Şimdi Ara

Tek tip askerliğe hayır diyenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun dönemlere askerlik 9 ay; kısa dönemlere 6 ay olsun.

Asker açığını ordu Uzman Çavuşlarla kapasın.

Böylece daha küçük ama daha etkili bir ordu olur.

20 yaşında tuvaletini yapmasını bilmeyen, yemek yemesini bilmeyen insnaları 15 ay sistemde tutuyorsun da ne oluyor ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bruer

Beyler ,327. Kısa Dönem olarak G.antep 'de askerliğimi yaptım .
    118Kilo girdim Tugaya ,çıktığımda 78 kiloydum .
    İntikale gittim 1.5 ay dağda kaldık .
    Tugay içinde her gece en az 2-4 saat arasında görevlerim oldu .
    Gündüzleri S4 yazıcılığı yaptım .
    Kısacası askerliği 157 günde tam manasıyla yaşadım .

Sizlere söylemek istediğim şey ,bölümü-uzmanlık alanı her ne olursa olsun ,bir şekilde emek harcayarak 4 yıllık bir fakülteden mezun olan insanı siz ilkokul mezunu ile aynı kefeye koyarak verimini ve zamanını çalarsanız bu insanların .Sizleri ne tarih affeder, ne de kamu vicdanı .
    Üniversite mezunu ile master yapmış bir insanın devletteki yeri bir mi ?HAYIR
    KPSS'de universite mezunu ile lise ayrı mı ? EVET
    Polis olurken üniversite mezunlarına ayrıcalık var mı ? EVET
    Kız isterken bile üniversite mezunu ayrıcalıklı mı ? EVET
    İlkokul -ortaokul-lise mezunları bu millete lazım değil mi ?Kesinlikle HAYIR ,yani lazım ..
    Herkesin sahadaki oynayacağı yer-mevki farklı ,bugün Başbakanı 500 polis koruyor ,bir üniversite dekanını yada prof.dr.'u "sıfır" polis .
    Bana çok doğru gelmiyor bu ama maalesef böyle .Bu ülke için kimin ne kadar değerinin olduğunu maalesef sayısal bir şekilde ifade edemiyoruz.

Kimse alınmasın ,gücenmesin ama develetin her kademesindeki okumuş-okumamış-yarı okumuş ayrımını TSK'dan kaldırırsa ,bence çok çok büyük hata !!!
    Yoksa herkes birbiriyle yanyana savaşır, yemeğini paylaşır gerekirse canını verir bu memlekette ...

Ben İTÜ mezunuyum, yüksek lisans yapıyorum şu anda, artı çok iyi bir işte çalışıyorum.

Asteğmenliği gönüllü istedim. 1 yıl yaptım geldim.

Noldu işsiz mi kaldım?

Hem de İç Güvenlik TUgayında yaptım, İran tabelası vardı görev yaptığım yerde, yani teee Türkiyenin bir ucunda, İstanbuldan 1500km uzaklıkta.

Noldu_?

İncilerim mi döküldü?

Bunu yaptımsa da, vatanı için şehit olan gazi olanların, tırnağı kadar bir iş yapmış sayılmam, ama vicdanımı rahatlattım. Görevimi yaptığımı düşünüyorum.

Kısa dönemlere poşet derlerdi uzun dönemler. Ben de sevmezdim, çünkü ER zihniyetine sahip oluyorlar, çoğu kaçıp gitme meraklsıı adamlardı. İtalyan çukuruna girip, bir daha çıkamayan adama erkek demem ben...

• Gelişmiş ülkeler ve batı standartında askerliğe evet.
    Profesyonel askerliğe evet.
    Herkes için bedelli askerliğe evet. (Yaş, eğitim sınırı olmadan, kredilerle herkesin yararlanabileceği bir meblayla)
    Eğitimli insanların haklarının elinden alınmasına hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 19 Eylül 2010; 14:37:07 >
  • okudun da bana mı okudun diyenler.

Sana okumadım. Zaten askerliği de sana yapmayacağım ülkeye yapacağım. Benim sivilde harcadığım zamanda ülkeme daha yararlı oluyorum lise mezununa göre. Bu yüzden de aynı süre askerlik hem üni mezunları için zaman kaybıdır, hem de ülke için zarardır. Bunu kimse inkar edemez.

