Şimdi Ara

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Denenebilir hocam esasen bahsettiğim yöntem.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık hocam, en gerekli noktalara değinmişsiniz.

• pineloop P kullanıcısına yanıt

VAE (Veri Akış Erişimi)'de bir noktadan sonra trafik ISS şebekesine geçer. TTN denilen noktada gerçekleşir bu teslim. TTN de zaten Trafik Teslim Noktası manasına gelmekte. SSG üzerinde gerçekleşen bir kapasite sorununu kastetmedim çünkü SSG üzerinden geçen trafik SSG toplam kapasitesine henüz yaklaşamadan önce zaten müdahale edilir istisnai bir durum olmadıkça Ancak sizin veriniz modemden çıktı, Tip11'e girdi, oradan çıktı santralde SSG'ye girdi oradan da Layer 2 ile yani IP seviyesine çıkmadan TTN'ye gitti TTN'de ISS cihazına girdi PPP bağlantısı, IP atama bu aşamada gerçekleşti ve oradan da internete çıktınız, işte TTN'deki ISS'sinize ait cihazda bir kapasite sorunu varsa böyle bir durum yaşanabilir ancak onların kapasite sorununu görmezden geleceklerini pek düşünmüyorum.

Evet PPP üzerinden sınırlıyorlar diye biliyorum ancak VAE'de PPP ISS'de olduğu için nasıl gerçekleşiyor onu bilemiyorum. Belki PPP işlemlerinde L2 aktarma yapsa da Telekom'un SSG'sinin fonksiyonu olabilir.

Evet, göremiyor olsalar gerek.

Valla ping de yok hız da tamamen artmamış yani 75 Mbps'e erişmesini beklerdim. O zaman şu noktada aklıma iki ihtimal geliyor.

1) Bölgedeki erişim omurgasında veya santral kısmında bir kapasite yetersizliği var çözemedikleri bu sebeple hızı DSL üzerinden değil PPP üzeirnden sınırlandırıyorlar.

2)Artık cihazlardan birisinde arıza var

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

hocam merhaba ppp üzerinden sınırlandırmada nms gibi sınır değeri milim oynamama durumu olabilmekte mi?

söz konusu ihimali(ppp) telekoma nasıl iafade edebilirim..mevcut erişim omurgasında problem olsalar bile(öyle tahmin edeiyordum) bunu açıkça dile getirmek istemiyorlar..İnkar edip yine delil filan göster demeleri halinde bunu nasıl ispatlayabilirim?

Evet kastettiğim şeyler aynı aslında. NMS demek Network Management System. Hız profili var DSL'de o arayüze gördüğümüz bir de zannediyorum ki PPP üzerinden yapılan bir sınırlama daha var NMS hız profili olarak geçiyor diye aklımda kalmış ama isim konusunda emin olmadığımı ifade etmem gerekir. Evet milim oynamaması lazım.

O biraz zor işte. Şayet müdürlüktekş network birimi ile konuşur da biraz samimiyet kurarsanız onlar daha detaylı bilgi verebilirler aslında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK üzerinden TEEKOMa yönelik oluşturduğum şikayete cevaben :"PROBLEMİ TTNET E AKTARMAM GEREKTİĞİ BELRTİLİP KONU KAPATILMIŞTI"

TTNET İse; " BİZİM MÜŞTERİMİZ DEĞİLSİN GİT İSS NE DERDİNİ ANLAT DİYOR"

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında , VDSL altyapısı ISS lere mi ait ki?i problemin muhattabı TELEKOM TTNET A.Ş Çözüm Üretmek yeri topu TELEKOM--->TTNET paslaşmasıyla taca atma peşinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 29 Ocak 2022; 14:24:39 >
    Bu yüzden millet TürkTelekom alıyor hocam, dev bir tekel, alt yapı sahibi, ama şuan TürkTelekom müşterisi olsanız evinize bu uğraşlarla VDSL geçtim fiber bile getirtirdiniz. Siz yine şikayet etmeye devam edin. Bu tekel artık bitmeli, mobilde Turkcell, sabitte TürkTelekom buramıza kadar geldi artık.

tuketici.btk.gov.tr
    BTK Tüketici Sitesi
    https://tuketici.btk.gov.tr

'den darlayın hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 29 Ocak 2022; 0:51:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• konuya tam hakim değilsiniz sanırsam..

-- tip11 geldiğinde kabin koyulmayıp hurda saha dolabıyla devam ederek "İŞÇİLİK VE MALİYETTEN KAÇAN"

-- tip11 in DSLAM i yerine 438 mt uzaktaki DSLAM dan besleme hat çekerek ("NEYI AMAÇLADIĞINI HALA ÇÖZEMEDİĞİM FİKİRLERE SAHİP OLAN"

-- Hurda saha dolabı 45 yıllık deyip daha 15 yıl kullanacaksın"KALDIRMAK MALİYETLİ" diyen

-- tip11 den 70 mt kablo çekip lokal kablolarımı direkt bağlayın önerisine "MALİYET" diyen

-- Yer altında kablo bağlantıları hasar görse bile "KABLOLARI KİM TEK TEK KONTROL EDECEK, ARIZA TESPİT ETSEM BİLE KABLOLARI YENİLEMEM" diyen yöneticileri olan

-- BAZI KESİM VE ZÜMREYE GİGA FTTH altyapısı döşeyip ; ARIZALIDA OLSA BİLE VDSL ALDIĞINIZA ŞÜKREDİN diyen

KURUM ÇALIŞAN VE YÖNETİCİLERİNE SAHİPKEN ;TTNET i bırak EXTRA EXTRA VİP OLSAK; YİNE BİR SONUÇ ALAMAYACAĞIZ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 29 Ocak 2022; 15:19:31 >

• BTK TELEKOM ADINA ŞİKAYET OLUŞTURMAMI ENGELLİYOR ..AFERİM YANDAŞ BTK

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor..

bende vdsl altyapı var fiber istiyorum geleceği tarihi belirttiler ama zor bence o sokağa arada bir giriyoruz avcılar bölgesi olmasına rağmen oraya altyapı 1 senede gelmez bence

• 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt

1 yıldan kastınız kendi adresiniz mi bizim mahhallemiz mi?

mahalleme 1 yılda gelmeyeceği zaten aşikar..Sözde erişim omurgalarını değiştireceklermiş(15 yıldır aynı yalan)

Sizin sokak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt

sizin semtiniz neresi sizin başvurunuza ok vermişler ..

esenyurt çınar mah

• konu aktiftir

• konu aktiftir..Telekom TTNET A.Ş bakalım ne zaman çözüm sunacak??

• çözümsüzlük devam

• Ultra zeki TELEKOM TTNET A.Ş çalışanları cevap vermiş..VDSL omurgası bize ait değil..Altyapımızı kiraladığımız servis sağlayıcınızla görüşünüz..

"İYI DE SİZİN KIRACINIZ OLAN O İSS , SİZİN OMURGA VE ALTYAPINIZI BİZE KİRALIYOR..HENÜZ FARKETMEDİYSENİZ GÜNAYDIN.."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 17 Şubat 2022; 0:32:9 >
  • konu güncel

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.