Şimdi Ara

Tek başıma çıkacağım 3 günlük tur için tavsiyeleriniz? (Foto Eklendi) (Tur Tamamlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
5
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kayseri'de yaşamaktayım. 1 ay kadar önce GT Transeo 4.0 bisiklet aldım. 32 yaşındayım ve yeterli kondisyonum yok. Bu sebeple araba ile bisikleti Nevşehir' e kadar götürüp, Nevşehir'in herhangi bir ilçesinden bisiklete atlayıp görülesi yerleri gezmek ve çadır da konaklamak istiyorum.

Şuan için hali hazırda elimde olanlar;

1- Araba (2013 Seat Leon)
    2- Bisiklet (sedona mini pompa, hız ve km sayacı, kilit, arka ışık, silikonlu sele kılıfı, bisiklet eldiveni)
    3- Çadır (en ucuzundan bir çadır. umarım yağış ve rüzgarla karşılaşmam)
    4- Çok amaçlı pilli el ve kafa feneri
    5- İnternet ve gps bağlantılı cep telefonu, araç şarj cihazı, normal şarj cihazı (fotoğraf makinesi konusunda kararsızım)
    6- Laptop ve sarj cihazı (yanıma alıp almama konusunda kararsızım)

Almayı düşündüklerim;

1- Bisiklet taşıyıcısı.http://www.koctas.com.tr/oto-teknik-malzemeler/bisiklet-tasiyicisi-otokonak/7575-12754/
    2- Bisiklet park ayağı.http://www.decathlon.com.tr/double-700-bisiklet-park-aya-id_8271359.html
    3- Yürüyüş yağmurluğu.http://www.decathlon.com.tr/raincut-erkek-doa-yuruyu-yamurluu-siyah-id_8300326.html
    4- Sünger Mat.http://www.decathlon.com.tr/m100-sunger-mat-id_8320245.html
    5- Gözlük.http://www.decathlon.com.tr/arenberg-cat3-bisiklet-gozluu-id_8118521.html
    6- Uyku tulumu.http://www.decathlon.com.tr/rando-15-uyku-tulumu-siyah-id_8296994.html
    7- Sırt Çantası.http://www.decathlon.com.tr/arpenaz-20-srt-cantas-id_8330473.html
    8- Yama ve alyan seti.
    9- Mini ilk yardım malzemeleri.
    10- Kask.
    11- Kredi kartı, ehliyet ve bir miktar para.
    12- Bisiklet çantası.
    13- Harita
    14- Bıçak ve bir kaç adet çakmak
    15- Ön ve arka reflektör
    16- Pil.

Bisiklette bir bagaj yok, sırt ve mini bisiklet çantası ile idare etmeye çalışacağım. Yeme, içme ve ısınma ile ilgili konularda henüz bir şey düşünmedim. Önümüzdeki hafta içi bir gün yola koyulup hafta sonuna dönmüş olmayı planlıyorum.

Yanıma alacaklarım, yol haritası, bisiklet yolları ve çadırlı kamp alanları hakkında yardım ve görüşlerinizi beklemekteyim.

Sevgiler, saygılar :)

Sizlerin yardımları ile 28.06.2015 Tarihi itibariyle gelinen son durum:

Tek başıma çıkacağım 3 günlük tur için tavsiyeleriniz? (Foto Eklendi) (Tur Tamamlandı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErturkB -- 3 Temmuz 2015; 5:00:19 >

• benim uzun yol deneyimim yok ama sana iyi eğlenceler dilemek için yazayım dedim, umarım herşey hayal ettiğin gibi gider..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler dostum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek konusunu nasıl halledeceksiniz?
    Kendiniz yapacaksanız bir kamp ocağı ihtıyacınız olabilir(konserve ve hazır gıda tüketmeyecekseniz)
  • Ürgüp, Göreme, Avanos gibi ilçe merkezlerine yakın yerlerde çadır kurmayı planlıyorum. Genellikle otellerde görmeye alışık olduğumuz minik ambalajlarda satılan peynir, bal, tereyağ gibi kahvaltılıklarla idare edebilirim diye düşünüyorum.

