Şimdi Ara

Telefonu Garantiye Gönderdim 1 Ayı Geçti, Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Sony Ericsson W995 telefonumu 26 ekimde garantiye gönderdim. Bugüne geldik hala bir haber yok. Son baktığımızda bir parça bekliyordu. Şimdi ne yapmalıyım arayabiliceğim bir yer var mıdır, yada ne yapılır? Telefonun yenisini mi gönderirler süre geçtiği için yada ne olur? Bilen birisi yardımcı olabilirse çok müteşekkür olurum, PM ile ulaşabilirsiniz kolaylıkla konuya yazabileceğiniz gibi. Şimdiden teşekkürler herkese, iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feiter -- 6 Aralık 2011; 14:14:39 >

• konuyu Yanlis Yere Acmissin Arkadasim burasi Apple bolumu...
  • arayın telefonla görüşün, ya yeni cihaz isteyin yahut ücret iadesi.. telefonun azami tamir süresi 20 iş günüdür! 30 değil.. bu kanun değişeli aylar oluyor ancak haberi olmayan çok.. arayın söyleyin.. geçen hafta cuma günü 20 iş günü dolmuş 28 ekimi baz alırsak..
  • Yanlış yer için özür dilerim, donanım bölümü görünce direk açtım konuyu.. TuffkiLLe arkadaşım peki ben 28'inde gönderdim ama kargosu falan ellerine ulaşması 1-2 gün, bunuda eklemeliyiz değil mi süreye. yine de geçmiş oluyor gerçi. Ben nereyi aramalıyım tam olarak?

quote:

arayın telefonla görüşün, ya yeni cihaz isteyin yahut ücret iadesi.. telefonun azami tamir süresi 20 iş günüdür! 30 değil.. bu kanun değişeli aylar oluyor ancak haberi olmayan çok.. arayın söyleyin.. geçen hafta cuma günü 20 iş günü dolmuş 28 ekimi baz alırsak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: feiter

Yanlış yer için özür dilerim, donanım bölümü görünce direk açtım konuyu.. TuffkiLLe arkadaşım peki ben 28'inde gönderdim ama kargosu falan ellerine ulaşması 1-2 gün, bunuda eklemeliyiz değil mi süreye. yine de geçmiş oluyor gerçi. Ben nereyi aramalıyım tam olarak?

quote:

arayın telefonla görüşün, ya yeni cihaz isteyin yahut ücret iadesi.. telefonun azami tamir süresi 20 iş günüdür! 30 değil.. bu kanun değişeli aylar oluyor ancak haberi olmayan çok.. arayın söyleyin.. geçen hafta cuma günü 20 iş günü dolmuş 28 ekimi baz alırsak..

SE nin yetkili servisini arayacaksınız bana kalırsa.. yani ben öyle yapardım..

Ellerine hangi gün geçtiyse, yani sisteme hangi gün girilmişse elimize ulaştı diye, o tarihten itibaren 20 iş günü ( haftada 5 gün olarak sayılıyor malesef ülkemizde) sayın, eğer geçtiyse bu süre ve hala sonuç alınmamışsa arayın..

önce gönderdiğiniz servisi arayın.. eğer 30 iş günü diye saçma bir şey öne sürerlerse itiraz edin ve o kanunun değiştiğini, artık azami tamir süresinin 20 iş günü olduğunu belirtin.. yine sizi kaale almazlarsa şikayet edeceğinizi söyleyin ve kapatın telefonu.. ardından SE nin türkiyedeki ana servisini arayın, internet sitelerindeki iletişim numarasını ararsanız illa ki biyerlere yönlendirirler sizi.. buradaki kişiye durumu anlatın ve mağdur ediildiğinizi, olayın çözülmesini istediğinizi söyleyin.. konuşun işte :) eğer buradaki arkadaşta sorun çıkartırsa bulunduğunuz yerdeki tüketici heyetine gidin ( kaymakamlıkta oluyor sanırım bu heyet ) durumunuzu anlatın.. heyet sizinle ilgilenecektir, tüketici dostudur kendileri.. benim tanıdığım bir heyet başkanı var, bugün başvurun eğer haklıysanız yarın mahkeme kararını çıkartıp alır paranızı çatır çatır yolunuzu yapın çekingen kalmayın böyle şeylerde.. şirketler çekingen insanı sömürmesini iyi bilir, uyanık insan sevmezler

• quote:

Yanlış yer için özür dilerim, donanım bölümü görünce direk açtım konuyu.. TuffkiLLe arkadaşım peki ben 28'inde gönderdim ama kargosu falan ellerine ulaşması 1-2 gün, bunuda eklemeliyiz değil mi süreye. yine de geçmiş oluyor gerçi. Ben nereyi aramalıyım tam olarak?

quote:

