Şimdi Ara

Tellcom'dan QuikNet'le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet aylık 29 Ytl (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.748
Cevap
3
Favori
321.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Yönetim cidden önemli. ZeneX yönetici yüzünden cok cekti ama simdi onlarda da calısma olsa gerek artık ya da bitti :?: :D Bakalım bizde ne olucak. Cadde üzeri masallah yukarı kısma kadar hallolucak gibi gözüküyor bugün. Son bir kac metre delinecek [50-75metre falan galiba] Tabi diğer kısımlarla ilgili ne yapılıcak bir bilgim yok ama bizim yol üzeri bayagı güzel halde ^^

Bizde hala sorun var.
    Protokol imzalandı güzel de, F/O kablo yokmuş. Superonline 'da bir bloğun çatısına FSO denen lazer kullanarak ver ileten bir cihaz koymak istiyor. Karşılığı da en yakın sitenin çatısında olacak sanırım.

Ancak bizim yönetim buna izin vermiyor. Turbonet denen şirket 2,5 - 3 senedir, oturduğum bloğun çatısında radyo dalgası yayan bir baz istasyonu kullanıyor, buna karışan eden yok ama gel gör ki dalga yaymayan bir cihazın yereştirilmesne karşı çıkıyorlar. Şimdi 2-3 ay F/O kablo beklemek zorunda kaldık.

Allah kimseyi teknoloji cahillerinin eline düşürmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 24 Ekim 2009; 12:12:03 >

• Sadece sitelere veriliyosa yalan olur bu :)

Zaten yurtdışı çıkışlarda ttnet e bağlıyız cacık olmaz kanımca :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilci89

Sadece sitelere veriliyosa yalan olur bu :)

Zaten yurtdışı çıkışlarda ttnet e bağlıyız cacık olmaz kanımca :D

tamamen değil hatta büyük oranda telekoma bağlı değilsiniz yurtdışı için...

buradan görebilirsiniz

http://www.robtex.com/as/as34984.html#graph
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX
    Bizde hala sorun var.
    Protokol imzalandı güzel de, F/O kablo yokmuş. Superonline 'da bir bloğun çatısına FSO denen lazer kullanarak ver ileten bir cihaz koymak istiyor. Karşılığı da en yakın sitenin çatısında olacak sanırım.
    Ancak bizim yönetim buna izin vermiyor. Turbonet denen şirket 2,5 - 3 senedir, oturduğum bloğun çatısında radyo dalgası yayan bir baz istasyonu kullanıyor, buna karışan eden yok ama gel gör ki dalga yaymayan bir cihazın yereştirilmesne karşı çıkıyorlar. Şimdi 2-3 ay F/O kablo beklemek zorunda kaldık.
    Allah kimseyi teknoloji cahillerinin eline düşürmesin.

Öncelikle Amin diyorum kardeşim cehalet kötü şey. Az araştırsalar yanıldıklarını onlarda çok iyi anlayacak. Bilmeyenler için FSO ile biraz bilgi vermek iyi olur kanımca.

FSO Nedir

FSO teknolojisi ; “ Line of Sight “ dediğimiz iki noktadan birbirlerini gören veya atlama noktası kullanılarak lokasyonlar arasında Lazer ışığı ile 1.25Gbps’lik veri iletişimi sağlayan cihazlardır.

/>

FSO Nasıl Çalışır?

Free Space Optics (FSO) frekans spektrumu içerisinde "terescope" adı verilen ve ışığı gönderen ve karşıdan gelen ışığı almaya yarayan cihazdan karşıdaki diğer cihaza gözle görülemeyen ve aynı zamanda göze zarar vermeyen düşük enerjili kızıl ötesi ışık demeti yollamaktadır.

Free Space optics sisteminde gönderilen ışın demeti diğer taraftan son derece hassas "photon dedektör alıcılar" tarafından karşılanmaktadır

/>

/>

Fso Referansları

FSO tüm dünyada 8000’i aşkın noktada kullanılmaktadır. Türkiye’ de ise 200’ye aşkın noktada uygulaması bulunmaktadır.

