30 yüro üstü sipariş yaptırmıyor ne TEMU ne de ALİEXPRESS. Aliexpresste seçeneklerde çıksa bile ülkenize gönderim yok diyor TEMU da ise ürünü sepetten çıkarın diyor. |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (196. sayfa)
-
-
İlk defa TEMU'dan 5-6 parça ürünlü bir sipariş verdim.
% 60 vergili bile sipariş verdiğim ürünler ülkemizde X2'idi.
Sipariş vereli 48 saat geçmiş olmasına ve kargo hızlandırmaya tıklamama rağmen,halen ürünler tedarik aşamasında gözüküyor.
Sizce süreç normal mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 20 Eylül 2024; 17:7:26 > -
hocam şu linkteki pcbyi almam gerekiyor. Acaba trde yapan bir yer var mıdır ki. Nasıl bulacağım bilmiyorum.
-
İst. 6 günde çok kısa sürede gelmiş.
Bende yaklaşık 2 gün önce sipariş verdim,halen tedarik aşamasında gözüküyor.
Şimdiye kadar kargolanması gerekmiyormuydu,birde kargo hızlandırma yaptım üstelik.
-
Kodunuzu E ticaret gönderisine girip temu.com u seçtiniz mi? -
Fikir vermesi,açısından ihtiyacım olan ürünleri aldım,çer çöp almadım
-
Normal hocam.
-
Yazmayım yazmayım diyorum ama yine duramadım, şu yazılanları okuyorum, hem ürünleri alıyorlar hem para iadesi alıyorlar hem hizmeti beğenmiyorlar, hem üste çıkmaya çalışıyorlar. Para iadesi yapılmış ürünleri geri isteyince geçenlerde biri yazmış bozup geri gönderin diye hatta hatırlıyorum.
Türkiye'de 4 katı 5 katı fiyatına satılan ürünleri alıp iade etmeye çalışıyorlar.
Kupon kampanyalarını suistimal etmeye çalışıyorlar...
vs... vs...
Kendi adıma konuşuyorum.
Bu adamların sayesinde ihtiyacımız olan şeyleri Türkiye'de satılan fiyatın bilmem kaç katı ucuza aldım.
Adamlar Uluslararası ticaret yapıyor. Uluslararası kargo parası ödüyor.
Ben Türkiye'de İnternetten bişey almaya çalışıyorum atıyorum don lastiği bulmaya çalışıyorum, Türkiye içi kargo. 100 liradan 200 liradan aşağı bişey bulamıyorum.
Adamlar yurtdışından gönderiyor. Türkiye fiyatının bilmem kaç kat ucuzuna, daha bu millet ne istiyor anlamadım.
Hayır zaten bu site genel olarak zenginler için değil, fakirler için. Sloganları bile bu şekilde. Zengin olan zaten üçe beşe bakmaz gider en güvendiği siteden alır alacağını.
Şu ana kadar 4 sipariş geldi, hepsi sorunsuz takır takır çalışıyor, işimizi görüyor, çok kaliteli değil, aldatıcı resimleri var vs. ama bunlar zaten Çin'den sipariş vermenin normal halleri.
-
👍 -
Aynen hocam,youtubeda taktik verenler var hatta,aldığı ürün sorunsuz olduğu halde,hem para iadesi alıp hemde ürünü kullanan.İyi niyeti suistimal edenler yüzünden gerçekten kargosu hasarlı veya sorunla gelenlerde mağdur oluyor.
Bakalım bizde ilk siparişimizi verdik.
Bu arada Temudan a.veriş yapanlar bu konuda aldıkları ürünleri fiyat görselleriyle paylaşırsa hem fikir verir,hemde yardımcı olur diye düşünüyorum. -
Çünkü maya bozuk,kan bozuk bi kere -
-
Aynen öyle yaptım ama yok dedi. O an dağıtımdaydı, birkaç saat sonra teslim oldu -
İyi günlerde kullanın,
Tam olarak demek istediğim buydu,
Aldığımız ürünleri paylaşırsak,F/P açısından bize fikir verir.