Müptelası olduğum çay için bir çare yok maalesef. Termos taşıyabileceğime inansam en yakın lokantadan çayımı alır, kamp alanıma öyle geçerim. Bilemiyorum.
  • ErturkB E kullanıcısına yanıt
    Küçük bir kamp oacağı alıp bu zevkten mahrum kalmayabilirsiniz
  • Vallahi onu al bunu al derken hem bayağı bir ağırlık, hem de ciddi bir maddi yük omzuma binecek. :( Pedallamanın ve gezinin ağırlıkta, camping kısmının daha geri planda olduğu bir gezi hayal etmiştim.

Ürgüp, Kapadokya ve Göreme ilçelerinde bir kaç camping alanı buldum. Ancak fiyatları netten gördüğüm kadarıyla 30$ civarında. Şuan en büyük sorunum daha az maliyetli veya mümkünse ücretsiz, çadırımı kurabileceğim güvenilir ve güzel, çadırlık alanlar bulmak. Bunları halledemezsem, gezi rotama tam bir belirsizlik hakim olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son 2 hafta ne yapılır
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acizane fikirlerimi beyan edeyim. önem sırasına göre yazmaya niyet ettim.

1. bence oldukça geniş bir bütçeniz var. bazı lüksleri çıkarıp bir bisiklet bagajı edinin. örneğin bisiklet taşıyıcı. ya da otobüsle gidin. hem mazottan tasarruf olur. sırtta çantayla uzun yol, bu sıcakta pişmanlıktır.
    2. hiç uzun yol tecrübeniz yoksa yanınıza bir arkadaş bulmanızı tavsiye ederim.
    3. bir çadır edinin. bu çadır diğer malzemeleri aldığınız mağazada 90tl ve gayet kullanışlı. iç anadoluda gezeceğinize göre geceler yine de serin olacaktır. 15 derecelik bir uyku tulumu kolaylıkla iş görür.
    4. cami avlusu ve benzin istasyonlarında çadırla konaklayabilirsiniz. ayrıca bu mevsimde bahsettiğiniz güzergahta bolca bisikletçi vardır. onlara danışarak kamp yapabilirsiniz.
    5. uzun bisiklet turlarıyla kamp tecrübesi vazgeçilmez ikilidir. kendinizi buna hazırlayın.
    6. disiplinli bir program oluşturun. erken yatıp erken kalkın.
    7. keyif almaya bakın.

• BiLq3 kullanıcısına yanıt
    Samimi tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Hazırlıklara tüm hızıyla devam ediyorum. :)

Taşıyıcı konusunda haklısınız. Biraz heves, biraz fiyatın uygunluğu ve de bu turu sağ sağlim atlatabilirsem sonraki hedefim Akdeniz deyip, bu şekilde ilerlemeyi düşünüyordum. Artık almış bulunduk. Otobüs hiç aklıma gelmemişti ama bisikleti bagaja koymak istediğimde muavinin bakışları şimdiden gözümde canlandı da, aman araba olsun. Zaten Kayseri-Nevşehir arası 66km. Daha uzun mesafeler için bu alternatifi bir köşeye yazdım.

Cami avlusu ve benzin istasyonları pek hayallerimde ki çadır ortamı olmasa da mecburi durumlarda çok işime yarayacak, bu bilgi içinde çok saolun. :)

İlk mesajımdan bu tarafa bisiklet taşıyıcısını aldım. Fotoğraf makinemi ve fenerimi hazır etmek için yeni şarjlı piller ve küçük bir şarj aparatı da aldım. Web sitesinden de bahsettiğiniz gibi 15 derecelik uyku tulumunu, gözlüğü, yağmurluğu, sünger mat'imi ve sırt çantasını bu öğlen sipariş ettim. (Umarım kargo çok gecikmez.)

Beni de en çok ikilemde bırakan "sırt çantası mı bagaj mı" konusu oldu. Haritadan ilçeler arası mesafeye baktığımda gideceğim en uzak ilçenin 12 km olduğunu gördüm. Bu da beni sırt çantasına yöneltti. Öyle ki bagaj ve bagaj çantaları gerçekten pahalı. Şuan tek dileğim çadır, uyku tulumu, fot. makinesi ve mat bir şekilde sırt çantasına sığsın ya da dışına monte edilebilsin. Bir de B planım var, çadırı gidona sabitleyebileceğimi düşünüyorum. Hiç biri düşündüğüm gibi olmazsa bagajı almak kaçınılmaz olacak.

Siparişlerim geldiğinde ve diğer eksiklerimi tamamladığımda, tam takır eve yakın Ali Dağı' na çıkıp inmeyi kararlaştırdım. Hem yolculuk öncesi biraz kondisyon hem de hesapta olmayan sıkıntılar çıkacak mı diye bir ön deneyim olsun istiyorum.

