Merhaba arkadaşlar, 2021 yılı içinde tecilimi bozup bedelli askerlik yapmak istiyorum. Ancak ne zaman tecilimi bozarsam x ay sonra giderim sorusunun cevabına ulaşamıyorum. İşyerinden tazminat almayı hedeflediğim için Eylülden sonra askerlik yerimin belirli olması 2021 bitmeden gitmek. Bu yüzden Benim yılın 2. yarısında askere gitmem için sizce ne zaman başvuru yapmam gerekir? |
Tecil Bozup Bedelli Askerlik İçin Başvuruda Bulunulduktan Sonra Askerlik Tarihi
Tecil bozup bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler, başvurularının kabul edilmesinden sonra belirli bir süre sonra askere giderler. Bu süre, başvuru yapılan yıla ve kontenjanlara göre değişebilir.
2021 yılı için tecil bozup bedelli askerlik başvuruları 15 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında alınmıştır. Bu tarihler arasında başvuru yapanlar, başvurularının kabul edilmesi halinde, 15 Kasım 2021 - 31 Aralık 2021 tarihleri arasında askere alınacaklardır.
Başvuru Kabulü ve Askere Sevk Süreci
Tecil bozup bedelli askerlik başvuruları, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından değerlendirilir. Başvuruların kabul edilmesi halinde, adaylara bir tebligat gönderilir. Tebligatta, askere sevk tarihi ve diğer gerekli bilgiler yer alır.
Adaylar, tebligatta belirtilen tarihte askerlik şubesine başvurarak işlemlerini tamamlarlar. Askerlik şubesinde sağlık kontrolü yapılır ve askerlik cüzdanı verilir.
Önemli Notlar
- Tecil bozup bedelli askerlik başvuruları, yalnızca tecilli olan kişiler tarafından yapılabilir.
- Başvuruların kabulü, kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilir. Kontenjanlar dolduğunda, başvurular kabul edilmeyebilir.
- Bedelli askerlik parası yatırıldıktan sonra, askere gitme tarihi değişmez.
- Tecil bozdurup bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler, başvuru tarihlerini ve askere sevk tarihlerini dikkatlice takip etmelidir.