Şimdi Ara

Teknik çizim için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene insaat mühendisliğini kazandım, teknik çizim(AutoCad) ve grafik islerim icin(PS CS6 vb.) ve beni mezun olana kadar götürecek(4-5 sene) MacBook almayı düşünüyorum. Aklımda 3 adet MacBook var. Birincisi Air son sürüm olan 13' Air 128GB, 8GB RAM'le dusunuyorum, ikincisi 13' Pro(retinasiz 2012) bu modeli alırsam 400 lira gibi bi masraf yapıp 32MB önbellekli 7200rpm diske ve 16GB RAM'e yükseltecem ve son olarak 13' Retina Pro 128GB bu model bütçemi biraz daha zorlayarak(taksitlerde 50tl fazla gelecek) alacağım bir model olduğu icin pek tercihlerim arasında en son sırada. Gönlüm 2012 Pro'dan ama ekran çözünürlüğü Yosemite'de cok kotu bir hal aldı diyorlar biraz eskiyor ama yapacagım ekstralar retina'ya yakın hale getirebilirim diye dusunuyorum performans olarak eğer Retina alırsam hafızayı yükseltemem cunku daha magic mouse ve klavye alacam, Air çizim ve grafik isleri icin almayın diyorlar. Haftaya alacam kararsızım hala sizce hangisini almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 13.3 ile çizim yapmak zor olur.

400TL yada taksitlerde 50TL artış bile seni zora sokacaksa: mac olayına girme, yada biraz daha bekle yada bababank'tan karşılıksız kredi iste.

ben de universite okudum, öyle 4-5 sene giden bilgisayar görmedim hiç
  • Açıkcası Mac'ler cok uzun ömürlü bilgisayarlar. 1000₺ alacağım vardı bi arkadasımdan aldım simdi Retina dusunuyorum ekran icinde okulumda iMac'ler var ben sadece ödev vs yapacagım icin hem Mac kullanmak istiyorum yıllardır hem evde hdmi ile bağlayacağım full HD ekranım mevcut yüksek çözünürlüklü sorun olacağını sanmam

• I5 işlemcili bir Imaci 30 aydır kullanıyorum.

İçindeki HDD disk nedeniyle programların yüklenme hızı açılış kapanış yavaş gelmeye başlamıştı.

Geçen gün bilgisayarı dağıtıp HDD nin yanına birde Samsung 840 pro SSD ekledim.

Şu an jet gibi oldu alet.

Daha en az 3 senesi var.

Yani Mac kesinlikle al en az 4 sene kullanırsın.

Ama almışken SSD li al hatta SSD siz bir I7 dense SSD li I5 tavsiye ederim.

Hatta 16 GB Ramli HDD li Mac yerine 8 GB ram olsun SSD olsun.

SSD li bilgisayarla SSD siz bilgisayarın farkı Şahin ve Porsche farkı gibi birşeydir.

O farkı ne ram ne işlemci kapatamaz.

Çünkü bigisayarın en hızlı parçası ancak HDD kadar hızlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 25 Ağustos 2014; 21:01:45 >
  • zaten macbook prolar ve macbook airler artık ssdli hdd yokki . klavye ve magic mouse alcam demişsin magic mouse yi al ama ucuz bi kalvye alsanda olur sonuçda bir özelliği yok onun ama macin varsa kesinlikle magic mouse olmalı diğer mouselerle kullanım rahatlığı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz5555 -- 26 Ağustos 2014; 14:46:16 >
  • Magicmouse 3 para etmez.
    Bende var ama kullanmıyorum.
    Bir kere cursor çok yavaş hareket ediyor.
    Pil ömrü çok kısa.
    Lüzumsuz ağır.
    Dizayn itibariyle çok düz olduğu için ele oturmuyor ergonomik değil.
    Ayrıca masanın üstüne hafifçe bırakınca piller oynuyor bağlantı kesiliyor. (Eğer sizdekinde bu sorun yoksa çok iyi. Çünkü çok yaygın rastlanan bir problem)
    Başka mouselarda sağa sola slide gibi şeyler çalışmıyor ama sırf bunlar yüzünden magic mouse kahrı çekilmez.

Hele ki o mouse'a para hiç verilmez.
    30 liralık Microsoft mouse, hem pil ömrü hem ergonomi hem ağırlık açısından Magic Mousedan daha iyidir.
    Bana Imac le doğal olarak bedava geldi bir köşeye attım işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 26 Ağustos 2014; 16:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeilStewie

