Şimdi Ara

Tek tip askerliğe hayır diyenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek tiple eşit süre askerlik diyorlar!ÖYLEYSE EŞİT ŞARTLARDA ASKERLİK OLSUN!!!neden bazıları doguda bazıları batıda yapıyorki sanki????herkes eşit sürede ve eşit şartlarda yapsın öyleyse !!!!halla halla iyice şaçmalık yani
  • bencede kısalmalı fakat benım askerlıgı uzatmasın.113 sayarken 260 saymak ıstemıorummm 335.ksd afyon dinar saygılar
  • yıllarca okuyacaksın sıralarda dirsek çürüteceksin yaşın olacak 26 - 29 hem eğitimli hem de yeni bir hayat kurmak için geçikmiş olacaksın sonra gidip seni 20 yaşında okumamış insanlarla aynı kefeye koyacaklar. kafa uyuşmaz yaş uyuşmaz. birileri çıkıpta diyecek ki okuduysan kendine okudun gibi saçmalıklar okumakta vatana millete hayırlı olmak anlamına gelir ama onlar öle görmezler çünkü kendileri okumamıştır. sanki onlar askerliği kendi için yapmıyorlarmış gibi. demiyorlar mı askerliği bitirelim iş sahibi olalım çoluk çocuk geçindirelim diye laf işte...

insanlar okumuş veya okumamış insan iyi bir bireyse sorun yok bizim sorunumuz hayatında hiçbir hedefi olmamış veya ezilmiş veya kendini geliştirememişlerle aynı koşullarda aynı olmak. hatta diyorum ki okumamışlarda askerliği 9 ay yapsın onlara da yazık 15 ay gençliğinin en güzel yıllarında kayıp.. 9 ay o gençlerimize de yeterli aslında... haaa illede askerlik askerlik diyen varsa gider profesyonel askerliğe katılır askerliği meslek edinir ona da lafımız yok.

29 yaşıma kadar okumuşum 6 ay askerlik yapacağım derken yok biz vazgeçtik tek tip olacak derlerse şiddetle karşı çıkıyorum.

herkesin kendine göre planı var insanların planlarını altüst etmeye mağdur bırakmaya ne askeriyenin ne de meclisin hakkı var. desinler ki tek tip askerlik geliyor ancak üniversite mezunları için olan bölüm 4-5 yıl sonra yürülüğe girecek askerliğini yedek subay ya da kısa dönem yapacaklarını bilerek okuyanların son hakkı desinler. bundan sonra okuyacaklar tek tip askerlik yapacaklarını bilerek okusunlar desinler...

kimse mağdur olmasın..

ayrıca bu konuda ki mağduruyeti sadece üniversite mezunları bilebilir hariçten gazel okuyanlar zaten tek tip insanlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım bana göre askerlik süre olarak tek tip olmalı ancak üniveriste mezunları yine çavuş olarak devam etmeli, ancak tahsis alanına göre yararlı görevlerde yetkilendirilmeli.. 9 ay makul bir süre bundan 7 sene önceye kadar zaten kısa dönem 8 aydı..
    Kimse kusura bakmasın ama 100 kişi 6 ay yapacak diye 1000 kişi 15 aya devam etsin denilemez kaldıki kısa dönem askerlik yıllar önce Üniversite mezunu çok az hem askerlikte yararlanılsın hemde Üniversite okumak teşvik edilesin diye çıkarıldı ve şuan misyonunu tamamladı kısa dönem kalkmalı ve makul sürede tektip gelmeli..

Tabi sen yaptın senin için sorun yok bana dokunmayan yılan bim yaşasınnnnnnnnn

Yok merak etme ben senin kadar küçük düşünmüyorum banada denk gelebilirdi. Yazımdada yazdığım gibi 100 kişi 6 ay yapacak diye 1000 kişi 15 ay yapsını savunmak saçmalığın daniskası ve bencillik.. Hem bu korku niye? Kimse kusura bakmasın ama; yok tam en verimliyaşımda iş kayıbı olur memlekete okumuş adam lazım naraları hikaye sadece korkuyu örtmek için bir kılıf.. Siz hiiiiç merak etmeyin askerliğini yapmış en az sizler kadar başarılı olabilecek mezunlar var pekde güzel iş kayıbını önlerler... Eğer adı size göre şans ise tek tip olana kadar yetişenler altı ay yetişmeyenler dokuz ay yaparlar olur biter. Bu ülkede kimler askere gitmedii sizlerden gider gelirsiniz sonrada bugükü korkularınızı düşünüp bir tebessüm edersiniz...

