Şimdi Ara

Tek başıma böyle bir mobil uygulama geliştirebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İslami evlilik ve chat uygulaması yazacağım. Bilmem gereken konular ne? Orta seviye C ve data structure biliyorum. Java ile birlikte oop öğrensem yeterli mi? Amaç mobil development alanında kendimi geliştirmek, tutarsa da 3-5 bir şey gelsin. Yan skill olarak mobil geliştiricilik ile uğraşacağım. Ana odak computer vision olacak.

Bir de bunun marketingi falan nasıl olmalı onu nasıl öğrencem? hedef kitlemi tarikatlar ve malum partili muhafazakarlar olarak belirledim. Dinin ekmeğini de biraz biz yiyek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 14 Ocak 2025; 20:20:29 >

• dostum sen computer vision ne biliyor musun, hiç yapay zeka modelleri kullandın mı eğittin mi ? numpy pandas kütüphanelerine giriş yaptın mı ? dilinde hep bir phd lafı vs var da daha c'de hesap makinesi yazarken olmaz bu işler. çok uzun bir yol bu. önce biraz data science eğitimi al ml algoritmaları nasıl eğitilir nasıl kurulur bunları öğren,daha sonra cnn rnn ann vs nedir bunların mantığı nedir bil. computer vision uçsuz bucaksız bir alan. bak ben sana yol haritanı çizeyim bunları yap. İnternete istihza python yaz 1000 küsür sayfalık bir kitap çıkacak önce bunu bitir. sonra udemy'e gir data science kursu bitir. daha sonra neural networks, fuzzy logic, belki evolutionary algortihms, karınca sürü algoritmaları vs bunları öğren nedir ne değildir öğren. Ben bunları bilmeme rağmen bu işe girişmiyorm çünkü bilmem kaç aylık senin dediğin projeler. Çok fazla tavşan kovalamaya çalışıyorsun bir tanesi seç önce onu yapmaya başla

• dart flutter  

• facebook gruplarında paylasırsın

• islami evlilik siteleri yaygın. facebook ads veya google ads ile de hayvan gibi bütçe ile reklam giriyorlar. rekabet zor edersin.

• daxpc kullanıcısına yanıt

olm burada önemli olan yan skill olarak mobil geliştirme öğrenme. phd yaparkene çok aç kalmayalım.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

skill kasmak için islami evlilik sitesi yazmayı mı düşünüyorsun

• daxpc kullanıcısına yanıt

he bana mantıklı geldi.

cutting-egde teknoloji geliştirecek değilim ya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen daha kac tane boyle uygulama fikri atacan? buraya guzel mi diye sorana kadar bi tanesine girissen hatri sayilir yol katederdin

• amanallahim3 kullanıcısına yanıt

Şu an kendimi geliştirme aşamasındayım flutter öğrenmem lazım. Kolay değil bu işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum sen computer vision ne biliyor musun, hiç yapay zeka modelleri kullandın mı eğittin mi ? numpy pandas kütüphanelerine giriş yaptın mı ? dilinde hep bir phd lafı vs var da daha c'de hesap makinesi yazarken olmaz bu işler. çok uzun bir yol bu. önce biraz data science eğitimi al ml algoritmaları nasıl eğitilir nasıl kurulur bunları öğren,daha sonra cnn rnn ann vs nedir bunların mantığı nedir bil. computer vision uçsuz bucaksız bir alan. bak ben sana yol haritanı çizeyim bunları yap. İnternete istihza python yaz 1000 küsür sayfalık bir kitap çıkacak önce bunu bitir. sonra udemy'e gir data science kursu bitir. daha sonra neural networks, fuzzy logic, belki evolutionary algortihms, karınca sürü algoritmaları vs bunları öğren nedir ne değildir öğren. Ben bunları bilmeme rağmen bu işe girişmiyorm çünkü bilmem kaç aylık senin dediğin projeler. Çok fazla tavşan kovalamaya çalışıyorsun bir tanesi seç önce onu yapmaya başla

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

hocam ben konuda computer vision ile ilgili bir şey dedim mi? hocalarla konuşarak yol haritamı çizdim.

planım şu gpa kasıp (şu an 3.96), sürekli üstten ders alıp (dönem içi ve yaz okulu), müfredata ek math/stat/prob dersleri alıp 3. sınıf gibi research kovalamaya çalışmak. Master yaparken bu alana tam anlamı ile girmek, phd'de derinlemesine öğrenmek.