Senin kargoyu gönderdiğinin ertesi gunü süre baslar. 20 is gunü gecmişse ister para iadesi ( fatura bedeli kadar) yada cihazınızın sıfırından alabilirsiniz. Bu konuda ısrarcı olun. 20 is gunüne resmi tatiller dahil değil ama cumartesi günleri dahildir bilgilerinize. Unutmayın sizin kargoyu gondermenizle süre baslar yasa da bu böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saydam -- 4 Aralık 2011; 0:43:01 >

• Hocam çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Kesinlikle hakkımı savunucam elbet, ama her işin bir yöntemi vardır bilmek gerek.. Sayenizde öğrenmiş oldum. Pazartesi ararım servisi. Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

quote:

quote:

Senin kargoyu gönderdiğinin ertesi gunü süre baslar. 20 is gunü gecmişse ister para iadesi ( fatura bedeli kadar) yada cihazınızın sıfırından alabilirsiniz. Bu konuda ısrarcı olun. 20 is gunüne resmi tatiller dahil değil ama cumartesi günleri dahildir bilgilerinize. Unutmayın sizin kargoyu gondermenizle süre baslar yasa da bu böyle.

29'unda ulaşsa, haydi bayramdı o gün 30'da ulaşsa yine geçmiş oluyor Fatura bedelim bin küsür lira. Onu talep ederim tabiki.. Pazartesi günü gerekli yerleri arayacağım. Çok teşekkürler yardımlarınıza, eğer bir sorun olursa yine danışırım sizlere..

• Ara servisi sert ve kararlı bir dille konuş en fazla 1 hafta daha beklersin.
  • Bence hic arama direk heyete git parani al. Yeni bir telefon alirsin o parayla. Simdiki degeri ne kadarki?
  • 20 iş günü geçtiğine eminmisin öyle ayarlarki parça gelmese bile yapıldı der gönderirler gelir sen tekrar gödnermek zorunda kalırsın bir 20+tatiller daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: benonur2000

20 iş günü geçtiğine eminmisin öyle ayarlarki parça gelmese bile yapıldı der gönderirler gelir sen tekrar gödnermek zorunda kalırsın bir 20+tatiller daha

evet, tamir etmeden geri yollama olayı oluyor.. süreyi uzatmak için yapıyorlar bazı şeref yoksunu teknik servisler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

29'unda ulaşsa, haydi bayramdı o gün 30'da ulaşsa yine geçmiş oluyor Fatura bedelim bin küsür lira. Onu talep ederim tabiki.. Pazartesi günü gerekli yerleri arayacağım. Çok teşekkürler yardımlarınıza, eğer bir sorun olursa yine danışırım sizlere..

arada bayram tatili vardı 3-4 gün kadar.. onu da düşün, ince hesap yapmak şart böyle konularda

• Arkadaşlar cihaz 28'inde gönderildi ekimin. 30'unda ellerinde olsa, 4 gün bayram tatili koysak yine bugün geçmiş oluyor. Ben yanlış mı hesaplıyorum? Ben fatura tutarını talep edicem 1100 lira gibi bir tutar bununla yeni bir telefon alınır birde para kalır üstüne..
  • quote:

Arkadaşlar cihaz 28'inde gönderildi ekimin. 30'unda ellerinde olsa, 4 gün bayram tatili koysak yine bugün geçmiş oluyor. Ben yanlış mı hesaplıyorum? Ben fatura tutarını talep edicem 1100 lira gibi bir tutar bununla yeni bir telefon alınır birde para kalır üstüne..

boşverin SE yi, biraz daha para koyun üstüne iPhone sahibi yapalım sizi de
  • Fatura tutarını alıyımda, onu sonra düşünürüz
  • 1000 tl nin üzerindeki rakamlar için mahkemeye vermen gerekebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

quote:

20 iş günü geçtiğine eminmisin öyle ayarlarki parça gelmese bile yapıldı der gönderirler gelir sen tekrar gödnermek zorunda kalırsın bir 20+tatiller daha

evet, tamir etmeden geri yollama olayı oluyor.. süreyi uzatmak için yapıyorlar bazı şeref yoksunu teknik servisler.

Bu gibi durumlarda ürün servisten geldigi zaman aracı servis yada kargo görevlisinin yanında cihazınızı açıp arizanindurumunu kontrol ederseniz eğer düzelmesinde tutanak tuttuğum teslim almadığınız zaman süre kesilmiyor. Onlar uyaniksa bu ülkede yasalar var

• Sen çok yanlış gelmişsin kardeş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

quote:

Bu gibi durumlarda ürün servisten geldigi zaman aracı servis yada kargo görevlisinin yanında cihazınızı açıp arizanindurumunu kontrol ederseniz eğer düzelmesinde tutanak tuttuğum teslim almadığınız zaman süre kesilmiyor. Onlar uyaniksa bu ülkede yasalar var

Kesinlikle görevlinin yanında açıcam kargoyu. Yarın ilk iş olarak servisi arıyorum. Gereken neyse yapıcam, mahkemeyse mahkeme..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.