi olan amfilerin hastasıyım
    Accuphase, Mcintosh vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Vu metresi olan amfilerin hastasıyım
    Accuphase, Mcintosh vs..

VU metre olayını ben de severim
  • merhaba,

96 senesinde aldığım Technics set imi elimden çıkartmayı planlıyorum, sizce ne kadar eder değeri

Toplam 6 Parça

Stereo Power Amplifier SE-A800SM2 -A800 MARK II

Stereo Control Amplifier Su-C800M2

SH-GE70

SL-PG390

ST-GT550

Technics double cassette player
  • Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu konuda size yardımcı olamıyorum. 2. el piyasasını daha iyi bilen arkadaşlar vardır muhakkak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Yine söylendiğine göre yeni amplilerinin ağırlığı 55 kg. imiş. İnsan içindekileri, devre tasarımını merak etmeden edemiyor...

Merhaba.

Bu linkten bir kısmı görülebiliyor.

http://www.technics.com/uk/products/r1/se-r1.html

• Buzdağı kullanıcısına yanıt
    İlk göze çarpan özellik dijital olması...
    Buna karşılık besleme devresi lineer. Besleme devresinde şok trafosu kullanmışlar (CLC filtre). Ardından besleme voltaj regülatörü devresi geliyor... Besleme devresinde şok trafosu kullanılması, regüleli olması, esasında olması gereken ama cihazın hacmini, ağırlığını ve en önemlisi fiyatını çok artırdığı için çok uzun süredir kullanılmayan güzel özellikler... Ayrıca görebildiğim kadarı ile toroid değil, r-core tipi besleme trafosu kullanılmış. Bu kadar yüksek kapasiteli r-core trafo daha önce duymamıştım.

LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) özelliğinden bahsedilmiş... Bu anladığım kadarı ile hoparlör sistemlerinin frekansa bağımlı empedans değişikliğini algılayarak seviye ve faz düzeltmeleri yapan bir sistem.

Laboratuvar testlerinde amplifikatörler 8 ohm'luk bir kör yük dirence bağlanır, ölçümler o şekilde yapılır. Ölçümlerde iyi gibi görünen bir amplifikatör dinleme testlerinde gerçek yük yani hoparlör sistemi ile karşılaşınca laboratuvar testlerinden çok farklı davranabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Şubat 2015; 13:17:51 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.