Öyle yerlere çekiliyor ki sanki üni mezunları askerlik yapmıyor. yok erkek olduğunu hissetsin falan :)

biz 5 ayın 1 ayında acemilik yapıyoruz. Diğerleri 3 ay. Zaten en başta fark ortaya çıkıyor. Uzun dönemlere tuvalet eğitimi bile veriliyor. Siz hala nasıl eşitlikten bahsedebiliyorsunuz :)
    geri kalan dönemde herkes hizmet ediyor istisnasız. Ama üni mezunu daha çok kalem kitap işlerinde uzun dönemler kasa dayanan işlerde kullanılıyor. Hala eşit miyiz :)
    üni mezunları çavuşluk sınavına girmeden çavuşluğu hakeder. Eşit miyiz :)

isterseniz bir uzun dönemle askerde tartışın ve askeri mahkemeye çıkın. O er gider ve Karşınızda bir subay görürsünüz. Eşit miyiz :)

neymiş efendim ıtalyan cukurundan çıkamayana erkek mi denirmiş. Savaş çıksa sanki ıtalyan çukuru kazacaksin bu devirde :)
    ya da kazacak süren olacak.

kimisi de işin kul boyutundan girmiş. Konuyu saptırıp Taa ateizme dayandırmış.
    Allah önünde herkes eşit olacak ama dünyada statü denen bir durum var. Okulda öğretmenle sen nasıl aynı değilsen veya bir polise nasıl memur bey diyerek bu ayrımı kendi ağzınla söylüyorsan burada da bu ayrım her zaman olacaktır. Içten içe yaşadığınız ezikliği dinden dem vurarak gizlemeye çalışmayın. Bu ne büyüklük ne de kibirdir, hayatın ta kendisidir. Kimseyi de sen lise mezunusun diye aşağılamam ama herkesin toplumda bir statüsü olduğu da bir gerçek

velhasıl ister sivil olsun ister asker olsun gerçek hayatta bu ayrım her zaman vardır. Mühim olan bunu eziklik boyutuna indirgememek. Ama buradaki uzun dönem yapmış veya yapacak arkadaşların yorumlarına bakıyorum da tamamen ezilmişlık dürtüsüyle yazılmış
    nokta

• @kymelria acemi birliği 1 ila 3 aydır, piyade,ord, ulaştırmalar 27-30 gün acemi birliği yaparlar , jandarma , komando , onb , vs ler 3 ay kadar acemi birliği yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 19 Eylül 2010; 17:38:09 >
  • bu ülkede kimse eşit olamaz olmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 19 Eylül 2010; 18:48:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54
    @kymelria acemi birliği 1 ila 3 aydır, piyade,ord, ulaştırmalar 27-30 gün acemi birliği yaparlar , jandarma , komando , onb , vs ler 3 ay kadar acemi birliği yapar.

