Şimdi Ara

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
1
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Speedtest bize daha sağlıklı bir veri verecektir bence. Çünkü diğer test platformları nerede olduğu meçhul sunucular üzerinden test yaptıkları için gerçekçi sonuçlar meydana getirmekten uzak oluyor genellikle. Eğer test süresi ile alakalı endişeleriniz varsa mobil cihazınıza Nperf yükleyerek test süresini ayarlardan uzatabilrsiniz. Ancak Wifi N kullanıoyrsanız wifi kaynaklı olası hız kayıplarını göz önünde bulundurmalısınız.

• Kesinlikle hocam çok haklısın. Burada zaten Tip7 konulması çok saçma olacaktır çünkü zaten halihazırda saha Tip11 var. Burada olası iki sorun var 1) gerek eski saha dolabı sebebiyle olsun gerekse de lokal kablo sebebiyle olsun hat sağlıklı değil, yüksek hızlar veremiyor aradaki eski saha dolabı veya lokal kablo hangisi arızalı ise o ıslah edilmeli. 2) Lokal bağlantı problemsiz ise sahada uplink sorunu var demektir, uplink kapasitesinin arttırılması gerekiyor ki Telekom için de aslında istisnai haller dışında kolayca çözülebilecek bir durum.

Lakin olayın geldiği son noktada ben belki de ortada büyük bir sorun olmadığı endişesi içerisindeyim. Bu kullanılan test yazılımı bana hiç güven vermiyor. Şöyle büyük boyutlu sağlam trafiğe sahip bir download bulup bir deneme yapmak isabetli olacak.

Ayrıca rica etsem hat değerlerinizi tekrar atabilir misiniz?

@pineloop

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

hocam yazılanları anlamadım..2-3 defa üzerinden geçince anladım

olay özetle 70mt uzağımdaki tip11 e lokal kablolarım bağlanmak yerine aradaki hurda saha dolabı vasıtasıyla tip11 e aktarılmış..

saha dolabını kaldırıp hattımı tip11 e aktarın diye talep oluşturdum..

onlar dediki maliyet nedeniyle saha dolabını kaldırmıyoruz..sana 80mbs hız veriyoruz yapacağımız bir şey yok

ee problemler ne olacak dedim? hat zayıflaması nedeniyle modemde gözüken 80mbs hızın bile bana verilememesi(normalde 100mbs verilmeliydi) , yüksek crc hataları(pocket loss)

saha ekibine göre bu problemler tip 11 ile hurda saha dolabı altındaki kablolardan kaynaklı veya hurda saha dolabındaki oksitten kaynaklı

avcılar operasyon müdürüde diyorki..senin hattında problem yok , sana 80 mbs veriyoruz..modem 13 saattir açık yani herşey oldukça normal

ilaveten diyorki saha dolabında oksirt varsa bakımı yaparım ama yer altındaki o kablolarda problem varsa bir şey yapmam..kabloları değiştirmem..Kim o kabloları tek tek ayırıp arıza tesbit edecek?? hurda saha dolabıda 40 yıllık ömür biçilmekte ..yapılacak bir şey yok kaldırmak maliyetli

ee tüm avcılara-esenyurta bakıyorum TEK HURDA SAHA DOLABI benim mahallemde kalmış..Şimdi ben bu hurda dolabını kaldırın diye niye talep edemiyorum??ONLARIN PLANLAMASI, MALİYETİ BENI NEDEN ALAKADAR ETSİNKİ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Ocak 2022; 20:57:40 >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

hocam speed test yapıldığında hız 75 peek , 70 ortalama çıkmakta..lakin download yaptığımda(steam, microssoft, netflix vs) bu programla benzer sonuçlar çıkmaktayım8max 60mbs) torrentte ise durum daha vahim max(35mbs)..yani download hızım iddia ettikleri gibi 80mbs yi taşımıyor..