Bu sene insaat mühendisliğini kazandım, teknik çizim(AutoCad) ve grafik islerim icin(PS CS6 vb.) ve beni mezun olana kadar götürecek(4-5 sene) MacBook almayı düşünüyorum. Aklımda 3 adet MacBook var. Birincisi Air son sürüm olan 13' Air 128GB, 8GB RAM'le dusunuyorum, ikincisi 13' Pro(retinasiz 2012) bu modeli alırsam 400 lira gibi bi masraf yapıp 32MB önbellekli 7200rpm diske ve 16GB RAM'e yükseltecem ve son olarak 13' Retina Pro 128GB bu model bütçemi biraz daha zorlayarak(taksitlerde 50tl fazla gelecek) alacağım bir model olduğu icin pek tercihlerim arasında en son sırada. Gönlüm 2012 Pro'dan ama ekran çözünürlüğü Yosemite'de cok kotu bir hal aldı diyorlar biraz eskiyor ama yapacagım ekstralar retina'ya yakın hale getirebilirim diye dusunuyorum performans olarak eğer Retina alırsam hafızayı yükseltemem cunku daha magic mouse ve klavye alacam, Air çizim ve grafik isleri icin almayın diyorlar. Haftaya alacam kararsızım hala sizce hangisini almalıyım?

Öncelikle hayırlı olsun ben 2006 mezunu yüksek inş. mühendisiyim bütçen kısıtlıysa çok para verme bilgisayara. Proje çizimiyle uğraşıyorum STA4CAD ve Autocad Kullanıyorum. Bunlar için DUO2 (Çift çekirdek) işlemci ve gt8600 ekran kartı 2 GB ram yeterli Benim uzun süre (yaklaşık 7 senedir kullandığım Acer 5920G hala yeterli)

Ayrıca 15 inç üstü almanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manet -- 28 Ağustos 2014; 22:08:22 >

• Sanırım en anlamlı mesaj bu oldu. Kime sorsam etsem herkes iyi bi bilgisayar al diye tutturuyor. Apple'i biraz sevdiğim icin Mac dusunuyorum alabileceğim Mac'leri yazdım zaten tek tek ki nereden bakarsak uzun sürede kullanabilirim diye dusunuyorum. Windows kesinlikle kullanmayacam. Olmadı eski Mac'lere bakabilirim bu dediğinizden yola çıkarak 2. El. Teşekkürler bu arada

• Haci78 H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle normal bi mouse kullanacam. Bi kac gündür iMac'de kablosuz normal logitech mouse kullanıyorum kendi mouse'undan daha iyi kullanım rahatlığı olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz5555

zaten macbook prolar ve macbook airler artık ssdli hdd yokki . klavye ve magic mouse alcam demişsin magic mouse yi al ama ucuz bi kalvye alsanda olur sonuçda bir özelliği yok onun ama macin varsa kesinlikle magic mouse olmalı diğer mouselerle kullanım rahatlığı yok

Bence mouse normal olmalı bi kac gündür iMac kullanıyorum denemek icin normal mouse taktım gayet iyi. Klavye bence olması gerekli cunku mac ve windows tuşları arasında fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

I5 işlemcili bir Imaci 30 aydır kullanıyorum.

İçindeki HDD disk nedeniyle programların yüklenme hızı açılış kapanış yavaş gelmeye başlamıştı.

Daha en az 3 senesi var.

SSD li bilgisayarla SSD siz bilgisayarın farkı Şahin ve Porsche farkı gibi birşeydir.

Ben 7200rpm 32mb önbelleğe sahip hdd'li laptop kullandım dediğiniz kadar asırı farklar yok. SSD tartışmasız onde tabi ki ama ciddi farklar yok SSD tadı veriyor kullanımda. Ki dedigim modifikasyonu Apple Store çalışanları bile yüksek performans alacağımı belirttiler

• Kesinlikle Windows kullanmak zorunda kalacaksın :) (Tabii proje konusunda ilerlemek istersen) Çünkü Türk yazılımlar win dışında çalışmıyor. Tabiiki simule win (mac üzerinde çalışan Windows)de olabilir. Bunun için mac üzerine Windows kurulabilen bir cihaz al yoksa yarı yolda kalırsın

Alternatif olarak paran varsa Lenovo z710 (17 inç) alabilirsin. Bunu oyun oynaka istersin diye yazdım bahsettiğim gibi inş. mühendisine fazla bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manet -- 28 Ağustos 2014; 23:27:12 >
  • manet kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğunuz icin cok teşekkür ederim. Z710 ve Y510P baktım Lenovo'nun ikiside cok iyi cihazlar ki full HD+blu ray bulunan Z710 retina mac fiyatından daha makul. parallels desktop veya ikinci bir sistem olarak Windows kurmayı dusunuyorum Mac'e. Eğer Lenovo'ya mac os kuracağımı bilsem hic düşünmem alırım direk dediğiniz sadece proje kısmı icin windows kullanmayı dusunuyorum yoksa Mac Os'u surekli kullanmak tercihim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

I5 işlemcili bir Imaci 30 aydır kullanıyorum.

Daha en az 3 senesi var.

Ben 7200rpm 32mb önbelleğe sahip hdd'li laptop kullandım dediğiniz kadar asırı farklar yok. SSD tartışmasız onde tabi ki ama ciddi farklar yok SSD tadı veriyor kullanımda. Ki dedigim modifikasyonu Apple Store çalışanları bile yüksek performans alacağımı belirttiler

Tipik bir 7200 RPM HDD ile SSD arasında dünyalar kadar fark vardır.