Mecburen geziyi de 2-3 gün erteledim. Hava durumunda 3 gün boyunca gök gürültülü sağnak yağış var.

• Karakol jandarmada kalanlarda var bahcesinde

• sıradan gidelim.

madem taşıyıcıyı aldınız üzerine konuşmaya ihtiyaç yok. güle güle kullanın.

bahsettiğim konaklama noktaları zaten en son ihtimaller. çokça manzaralı yerleri tercih edin :)

şarjlı pillerle ilgili canınızı sıkmak istemem ama uzun turlar için yakışıklı malzeme değiller. velhasıl siz de onları ilerde şehiriçi kullanımlarda kullanırsınız. yani paranız havaya gitmedi. bu konuda bim marketlerde satılan b-power" pilleri öneririm. diğer malzemelerinizden bazıları gereksiz olsa da yerinde seçimler.

madem ilçeler birbirine yakın; medeniyet örgüsü sıktır. su, yiyecek gibi ağırlık yapan yükleri taşımak gerekmediğinden sırt çantası şimdilik kötü bir seçim değil.
    bu arada notebook falan demişssinz. onu taşımayın, yazıktır.
    çadırı gidona bağlamak mümkün. kırtasiyeden bir kutu kadar kalın paket lastiği alın. bildiğimiz lastiklere göre eni geniş olanlar. bunlarla sağa, sola, gidona pek çok şey asabilirsiniz. tur bisikletinin önemli ekipmanıdır.

• biz geçen sene istanbul'dan 30 kişi gelip 5 gün bisikletli tatih yaptık o civarda. avanos'da otel bahçesinde çadır kuracaktık ancak geldiğimiz tarihte otel boşmuş bu yüzden çadır kurmayın indirim yapalım dediler ve günlük 30TL gibi inanılmaz ucuz bir fiyattan otelde 5 gün konakladık ki otelin kahvaltı ve akşam yemekleri de inanılmaz güzeldi.

nevşehir-kapadokya bölgesi bisiklet turları için şu yönden uygun bir yer; halka tur yapabiliyorsunuz. yani, başlangıç ve bitiş noktaları aynı olan 4-5 tane rota var. bu size ne sağlıyor? bu size tek bir noktaya çadır kurup, o çadıra yerleşip, 4-5 gün bir daha çadırı hiç bozmadan bisiklet turu yapabilmenizi sağlıyor.

bu sene de eylül'de orada olacağız. bu kez resmi bisiklet festivaline geliyoruz zaten en az 300-400 bisikletli olacak. tur deneyimi olmayan, çadırlı kamp deneyimi olmayan, ya da kendisine eşlik edecek arkadaş bualmayanlara her zaman bu tarz toplu turları tavsiye ediyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Haziran 2015; 10:58:45 >

• BiLq3 kullanıcısına yanıt
    Evet, notebook'dan ben de vazgeçtim, onun yerine bir kitap daha yerinde bir seçim olacak. Paket lastiği önerisi için de teşekkürler. Aklıma gelen en mantıklı şey çırt çırttı ama lastik daha kullanışlı olacaktır, eminim. Saolun.

Bugün odaya çadırı kurdum. Boyu biraz kısa geliyor, yattığımda baş ve ayaklar hafiften çadırı ittiriyor. Fermuar da pek sağlıklı gelmedi, şimdiden sineklik kısmı bozuldu. Çengel iğne de alayım bari. Yeni bir çadır alacak durumum pek yok. En azından bunu bir sefer kullanır sonra ihtiyacımı daha net belirleyebilirim :/
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    01001101, O dönem müsait olursam festivale gelmeyi ben de çok isterim. Başladığın yere dönebilme hususunda arabayla gitmem benim kurtarıcım olabilir, lakin çadıra pek güvenim yok.

