iyide tüm vdsl Telekom omurgasında , a iss firmasından çıksan b ye girsen ne farkedecek |
Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor.. (7. sayfa)
-
-
3 haftayı tamamladık..Telekomdan ses seda yok...
-
download esnasında hattımın zayıfladığının hatta koptuğunun kanıtı.. internet paketim 100mbs olmasına rağmen modeme verilen dsl hızı 80 mbs..Download a bakarsak 80mbs hız tarafıma FAKE verimekte..
-
Çok teşekkürler hocam.
-
Ben eski saha dolabını kaldırmayıp yerine tip7 koyuyorlar diye bir cümle kurmadım. Planlamanın şekli ve pozisyonunu bilmeden konuşamayız dedim. Farazi olarak örnek verdim. İlgili mesajımı yeniden okursanız daha net anlasılır olacaktır.
Size her ne kadar üzücü gelse de, şu hat değerlerinize baktıktan sonra şunu söyleyebilirim rahatlıkla, hızınızı 75 bandına çekseniz işletmeciniz aracılığı ile, sorunsuz bir şekilde kullanırsınız interneti. @Ö1f1 hocam, Max hat desteği 82 ve modeme 81 tanımlı. Snr de 8.3, 75 hız civarına çekildiği takdirde SNR artışı olur ise rahatça kullanılır, yanılıyor isem düzelt beni hocam.
Bu mesajımdan hızı düşür, rahatça kullan alt metni çıkmasın. Çünkü bu kez "niye yüksek kullanmak varken düşürüyoruz" gibi bir karşılık gelebiliyor. Dediğim şey bu değil. Bağlantıyı rahatlattıktan sonra sonraki iş ve işlemlere daha rahat geçilir.
Snr değeri sınırda olduğu için bağlantı sağlıklı değil, bu sebepten aslında yaşadığınız tüm sorunlar. Sizin meselenin de Dslam kilidi ile ilgisi yok, tamamen lokal hat kapasitesi ile ilgili. Bunu da düzeltmek için acele etmezler çünkü BTK nın koyduğu alt limitlerin çok üzerinde uygunluk sağlayabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Ocak 2022; 18:17:30 >
-
Uplink problemli hat olmaz hocam. Uplink problemi varsa tğm kabşnde veya varsa sahadaki switch'te olur, tüm bağlantları etkiler. ancak gece de hızın düşük olması ilginç. Uplink problemi olsaydı gece hızın yükselmesini beklerdim. Ancak DSL bağlantınız da sağlam. Ya gerçekten o kadar yoğun bir kullanım var ki 1.30'da bile darboğaz çözülmüyor ya da enteresan bir durum var. Başka bir test önereceğim, yine akşam ve sabah karşı olmaz üzere komut satırına şu kodu yapıştırıp sonuçlarını atabilirseniz sevinirim.
ping -n- 50 1.1.1.1
-
Hocam ISS'sininz Türk Telekom olduğuna emin misiniz? nCloud Bilgi Teknolojileri yazıyor aşağıda?
-
Torrent indirmesi ile test olmaz hocam çünkü torrent P2P bir bağlantı olduğu için seeder'ların da tam perfromans göstermesi gerekir ki P2P'dse bunun garantisi yoktur. İndirme için size verdiğim linki kullanın derim.
-
Haklısın hocam ancak SNR kaynaklı bir problem var gibi gelmiyor bana.
-
yanlış hatırlıyorsam düzeltin hocam..
zaten mevcut hurda dolabını kaldırmıyorlar yanına yeni kabin getiriyorlar demiştiniz..