• quote:

Yok merak etme ben senin kadar küçük düşünmüyorum banada denk gelebilirdi. Yazımdada yazdığım gibi 100 kişi 6 ay yapacak diye 1000 kişi 15 ay yapsını savunmak saçmalığın daniskası ve bencillik.. Hem bu korku niye? Kimse kusura bakmasın ama; yok tam en verimliyaşımda iş kayıbı olur memlekete okumuş adam lazım naraları hikaye sadece korkuyu örtmek için bir kılıf.. Siz hiiiiç merak etmeyin askerliğini yapmış en az sizler kadar başarılı olabilecek mezunlar var pekde güzel iş kayıbını önlerler... Eğer adı size göre şans ise tek tip olana kadar yetişenler altı ay yetişmeyenler dokuz ay yaparlar olur biter. Bu ülkede kimler askere gitmedii sizlerden gider gelirsiniz sonrada bugükü korkularınızı düşünüp bir tebessüm edersiniz...

senin o hikaye diye adlandırdığın okul okumak ve verimli yaşta ülkede önemli işlerde bulunmak bir ülkenin temel taşlarından biridir. senin düşüncene göre tek tip doğru olabilir ama sana göre olur başkasına göre olmaz. sen insanların korktuğunu nereden çıkartıyorsun sen insanlar korktuğu için kısa dönem yapmaya çalışıyorlar sanıyorsan yanılıyorsun. kısa dönem askerlik yapmaya çalışanlar okul okuduğu zaman kaybettiği zamanı telafi etme açısındandır. zaten üniversite mezunları uzun dönem yapanlarn süresi uzasın aynı kalsın demiyor onların süreleri de uzun diyor. okadar uzun yapmalarına gerek yok kaliteli bir askeri eğitim 9 ay içerisinde de verilebilir diye düşünüyoruz. ve terörle vs . odaklarlada savaşmak için askerliği meslek edinmek isteyen vatan kahramanları lazım ve ülkemizde çok var.

okumuş bir insanla okumamış bir insanı aynı kefeye koymak imkansız. imkansız derken küçümseme amaçlı değil bilgi birikim açısından söylüyorum. insanlar arasında herşekilde büyük kafa uyuşmazlıkları oluyor. hem yaş hemde bilgi birikim. herkes herkesi anlamaya çalışmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zmax -- 28 Eylül 2010; 18:00:49 >

• Tektip askerlik olsa bile, sürede eşitlik olur, okumuşla okumamış mutlaka bişekilde ayrılır, gidince görürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: neccko

Benim anlamadığım madem askerlik bu kadar iyi kutsal ve vatan millet sakarya birşey neden her giden şafak sayar bilmem. İnsan çok sevdiği istediği yerden gitmek için sayı sayarmı

Gidince anlarsın Türkiyedeysen yakın zaten gitmen belki yapmışsındırda bilmiyorum git anlarsın.

Yok o işi 2 sene önce gördüm ben =) Bilirim ne olup olmadığını
  • Madem eşitlik istıolar bütün rütbeleri kaldırsınlar,asklerlikte eşitlikten söz etmek saçmalık.9 ay olsa iyi 12 aydan bahsediıyolar.Okumuş adama verilen değer bu kadar tayibin oğlu askerlik yaptığı için rahat herhalde bu kadar galiba ama o milletvekillerinin çoğunun ya çoucu yada yakın bir akrabası vardır unv mezunu olup askere girceği onların boyle bir yasa için evet demesi zor geliyor.İmkanı olan çıksın gitsin yurtdışına birdahada gelmesin bu ülkede yaşanmaz hiç bir kuruma güven kalmadı,askerlikle uğraşcaklarına o kadar sorun var bu ülkede hergün yeni bir skandan ortaya çıkıyor kpssyi ossyı işsizliği düzeltsinler önce.Dünyada hangi ülkede böyle bir sistem var hangi avrupa ülkesinde böyle zorunlu askerlik var,zorunlu askerliği kaldırmaları gerekirken yaptıklarına bak bu ülkeden adam olmaz kaçın gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmax

yıllarca okuyacaksın sıralarda dirsek çürüteceksin yaşın olacak 26 - 29 hem eğitimli hem de yeni bir hayat kurmak için geçikmiş olacaksın sonra gidip seni 20 yaşında okumamış insanlarla aynı kefeye koyacaklar. kafa uyuşmaz yaş uyuşmaz. birileri çıkıpta diyecek ki okuduysan kendine okudun gibi saçmalıklar okumakta vatana millete hayırlı olmak anlamına gelir ama onlar öle görmezler çünkü kendileri okumamıştır. sanki onlar askerliği kendi için yapmıyorlarmış gibi. demiyorlar mı askerliği bitirelim iş sahibi olalım çoluk çocuk geç**** diye laf işte...

insanlar okumuş veya okumamış insan iyi bir bireyse sorun yok bizim sorunumuz hayatında hiçbir hedefi olmamış veya ezilmiş veya kendini geliştirememişlerle aynı koşullarda aynı olmak. hatta diyorum ki okumamışlarda askerliği 9 ay yapsın onlara da yazık 15 ay gençliğinin en güzel yıllarında kayıp.. 9 ay o gençlerimize de yeterli aslında... haaa illede askerlik askerlik diyen varsa gider profesyonel askerliğe katılır askerliği meslek edinir ona da lafımız yok.