Bahsettiğiniz rotaları kendiniz mi belirlediniz yoksa internette paylaşılmış bir hazır rota var mı?
    ben geçen sene gitmeden önce 2013 yılında yapılmış kapadokya festivalinin 4 günlük rotalarını aradım, resim olarak rotalar bulunuyor ama harita formatında bulamadım (gps'e yükleyip takip etmek için) bu yüzden 2013 yılında festivali düzenleyen kişi ile iletişime geçtim, sağolsun rotaların harita formatlarını bulup bana verdi. runtastic'e yükledim. ancak bu rotaların hepsini bire bir takip etmedik. kafamıza göre takıldık biraz. zaten o çevre bisiklet ile kafana göre takılmaya uygun. çok sayıda yer var bisiklet ile geçilebilecek.

https://www.runtastic.com/en/routes/kapadokya-gun-1-ozkonak
    https://www.runtastic.com/en/routes/kapadokya-gun-2-yesiloz
    https://www.runtastic.com/en/routes/kapadokya-gun-3-sarihidir
    https://www.runtastic.com/en/routes/kapadokya-gun-4-ibrahimpasa

yukarıdaki rotaları görebilmek için runtastic'e üye olmanız gerekebilir, sadece üyelik para istemez. ordan indirip kullanabilirsiniz. ya da telefonunuzda runtastic programınız varsa direk program üzerinden kullanabilirsiniz indirmeden.

1. gün rotası dandik, görsel bi şey yok (peri bacası falan yok) sadece rotanın ortasında öğle yemeği yiyebileceğiniz yerde eyr altı müzesi mi yer altı şehri mi ne var.
    2. gün rotasında akköy'ün güney doğusu ayvalı civarında güzel bir vadi iniş çıkışı var tam böyle dağ bisikletlik. ayvalı'nın kuzeyinden göreme'ye çıkan yolda çok güzel görsel manzaralar var.
    3. gün rotası klasik peri bacaları mekanlarından geçiyo. ama avonos kuzey doğusunda kalan yer nehir kenarına itiyo, biz bu rotayı tam takip etmedik, nehir kenarında piknik tarzı oturduk nehir güzeldi.
    4. gün rotası gene klasik peri bacası manzaraları, bu rotada da hafif sapma yapıp uçhisar kalesine çıktık orada vakit geçirdik.

özetle;
    avonos'un kuzeyi (1.rota) görsel açıdan pek bişey vaad etmiyor, dağ-çayır. orman bile yok. avonos'dan sonra aşağı inmeye başlayınca ürgüp-göreme-uçhisar-ortahisar hepsi peri bacaları ile dolu yerler. bunların güneyinde ayvalı-akköy arasında dağ bisikleti için çok güzel vadiler var (bu kısıma giderken dikkat, yerleşim yeri yok insan da pek yok, mutlaka gps navigasyon sistemi ile gidin kaybolmayın)

festival sayfası bu:https://cappadociabikefestival.com/2015/TR/ kayıtlar aylar önce olmuştu ama kayıt sayfası halen açık sanırım (katılmayı düşündüğünüzü beyan ettiğiniz için yazıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Haziran 2015; 17:00:07 >

• Merhaba;

Hocam uzun ve kamplı sürüşlerden önce biraz
    antreman yapmanız ve vitamin mineral dengenize önem vermeniz gerek. Multivitamin kullanabilirsiniz, ayrıca enerji düşüklüklerini aşmanız için muz ve süt önerimdir. Çikolata vb. Anlık enerji gıdalarıdır bunlardan uzak durmalı. Eğer kondisyonunuza güvenmiyorsanız dur kalklı bir tur yapın. Kendimden örnekle; 50dk sürüş 10dk dinlenme olarak giderim! Bunu kendinize uyarlayabilirsiniz.

Yanınıza kesinlikle 1 yada 2 adet jant çapınıza uygun iç lastik alın dış lastiği sökmek için de plastik levye müdahale hızınızı arttırır. Ayrıca acil durumlarda yanınıza bir kağıtta acil durumda aranacak listesi yapabilirsiniz.

Uzun turlar piskolojik olarak sizi rahatlatır 😊 yolda sorunlarınızı bisikletinizle dertleşin. Keyifli sürüşler hocam...

Trabzon'dan selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambiyotik -- 25 Haziran 2015; 22:00:53 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok saolun.

Öncelikle cevabımın neden geciktiğinden bahsedeyim. Runtastik neymiş falan derken 2 gündür caddelerde kendimle yarışır olduğumu fark ettim. :) Her şeyden önce benim böyle bir programla tanışmama vesile olduğunuz için teşekkürler. Buradan herkese tavsiye ederim, harika bir program yapmışlar, çok faydalı.

Rotanızı inceleme fırsatım da oldu. Uçhisar ve Ortahisarı da hiç hesapta yokken rotama dahil ettim.