@Ö1f1 hocamada sormuştum bu kabinin bir ismi var mı diye(ofsk veya ??) kendisi belirtmedi..Hem ben illa tip7 konulsun demedim..fiber destekli hangi kabin uygunsa onu koysunlar..Avcılar ve Esenyurtta (mahallem haricinde) hurda saha dolaplarını tip7 ye dönüştülrdülerı..Mahallemdeki e hurda saha dolaplarını ise , MALİYETLİ diye kaldırmayı reddediyorlar..İsmi ve modelinden ziyade yeni olması , kapaklarını kilitli olması canı isteyenin kabloları kesip/kurcalayıp dolabın içerisindeki lokal kablolara zarar vermemesiniı istiyorum.. bu nedenlerle günlerce internetim kesildi.
hızımın 75 veya 100 tanımlanmasında bir fark yaratacağını zannetmiyorum..Testlere baktığımızda modeme 80mbs dsl hızı tanımlanmasına rağmen o hızları veremediği 50mbs lerde dolaştığını görüyoruz..Dolayısyla tarafıma gelen 80MBS FAKE ..
işin diğer bir ucuda 100mbs ye kadar tarafıma dsl tanımlanmalı..Alt yapı kaldırmıyor ise ALTYAPIYI YENİLEMEK , mecut problemleri çözmek TELEKOM un mu yoksa Müşterinin mi problemi..
Görüyoruz ki TELEKOM mevcut problemler çözmeye gelince: KIM KABLOLARI YENİLEYECEK ,KABLOLARI DEĞİŞTİRMEYECEĞİM ,HURDA SAHA DOLABINI KALDIRMAK MALİYETLİ,FTTH MÜSTAKİL EVE GETİRMİYORUZ vsvs bahanelere sığınıp İŞİNİ YAPMAMAKTA PROFOSYENEL OLMUŞ>>
SNR mevcut sinyal kalitesini göstermekte, hız alta çekilse bile snr nin artmaması ALTYAPININ PROBLEMLİ OLDUĞUNU bize gösterir..Bunun yanında HAT ZAYIFLAMASIDA mevcut..70mt ilerden FTTB ile gelen hat neden zayıflar @Ö1f1 hocam umarım bize açıklar..Kendisine sormuştum ama yanıt alamadım.Mevcut fiber 20 yıl önce döşenmiş eski kablolara mı bağlandığı için yada Mevcut internet omurgası mı hızı kaldırmıyor* vsvs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 21 Ocak 2022; 0:23:37 >
-
hocam verdiğiniz 5gb lik dosya ilede testti sürdürüyorum ..test sonuçları torrentle benzer..Misal 6-6,5mb ile indirmeye başlıyor x dakika veya x saniye sonra hız 2,8mb lara iniyor..Bu hızda belirli bir süre devam ediyor..Sonra yine 5-6mb arasında dalgalanmaya başlıyor..1-2 defa 7-7,5 mb a peek atıp tekrar düşüşe başlıyor
ayrıca torent seederlarım yüksek .. 35mbs aboneliğimde dahil 4mb dalgalanmadan download yapabiliyordum(farklı adres)..Şuan FAKE 80MBS paket olmasına rağmen 5-5,5MB ile dalgalı indirebiliyorum..(50mbs lik paket gibi)
384 bağlantı noktalı(SEEDER) 4-5 farklı serverdan veri çekildiğini göz önünde bulundurursak; downloadın dakikada 3-4 defa 0mb a inmesinin açıklaması nedir?Telekom HATTMI KOPMADINI ,HATTIMIN ZAYILAMADIĞINI İDDİA EDİYOR da..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 21 Ocak 2022; 0:13:55 > -
tamam yapıp paylaşırım
-
Öncelikle bahsetmek istediğim bir kaç şey var tutumunuz hakkında. Beni yanlış anlamanızı istemem ancak biz burada iki arkadaş, hiç bir görev ve sorumluluğumuz olmamasına rağmen bir karşılık, mefaat veya beklenti içerisinde olmaksızın sadece iyilik etmek amacıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak siz oldukça sinirlisiniz ve bilmediğiniz bazı hususlarda maalesef peşin hüküm veriyorsunuz. Kınamıyorum, ayıplamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bu durum yalnızca problemi çözmeyi zorlaştırıyor, başka da bir işe yaramıyor. Öncelikle sakin bir şekilde konuyu ele alırsanız hem bilgi ve laf karmaşası azalacak hem de problemi daha net çözebileceğiz.
