Şu anki adresimde 2024 Temmuz ayına kadar 2 yıldır Türk Telekom kullanıyordum. Türk Telekom'dan farklı firmaya geçmiştim fiyatlardan dolayı. Fakat hız düşüşü yaşadım. 16 Mbps alırken şu an 4 Mbps. Şu an Turknetteyim 3. sağlayıcı değiştirişim. Sürekli arıza kaydı açıyorlar ama sonuç yok direkt kapatıyor Türk Telekom. Modem kaynaklı iç tesisat kaynaklı diye bildiriyorlar. Tekrardan Türk Telekom'a dönsem sorunum düzelir mi? Sanırım bir port arızası var. Detaylı bilgi bile alamıyor Turknet vb. sağlayıcılar. Müdürlükle de görüştüm ancak mesafeniz uzak normal diyorlar. Köyde yaşıyorum komşum 16 Mbps alıyor modem hat degerlerine baktım. 4 Mbps almam çok koyuyor. Boşta port var ama değişiklik yapmıyor Türk Telekom. Arıza kaydı açıldı gelip dış ortamdaki kablolara falan bile bakmadılar orada sıkıntı vardır diye. Türk Telekom kullanırken arıza kaydının ertesi günü çözülüyordu. Gelip bakıyorlardı ankastre kutusuna kadar. Şimdi Türk Telekom'a abone olsam taahhüt olacak bu sorun düzelmezse yüksek fiyatlarla 15 ay kullanacağım. Ne tavsiye edersiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tekrardan Türk Telekom'a dönmeli miyim?

-
-
Dönmekte fayda var.
-
Gelen ekibe komşu 16 hızında kullanıyor benim neden 4 dediğinizde ne diyorlar? Bir de hat değerlerinizi eklerseniz bakalım
-
-
-
Şuanki değerler ile 12Mbps stabil alır. 16 da alır ama belki kopar. Destek kaydı açıp bi süre deneyin isterseniz daha rahat kullanım yaparsınız.
-
Evet hocam 12 istedim. Yanıtlar için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 26 Aralık 2024; 18:43:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 28 Aralık 2024; 23:53:36 > -
Değerler şuan için ideal görünüyor. Mesafe ve hattın kalitesi ve oluşacak şartlara göre yine sorun yaşama şansı var. DSL teknolojisinin doğasından bu durum var.
Umarım VDSL için destek alır sahanız daha iyi bağlantınız olur.
-
Anladım hocam birkaç sorum daha var. SNR 1dB daha düştü hava kötü ondan olabilir mi? Bir de evde CAT6 kablo (ucuzlarından) prizden duvar içinden geçiyor, oradan çatı altından geçip dışarıya çıkıyor ve dışarıdaki direkten gelen kabloyla bağlantı sağlanıyor. Tek katlı ev müstakil. Bu kablo bakır oranı daha yüksek olsaydı değerler farklı olur muydu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 28 Aralık 2024; 23:56:55 > -
Merhaba hocam hayırlı olsun
-
Birkaç puan düşmesi ve çıkması bir önem ifade etmez hocam eğer hat stabilse sorunsuz kullanırsınız. İnşallah vdsl gelirse daha stabil bir bağlantınız olacaktır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X