ona bakarsan da muhabereciler de 60-75 gün veya dklarda 120 güne kadar yapan oluyor. Ben genelden bahsediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 19 Eylül 2010; 18:57:31 >
  • Şunu söylemek lazım biz üniversite okumuş olanla askere gitmek istiyoruz en azından ben istiyorum. Karşı çıktığımız teknoloji çağında üstelik üniversite öğrencilerine askerlik süresinin uzatılmasıdır.Laflarım bütün üniversite mezunu olmayanlara değil. Zaten bir insan ilkokul mezunu olsada entellektüel olabilir. Ayrıca üniversite mezunu çok kendini geliştirememiş insan var. Ama bazı ezikler ezikliğinin verdiği hissi bizimle aynı şartlarda askerlik yaparak bastırmak istiyor. Biz aynı şartlarda da askerlik yapsak bile siz ömür boyu ezik olarak kalacaksınız. Eşitlik miş puhahaha. Forumda ki yazılanlara bakın o bile yeter üniversite okuyup kendini geliştirenler forumda bile kendini gösteriyor. Hadi gücünüz yetiyorsa çıkın meydana ben siyasetçilerin paşaların zenginlerin oğullarıyla aynı şartlarda yapmak istiyoruz deyin sıkıyorsa.
    Hayat eşit değildir eşitlik diye bir şey olamaz daha doğduğunuzda eşit doğmuyorsunuz .Hem madem eşitlik istiyorsunuz bende bmw ile gezmek istiyorum ne olacak? Gidin bakalım zengin bir kızı ailesinden isteyin ne hakaretler işiteceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 19 Eylül 2010; 19:32:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Şunu söylemek lazım biz üniversite okumuş olanla askere gitmek istiyoruz en azından ben istiyorum. Karşı çıktığımız teknoloji çağında üstelik üniversite öğrencilerine askerlik süresinin uzatılmasıdır.Laflarım bütün üniversite mezunu olmayanlara değil. Zaten bir insan ilkokul mezunu olsada entellektüel olabilir. Ayrıca üniversite mezunu çok kendini geliştirememiş insan var. Ama bazı ezikler ezikliğinin verdiği hissi bizimle aynı şartlarda askerlik yaparak bastırmak istiyor. Biz aynı şartlarda da askerlik yapsak bile siz ömür boyu ezik olarak kalacaksınız. Eşitlik miş puhahaha. Forumda ki yazılanlara bakın o bile yeter üniversite okuyup kendini geliştirenler forumda bile kendini gösteriyor. Hadi gücünüz yetiyorsa çıkın meydana ben siyasetçilerin paşaların zenginlerin oğullarıyla aynı şartlarda yapmak istiyoruz deyin sıkıyorsa.
    Hayat eşit değildir eşitlik diye bir şey olamaz daha doğduğunuzda eşit doğmuyorsunuz .Hem madem eşitlik istiyorsunuz bende bmw ile gezmek istiyorum ne olacak? Gidin bakalım zengin bir kızı ailesinden isteyin ne hakaretler işiteceksiniz.

Dediğin gibi eşitlik kavramı diye birşey yoktur hayatta.Kapitalizm ile kalkıp kapitalizm ile yatıyoruz.Herkesinde bildiği gibi kapitalist ülkelerde eşitlik yoktur en basitinden.O kadar cok eşitlik istiyorsanız gidin sosyalist komünist ülkelere.Dediğin gibi askerlik süresi eşit olsa bile üniversite mezunlarına mutlaka bir ayrıcalık tanınacaktır askerde.Boşuna kafa yormayın uzun dönemler oraya gidince anlıyacaksınız okumuş adamla okumamış adam arasındaki farkı

• Eşitlik derken neden bahsediyor tektipe evet diyen arkadaşlar? Askerlik kısalsın arkadaş ona sözümüz yok ama tektip muhabetti kadar saçma bir söylem de olamaz gerçi olur ancak bizim ülkemizde olur! Ben şuna eminim burada uzun dönem yapan yada yapmaya aday olan arkadaşlar sizler okumak isteseydiniz okurdunuz diye düşünüorum sonuçta mantığınız çalışıp buraya yorum yapabildiğinize göre ki en doğal hakkınız da okumaktır. Ben de yokluklar içinde büyüdüm babamı da kaybettim 9 yaşında ama o yokluk içinde içimde ki okuma azmi ve annemin beni okutmak için uğraşı beni hep olumlu etkilemiştir. 2 yıl Nevşehirde meslek yüksek okulu bitirip açık öğretimden devam ettim bu esnada gezmedim çalıştım hemde çok yoğun çalıştım kendi harç paramı kendi masraflarımı karşılamak için yaşım olmuş 23 hala çalışıyorum ve nitekim de bu emeğin karşılığını güzel bir işle aldım. Şimdi ben mayıs ayında gelemezssem işimden olacam peki arkadaşlar benim durumumda olan yüzlerce insan var hatta içlerinde evli çoluk çocuk sahibi olan insanlar da var! Bu kadar kin ve nefret içeren yorumlar yazıyorsunuz da acaba diyormusunuz içinizden biz de olsak böyle tepki gösterirdik diye! Bu başlığı açan arkadaşımın bir cümlesi var ki net açıklıyor herşeyi herkes aynı değil ama cehaletin artık vücudunun her hücresine işlemiş olan arkadaşlarımız da yok değil. Şuna da emin olun kendi adıma konuşuyorum ülkemde savaş durumu olsa gözümü kırpmadan gider ne gerekiyorsa seve seve yaparım ama öyle bir durum da yok. O yüzden şahsım adına askerliğin kısalmasına karşı değilim ama üniversite mezunlarının da 9 yada 12 ay yapmasına karşıyım okuyorsam kendi geleceğim için okudum askerlikten yırtmak için değil çevrenizde olabilir askerlikten yırtmak için okuyanlar o onların sorunu herkesi aynı kaanatte deyip vatan haini gibi suçlayamazssınız! Devletin Genelkurmay'ın yıllardır üniversite mezunlarına vermiş olduğu bir HAK'tan bahsediyoruz.