Gerek müdürlüğün yaklaşımı gerekse de süreç içerisinde yapılan iyileştirme çalışmaları söz konusu problemin bir nevi evrim geçirmesine sebep oluyor haliyle öncelikle amacımız problemin kaynağını net bir şekilde tespit edebilmek olmalı çünkü sizin olay epey bir garip. Öncelikle sızın hat değerleriniz iyileşmeden önce sorunun kaynağının aradaki o eski saha dolabı olduğunu düşünüyorduk burada 3 kişi. Ancak sizin hat elden geçirildikten sonra het değerleriniz büyük ölçüde iyileşmiş yani daha önce olası çözüm senaryosu olarak dile getirmiş olduğumuz Tip 11'e doğrudan lokallerin bağlanması, Tip 11'in yanına bir MDF konarak lokallerin ona bağlanması gibi çözüm önerileri bu noktadan sonra boşa çıkmış oluyor çünkü bunlar yapılmış olsa dahi artık hattın çok fark etmeyeceği, artık kayda değer ilerleme yaşamayacağı aşikar. Şuan lokal bağlantınız yani modem ile Tip11 arasındaki bağlantı oldukça iyi durumda gözüküyor. Bu bahsi kapadık istisnai bir durum olmadıkça.
Şuan başak bir ihtimal olan uplink kapasitesinin yetersizliğini değerlerindiriyoruz konuda beraberce. Ancak problemin uplink yetersizliğinden kaynaklandığına emin olmaıyorum henüz çünkü elimizde yeterli bulgu mevcut değil. Normalde uplink sorunu yaşanan senaryolarda hat değerleri 7/24 iyi ve istikrarlı olsa da özellikle günün yoğun saatlerinde hız düşer, gece yarısından sonra yoğunluğun yavaş yavaş azalmasıyla beraber hız tekrar artış gösterir. Ancak sizin gece yarısından sonra yaptığınız testlerde kayda değer bir farklılık göze çarpmıyor. Haliyle ben de uplink sorunudur bu diyemiyorum, emin olamıyorum. Şimdi ping testi ile beraber belki bir ilerleme kaydedebiliriz sorunun tespiti açısından.
Şimdi yazdığınız mesajdaki sorularınıza ve diğer hususlara değinmek isterim.
OFSK isimli bir kabin ne duydum ne de gördüm. Bu isme benzer OFSD ve OFTK isimli kabinler var. OFSD içerisinde aktif eleman barındırmayan bir kabin yoğunluklar FTTH sahalarda kullanılıyor. OFTK ise fiber kabinleri ve metro erişimleri besleyen içerisinde switch'ler bulnan bir kabin bu kabin FTTC/B/H tüm erişim türlerinde ratlanılabilir. Ancak nihayetinde bu iki kabin de bakır olan lokal bağlantı ile alakalı değildir. Şayet Tip11'in yerine lokalleri bağlamak için (şuan eski saha dolabı yapıyor bu görevi) bir kabin konulursa buna MDF kabini diyebiliriz, duvar tipi saha dolabı diyebiliriz, genel kabul görmüş bir ismi yok diye biliyorum.
