Şimdi Ara

Tekrardan Türk Telekom'a dönmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anki adresimde 2024 Temmuz ayına kadar 2 yıldır Türk Telekom kullanıyordum. Türk Telekom'dan farklı firmaya geçmiştim fiyatlardan dolayı. Fakat hız düşüşü yaşadım. 16 Mbps alırken şu an 4 Mbps. Şu an Turknetteyim 3. sağlayıcı değiştirişim. Sürekli arıza kaydı açıyorlar ama sonuç yok direkt kapatıyor Türk Telekom. Modem kaynaklı iç tesisat kaynaklı diye bildiriyorlar. Tekrardan Türk Telekom'a dönsem sorunum düzelir mi? Sanırım bir port arızası var. Detaylı bilgi bile alamıyor Turknet vb. sağlayıcılar. Müdürlükle de görüştüm ancak mesafeniz uzak normal diyorlar. Köyde yaşıyorum komşum 16 Mbps alıyor modem hat degerlerine baktım. 4 Mbps almam çok koyuyor. Boşta port var ama değişiklik yapmıyor Türk Telekom. Arıza kaydı açıldı gelip dış ortamdaki kablolara falan bile bakmadılar orada sıkıntı vardır diye. Türk Telekom kullanırken arıza kaydının ertesi günü çözülüyordu. Gelip bakıyorlardı ankastre kutusuna kadar. Şimdi Türk Telekom'a abone olsam taahhüt olacak bu sorun düzelmezse yüksek fiyatlarla 15 ay kullanacağım. Ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dönmekte fayda var.Tekrardan Türk Telekom'a dönmeli miyim? 

• Gelen ekibe komşu 16 hızında kullanıyor benim neden 4 dediğinizde ne diyorlar? Bir de hat değerlerinizi eklerseniz bakalım

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam benim hıza baktığım gibi değilmiş. Öyle işlemiyormuş işler. Kopar şu an bile kopuyordur, diyorlar. 2 sene sıkıntısız kullandım çıkınca oldu dedim. Benim bildiğim gibi değilmiş saha tarafında o işler. Arıza kaydı açtık gelmiyorsunuz dedim. Pek takmadılar. Şimdi 6'ya çıkardım dedi. Kopar deyip duruyorlar. Göstereyim eski hat değerlerimi dedim. Senin baktığın gibi değil o diyor.

Hocam şu an böyle:

Türk Telekom'dayken mükemmeldi. 2 sene böyle kullandım. Sadece bir kere düşüş fırtınadan kablonun bir kısmı kopmuştu gelip onardılar.

Hocam ben daha önce açtım konu belki hatırlamışsınızdır. Yani tahammül edemiyorum bu haksızlığa. Bütçemi toparladım TT geçme kararı aldım. Turknet %50 indirimle kullanıyorum normalde o da pahalı da. Yani taahhüt yapacağım 15 ay. Müşteri hizmetleri garanti vermedi. Anlamadım gitti.

Hocam anlaşamadığımız durum şu. Ben portumu kaybetmeden yani geçiş yapıyorum. DSL bağlantısı kopuyor ve sonrasında bağlantı gelince hız düşüyor. Türk Telekom Müdürlüğündekiler benim önceden de 16 Mbps değerlerim olduğuna inanmıyor mesafeden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 25 Aralık 2024; 14:31:50 >

• Tekrardan Türk Telekom'a dönmeli miyim?
    Sorun çözüldü tek sıkıntı 8 Mbps'ye sabitlendi. 17 Temmuz'dan beri uğraşıyorum. Türk Telekom çok hak yiyor. Madem 20 dakika içinde yapılabilen bir şeydi. Bugüne ne beklediler? Hakkımı helal etmiyorum.

• cracker1718 kullanıcısına yanıt

Şuanki değerler ile 12Mbps stabil alır. 16 da alır ama belki kopar. Destek kaydı açıp bi süre deneyin isterseniz daha rahat kullanım yaparsınız.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

Evet hocam 12 istedim. Yanıtlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 26 Aralık 2024; 18:43:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 28 Aralık 2024; 23:53:36 >

Değerler şuan için ideal görünüyor. Mesafe ve hattın kalitesi ve oluşacak şartlara göre yine sorun yaşama şansı var. DSL teknolojisinin doğasından bu durum var.

Umarım VDSL için destek alır sahanız daha iyi bağlantınız olur.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

Anladım hocam birkaç sorum daha var. SNR 1dB daha düştü hava kötü ondan olabilir mi? Bir de evde CAT6 kablo (ucuzlarından) prizden duvar içinden geçiyor, oradan çatı altından geçip dışarıya çıkıyor ve dışarıdaki direkten gelen kabloyla bağlantı sağlanıyor. Tek katlı ev müstakil. Bu kablo bakır oranı daha yüksek olsaydı değerler farklı olur muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 28 Aralık 2024; 23:56:55 >

Merhaba hocam hayırlı olsun

Birkaç puan düşmesi ve çıkması bir önem ifade etmez hocam eğer hat stabilse sorunsuz kullanırsınız. İnşallah vdsl gelirse daha stabil bir bağlantınız olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.