modemde ise 80 görüyorum..Modem değerlerim mi FAKE ? problemin sebebi ne olabilir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Ocak 2022; 19:57:0 >
  • hocam kafam karıştı..şayet @XpressMusic34 hocamın dediği: eski hurdayı kaldırmayıp yerine tip7 koydukları yönündeydi..Şimdi bu hurda dolabını alırlarsa yerine ne koyacaklar yada ne koymaları gerekmekte(ofsk dolabı mi*)

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Ocak 2022; 19:59:26 >
  • Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor..

wifi kullanmıyorum testler cat6 bağlı pc de yapılıyor..süre 300 sn olarak ayarlı..bağlantı sayısı 1(max 8 e kadar ayarlanabiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Ocak 2022; 20:8:56 >
  • pineloop P kullanıcısına yanıt
    https://lg.comnet.com.tr/5GB.test

Hocam şu dosyayı bir indirebilir misiniz? Ne kadar hızda indirecek bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

mobil nperf testi yapıyoum en uzun süreli bitince indireceğim hocam

• 13 dk min 4 mb/s lere indi max 7,5mb/s e çıktı ..5-5,5 arası yoğun indirdi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Ocak 2022; 20:47:17 >
  • pineloop P kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, size zahmet saat 1,30-2.00'dan sonra da Speedtest ve size attığım linkteki download'ı tekrar yapın. Bakalım düzelecek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

13 dk yine hocam bu defa min 5mb max 7,5mb/s arası download hızım..belki saniye bazında artmış olabilir dk bazında değişim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 18 Ocak 2022; 2:4:45 >

saat 4 te netimi kestiler..tekrar geldiğinde ölçüm yaptım..süre 2 dk kısaldı (11 dk)

speedtest değeri artarken netflix değeri neden azaldı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 18 Ocak 2022; 4:30:22 >

• Bizim mahallede de bağlantı yavaştı, yan sokakta VDSL varken bizde ADSL vardı. Yeni abonelik başlattığımda gelen telekom ekiplerine sormuştum niye böyle diye. Bu arada telekoma mail atmıştım. Telekom alt yapı geliştirme planlarımız içinde dedi bizim mahalle için. Gelen ekip de abi bu sokak başındaki büyük kutunun değişmesi lazım. Alt mahallede kamyon çarptı yandı falan anca değiştirdiler olmadı sen de arabayla kutuya gir demişti :) Kutu değişmesi lazımsa ver tinercilere biraz para gece yakıversinler :D

• saat 12.00 hız yerlerde sürünüyor : download 13 dk min 3mbs max 6,5 mbs ort 4,8 mbs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 18 Ocak 2022; 12:26:58 >

• DreamSs kullanıcısına yanıt

tinerciler birkaç kere yaktılar zaten..ama içine dokunmadılar..yüzeysel yanık

40 yıl ömrü var daha 10 yıl bekleyeceğiz MALİYETLERİ olsun diye telekomun

u arada gece 4 ten sonra değiştirdikleri hat bildiğin uplink sorunlu..iyileştireceklerine daha da BETER yapıyorlar..Telekom BİRSEY bilmiyorsan...

• SON DURUM test süresi 20 DK..KASITLI OLARAK UPLINK PROBLEMLİ HATTA TAŞINDIM diye düşünüyordum.ISS m gerekli kontrolleri yaptı..Pil hafızası benzeri hızım 4mb a sabitlenmiş..sinyal yenilemesi sonucu problemi çözdü..Download sürem tekrar 13 dk

test videosu (

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor..Pee Gioyoutube
    17.01.2022 saat 4.00 da hattım kesilerek mevcut UPLİNK yoğunluğu olan hatta bağlantı sağlanması sonucu download hızım daha da düşürüldü
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D5YDSiva4d6Y%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGNDImo8GIhAGUPiNWW2L4dkMsKJTbRNjMgFy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 18 Ocak 2022; 16:19:56 >

• Resmi gazete yeni bir kanun yayınlandı galiba. İnternet hizmeti sağlayan firmalar taahhüt ettikleri hızları sağlayamazsa cayma bedelsiz sözleşme iptal edilebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.