32 MB cache için diyeceğim şey şu, o kadar büyük cache belleği olan bir HDD disk kullanmadım yani 16 MB cache li Imac'in stok HDD sini kullanıyordum ve performans berbat ötesiydi. Sistemin açılış hızı 50 SN yi buluyordu Power düğmesine bastıktan sonra. Şu an 16 sn de açılıyor onun 14 sn si zaten Efi ekranında geçiyor ve uygulamar 1 sn de yükleniyor. Eskiden Itunes'e bile 3 sn beklerdim. Bu HDD hala sistemime takılı ama sadece depolama amacıyla kullanıyorum. İçinde çok dosya barındıran bir klasöre girince dosyaların okunması bile yüzyıllar sürüyor sanki. Bahsettiğim stok HDD şu resimdeki SSD nin üstündeki HDD. 7200 RPM.

Teknik çizim için

Herşeyi geçelim zaten sırf mantık olarak böyle birşey olabileceğine kesinlikle inanmam. En azından o HDD de sonuçta mekanik bir aksam ve kafa var.

Verilere erişimde o mekanik aksam yine kullanılacak.

HDD kafasının veriye ulaşması için yine Latency denen şey devreye girecek uygulamalar mekanik kısımdan çağırılacak vs.

Haydi HDD nin içinde birde SSD kısmı olsa hibrid sistem gibi o zaman belki ama 32 MB cache kesinlikle SSD ile aynı şey değil hatta benzer bile değil SSD tadı beklemek çok yersiz olur diye değerlendiriyorum bu durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 29 Ağustos 2014; 10:50:27 >

• quote:

Yardımcı olduğunuz icin cok teşekkür ederim. Z710 ve Y510P baktım Lenovo'nun ikiside cok iyi cihazlar ki full HD+blu ray bulunan Z710 retina mac fiyatından daha makul. parallels desktop veya ikinci bir sistem olarak Windows kurmayı dusunuyorum Mac'e. Eğer Lenovo'ya mac os kuracağımı bilsem hic düşünmem alırım direk dediğiniz sadece proje kısmı icin windows kullanmayı dusunuyorum yoksa Mac Os'u surekli kullanmak tercihim

Şu anda Lenovo Z710 da MAC os marvelle kullanıyorum :) vmware sayesinde
  • manet kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz beni biraz daha düşünmeye itti ve sonuc olarak 16GB RAM'li SLI olan Y510P'den alacam sanırım Z710 cok hoşuma gitti fakat 64bit ekran kartı var diyolar üstünde beni soğutan olay o ve FHD+Blu Ray modeli mevcut mu ülkemizde Apple gibi Lenovo üzerinde degisiklik yapamıyoruz alırken Vatan'da 1600x900 olan sürümü ve DVD'li olanı var sanırım

• Macbook pro 15inch retina al keyfine bak. Ekstra 50tl taksit zorluyorsa apple dusunme bile ama baska pc aldiginda aklin hep apple da kalicak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deniz5555

zaten macbook prolar ve macbook airler artık ssdli hdd yokki . klavye ve magic mouse alcam demişsin magic mouse yi al ama ucuz bi kalvye alsanda olur sonuçda bir özelliği yok onun ama macin varsa kesinlikle magic mouse olmalı diğer mouselerle kullanım rahatlığı yok

Bence mouse normal olmalı bi kac gündür iMac kullanıyorum denemek icin normal mouse taktım gayet iyi. Klavye bence olması gerekli cunku mac ve windows tuşları arasında fark var.

normal bir mouseyle ekran geçişlerini , sayfa yukarı aşşa almaları magic mouse la yaptıgın gibi yapamazsın, normal klavyede kullandım hiç bir zararı olmuyor amamagic mouse olmadan macin özellikleri eksik kalıyor

• HeilStewie kullanıcısına yanıt
    Sana önerim ya macbook pro 13 veya 15 retina al veya apple'dan vazgeç diğer bilgisayarlarının windows pclerden pek farkı yok (retinam ve eksi macbook prom var eski olan çok takılıyor) ekstra sorun olursa dediğin programlarda deneyimli biri olarak cevaplamaya hazırım
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Sıfır retina olmayan 2012 Macbook Pro 13' aldım 16GB RAM ile kullanıyorum ihtiyaç duyduğum uygulamaları(AutoCad, CS6 vb.) kurdum 10.9.4 yükledim gayet hızlı ve akıcı bir makine oldu bir eksiğim Magic Mouse onuda sipariş ettim gelecek. çok memnunum ve iyi ki bu modeli tercih etmişim çünkü üzerinde çeşitli oynamalar yapabilmek daha kolay donanım olarak. SSD aparatı ve 256GB SSD alıp DVD girişinide iptal edip sistemi o SSD'ye kurmayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.