Lisansta comp. vision namına pek bir şey öğrenemeyeceğimi biliyorum, lisanstaki hedefim gerekli math ve cs altyapısını sağlayıp master ile dalmak. phd'ye top 20'de bir yere gitmek.

phd yapmadan bi dişe dokunur iş yapamıyormuşsun cv'de. computer vision engineer değil de computer vision researcher olmak istiyorum.

bana yks24hedef15k muamelesi yapmayın elimden gelenin en iyisini yapıp emek veriyorum ortalama kasıyorum kendimi geliştiriyorum. hayal değil icraat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 14 Ocak 2025; 23:16:24 >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

dostum plan iyi hoş ama çok plan kuruyorsun ben onu diyorum. mesela sen bu planın hepsini uyguladığında eline ne geçecek mevzu o. sen birilerine bir şeyler öğretmekten keyif alıyor musun veya akademisyen mi olmak istiyorsun ? ben sana bir gerçeği söyleyeyim ben de senin gibi bölüme başladığımda böyle planlar kuruyordum 3te şu dersleri seçeceğim 4 te bunu yapacağım vs vs ama işin gerçeği şu bölümde biraz tecrübe kazandıkça bırak ek ders almayı seçmelilerin bile en kolayını çıkmış soranını aramaya başlıyorsun. senin bu yaptığın planlar seni çok yıpratır daha 1. sınıfsın 6 ay sonra belim ağrıyor sandalyede oturmaktan konuları açarsın. biraz akışına bırak senin iyiliğin için diyorum

yok akademisyen olmaktan ziyade big techlerde researcher scientist olma hedefim var ve bunun için de düzgün bir yerde phd şart. eğer bunları yapmazsam bir yerde webci mobilci olup yaptığım işten tatmin olmayıp mutsuz kalacağım.

bu dediğimi yapan yığınla adam varken ben niye yapmayayım. bilkent'te 3.96 ortalamalı bir öğrenciyim sonuçta. millet gibi aktüerya okuyom 200k maaş alcam mı diyorum.

Dediğinizde hem doğru hem yanlış taraf var. Planlamadan 4 ortalama kasmak işi şansa bırakmak olur, ben hiç planlamamıştım mesela ilk sınıf iyi getirmedim sonra baktım iyi gidiyor 2. sınıftan itibaren notlara önem vermeye başladım; 4 imkansız oldu böylece, ama bu tarz hedefi olanlar daha ilk dönemden GPA'e çok dikkat ediyorlardır.

Haklı olduğunuz nokta ise; bu tarz anlık heveslerle başta her şeyi yaparım kafasıyla başlayıp zor geldiğini görüp salan çok oluyor. İlk dönem üniversitenin en kolay dönemi oluyor zaten dersler olarak, ama arkadaşın bölümünde zor ders yok; o yüzden diğer mühendislikler gibi değerlendirmemek lazım.

• ikigai kullanıcısına yanıt

hocam gören de herkes 4 yapıyo sanacak, high honor oranı bilkent EE'den bile düşük. öğrenci profili arttıkça sınavları daha da zorlaştırmışlar. çoğu ceng'ten daha zordur bizim bölüm. bilkent bünyesinde bir bölüm olduğunu unutuyorsunuz.

Tek başıma böyle bir mobil uygulama geliştirebilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.