Bakır Markalı Telefon kablosu alıcaktım, Marka olanların hepsinde 3,üncü bir Tel var Toprakmış o Reçber/Erse/Hes vs.... Topraksız 2 Telli bulamadım Marka olarak. Dandikler 2 Telli onlardan istemiyorum Sorum şu ben bu 3,üncü Tel Toprak olanı Dış kılıfın altında kısacık kesip öylece bıraksam sorun olurmu, Kablonun iletkenliği zarar görürmü Sinyal Kalitesi vs... Toprak bağlamak istemiyorum uğraşmak istemiyorum... Canlı Desteğe bağlanıp Sordum 2 Telli Kaliteli Bakır telefon kablosu yokmuş. 2 + Toprak yani 3 telli varmış Marka ürünlerde. Cat 5/6 çekmek istemiyorum. |
Telefon kablosu kullanımı ve özellikleri
-
-
Hiçbir sorun olmaz. Önemli olan 2 teldeki bakır oranının olabildiğince yüksek olması. Reçber iyidir. Kabloyu bina içinde ankastreden mi çekeceksin yoksa ev içi prizden mi bağlayacaksın.
Örnek vereyim ben ankastreden prize kadar rose cat6, splitter den modeme kadar da rose cat5e bağladım. Yalnız cat kabloyu Rj 11 e takmak problem,. Bende cat5e kablononun hem splitter hem de modeme giden ucuna 2 telli 10cm tel kablosunu yakla ek yaptım. Sorunsuz kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bina dışındaki Telefon kablosunu Bina içine almak amacım ve yapmışken Kaliteli Kablo alayım dedim, Merdiven boşluğuna Kablo kanalı döşeyip telefon kablosunuda içine koyup hem Kabloyu içeri alarak korumuş olurum hemde Bina dışındaki Kablo görüntüsü olmayacak böylelilikle.
-
Bina dışından çekecekseniz cat6 daha mantıklı olur. Tabi ki tercih sizin. Topraklamaya takılmayın.
-
Bina dışındaki Kablo,yu içeri alıcam üstte yazmıştım :)
Hali hazırda Bina dışında Kablo var. onu içeri alıcam ve yapmışken yeni ve Kaliteli Bakır Kablo ile yapayım dedim..
ama Kaliteli Telefon Kabloları 2 Tel + Toprak teli olarak satılıyor. Toprak teli canımı sıkıyor..
-
Hiçbir sorun olmaz, kablo bağlantılarını doğru yaptıktan sonra.
-
Bir problem olmaz ancak ben kablo olarak 23 AWG kablo öneririm. Eğer 23AWG Cat6 olarak tercih ederseniz yalıtımı daha iyidir telefon kablosundan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X