Şimdi Ara

Tellcom'dan QuikNet'le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet aylık 29 Ytl (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.748
Cevap
3
Favori
321.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çiğdem Mahallesi Gökkuşağı sitesine de gelsin artık yetkililer lütfen duyun sesimi :D 100 metre ileride fiber hattı var bizim siteye de çekin
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

Madem konu açıldı bir soru daha sorayım, bildiğim kadarıyla Türkcell'in yüzde 47.09 bir bölümü TeliaSonera'da. Quiknet gerek içeride (içeride hiç zannetmiyorum ama yinede sorayım) gerekse dışarıda TeliaSonera'nın altyapısın kullanıyor mu kullanıyorsa nerelerde kullanıyor.

- Yurtdışı çıkışlarda TT yüzde olarak ne kadar bağımlıyız?.

- Karasal olmayan (okyanus ötesi) bağlantılarda TeliaSonera'nın alt yapsını kullanıyormuyuz?.

tellcom'un bağlantı şemasında gördüğünüz üzere türk telekom üzerinden bağlantısını sağlıyor olabilir yani direk kendisi değil ama türk telekom üzerinden kendisine tahisisli olabilir... ne kadarında türk telekoma bağlı olduğunu bence tellcom çalışanları söyleyebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Super_Online

Merhaba arkadaşlar.Forumu uzun zamandır inceliyorum ve ortada bazı sıkıntıların olduğunu görerek üyelik işlemimi yaptırdım.Superonline çalışanı olarak sizlere yardımcı olacağımı düşünüyorum.Her türlü sıkıntı ve sorularınız için lütfen pm veya mail gönderiniz.Herkese keyifli ve hızlı! forumlar dilerim.

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrBH

Bende superonline çalışanıyım soruları pm ile değilde burdan sorarsanız hem herkes faydalanmış olur ayrıca ben network bölümündeyim fiberlerin planlandığı yer.

Selamlar,

Ankarada, Sıhhiyeden Kurtuluşa doğru bir kazı çalışması var. Hatta az önce gecenin bir yarısı oradan geçtiğimde kazı çalışmaları hala sürüyordu. Alanda Superonline tabelası gördüm. Merak ettiğim şey; bu çevrede öyle büyük siteler yok. Superonline nereye fiber kablo çekiyor. Buralarda en fazla 5 katlı binalar bulabilirsiniz. Acaba bu, site harici yerleşim yerlerine de fiber kablo çekileceği anlamına mı geliyor? Bu çevrede yaklaşık 10 yıldan fazla bir süredir birçok yerde KabloTV'nin fiber altyapısı zaten var. Benzer bir altyapıda Superonline'da kurar da biz tekil apartman sakinlerine de fiber internet gelir mi? Bir de gördüğüm kadarıyla kazı çalışmaları şu an itibariyle tam göbekte! Yani ne tarafa gideceği belli değil, Kızılay tarafına mı Dikmen tarafına mı yoksa diğer yönlere mi gidecek, bilginiz var mı?

Bir de her ne kadar biraz saçma gelecekse de, aklıma gelen diğer bir şey ise; gelen fiber kablolarının mevcut KabloTV şebekine bağlanabilecek olmasıyla birlikte bu bahsettiğim semtlerdeki binlerce belkide daha fazla sayıda aboneye aynı anda hiç bir altyapı çalışması yapmadan ulaşma imkanları da var bu Superonline firmasının! Ancak bu takibi iki rakip firma olan Uydunet ile Superonline arasında olabilecek muhtemel bir anlaşmayla olabilir -ki olacağını sanmıyorum. Olsa harika oluri o başka!

• artık olayı sadece yüzlerce konuttan oluşan siteler olarak sınırlandırmadıklarını düşünüyorum zira bizim 3 apartman 61 dairelik sitemizde çalışmalar devam ediyor, binanın içine fiber kablolar döşendi artık 10-15 güne kadar faal olur deniyor. 61 dailerili siteye yapılıyorsa hatta bizim yanımızdaki 47 dairelik siteye bile çekiliyorsa yavaş yavaş altyapı çalışmalarını hızlandırıyorlar diyebiliriz. ana hattın geçtiği güzergahtaki tüm site ve binalara altyapı kurmaya çalıştıklarına eminim. telekoma gerçek bir rakip olmak istiyorlarsa sadece siteler diyerek kendilerini sınırlandıramazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Super_Online

quote:

Bende superonline çalışanıyım soruları pm ile değilde burdan sorarsanız hem herkes faydalanmış olur ayrıca ben network bölümündeyim fiberlerin planlandığı yer.

Bu arada bütün arkadaşların problemlerinde paslaşırız diye düşünüyorum.Mail adresinizi pm atarsanız sizlerlede irtibata geçebiliriz.

ohh iki tane yetkili bulmusken soralım..

ist/maslakta var gözüküyo ama aradım bizim bölgede yok dendi..

burası maslak gazeteciler sit. sadece burda 600 konut var ve çevresi site kaynıyo..

bu bölgede çalışma varmı ? ne zaman gelir ?

yoksa kablo nete geçmeyi düşünüyorum ....