Dünyadan bazı referanslar
    - Pentagon (Amerikan Savunma Bakanlığı)
    - Amerikan üniversite kampüsleri içinde internet ve yerel ağ erişimi
    - British Telekom

Türkiye’ den bazı referanslar
    - Yapı Kredi Plaza
    - İş Bankası
    - Alternatif Bank
    - Superonline
    - Fortis Bank A.Ş.
    - Ericsson
    - Türk Telekom
    - Koç Alianz Sigorta
    - Eskişehir Anadolu Üniversitesi
    - Toprak Holding
    - Mercedes Benz Türk
    - Yaşar Holding
    - İTÜ Teknokent
    - Kosifler Oto
    - Sabancı Telekom
    - Tüpraş
    - Kültür Üniversitesi
    - Beyoğlu Belediyesi

Fso Örnekleri

/>

Öncelikle Quiknet bu hizmeti bireysel kullanıcıların hizmetinede sunduğu için ayakta alkışlamak gerekiyor. Görüldüğü gibi hiçbir zararı olmayan site bahcesinde ve apartmanda alt yapı için kazı çalışması ve kablo çekme zahmetinden kurtaran, güvenlik kamerası boyutlarında gönderici ve alıcısı bulunan ve 1.25Gbps gibi bir hıza ulaşabilen 10 numara teknoloji. Olaki be teknolojiden istenen verim alınamadı o zaman alt yapı döşenir yoksa tak çatıya bitir işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 25 Ekim 2009; 5:30:04 >

• Cİdden güzel bir alet/olay. Ama iste insanlar arastırmadan ögrenmeden ıhıh falan diyorya facia gibi. Cidden havadan gönderilen ısın [hadi radyo dalgası olsa insana bir nebze zararı olabilir ama noktasal bir ısın sadece arada bisi varsa ona zarar verir. Kaldıki göze zararı olmayan bir ısın eh vücuda da zararı yoktur ki kimse devamlı bunun önünden gecmez ve catıya cıkmaz] ile bu hizmeti kazasız belasız tertemiz halletmek güzel bisi. [Tabi unutmadan yagmur rüzgar falan icin koruma yapılıcaktır herhalde bi bu birazcık ugrastırıcak olay olur herhalde :?: ]
  • zenginlere ucuz internet türkiyeye has saçmalıkalrdan ha
  • Zenginlere :?: Ben cok zengin biri değilim ama alıcam umarım. Sadece bir sitede yasıyorum ^^
  • @ shadow006
    Araştırman için teşekkürler. Site yönetimimiz ile konuşacağım, yapmış olduğun araştırma işime yarayacaktır. Tekrar teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: mutimuti

zenginlere ucuz internet türkiyeye has saçmalıkalrdan ha

Ben zengin değilim.
  • Selamlar herkese.

Ataköy 9. kısımda da çalışmalar var ve buralarda bitti sanırım. Hatta ataköy genelde de var diye gördüm.

Superonline pek bir bilgi vermedi. Buraya ne zaman hizmet verilebileceğiyle ilgili bilgisi olan var mı acaba arkadaşlar?

Sitelerde değil binalarda yani. Bir de hizmet alabilmek için bina yönetimiyle mi başvurmak gerekiyor.?

Teşekkürler herkese kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arday
    Selamlar herkese.
    Ataköy 9. kısımda da çalışmalar var ve buralarda bitti sanırım. Hatta ataköy genelde de var diye gördüm.
    Superonline pek bir bilgi vermedi. Buraya ne zaman hizmet verilebileceğiyle ilgili bilgisi olan var mı acaba arkadaşlar?
    Sitelerde değil binalarda yani. Bir de hizmet alabilmek için bina yönetimiyle mi başvurmak gerekiyor.?
    Teşekkürler herkese kolay gelsin..

Eğer bina bazlı bağlantı yapmak istiyorsanız. Binanızda kaç daire olduğu ve bunların ne kadarının aktif internet abonesi olduğu gibi bilgiler çok önemli. Yönetim quiknet ile sözleşme yaparken x sayıda aboneyi tahüt etmesi gerekiyor, ancak o zaman bağlantı yapıyorlar.

Tabi bu dediğin tekil binalar için geçerli, çok daireli sitelerde yönetimden abone tahütü istemiyorlar.