Öncelikle fake hız diye bir kavram olmaz, olamaz. Sistemlerde de adama şu hızı göster ama şunu alsın şeklinde de bir ayar yoktur. Modem arayüzünde gördüğünüz 80 Mbps değeri DSL bağlantınızın yani modem ile Tip11 arasındaki bağlantının hızını ifade eder. Ancak takdir edersiniz ki Tip11'in de internete erişmesi için santral ile iletişim kurması gerekir. Yani Tip11'in de santral ile arasında kurulu olan bir hat ve bağlantı vardır. Şayet bu bağlantının hızı yetersiz ise siz hızlı bir internet erişimine sahip olamayabilirsiniz. Bunu şöyle hayal edebilirsiniz. Küçük bir kasabada oturuyorsunuz, İstanbul'a gideceksiniz. Kasabanızdan, İstanbul'a giden otobana irtibatı sağlayan bir çevre yolu var 3 şeritli. Bu çevre yolu trafiksiz ve oldukça akıcı. Otoban da 30 şeritli ancak o kadar çok araba var ki otobanda, trafiğin seyir hızı ancak 50 - 60 km/sa hızı bulabiliyor. Siz evinizden çıktınız çevre yolunda bastınız gaza 100 km/sa ile gidiyorsunuz geldiniz otobana ne oldu yavaşlamak zorunda kaldınız çünkü trafik çok yoğun ancak 50 km/sa hız ile ilerleyebiliyorsunuz.
Bu ufak hikayede:
eviniz = modeminiz
çevre yolu: Modem ile Tip11 arasındaki DSL bağlantısı
otoban = Tip11 ile santral arasındaki bağlantı
İstanbul = İnternet
Olay anlaşılmıştır zannediyorum ki.
SNR'daki değişimi olayın gidişatına paralel bir şekilde ele almak gerekir. Hızınız arttı, SNR da aynı kaldı demek ki hattım problemli demek doğru değil, neden çünkü bu sırada hattınızda iyileştirme çalışması yapılmış. Yani ya siz başka bir kabine bağlıysanız o değiştirilmiş daha yakındaki tip11'e bağlanmış ya da lokaldeki arızalar ıslah edilmiş. Bunun neticesinde de hattınız iyileşmiş ki aynı SNR'a rağmen çok daha yüksek hızlar alabilir olmuşsunuz. İnanmıyorsanız arayın Telekom'u hızınızı 50'ye sabitlesinler bakalım SNR artıyor mu artmıyor mu?
Hat zayıflaması kavramı konusundaki karmaşayı da gidermek isterim. Hat zayıflaması sizin aktif kullanımınıza etki etmez (çok uçuk değerler olmadığı müddetçe) hat zayıflaması ancak DSL bağlantınızın kurulabileceği maksimum hızı etkiler. Örneğin 2db zayıflamalı bir hatta 100Mbps tanımlanabiliyorsa 10 db zayıflamalı bir hatta ancak 80 Mbps tanımlanabiliyor değerler farazi. Yoksa zayıflama var bu yüzden indirme hızım dalgalanıyor şeklinde bir problem olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Ocak 2022; 2:8:27 >
-
hocam öncelikle size ve diğer arkadaşlarıma yönelik sinirli bir tutum içinde olmadığımı ve buna yönelik bir ifade kullamadığımı belirtmek isterim..
Eğer bir kızgınlığım mevcutsa da Bu sadece TELEKOM a yöneliktir
1-önce hattın 435mt uzaktaki DSLAM e bağlandı bu nedenle problem yaşıyorsun denildi(Sözde çözüldü)
2-Hurda saha dolabndan kaynaklı oksit vs bağlantı kalitesini etkiliyor denildi(TELEKOM).Saha dolabının kaldırılması için günlerce mücadele ettim MALİYETLİ diye kaldırmadılar(hurda saha dolabıyla alakası yok diyorsunuz)
3-OFSK dolabı kavramını diğer hocam kullanmıştı..Fiber sürecinde hurda saha dolabını kaldırmayıp yanına yeni kabin koyduklarınıdan bahsediyordu konusunda...Onun sürecinde hurda saha dolabının yanına tip7 kabin konulup lokal kablolar hurda dolaptan yanındaki tip7 ye aktarılmış..Benim sürecimde hurda dolap yerne konulamayacak kabinin ismi net bilemediğimdem ; ismini öğrenmek maksadıyla size sorumuştum( önceki mesajımda sizden talep ettiğimi ve yanıt alamadığımı aktarmıştım)
3-UPLİNK problemi olabilir dediniz .. download süresi(dakika bazında) açısından fark oluşturmuyor(gece 4 e kadar hızda hiçbir değişim gözükmüyor..)
