Herkese selamlar.. Malumunuz dolar aldı başını gidiyor. Ekmek fiyatlarından tutun, evdeki pril deterjana kadar zam geliyor... Yakıt fiyatları da bundan etkilenmiş bulunmakta, daha önce de bahsettiğim gibi aracımda bir takım gereksiz ağırlıkları cikararak %15 yakıt tasarrufu elde etmiştim. Daha sonrasında spor yaya geçerek %5 civarı da yakit tasarrufu sağladım. Sırada son zamanlarda dikkat ettiğim tek tuşa basarak, aerodinamigiyle aracın oynayarak yakit tasarrufu sağladığımı kesfettim. Aynalari kapatma tuşu, evet garip gelebilir ama seyir halindeyken aynalari kapatınca %10 civarında yakit tasarrufu sağlıyorsunuz. 100 km yolu 4.5 lt yakıt ve aynalar açık vaziyette gittim, daha sonrasında 100 km aynı yolu aynalar kapalı vaziyette 4lt ile gitmiş bulundum. Hız ve ağırlık aynıydı. Yaklaşık olarak 120 sabit hız ile ağırlıklar varken, spor yay yokken ve aynaları kapalı olmadan 5.4lt civarında tüketim elde ediyordum, şuan extra ağırlıklardan kurtulmuş, spor yay takmış ve aynalar kapalı vaziyette %20-25 arası bir tasarruf ile 4-4.2lt arasına indirmiş bulunmaktayim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 17 Kasım 2021; 18:16:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tek tuşla %10 yakıt tasarrufu sağlıyorum.
-
-
Ben de koltukları söktürdüm. Arkadaşlarla bir yere giderken tabure getiriyorlar evden. Hatta oturmayayım yatarak yolculuk yapayım diyen de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Kasım 2021; 18:34:36 > -
Aracın ön camı hariç gereksiz, söküp yerine mika takılırsa %15 civarı yakıt tasarufu sağlanabilir
Ayrıca avantajix ile birleştirince %17 oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sürekli tırın arkasında giderseniz %15 daha tasarruflu olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bak bu daha mantıklı.
-
Bende arka kapıları söktüm. 10 kmh hızdan sonra biraz rüzgar alıyorum ama %0.9'luk bir tasarruf sağladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben arabayı motoruna kadar söktüm taş devrindeki gibi bacağımla emekletiyorum arabayı yakıt tüketimide 0 misss
-
-
Sıvı yağ yeterince tasarruf sağlamamış demek ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Airbagleri sök oradan da gelir şak %5
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ölmeden önce söylenen son sözler:
" bakın tek tuşla nasıl aynaları kapatıp tasarruf edicez, şöyle basıyoruz ... "
-
ben arabayı iterek götürüyorum gideceğim yere en az ben yakıyom herhalde.
-
Hocam arabanızı satıp 1 bisiklet satın alırsanız %100 yakıt tasarrufu yapmış olursunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 17 Kasım 2021; 20:8:42 > -
teş tuşla en büyük tasarrufu ben yaptım,hiç yakmadığı gibi karda ediyorum
-
-
-
ayçiçekde kullanamazsın şahlandı gitti, düğünlerde çeyrek niyetine 5lt yudum takıyorlar artıkın
20 kg’da zayıfla, tak %10 daha
Tek tuş ile %100 tasarruf da mümkün. (Kontakla değil düğme ile çalışan arabalarda)
Bas çalışsın araba, basma çalışmasın. Yakmaz böylece
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ben de koltukları söktürdüm. Arkadaşlarla bir yere giderken tabure getiriyorlar evden. Hatta oturmayayım yatarak yolculuk yapayım diyen de var. |
Sürekli tırın arkasında giderseniz %15 daha tasarruflu olur
|
Aracın ön camı hariç gereksiz, söküp yerine mika takılırsa %15 civarı yakıt tasarufu sağlanabilir
Ayrıca avantajix ile birleştirince %17 oluyor |
Hocam arabanızı satıp 1 bisiklet satın alırsanız %100 yakıt tasarrufu yapmış olursunuz |
Benzer içerikler
- citroen c3 1.2 puretech yorum
- dizel aracım 2000 deviri geçmiyor
- sente 1 diş atlarsa ne olur
- benzinli araçlarda turbo olur mu
- silecek suyuna ne konur
- 2024 araç sigorta fiyatları
- mengshi 917
- honda civic 2022 fiyat listesi
- skoda kodiaq 1.5 tsi (204 ps) phev fiyat
- ford fiesta sıfır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X