Ardakaşlar telekom özelleştirmesi konusunda size kendi nacizane görüşümü yazmak istiyorum bu güne kadar özelleştirme ile ilgili duyduğum ve bildiklerimden şu sonuçları çıkarttım eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız bana katırlırsanız sevinirim.
Bence telekomun özelleştirilmesi kesinlikle ama kesinlikle danışıklı dövüştür.Bu hükümet veya başka hükümet telekomu özelliştirme cesaretini gösterebileceğini sanmıyorum gerçekten bir özelleştirmeye kastediyorum.
Telekom ihalesi neden danışıklı dövüş diyorum.Bu kadar büyük ve karlı bir şirket üstelik devlet geleneğinden gelen nedir devlet geleneği gereğinden çok çok daha fazla işçi çalıştırmak.Verimsiz yapı teknik düzeyi nerdeyse sıfır teknik elemanlar.Devlet ve kurumları desteği ile rekabetsiz ortam ve vatandaşa kazığı geçirme.
Vede iletişim gibi stratejik öneme sahip bir kuruluş.Peki nedir özelleştirme adıyla yapılan iş kar paylaşımlı ortaklıktır.
Peki nasıl oluyor bu iş.Öncelikle işçi çıkartmayacaksın deniliyor ihalede eee 70bin isçiyi devlet ne yapacak birde üstüne sendikalarla başını belayamı soksun yada 70bin + ailelerin oyunumu kaybetsin.
Sonra 19 yıl sonra teknik altyapıyı telekoma geri iade edecekmiş ne bu yap işlet devretmi yoksa özelleştirmemi adam niye yatırım yapsın Allah aşkına zaten para oluk oluk akıyor zaten tekel.
Oger grubunun ilk yaptığı ihracat hepimizin de tepkisini almış olan güpegündüz ingiltere ile adsl fiyatları yakın diyen yalancının bilgisizin önde gideni bir adamı genel müdürlüğe yeniden seçiyorlar.Oysa bir şirket özelleştirildiğinde ilk genel müdürler değiştirilirki oteritenin onlarda olduğunu herkes anlasın.
İhaleye kim katıldı Allah aşkına nerde telekom devleri nerde uluslararası şirketler oger grubu gibi iletişimle uzaktan yakından alakası olmayan bu eksiğinide göz boyamak için british telekomdan danışmanlık alarak giderecek bir şirket.
İhaleden önce neden özel olarak maliye bakanıyla görüştü oger grubu?
Kısacası kanım şudurki oger grubu hükümetle önceden anlaştı vede onlara denidiki işte şu kadar para yatır zaten bu kadar kar eden bir kuruma seni ortak ediyoruz paranı bir kaç yıl içinde çıkartırsın ama telekoma karışma kurum kendi kendine işlesin bizde milletin gözünü boyayalım.
Adsl 2 katına çıkarmada işte biz yemedikya sempati olsun diye yapılmış bir iş.
Telekomun özelleştirmesini dört gözle bekliyorduk ama sonuç hayal kırıklığı devlet bu sefer fena oyun oynadı herkeside özelleştirme diye yutturdu olan yine bize oldu özelleştirmeden umutluyduk o hayallerimizde söndü.
Sakın 2mbite falan çıkarmasınlar zaten zor dayanan internet omurgasınıda çökertmesinler 2mbit internetede 3gb sınır koyarlarsa dünyada ilk oluruz.
Bir sözde kablonet için ben kablonet kullanıyorum türksat A.Ş. devredildi.Olumlu gelişmeler var bu konuda fakat teknik altyapı hala telekomda eğer telekomdan teknik altyapıyı alabilirlerse ve kendi omurgalarını kurabilirlerse gelecek kablonette olabilir ama telekomdan bir cacık olmaz.