4-Hattımda kopma , hız dalgalanması var diyorum(TELEKOM modem kopmamış diyor) mağdem kopma olmuyor o zaman hız 5mb ten 3mb e (NORMAL DOWNLOADTA) ; 0 mb e (TORRENTTE) neden düşüyor diye soruyorum..(siz Torrent ve test programı sağlıklı veri vermez diyorsunuz.Hattımın koptuğunu , hız dalgalanması yaşadığımı , 80mbs hızda download yapamadığımı(Stabil) nasıl ispatlayabilirim)
5-SNR ve hat zayıflaması kaynaklı değil diyorsunuz , (ben hattımın 80mbs gösterip 50mbs işlevi görmesini FAKE ve hat zayıflaması olarak açıkladım.arızanın ismini ve telekom tabirini bilemediğimden peşin hüküm vermiş olabilirim)
6-Son mesajınızda tip11 ile santral arasında uplink problemi var diyorsunuz(Bunun nedenleri ne olabilir ?Fiber eski yer altı kablo sistemine mi bağlanmış , internet omurgasının yetersizliğinden mi vsvs)
7-tip11 e gelen fiberde UPLİNK sorunu olsa , mevcut bağlantımda UPLINK problemimi hissetmem gerekmezmiydi?
Burada bilgi ve yardımlarıyla bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..İfadelerim ile birilerini kırıp rencide ettiysemde Affola.. @Ö1f1 hocam teknik olarak sizden öğreneceğiimiz çok şey var..Vaktiniz olduğu müddetçe şunun olmayacağını düşünmüyorum gibi hükümler yerine şu problem şunları etkiliyor bu nedenle bu probleme olasılık vermiyorum gibi detayli bilgileri aktarbilirseniz ;
forumdaki herkesi sizin bilgi ve tecrübenizden istifade etmiş olur..ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK>>
İlave olarak hattımın ıslah edildiği vede hız düşünce SNR nin artacağı açıklamanıza cevaben:
telekom interneti açtığı ilk gün dsl hızı 81 , SNR 8 , Download hızı 7,5mb
dslam klidi kaldırılması talebi sonucu hız 80,SNR 7.4, Download 5,5mb
telekom hızımı 60 a düşürdüğnde SNR nin 7,5 download 5mb
telekom hızını 35 e düşürdüğünde SNR 7,4 download 3 mb
şikayetler sonucu son durum dsl 82 ,SNR 8.1,download 5,5mb (ıslah edilmiş hali bu mu olmakta ??)
normal şartlarda 100mb dsl tanımlı hatta en düşük snr değerinin 8 olduğunu varsayarsak ; 80 e düşürüldüğünde snr nin 8 in üzerinde artması zaten beklenmiyor mu??
Hattım 80e zaten düşürülmüş ama snr hala 8
Bu teze göre hızım tekrar 35e düşse bile snr min artacağını düşünmüyorum..
(SNR veya TELEKOM ARGOSU NEYSE) AÇIKLAYAMADIĞIM yada TELEKOMUN ANLAYIP ANLAMAK İSTEMEDİĞİ ŞEY: modeme gelen dsl 50mbs de olsa da 100mbs de olsa download hızım 50mbs olduktan sonra modemdeki 80/100 değeri FAKE olmuyor mu?
Bu problemin Telekom ARGO sunda karşılığı nedir? hat zayıflaması / SNR terimleri karşılamıyorsa...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 21 Ocak 2022; 12:46:53 >
-
Estağfurullah, böyle bir mana vermiş isem bağışlayın.
OFSK ifadesi sanırım OFDK yazacak iken D yerine S'ye basmak suretiyle sehven yazılmış olsa gerek.
Saat 4'ten sonra durum nasıl peki? Düzeliyor mu?
