Şimdi Ara

TEMEL BİLİMLERDEKİ YÜKSELİŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 4 yılda fena bir yükseliş var arkadaşlar burs falan demeyin 4 yıllık sabit gelir için bu sıralamaları yapan kimse ideallerinden vazgeçmez ne oluyor bu bölümlerde "bilim" yapılmaya mi başlandı acaba biri aydınlatsın beni

• Artan bi bilkent fizik var o da youtube kanalı açan bir mezunu sayesinde.
  • Numan2e7n kullanıcısına yanıt
    Çoğu artmış sadece bilkent fizik değil. Hatta bazıları gerçekten çok yükselmiş. Baktığımız zaman genel bir artış ve bu yüzden artışlar yanlızca bir youtuber a indirgenemez.

Temel bilimleri seçen biri olarak zaten yıllardır hedefimdi derece yapmadım ama yapsaydım da aynı bölümü seçerdim. Normalde temel bilimler işsiz kalırım diye pek tercih edilmez ama tercihlere baktığımız zaman sıralamalar ilerlemiş nedenini bende bilmiyorum umarım nedeni gençlerin bilime daha fazla ilgi göstermesinden dolayıdır.
  • Bilkent fizik
    2019 16.000
    2020 6700
    2021 4400

Odtü fizik
    2019 58.000
    2020 50.000
    2021 35.000

Boğaziçi Fizik
    2019 18.000
    2020 15.000
    2021 13.500

Belirgin bir artış var fizikte diğer temel bilimlerde bu kadar olmasa da yine de bir artış var. Sadece bilkent fizik için geçerli bir şey değil genel olarak ilgide bir artış var
  • Bence gençler artık sevdiği şeyin peşinden gitmek konusunda çok daha kararlı, temel bilimleri okuyup hayallerine ulaşan pek çok insanı gördükçe insan kendine şunu soruyor: "Onlar yaptıysa ben neden yapamayayım?" Zaten şu anda baktığımız zaman disiplinler arası çalışmalar da görülüyor baya, ilgisini çeken başka bir konudan ders alıyor veya onunla alakalı yüksek lisansa başvuruyor kendine sürekli ilgilendiği şeylerden katıyor dolayısıyla bu düşünceler de geleceğine olan güveni arttırıyor olabilir.
  • Güzel oluyor umarım yükselmeye devam eder.
  • Temel Bilimler Hayat Kuratırır
    ben de temel bilimler seçtiğim için nedenleri yazıyorum

1. daha çok iş imkanı
    ehem öncelikle sen ne diyisen demeden önce şunu söylemekte fayda var, devirde artık okuduğun meslekten başka alanlarda iş bulmak normalleşti, kişi ilk istediği ve hayali olan bölümü okuyup yüksek lisansında her şeyin temelini gördüğü için iş seçmesi kolaylaşıyor.(tabii senin de kendine bir şeyler katman lazım bu süreçte) en basitinden bir matematik mezunu yazılım mühendisi olarak yüksek lisans yapabilir, bir fizik mezunu yüksek lisansta herhangi bir mühendislik dalının üstesinden gelebilir. kolay demiyorum ancak zaten yüksek lisansta işin fiziği, matematiğini, biyolojisini çoktan bilip kendine de bir şey katmış adam bir mühendise veya herhangi diğerine göre daha donanımlıdır.

2. daha çok yönelim olması
    dediğim gibi temel bilimlerin içinde de dışında da yönelebileceği daha çok dal var bir mühendise göre. fizik çekirdekse mühendislik onun meyvesidir.

3. prestij ve daha çok bilgiye ulaşma imkanı
    özellikle yurdışında temel bilimler okumak çok daha zor olduğu için prestiji fazladır. ayrıca bulunduğu durumdaki imkanları görebilen kişi daha çok geliştirebilir kendini.

4. mühendislik dallarının yavaşla çağın gerisinde kalmaya başlaması
    mühendislik için konuşursak yavaşla bazı dalları çağın gerisinde kalıyor, yeni alanlar çıkıyor. ancak temel bilimlerde böyle bir durum yok, zaten işin temelini öğreniyorsun, oradan seçeceğin ana dal üzerinden her zaman iş bulabilirsin.(bu dediğim sizi şaşırtmış olabilir ama özellikle yurtdışı odaklı çalışmalar ypması lazım kişinin)

5. alandaki etkileşimlerin bir nebze daha kolay olması
    bugün yavaştan etkinliklerle, projelerle kendinizi tanıtmaya başlayıp en sonunda (hatta direkt olarak) nasa'daki astrofizikçilere mail atarsanız bir etkinlik için, size geri dönüş olasılığı daha yüksektir.

6. yazmadan edemeyeceğim,
    gerçekten isteyen kişinin sektörde kazanması.

bunun gibi birçok madde var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ockham.s_katana -- 31 Ağustos 2020; 12:27:19 >

• Ege matematik özelinde konuşayım 2.sınıfın sonunda opsiyon seçimi ile Teorik Matematik/Bilgisayar Bilimleri/Uygulamalı Matematik seçimi yapıp seçtiğiniz alanda 2 sene yoğunlaştırılmış eğitim veriliyor böyle bir avantaj varken neden hâlâ düşük sıralama ile kabul ediyor anlamış değildim. Geçen 63k tavan sıralaması iken bu sene de tavan puanı 450 olmuş, insanlar yavaş yavaş algılardan kurtulup araştırmaya başlıyor belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenomenalOne -- 31 Ağustos 2020; 14:49:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.