29 yaşıma kadar okumuşum 6 ay askerlik yapacağım derken yok biz vazgeçtik tek tip olacak derlerse şiddetle karşı çıkıyorum.

herkesin kendine göre planı var insanların planlarını altüst etmeye mağdur bırakmaya ne askeriyenin ne de meclisin hakkı var. desinler ki tek tip askerlik geliyor ancak üniversite mezunları için olan bölüm 4-5 yıl sonra yürülüğe girecek askerliğini yedek subay ya da kısa dönem yapacaklarını bilerek okuyanların son hakkı desinler. bundan sonra okuyacaklar tek tip askerlik yapacaklarını bilerek okusunlar desinler...

kimse mağdur olmasın..

ayrıca bu konuda ki mağduruyeti sadece üniversite mezunları bilebilir hariçten gazel okuyanlar zaten tek tip insanlar...

Bu ülkeden herşey beklenir,tek tip çıkarsa tekrar iptal olana kadar yada bedelli çıkana kadar askere gitmeyi düşünmüyor illa bu yanlıştan dönülür

• komiksiniz vallaha 6 ay'a karşı çıkmıyorsunuz ama 9 aya karşı çıkıyorsunuz ne kadar ilginç
  • Mutlaka vardır parasızlıktan ailesine bakmaktan okuyamayan ama çoğunun bahanesi sadece maddiyat meselesi. Üniversite ne adamlar gördüm beş parasız nasıl okuyordular anlamıyorum yani okuyan yine okuyor gerekirse çalşıyor yarım zamanlı burs felan buluyor herneyse. Okuyan okumayan hiç bir zaman bir olmaz inanın tek ti çıksa bile askerde komutanlar bile eminim aynı muameleyi yapmazlar. Askerlik şubesinde bile aynı davranmıyorlar. 20 yaşında 15 ay yapmak 28 yaşında 5 ay yapmaktan bence daha kolaydır. Ha 15 ay askerlikte azalsın o da çok ben profesyonel ordudan yanayım.

http://tektipasker.blogspot.com/2010/09/zorunlu-askerlik-kalkmal.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 29 Eylül 2010; 13:31:41 >

• Poşetlere bak az bi işe yarayın askerde ne var yani sizde bu vatanın evladısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex
    Poşetlere bak az bi işe yarayın askerde ne var yani sizde bu vatanın evladısınız.

bak şimdi kapasite belli olduğu için saçma sapan konuşman çok normal. Sana biraz gerçeklerden bahsedelim koçum. Biz devletin işine yariyoruz ama sizin gibi değil. Biz mezun olduktan sonra, doktor, mühendis, öğretmen, doçent, profesör, avukat, savcı, hakim vb olarak hayatımız boyunca devletin birçok kademesinde zaten ise yariyoruz. Velhasıl devlette "BEYNIMIZLE" işe Yariyoruz.

Siz de askerlik sayesinde 15 ay da olsa bari bir ise yarıyorsunuz eninde sonunda. Yazarken 2 dakika düşün de öyle yaz, bak Verdiğin örnek döndü dolaştı gene elinde patladı. Hahaha :)

Herhalde aramızdaki dağlar kadar farkı anlayabilmişsindir, yok eğer anlamadım dersen tane tane anlatayım.

Poset meselesine gelince yasal olarak bu şekilde bir hitap etmeniz yasakmış. Bulunduğum birlikte bu yüzden 7 gün ceza almıştı bir uzun dönem. yine de kendinizi avutabilirsiniz hayatınız boyunca bize "tabi efendim" "... Bey" gibi hitap edip, karşımızda ceketinizi ilikleyeceğiniz için 5 ay da olsa poset demenin keyfini çıkarın. Çünkü hayatınız boyunca bu ezikliği tüm benliğinizde zaten hissedeceksiniz. Hahaha

öptüm gözlerinden, selametle.