Şuan az da olsa hava durumunun düzelmesini bekliyorum. Zaten internet siparişlerim de yarın gelecek, hava durumu iyi olsa dahi daha erken gitme fırsatım olamazmış.
  • Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Merhaba Bambiyotik,

Siparişlerimin gecikmesi ve hava durumunun düzelmemesinden dolayı tur programım sarktı. Ben de bu arada günde 1 saate yakın bisiklet sürerek kondisyon kazanmaya çalışıyorum. İlk güne nazaran daha iyi durumda olduğumu söyleyebilirim.

Bisiklet sporunu vucüt geliştirme ile birlikte götürme çabam var. Henüz yeni başlamış olsam da sıkı bir protein ağırlıklı beslenme ve spor ağırlıklı bir hafta geçirdim. Bir haftada kısmen de olsa bir parça hazırlanabildiğimi hissettim.

İç lastik konusunda haklısınız. Hemen bir tane edinmekte fayda var. Güzel öneriniz için teşekkürler.

Kayseri'den Trabzon'a selamlar. :)
    bu programlardan haberdar olmadığınızı bilmiyordum. bilsem ilk bundan bahsederdim. bunlara genel oalrak rota takip programı deniyor, özellikle dağ bisikletçilerinin olmazsa olmazıdır bence bunlar. biz çok defa dağlarda bunlarla yol bulduk. bu tarz programalrın telefonunuzdaki google maps gibi klasik uygulamalara göre iki büyük avantajı var, birincisi bisikletle ilerlerken gittiğiniz yerleri çiziyor, ve haritaya baktığınızda nereden ne tarafa doğru yol almakta olduğunu görebiliyorsunuz. google maps'de ise sadece sizin o anki konumuzunu nokta oalrak gösterir. bu rota kaydetme özelliği sayesinde nereden ne atrafa ilerlemekte olduğunuzu görüp, doğru yolda olup olmadığınız konusunya daha iyi fikir sahibi olabiliyorsunuz. ikinci büyük güzellikleri ise, daha önce çizip kaydettiğiniz rotayı takip özelliği. evde bir rota çizip kaydedin, sonra dışarı çıkıp bu rotayı programdan açın, ekranda farklı renklerde hem kaydedilmiş rotayı, hem de o anki ilerlediğiniz yolu görürsünüz. böylelikle evde çizmiş olduğunuz rotaya göre ne konumda olduğunuz konusunda yorum yapabilirsiniz rahatça:

kapadokya ilk günü telefonumdan aldığım ekran kaydı. kırmızı çizgi kapadokya 1.gün rotası. mavi ise benim izlediğim yol. özkonak'a kadar pedallayıp, fazla bi manzara göremeyince günü kısa kesmek için rotaya riayet etmeyip kısa yoldan avanos'a dönmüştük.

bu da ikinci gün rotası (mavi) ve bizim yine rotayı biraz es geçip kendi saptığımız yollar (kırmızı) siza bahsettiğim vadi patikaları resmin en altında rotanın takriben 31.km'si civarında Ayvalı köyünün hemen sol üstünde kalıyor. zaten haritadaki koyuluktan da oradaki vadiyi anlayabiliyorsunuz.

ben bir de topeak'ın su ve toz geçirmez telefon tutucularından aldım:

gerek şehir içinde bilmediğin bi yere giderken, gerekse dağda-patikada yol alırken çok işe yarıyor. canım istediğinde açıp navigasyon programı olarak kullanabiliyorum. diğer telefon tutucuların çoğu telefonu mandal ile sağdan-soldan sıkan şeyler, telefonun bu derece sıkılması bence iyi değil. bu alet telefonu sıkmıyor. zaten kılıf bu, telefonu kılıfın içine koyuyorsunuz, ayrıca darbeleri de telefona fazla ieltmiyor. telefon tutucu alrısanız bence bundan alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Haziran 2015; 11:12:39 >

• *Kamp için cami bahçesini tavsiye ederim hatta size iyi de bakacaklardır. (en azından bana öyle olmuştu)
    *Bence kondisyonunuz yok diye boşu boşuna araç taşıyıcısı almayın, geziyi 2 hafta erteleyin, bu sürede sabah akşam günde iki defa çift antrenman ile 10km mesafeden başlayıp yavaş yavaş artıratak istediğiniz kondisyona ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Bu sayede de birçok ek masraftan kurtulursunuz.
    *Malum biz sadece suyla çalışıyoruz :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.