• sorun eşitlik değil sorun askerliği en kısa şekilde yapmak;kimse erkeklik vatan demesin;kendinizi kandırmayın;çalışarak birşeyler kazanırsınız;adamlar okumuş kazanmış bunu;size okumayın diyen mi oldu?durumu iyi olmayıpta okuyan çok kişi var;üni okuyan neden zengin ve küstah muamelesi görüyor?komplekse girmenize gerek yok;eşitlik sadece Allah katında vardır;bu dünyada aramayın eşitliği...
  • Şu "Banamı okudun? Durumum yoktu okuyamadım!" muhabbeti hala nasıl varki? Durumu olmayana burs veriliyor zaten.Devlet burs veriyor 220tl.TEV veriyor bulunduğunuz ildeki vakıflar veriyor.Sosyal hizmetler bir kerelik olsada veriyor(450tl). Tembellik ettim üstüne erken yaşta para cazip geldi demiyorlarda bir sürü bahane sayıyorlar.Çalışmak isteyene herkes yardımcı olur...
  • tek tip askerliğin farkı ne 9 ay olucak ve herkez eşitmiş çok mu kötü
    kymelria arkadaşım sende dahil olmak üzere üst düzey insanlarla askerlik yapmışsın iyi güzel onlar askerde ne yaptı askerliği bitene kadar her gece soğukta nöbet mi tuttu tuvalet mi temizledi sabahın 5 inde kalkıp mıntıkamı yaptı %70-80 i sivilde ne görevi varsa onu yaptılar

eşitlik diyosunuz eşit olan şey sadece yapılan süredir gerisi tabiki olamaz (örn:ilkokul mezunu bilgisayardan anlıyan biri değilde bilgisayar öğretmeninden yazıcı yaparlar)

aynı koğuşta kalmak istemiyorum diyenlere şunu söyleyim gittiğiniz yerdeki birlik komutanınıza durumu anlatın o çaresine bakar
  • şuna açıklık getireyim ben askerliğimi yaptım yüksekokul mezunuyum 4 yıllığa askerlik yüzünden tamamlamadan gitmek zorunda kaldım.
  • Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım bana göre askerlik süre olarak tek tip olmalı ancak üniveriste mezunları yine çavuş olarak devam etmeli, ancak tahsis alanına göre yararlı görevlerde yetkilendirilmeli.. 9 ay makul bir süre bundan 7 sene önceye kadar zaten kısa dönem 8 aydı..
    Kimse kusura bakmasın ama 100 kişi 6 ay yapacak diye 1000 kişi 15 aya devam etsin denilemez kaldıki kısa dönem askerlik yıllar önce Üniversite mezunu çok az hem askerlikte yararlanılsın hemde Üniversite okumak teşvik edilesin diye çıkarıldı ve şuan misyonunu tamamladı kısa dönem kalkmalı ve makul sürede tektip gelmeli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım bana göre askerlik süre olarak tek tip olmalı ancak üniveriste mezunları yine çavuş olarak devam etmeli, ancak tahsis alanına göre yararlı görevlerde yetkilendirilmeli.. 9 ay makul bir süre bundan 7 sene önceye kadar zaten kısa dönem 8 aydı..
    Kimse kusura bakmasın ama 100 kişi 6 ay yapacak diye 1000 kişi 15 aya devam etsin denilemez kaldıki kısa dönem askerlik yıllar önce Üniversite mezunu çok az hem askerlikte yararlanılsın hemde Üniversite okumak teşvik edilesin diye çıkarıldı ve şuan misyonunu tamamladı kısa dönem kalkmalı ve makul sürede tektip gelmeli..

Tabi sen yaptın senin için sorun yok bana dokunmayan yılan bim yaşasınnnnnnnnn
  • aynen öyle,önceden kısa yapmış olan rahatlıkla herkes eşit süre yapsın diyebiliyor komik işte
  • HAYIR HAYIR YÜZ BİN KERE HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  • TEKTİP ASKERLİĞE SONSUZ KEZ HAYIR

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.