-
Katılıyorum hocam.
Türkiyede bulmakta zorlanacağım veya al-sat işi olduğu için yüksek fiyata satılan popüler kültür ürünleri (Stickerlar, posterler, figürler, kupalar vs.), bazı kırtasiye ürünleri ve belki de bir kaç uygun fiyata gelen elektronik ürün haricinde ürünlerin genel kalitesi gerçekten rezalet.
Bayadır Aliexpress'ten de alışveriş yapmıyorum ama vakti zamanında çok güzel, acayip kaliteli ürünler aldığımı hatırlıyorum Aliexpress'ten.
-
2 dk önce aynısını Facebook'ta yazdım.
AliExpressten aldığım ürünlerin kalitesi ve kullanılan malz gerçekten çok daha iyimiş. -
Bizim ülkede satılan ürünlerden bin kat daha kaliteli. Yakında burayı trye siparişe kapatacaklar iadeler yüzünden güvenilir kaynaktan edindiğim bilgi. Bunları da çok ararsınız. Saçma sapan iadelerden dolayı şaşırmışlar hatta. Hiçbir ülkede karşılaşmamışlar. O yüzden önlem alma süreci uzamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 21 Eylül 2024; 10:42:42 > -
TR de uygun ürün yokmuş gibi davranmayın.
TEMU dan 450 TL ye spor çanta alacağıma oda X1.6 vergiyle 700TL ye geliyor, gider amazondan 600 TL ye orjinal puma çanta alırım daha iyi hocam.
Sanki fiyat avantajı çokmuş gibi güzelleme yapmayın.
Avon broşürü kadar ürünün siparişi kapansa ne olur kapanmasa ne olur.
Puma PUMA Catch Sportsbag Unisex Yetişkin Spor Çantası, Puma Black, Tek Bedenamzn.euPuma PUMA Catch Sportsbag Unisex Yetişkin Spor Çantası, Puma Black, Tek Beden : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoorhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BSH4FHZ2?language=tr-TR&ref=cm_sw_r_apan_dp_KNCBGSWPKEZMH68AMRNE&ref_=cm_sw_r_apan_dp_KNCBGSWPKEZMH68AMRNE&social_share=cm_sw_r_apan_dp_KNCBGSWPKEZMH68AMRNE&starsLeft=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 21 Eylül 2024; 10:53:27 >
-
Çok var hocam daha, söyleyeyim birazını fikir olur :) çift taraflı bant aldım işime yarıyor duvara askılık sabitledim mesela. JC39156
Telefon tutucu aldım ki almayan yoktur diye düşünüyorum çok sattı, ben beğendim. VL119896
seyahatler için diş fırçası kutusu (TT07469) ve diş fırçası ağızlığı aldım (NG39263) ağızlığın kalifesi çok iyi olmasa da kutu gerçekten işimi gördü.
Yine seyahatler için adaptördür kablodur kulklıktır falan koyma kutusu aldım. CQ33487
Ben daha çok seyahatlerde, günlük hayatta vb kullanışlı ürünler aldım kamera koruyucu, askılık, led ışık, mousepad, kılıf, fermuar, çanta…..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChromeBey0 -- 21 Eylül 2024; 11:8:28 > -
Sen marka diye alıyorsun fakat burada üretilen markaların ürünleri kaçınca seviye kalitede bi araştır bakalım nerede üretiliyor. Aynı marka olup Avrupa üretimi ürünlerle Tayvan Çin Vietnam üretimi ürünlerin kalitesi aynı mı sence. Yurtdışına çıkıp gördün mü aradaki farkları
İçeride tanıdığın varsa sorup gerçeklerle yüzleşebilirsin. Kim bilir belki temudaki ürünün kumaşı bu ülkedeki herhangi bir markaya ait kumaştan daha kalitelidir belki de değildir . Her şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Bunu öğrendiğinde daha kaliteli yaşarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 21 Eylül 2024; 12:34:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X