• Free account rap idshare ve netload indirme hızlarını verebilecek var mı?
    Free lazım Premium değil
    Ankara olursa daha iyi olur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBARU -- 30 Ekim 2009; 13:03:27 >
  • izmit körfezkentte hizmet başlamış burda kullanmaya başlayan arkadaş varsa yazabilirmi? hız nasıl hemen bağlantı yaptılar mı? körfezkentte her blokta var mı? bilgi verirseniz sevineceğim.
  • arkadaslar istanbul kartaldayim. bizim siteye de baglanmasi icin basvuru yaptim. site yonetimindeyim. bu yuzden calismalar ile ilgili sizden kisa bilgiler rica ediyorum.

acaba kazi calismalari nasil oluyor. binanin kapisina kadar mi kaziyorlar. site girisine kadar kazdirsak ve FSO gibi cihazlarla binalara dagittirmamiz mumkun olur mu? ( kazi isini fazla abartmamak acisindan diyorum )
    bir de dairelere nasil baglaniyor. fiberoptik oldugundan farkli bir baglanti mi var yoksa yine normal telefon baglantisindan ethernet ile mi baglaniyor.

arkadaslar bu sorularin cevabi acil lazim.
  • şimdi benim komşuda bu fiber internet'ten bağlatmak istiyor bizim buralara yeni geldi, ama taahhütlü olarak 3G almıştı ücretsiz VINN modemle beraber. şimdi bunu iptal edince modemi geri verecek ama belli bir cayma parası isteyecekler mutlaka, bunu superonline karşılıyor diye bişey okumuştum forumda varmı böyle birşey?

(aynı soruyu teknik bölüme yazmıştım yanlışlık olmuş.)
  • Arkadaşlar bende üsküdarda oturuyorum .Sanırım bu bölgedeye daha gelmedi quicknet.Bina için başvurmak istiyorum fakat sanırım binada bir tek ben alacağım gibi. Zaten binada dört katlı ufak bir apartman.Bu fo kabloları bağlamak için be tür şartlar koyuyorlar ben şimdi başvursam bağlanabilir miyim????
  • Ankara eryaman 4. etapta kazı çalışmaları bitti caddeye çektiler kabloları sadece binalara aktarmak kaldı. yöneticiye sordum sizle irtibata geçtiler mi diye evet anlattılar bişeyler dedi kadının birşeyden haberi yok anlamıyor bu işlerden fazla. bu işlerde deneyimli olan biri cevap verirse iyi olur. binalara kablo çekilmesi için başvuru falan yapmak gerekir mi, yöneticinin ne yapması gerekir, ankara eryaman da superonline bayileri var oralara gitsek yardım ederler mi? yoksa bu işler için bi telefon numarası var mı? lütfen yardım edin 1,5 senedir bekliyorum fiber internet için kablolar döşendi daha fazla beklemek istemiyorum.
  • arkadaşlar
    yakında bir internet cafe açmayı düşünüyoruz
    ankara çankayadayız
    100 mb lik Quiknet bağlatmayı düşünüyoruz.

Quikneti kullanan arkadaşların ve bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

arkadaşlar
    yakında bir internet cafe açmayı düşünüyoruz
    ankara çankayadayız
    100 mb lik Quiknet bağlatmayı düşünüyoruz.

Quikneti kullanan arkadaşların ve bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını bekliyoruz.

Quikneti ticari amaçla kullanamazsın büyük ihtimalle. Zaten site olan bir yerin altında internet kafe olmayacağına göre çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Kasım 2009; 10:35:55 >
  • Blok yöneticisi ile konuştum bizim bloklarada bağlayacaklarmış.İzmir mavişehir bozoğlu mavişehir evlerinde oturuyorum duyurulur...
  • bugün görüştük
    bizim oraya henüz gelmemiş
    en geç altı aya kadar bağlarız diyorlar
    o zamana kadar aynı şirketin yani süper online 8 mbs adsl bağlatmayı düşünüyoruz
    ticari amaçla kullanımının bi yasaı yok tabiki

peki adslinden memnunmusunuz
    yada 100 mbps kullanan arkadaşlar ondan memnun mu
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.