Zaten uplink sorununu kullanıcı olarak hız ve/veya ping sorunu olarak hissedersiniz. Uplink peki neden yetersiz olabilir, kabine gelen fiberin hangi hızda çalıştığı önemli örneğin kabine 1Gbps bağlantı geliyorsa santralden, sahadaki kullanım da bu 1Gbps'i ağzına kadar dolduruyorsa kullanıcılar hız kaybı yaşarlar çünkü 1Gbps kapasite talebi karşılamaya yetmemektedir. Kısaca uplink sorunu böyle bir şey. Kabin ile santral arasındaki bağlantı talebi karşılamalı ki uplink sorunu oluşmasın yoksa hat yer altından gidiyormuş, yer üstündne gidiyormuş bu önemli değil çünkü fiber bağlantı da ya sinyal vardır ya da yoktur. Şu durumlar da uplink sorununa yol açabilir, kabine gelen kapasite yeterlidir ancak santral tarafında bağlı olduğu SSG kapasitesi yetersizdir ancak bu çok düşük bir ihtimal çünkü istisnai bir durum olmadıkça SSG kapasitesi dolmaya yaklaşmadan önce güncellenir.
Torrent'te veya başka bir indrimede hızın 0'a düşmesi bağlantınızın koptuğu manasına gelmez DSL için konuşuyorum, şayet kopma yaşanırsa zaten DSL sinyali gider.
Evet ıslah edilmiş hali bu olmakta. Lakin şunu ifade etmek isterim SNR sabit bir değer değildir yani 100Mbps çalışan bir hatta illa ki 8db olacak diyemeyiz. Örneğin şuan sizin hatta 100Mbps tanımlanırsa belki de SNR 3db'ye düşecek.
Kırmızı ile yazdığınız sorun uplink sorunundan kaynaklanıyor olabilir kesin konuşamıyorum çünkü emin olamıyorum. Şayet gece yarısından sonra hızın düzediğini görebilseydim "tamam bu uplink sorunu" diyebilirdim ancak durum uplink gibi duruyor ancak hızın düzeldiği de yok. Yani bundan sonrası artık arıza ihtimali ki onun da telekom tarafından incelenmesi gerekiyor.
Ancak her şeyden önce Speedtest'te ISS'nizin Türk Telekom olarak görünmemesi ilginç. Hizmet aldığınız servis sağlayıcı Türk Telekom mu? Altyapıyı kastetmiyorum yani fatura ödediğiniz şirket Türk Telekom mu?
-
saat 4 ten sonra download hızında dalgalanma olmuyor..5gb lık test süresindede 2 dk kısalma oluyor..
ttnetten hizmet almıyorum..İss m farklı fakat online işlemlerde tthizmet no yer almakta..Bu numarayı hem avcılar telekom hemde ttnet şikayet esnasında talep ettiği için belirttim.
Açıklamanızdan SNR yada HAT zayıflamasından ziyade problemin UPLINK problemi olabileceğine hem fikirsek :
1-AVCILAR Telekom altyapı ve planlama biriminin açıkladığı FTTH için mevcut omurganın yetersiz olduğu daha büyük bir omurga ile değiştirilmesi gerektiği(şebeke besleme omurgası)
2-saha ekibinin aktardığı Bu sinyaller ile bölgende kimse 80/100 mbs internet alamaz.Modem de görse bile hat kopması vb problemler yaşar
3-Telekom yöneticilerini ısrarla hızını 50mbs ye düşürelim talepleri
4-Saha ekiplerinin aktardığı yer altı kablolarında problem varsa hiçkimse alakadar olmaz ifadeleri
5-Telekom operasyon müdürünün kablolarla kim uğraşacak , hatalı olsa bile yenileme/değiştirmem söylemi..
Acaba diyorum.mevcut şebeke besleme omurganın ,MEVCUT KULLANICI KAPASİTESİNİ TAŞIYAMAMASI NEDENİİYLE HIZ BİLE İSTEYE SINIRLANIYOR olabilir mi? Omurga değişim muhabbetinin 15 yıl önce başladığı vede hala bu söylemin devam ettiğini dikkate alırsak.
