Tekrardan hazırlık senenize geri dönseniz neleri farklı yapardınız?? |
Tekrar hazırlıkta olsanız...
-
-
Tam benlik konu. Birazdan yazacağım.
-
hazırlığım yazın da okuyuyayım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle hazırlığı hafife alma. İngilizce önemli ve hazırlık da bunu geliştirmek için çok iyi bir fırsat. Eğitim, okulunda iyi değilse -bilkent dışındakilerin iyi olduğunu sanmıyorum- kendi çabalarınla geliştir. İlk başlarda gramere çok fazla önem ver, advanced konulara kadar öğrendikten sonra bir daha sınav hazırlığı haricinde bakma vakit kaybı olur. Düzgün bir kelime defterin olsun, ben google docs kullanıyordum, bilmediğim sürekli gördüğüm kelimeleri not edip ayrıntılı bir şekilde öğreniyordum.
Düzenli çalışmazsan verimli olmaz. Ünide midtermden 1 hafta önce çalışıp dersleri iyi kötü halledebiliyorsun ama hazırlıkta bunu yaparsan düzgün öğrenemezsin. yani günde 1-2 saat çalışmayı alışkanlık haline getir (bölümde fix 6-8 saat çalışıyorum, 1-2 saat bir şey değil).
Temelin zayıfsa hazırlık zor gibi gelebilir ama öyle değil. En rahat senen olacak. Derslere yeterli eforu gösterdikten sonra sosyalliğe önem ver, farklı bölümlerden insan tanımak için güzel bir sene. Karıya kıza yaz sürekli, bölümde çok fazla vaktin olmaz. Hele bir de bölümünde kız yoksa yandın. Hazırlıkta manita buldun buldun yoksa sıkıntı.
Kulüpler sarıyorsa onlara katılabilirsin, partilere falan git odanda oturup oyun oynama.
Kaynak olarak önerilerim:
reading: more to read 1-2 (bunları bitirirsen hem reading comprehension hem de vocabin çok gelişir)
grammar: sağdan soldan konuları bulup çalış önerim yok
listening: bbc six min english, spotify'da thinking in english (bu ikisi sayesinde ielts listening 8.5 geldi)
writing: hazırlıkta öğretirler. Öğrendikten sonra chatgpt ile pratik yap
speaking: konuşacak insan bulursan onlarla pratik yap bulamazsan chatgpt'nin sesli modu ile çalış.
hazırlığı geçmekten ziyade ingilizce öğrenmeye odaklan.
spesifik sorular varsa alırım.
-
çok saolasın, senin Bilkent hazırlıkta hazırlık rehberine baya bakmıştım zaten
kendi yaptıklarımdan bahsedeyim İngilizce babında;
ingilizcem kötü değil ve iytede okuyorum, hazırlık orta derecede kaliteli.
gramer için senin önerdiğin cesur Öztürk skills for building proficiency kitabına başladım yeni.
writing için ara sıra journal, mediuma yazı, kişisel not vs yazıyorum ama düzenli değil pek.
reading için techcrunch, daily.dev gibi sitelerden her gün okumaya çalışıyorum. bu şekilde hem yazılım hem İngilizce okumuş oluyorum, güzel oluyor.
listening için neredeyse her gün ilgi duyduğum konulardan İngilizce altyazılı videolar izliyorum. aynı zamanda C çalışırken izlediğim hintli dayıların videoları da hem ingilizcemi hem de yazılım jargonumu geliştiriyor.
speaking için okulda derslerde konuşmaya çalışıyorum olabildiğince. her gün de abimle İngilizce konuşuyoruz.
ingilizcenin yanında C öğrendiğim için günlük çalışmam uzun sürüyor, hatta son bir hafta biraz fazla kütüphanede durdum gibi. ama yavaş yavaş İngilizce 2.planda kalıyor gibime geliyor ayarlamaya çalışacağım.
bunları da göz önünde bulundurunca hem İngilizce hem de genel anlamda eklemek istediğin şeyler nelerdir?
-
Hazırlık okumadım butonuyum.
Takip edin.
Harlan CohenyoutubeCollege Tip 899: Stay on campus... Follow Harlan on Social: TikTok: https://www.tiktok.com/@helpmeharlan? Instagram: https://www.instagram.com/harlancohen/ Facebook: https://www.facebook.com/harlan.cohen/ Amazon college shopping list: https://linktr.ee/harlancohen? #college #collegetip #stayoncampus #helpmeharlan #songhttps://www.youtube.com/watch?v=mDOW4nvH-X0 -
ya o rehberi yazdıktan sonra cesur öztürk'ün kitabını askerdeyken baştan sona bitirdim. Bence o kadar da iyi bir kitap değil. Grammar'ı nereden öğrendiğin önemsiz, temelleri kuralları öğren ama test tekniği kullanarak değil gerçekten kullanabileceğin şekilde öğren. Cesur öztürk'ü salla, rahmetli yds için güzel kitap yazmış ama hedef ingilizce öğrenmekse önermem.
reading için sen dediğimi yap more to read 1-2 güzel. news in levels var onu da öneririm ben düzenli okuyordum.
ingilizceyi 2. plana atma, önceliğin o olsun.
bu arada C çalışıyorsan iyi yapıyorsun. keşke ben de çalışsaydım. bu arada ben C'yi fehmi uyar'dan bitirdim, bence güzeldi.
listening geliştirmek için native olmayan kişileri dinleme şu aşamada.
-
hocam senin değişik bir video zevkin var
-
hocam şimdi mi söylenir 800 tl para verdim, şaka bir yana ileride lazım olabilir.
İngilizce dışında yazılım ve diğer herhangi bir konuda tavsiyen var mıdır hazırlık için?
-
Kulüplere girerdim ingilizce bölümü okurken gelişecek zaten aşırı kasmanın anlamı yok sınavı geçecek kadar çalış yeter
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
irregular olma seçeneği varsa olunmalıdır en kötü yaz okulunda tekrar alırsın dersi
Hem yatay atıcam diyon dersleri sevip sevmediğini de anlarsın ona göre atmış olursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-248FD7843 -- 23 Kasım 2024; 17:50:30 > -
valla birkaç tane akademik kulübe girdim, birkaç etkinliğe de girdim de bakıcam artık
-
upamecano
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X