• Tek tip den önce sadece uzun dönemin süresini kısaltmaları daha mantıklı günümüzde 15 ay çok uzun bir süre,ilk başta söylenen 9 ay çoğu kişiye mantıklı gelmişti ama ne olduysa tekrar bir 12 ay lafıdır geçiyor,anlaşıldıki bu olay kolay kolay karara varılıcak bir olay değil.
  • okuyana verilen değer bu kadar bu ülkede okuduk suç oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

quote:

Poşetlere bak az bi işe yarayın askerde ne var yani sizde bu vatanın evladısınız.

bak şimdi kapasite belli olduğu için saçma sapan konuşman çok normal. Sana biraz gerçeklerden bahsedelim koçum. Biz devletin işine yariyoruz ama sizin gibi değil. Biz mezun olduktan sonra, doktor, mühendis, öğretmen, doçent, profesör, avukat, savcı, hakim vb olarak hayatımız boyunca devletin birçok kademesinde zaten ise yariyoruz. Velhasıl devlette "BEYNIMIZLE" işe Yariyoruz.

Siz de askerlik sayesinde 15 ay da olsa bari bir ise yarıyorsunuz eninde sonunda. Yazarken 2 dakika düşün de öyle yaz, bak Verdiğin örnek döndü dolaştı gene elinde patladı. Hahaha :)

Herhalde aramızdaki dağlar kadar farkı anlayabilmişsindir, yok eğer anlamadım dersen tane tane anlatayım.

Poset meselesine gelince yasal olarak bu şekilde bir hitap etmeniz yasakmış. Bulunduğum birlikte bu yüzden 7 gün ceza almıştı bir uzun dönem. yine de kendinizi avutabilirsiniz hayatınız boyunca bize "tabi efendim" "... Bey" gibi hitap edip, karşımızda ceketinizi ilikleyeceğiniz için 5 ay da olsa poset demenin keyfini çıkarın. Çünkü hayatınız boyunca bu ezikliği tüm benliğinizde zaten hissedeceksiniz. Hahaha

Şu yazdıklarını okudum ve benden küçük olduğun kanısına vararak sana yazmaya gerek bile duymadığımı belirtmen için yazıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

quote:

Şu yazdıklarını okudum ve benden küçük olduğun kanısına vararak sana yazmaya gerek bile duymadığımı belirtmen için yazıyorum.

eğer büyüksen ilk yazdığın mesajı da yaşına uygun yazsaydın. o zaman ben de ona uygun mesaj yazardım. burada yaşlarımızı değil görüşlerimizi tartışıyoruz. Bu yüzden benden yaşça ufaksin diyerek konuyu kesme çabası yazacak birşey bulamadığın içindir. Kimbilir :)

kimi üyeler ayıp ettiğimi yazmış. Benim mesajlarım tamamen cevap niteliğinde hakedene yazılmıştır. Yoksa uzun dönemlerle bir alıp veremediğim yok. Beni eleştirirken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 11 Ekim 2010; 22:26:50 >

• Kısa dönem askerlerin ellerindeki hakkın (6 ay olan askerlik) alındığı hiçbir fikre eğitimli insanlar sıcak bakmaz. Şayet uzun dönemlerin böyle bir talebi varsa bu tek tip askerlik değil (yani kısa dönemin kaldırılması), uzun dönemin kısaltılması olmalı. Kısa dönem eğitimle kazanılmış bir haktır, bu hakkı kazanmak içinde okuyan onbinlerce insan var, özellikle açıköğretimdeki insanların büyük çoğunluğu bu amaçla okuyor. Bu tıpkı İngilizce kursuna gidip sertifika almak gibi birşey. Bu açıdan tek tip imkansız. İdeal olan hem kısa hemde uzun dönemin kısaltılmasıdır. Hükümette bunun üzerinde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 10 Ekim 2010; 17:01:46 >
  • Askerlik şu 4 sebepten ötürü kısalıyormuş. Alıntı kaynağı Bugün gazetesi.

"

*65 bin Mehmetçik sosyal tesislerde görev yapıyor. Bu askerler kıtalara kaydırılabilir.
    *AB uyum yasaları çerçevesinde kara ve deniz sınırında, sınır polisi görev yapacak.
    *Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadeleyi profesyonel birlikler gerçekleştirecek.
    *Komşu ülkelerle 'sıfır sorun' politikası sebebiyle dış tehdit azaldı"
  • Arkadaşım aşağıdaki cümleyi yazıp

quote:

ondan sonra verilen cevaplara kızarak

quote:

bunu yazamazsın kabul etki senin cümlende yaşça kemale ermiş birinin yazabileceği cümle değil.

Etki tepki meselesi hangi seviyede yazarsan o seviyede cevap alırsın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.