Serverdan 5g/s çıkan hız , dallanıp budaklanmış tüketiciler arasında son noktaya da yine 5gb/s olarak mı gelmekte? iski misali ana hatta yakın oturan 5bar basınç ile su alırken , 300mt ilerden 2 bar ancak alabilmesi durumu fiberde de geçerli mi?
downloadın 0 mb a inmesi sinyal kopması olarak algılanamayacağını ifade ettiniz.Fakat yanlış bilmiyorsam lütfen düzeltiniz hocam :" modemler sinyal kopma/kayıp larının belirli bir kısmını tolere ederler.Bu nedenle her kesinti/kopma arızaya düşmez"
0 mb olayını ben sinyal kopması olarak algılıyorum.. Misal otobanda 100km/h ile giden araç 3 sn 10 km/h a inip tekrar 100 km/h a çıkıyorsa bu süreç için araç arıza yaşamadı diyebilirmiyiz
Eğer tip11 ime gelen fiber hızı kaynaklı bir problem yaşiyorsam(UPLİNK) telekom bunu çözer mi? Operasyon yöneticisine göre "e kadar ifadesi işten sıyrılma metodlarıda"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 21 Ocak 2022; 17:2:31 >
-
-
Bu cevaplar işi biraz daha netleştiriyor.
1) Saat 4'ten sonra hız kaç Mbps'r yükseliyor?
2) Şimdi bir ihtimal daha söz konusu. Şayet servis sağlayıcınız erişimi al-sat ile değil de VAE ile veriyorsa TTN'de erişiminiz Servis Sağlayıcınızın altyapısına geçiş yapar. TTN'deki eğer ISS'nizin cihazında kapasite sorunu var ise bu da sebep olabilir.
3) Evet erişim omurgasındaki kapasite yetersizliği zaten bu uplink sorununa sebep olur. Hız peki sistemden hatta tanımlı olan (yani modem arayüzünde gördüğünüz) hızdan farklı olarak sınırlandırılabilir mi? Evet sınırlandırılabilir, tahmin ettiğiniz gibi bölgedeki kapasite sorunu yüzünden NMS profillerini 50Mbps'e sabitlemiş olabilirler ancak bu durumda zırnık geçmez hız o belirledikleri hızı.
Evet tolere edebilir ama sıfıra düşüp yeniden başlar diyemem. Keza mevcut değerlerinizle böyle bir durum pek olası değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hız nasıl şuan, özellikle Speedtest'te multi test yaparsanız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1-7/7,5 mb larda full (dalgalanma olmadan) indiriyor test programını (5gb)
2-burada bahsedilen kavramlara yabancıyım..Bilgi edinmek adına veri akışı erişim toplojosini inceleyerek kendimce bilgi edinmiş oldum..İss m den konuyla ilgili bilgi talep ettim..Dönüş olduğunda sizinle paylaşacağım
özellikle saat 4 ten sonra hatların iyileşmesini iss nin ttn deki ssg/switch üzerine düşen yoğunluğunun bu saatte azalmasından kaynaklandığını düşündünüz sanırsam..
nms hız kısıtlamasını ip mpls şebekesinden mı sınırlandırılıyor?
son cümlenizde sinyal kopsa dahi modem tolere ederse telekom sinyal koptuğunu göremez mi demeye çalıştınız ?
speedtest multi 70mbs(hız 60-65 te takılıyor son an 70 e atıp ekranda 70 gösteriyor)
speedtest single 40 mbs (hız önce 50 ye çıkıyor 1-2 sn sonra düşmeye başlıyor)
5gb lık test : hız eskisi gibi 2,8mb lere düşmedi.. min 5 mb/s ile indirdi süre 1dk kısa çıktı ..total 12 dk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 21 Ocak 2022; 21:22:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X