Şimdi Ara

Televizyon Göz Yorması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aslında direk xbox ile alakalı bir konu değil ama buradaki arkadaşlar televizyon ayarlarından anlıyor genelde.Xbox oynarken gözlerim resmen kuruyor benim,genel göz kontrolü sırasında mesela lazer ile bakarlar ya uzun süre bakarlarsa gözünüzün kuruduğunu hissedersiniz.Aynı öyle oluyor yakıyor resmen,bunu azaltmak için televizyonun hangi ayarıyla oynamak lazım ? Televizyon samsun lcd tam modelini bilmiyorum.

• Arada Xboxın başından kalk balkona çık derin bi nefes al. Arkadaşlarını ara dışarı çık. Gözlerinin daha az kuruduğunu hissedeceksin. Ben denedim %100 çalışıyor.

Ekleme: Bi de samsun çok yorar ciğerlerini daha kaliteli bişeyler iç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Durulba -- 19 Ekim 2012; 11:57:34 >
  • Ayarlardan ziyade mesafeyi uzak tut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durulba

Arada Xboxın başından kalk balkona çık derin bi nefes al. Arkadaşlarını ara dışarı çık. Gözlerinin daha az kuruduğunu hissedeceksin. Ben denedim %100 çalışıyor.

Ya benim 15 dakika mahvoluyor zaten o işe yaramıyor yani o yüzden denedim.Hayır bilgisayara daha yakından bakıyoruz falan problem yok bu daha fena yapıyor.
  • TV ayarlarında arka ışık var. Onu düşürmeyi deneyebilirsin.
  • ya da çok kaliteli, sadece bu iş için yapılmış gözlükler var, markasını hatırlayamadım, internetten araştırıp bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durulba

Arada Xboxın başından kalk balkona çık derin bi nefes al. Arkadaşlarını ara dışarı çık. Gözlerinin daha az kuruduğunu hissedeceksin. Ben denedim %100 çalışıyor.

Ekleme: Bi de samsun çok yorar ciğerlerini daha kaliteli bişeyler iç.

ne gùldüm yahu allah da seni güldürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz yormayan monitör tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arka ışığı düşürüp deneyeceğim bakalım en yüksekteymiş
  • TV'nin dibinden oynarım hatta gün gelir uykusuz kaldığım geceler olur. Ne göz kuruması ne başka birşey gelir başıma. Gün içinde zombi modda geziyorum orası ayrı konu.

Bir göz doktoruna görünmende fayda var. Sağlık ihmale gelmez.
  • Göz doktoruna gitmenizi tavsiye ederim. Benimde gözlerimde problem yok ama oyun oynarken takıyorum gözlük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buyukbaba

ya da çok kaliteli, sadece bu iş için yapılmış gözlükler var, markasını hatırlayamadım, internetten araştırıp bulabilirsin.

gunnars ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spock

quote:

Orijinalden alıntı: Buyukbaba

ya da çok kaliteli, sadece bu iş için yapılmış gözlükler var, markasını hatırlayamadım, internetten araştırıp bulabilirsin.

gunnars ?

Aynen, kullanan arkadaşım bayağı memnun.
  • Aynı sorun bende de var, ama benimki gözlerimin ışığa aşırı hassas olmasından kaynaklanıyor. PC'yi falan parlaklık en düşükte kullanırım ama oyun oynarken ayrıntıları da görebilmek için parlaklığı artırmak gerekiyor ki bu da gözlerimi çok acıtıyor. Yapman gereken TV'yi film moduna geçirmek, gözlemlerime göre film modu gözü en az yoran mod. Bir de TV'den uzaklaş. Multi oynarken performansın düşebilir ama en azından single'ları uzaktan oyna.

TV'de film modu yoksa arka ışığı, parlaklığı ve keskinliği düşür. Bu siyahların ayrıntı gösterememesine neden olursa kontrastı da biraz azalt. Siyah Tonu diye bir ayar var onu da koyudan normale getirebilirsin. Bir de sık sık göz kapaklarını kapatıp aç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parlaklıkla lgili olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Aynı sorun bende de var, ama benimki gözlerimin ışığa aşırı hassas olmasından kaynaklanıyor. PC'yi falan parlaklık en düşükte kullanırım ama oyun oynarken ayrıntıları da görebilmek için parlaklığı artırmak gerekiyor ki bu da gözlerimi çok acıtıyor. Yapman gereken TV'yi film moduna geçirmek, gözlemlerime göre film modu gözü en az yoran mod. Bir de TV'den uzaklaş. Multi oynarken performansın düşebilir ama en azından single'ları uzaktan oyna.

TV'de film modu yoksa arka ışığı, parlaklığı ve keskinliği düşür. Bu siyahların ayrıntı gösterememesine neden olursa kontrastı da biraz azalt. Siyah Tonu diye bir ayar var onu da koyudan normale getirebilirsin. Bir de sık sık göz kapaklarını kapatıp aç.

Bunları denedim çok yararı olmadı yine ya gerçekten inanılmaz 5-10 dakika sonra bile etki ediyor hissediyorum sanki ateş tutuyorlar televizyondan Doktora gittim ben problem yok göz yaşı damlası kullan dedi onu kullanıyorumda onunda süresi 5 dakika sürekli damlatmak lazım.Yakından bakıyorum biraz o yüzden oluyor sanırım çünkü tv izlerken problem olmuyor.Uzaktan bakıncada multiplayer fps oynanmıyorki

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

quote:

Aynı sorun bende de var, ama benimki gözlerimin ışığa aşırı hassas olmasından kaynaklanıyor. PC'yi falan parlaklık en düşükte kullanırım ama oyun oynarken ayrıntıları da görebilmek için parlaklığı artırmak gerekiyor ki bu da gözlerimi çok acıtıyor. Yapman gereken TV'yi film moduna geçirmek, gözlemlerime göre film modu gözü en az yoran mod. Bir de TV'den uzaklaş. Multi oynarken performansın düşebilir ama en azından single'ları uzaktan oyna.

Bunları denedim çok yararı olmadı yine ya gerçekten inanılmaz 5-10 dakika sonra bile etki ediyor hissediyorum sanki ateş tutuyorlar televizyondan Doktora gittim ben problem yok göz yaşı damlası kullan dedi onu kullanıyorumda onunda süresi 5 dakika sürekli damlatmak lazım.Yakından bakıyorum biraz o yüzden oluyor sanırım çünkü tv izlerken problem olmuyor.Uzaktan bakıncada multiplayer fps oynanmıyorki

Eğer sürekli olmasını beklersen daha çabuk olur, takma bu kadar kafaya. Muhtemelen çoğu insan bu sorunu yaşıyor ama farkında bile değiller, yatıyosun kalkıyosun geçiyor sonuçta. Kızarıklık falan kalmıyor, ekrana bakmayı abartmazsan tabi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

quote:

Eğer sürekli olmasını beklersen daha çabuk olur, takma bu kadar kafaya. Muhtemelen çoğu insan bu sorunu yaşıyor ama farkında bile değiller, yatıyosun kalkıyosun geçiyor sonuçta. Kızarıklık falan kalmıyor, ekrana bakmayı abartmazsan tabi.

Evet sürekli düşünüyorum artık,sanırım pek umursamamam gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.