• quote:

Madem öyle bende birşey sorayım diğer görevli arkadaş cevap vermedi. Oturduğum sitede daha fiber internet yok. Zeytinburnunda ikamet ediyorum. Burada sadece 2 siteye çekilmiş onlarda bize uzak. Eğer site yönetimi talep ederse bu taraflarda olmamasına rağmen fiberoptik kablo çekerler mi? Bunun için en az kaç kaç dairelik talep gerekir? Teşekkürler...
  • merhaba arkadaşlar benb az önce araştırdım galiba site harici bölgelere fiber internet bağlatmıyorlar. yinede başvurumu yaptım. ankara içi bir semtte oturan ve fiber internet üyesi olanlar var mı acaba???
  • bizim sitenin yanına kadar geldi ama siteye girermi bilmiyorum 18 tane blok var sitede ...
  • bu 5mbit/sn kotasiz 29tl fiyatli paket hala var mi? cunku bizim evin oraya fiberoptik internet hatti cekildi. eger devam ediyosa bu fiyat hemen kaydolurum.
  • bizim apartmanın altına fiber sonlandırıcıları takıyorlar bugün, yani 1 hafta içinde başlar kullanılmaya ama ben aralıkta askere gideceğim için bi süre daha mahrum kalacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

bu 5mbit/sn kotasiz 29tl fiyatli paket hala var mi? cunku bizim evin oraya fiberoptik internet hatti cekildi. eger devam ediyosa bu fiyat hemen kaydolurum.

5mb hız artık iptal edildi aynı fiyata 10mb veriyorlar
  • İdealtepe'ye ne zaman gelecek acaba bilgisi olan var mı_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_
    artık olayı sadece yüzlerce konuttan oluşan siteler olarak sınırlandırmadıklarını düşünüyorum zira bizim 3 apartman 61 dairelik sitemizde çalışmalar devam ediyor, binanın içine fiber kablolar döşendi artık 10-15 güne kadar faal olur deniyor. 61 dailerili siteye yapılıyorsa hatta bizim yanımızdaki 47 dairelik siteye bile çekiliyorsa yavaş yavaş altyapı çalışmalarını hızlandırıyorlar diyebiliriz. ana hattın geçtiği güzergahtaki tüm site ve binalara altyapı kurmaya çalıştıklarına eminim. telekoma gerçek bir rakip olmak istiyorlarsa sadece siteler diyerek kendilerini sınırlandıramazlar.

Arkadaşlar olayın yönü arkadaşın dediği gibi çok konutlu site bazlı olmaktan öteye geçiyor, bu site harici oturanlar için sevindirici. Lakin bu durumda binadaki abone sayısı önem kazanıyor.

Misal bizim site 2 blok ve 80 daire bize bağlantı yapılırken yönetimden hiçbir abone tahütü istenmedi. Çayyolunda bir arkadaşın 14 dairelik binasına Quiknet bağlamak içinse 8 dairelik abone tahütü istenmiş.

Bu rakam çok önemli binaya 22 portluk dağıtıcı takılacaksa apartman başına 8 abone maliyeti kurtarıyor demek ki.

Eğer sizin bölgenizde bu hizmet varsa ve bina olduğunuz için bu hizmeti alamıyorsanız, 8 daire tahut edip yönetim aracılığıyla Quiknet'e başvurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 20 Ekim 2009; 17:26:49 >

• Uzun süren bekleyişten sonra bugün-yarın protokol imzalıyoruz. Sağolsun söz de aldık, switch'i bağlar bağlamaz ilk seninkini çekicez diye

Yalnız doğru düzgün başvuru yollarıyla müracaat ettiğimizde aylardır herhangi bir geri dönüş olmaması saçmalığın daniskası. Dibimizde adamlar ta ne zamandır kullanıyor, site olarak başvuruyorum sen bana dönmüyorsun. İstediğin kadar meşgul ol, 9 ayda bir kere cevap verir birşey yaparsın. Bu konuya gelip yardımcı oluruz diyenlerde zaten yok oluverdiler. Kimseden birşey beklemeyip kendimiz halletseymiş muhtemelen çok daha önce bile alabirdik. Etrafta kazı yapanlar sayesinde ulaşmamızdan 2 gün sonra geldiler ya gerisi de boş. Bu kadar zamandan sonra inşallah sorunsuz bağlanırız. Fiber FTW

• quote:

Orijinalden alıntı: Fustercluck
    Uzun süren bekleyişten sonra bugün-yarın protokol imzalıyoruz. Sağolsun söz de aldık, switch'i bağlar bağlamaz ilk seninkini çekicez diye
    Yalnız doğru düzgün başvuru yollarıyla müracaat ettiğimizde aylardır herhangi bir geri dönüş olmaması saçmalığın daniskası. Dibimizde adamlar ta ne zamandır kullanıyor, site olarak başvuruyorum sen bana dönmüyorsun. İstediğin kadar meşgul ol, 9 ayda bir kere cevap verir birşey yaparsın. Bu konuya gelip yardımcı oluruz diyenlerde zaten yok oluverdiler. Kimseden birşey beklemeyip kendimiz halletseymiş muhtemelen çok daha önce bile alabirdik. Etrafta kazı yapanlar sayesinde ulaşmamızdan 2 gün sonra geldiler ya gerisi de boş. Bu kadar zamandan sonra inşallah sorunsuz bağlanırız. Fiber FTW

İnternet üzerindeki bağlantı talepleri ancak sizin sitenizde bu hizmet varsa işe yarıyor hemen gelip bağlıyorlar yoksa yan sitede var hadi gelin bizede bağlayın denilince kendimden biliyorum kimse ilgilenmiyor.

Yan sitede varsa ne yapıcaksınız, en olası çözüm bölgenizde alt yapıyı döşeyen taşeron firma ile bağlantıya geçip isteğiniz iletmek, hemen sözleşme imzalamak ve bağlantı için sizin siteyi öne almasını istemek.

• Peki sence bu normal birşey mi? Bana göre düpedüz saçmalık. Ha deyince çekmelerini bekleyen yok da çok daha kolay halledilebilir olması gerekir gibi geliyor. Zaten aynen dediğin gibi yaptım(taşeron firma), bunun böyle olduğunu keşke bilseydim yazdım. Bağlantıyı öne almalarını falan da isteyemiyoruz çünkü İstanbul'a sözleşmeyi göndermeleri lazım. Ayrıca daha imzalayamadık, inceledikten sonra ucu açık bazı maddeleri değiştirmelerini istedik. Herşey tamam olsa bile 1 ay 15 gün falan sürer dendi.
  • Türkiyede ne normal ki....

Netten başvuru olayın bir nevi talep toplama olayına benzete biliriz. Adamlar bu sayede verdikleri hizmete olan talebi ölçüyorlar. Şehirlerde alt yapıyı tamamen kurmadan TT deki gibi başvuru sonrası ertesi gün gibi gelip bağlatıyı yapmaları imkansız. Neticede kurulu bir altyapıları yok. Herşeyi sıfırdan yapıyorlar.

Sözleşmedeki açık maddeleri merak ettim doğrusu, yarın yönetime gideceğim gitmişken birde ben inceleyim şu sözleşmeyi.
  • Geçen hafta alt yapı çalışmaları başladı 2 gün önce bitti sokaktaki.

Şimdi sanırım site içinde çalışma başlayacak ama yönetim kıllık yapıyor.

Neymiş etrafa zarar vereceklermiş.

Adamlar sokağı kazdı yaptı kapadı gitti :) Daha haber yok ayrıca broşürdür bilgidir birşeyde yok.

Herneyse sanırım yılbaşına kullanırız.
  • Yönetim cidden önemli. ZeneX yönetici yüzünden cok cekti ama simdi onlarda da calısma olsa gerek artık ya da bitti :?: :D Bakalım bizde ne olucak. Cadde üzeri masallah yukarı kısma kadar hallolucak gibi gözüküyor bugün. Son bir kac metre delinecek [50-75metre falan galiba] Tabi diğer kısımlarla ilgili ne yapılıcak bir bilgim yok ama bizim yol üzeri bayagı güzel halde ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: droll
    Geçen hafta alt yapı çalışmaları başladı 2 gün önce bitti sokaktaki.
    Şimdi sanırım site içinde çalışma başlayacak ama yönetim kıllık yapıyor.
    Neymiş etrafa zarar vereceklermiş.
    Adamlar sokağı kazdı yaptı kapadı gitti :) Daha haber yok ayrıca broşürdür bilgidir birşeyde yok.
    Herneyse sanırım yılbaşına kullanırız.

Belediye misali yola kanalizasyon döşemiyorlarki her yeri kırıp döksünler.

Adamlar site girişinden apartmana kadar 50-60cm genişliğinde ve derinliğinde yeri kazıyorlar, hepsi bu. Eğer bahçede çim varsa çimi muntazam şeklide kaldırıyor, toprağı kazıyor, boruyu yerleştirip üzerini kapıyor sonrada kaldırdıkları çimi yeniden yerleştiriyorlar. Çok dikkatli bakmadıktan sonra kazıldığını anlamak bile güç. Taşeron firmalar gayet seri ve prof çalışyorlar adamlar site bahçesi kaza kaza ustası olmuşlar. Sizin yönetimin yapacağı tek şey kazılacak yerlerde başka boruların olup olmadığı söylemek ve ara sıra adamları kontrol etmek.

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.