Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
268
Favori
308.549
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kargo takip kodu 5 adet olarak söyleyebilirim ayin 1 inde hakkın sıfırlanır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamucera kullanıcısına yanıt
    destek hattına yazın ücreti kredi olarak alın

• Arkadaşlar temudan alışveriş de ne kadar gümrük vergisi ödüyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Musab kullanıcısına yanıt

kupon kullandıktan sonra oluşan ara toplama son ödeme aşamasında %60 vergi ekleniyor.

40 değil 60 ekleniyor. dalgınlığıma gelmiş düzelten arkadaşa teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashflow54 -- 10 Ekim 2024; 12:53:19 >
  • cashflow54 kullanıcısına yanıt

%40 değil %60 vergi ekleniyor!

• kargo süresiyle alakalı,

İzmir adresime sipariş verdim.

Sipariş zamanı: 25 Eyl. 2024

bugün yani 5 ekimde geldi.

Hollanda da yaşayan arkadaşımda aynı gün sipariş verdi, ona 4 ekim yani dün geldi kargosu.

• Yeni siparişimi verdim,

Listedeki fiyatlara extra %60 vergi eklenecektir.

%30 kredi indirimi+fiyat düzenlemesi ile oldukça uyguna geldi.

Daha önce de söylemiştim ama sanırım pek talep görmedi.

Sipariş veren arkadaşlar hangi ürünleri sipariş verdiğini,fiyatlarıyla paylaşırsa,

En azından a.veriş yapacaklara yol gösterici olacaktır.

Bu arada bazı mesajlarım admin tarafından silinmiş,fakat neden silindiği ile ilgili bilgilendirilmedim.

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Oto koltuk bel ve boyun desteğini arabam için değil oyuncu koltuğum için aldım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 7 Ekim 2024; 17:22:13 >

• Arkadaşlar TEMU'dan iade yapınca vergi iadesini alabiliyor muyuz. Şu an bir tane müşteri temsilcisiyle tam 1 saattir konuşuyoruz. Bu beyin yoksunu her cümlesinde farklı bir şey söylüyor, kafayı yiyeceğim. Yaptığım iadelerde sadece ürünün iadesi görünüyor vergi için bir iade görünmüyor. Bizim TEMU'ya %60 ödediğimiz şey gümrük vergisi mi yoksa KDV mi? Şimdi konuştuğum 25 IQ'lu şahıs bana önce vergi iadesi için taşıyıcı kargo firmasıyla iletişime geçin. Sonra vergi iadesi yapamıyoruz. Sonra vergiyi yapıyoruz ama gümrük ücretini iade yapmıyoruz. Sonra gümrüğü alamazsıniz ama vergiyi ürün bize ulaştıktan sonra yapacağız gibi sürekli farklı şeyler söyledi vallahi çıldırmak üzereyim. Bilenler lütfen yazsın, ne yapmamız lazım iadelerde gümrük vergisi ve KDV veya her ne ödüyorsak onları almak için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahadir90 kullanıcısına yanıt

Bastırın hocam. Ben vergisiyle aldım tüm iadeleri. Hepsini iade etmek zorundalar. Gümrükte, kdv, ötv diye bir ayrım olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 8 Ekim 2024; 0:42:47 >
  • Merhabalar, 19 Eylül'de bi sipariş vermiştim. 26 Eylül'de gümrükleme tamamlandı, transfer ediliyor statüsüne geldi ama o günden beri bir güncelleme yok. Umudu keseyim mi siparişten? Aras'ta sorguladığımda da bi şey çıkmıyor.

• cnkakb kullanıcısına yanıt

İlginç. Benim senden sonra satın aldığım ürünler bana teslim edildi bile. Halâ gelebilecek süre içerisinde ama bu kadar zaman güncelleme olmaması ilginç.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Hocam uzun mesele ama şimdiki iadeden önce ben bir de geçmişte 6-7 ürün alıp 2 tanesini iade etmiştim. Yaptığım o geçmiş iadeye baktığımda 533 TL lik bu 2 ürün için 244 TL vergi iadesi yapmış TEMU o zaman. Ama 320 TL falan yapıyor %60 ı. Yani eksik iade yapılmış görünüyor. Şimdiki iadede ise 2 ürün aldım. 1 tanesi iade olacak ve 655 TL. Müşteri temsilcisi bana vergi iadesi alamazsıniz dedi. Sonra yazdığım gibi saçma sapan şeyler söyledi. En sonunda bana diyor ki ithalat ücreti depozitosunu almanız için tüm ürünleri iade etmelisiniz diyor. Bu yüzden onu alamazsıniz diyor. Acayip kafam karıştı. Bu %60 içinde bir de ithalat ücreti depozitosu diye bir kısım mı var? Yoksa eğer ilk iademde hepsini göndermedigim halde bir kısmını almışım eksik de olsa. Şimdi neden vermiyorlar? Bana ARAS kargoyu arayın gümrük iadesini onlar alıyor onlardan alabilirsiniz diyor. Acayip saçma sapan işler.

Benim 2 adet siparişim de benzer durumda. 27 eylülde havaalanına ulaştı olarak kaldılar, o zamandan beri güncelleme almadılar. Her iki sipariş de 2'ye bölünmüştü ve diğer yarıları geçen haftanın başında MNG kargo tarafından teslim edildi. Kalan kısımları Aras kargo. Muhtemelen o tarihlerde Aras'ta bir yoğunluk oldu, arkalarda kaldı bizim paketler. Daha sonraki Aras kargo siparişlerim teslim edildi. Ama umudu kesecek bir şey yok bence, muhakkak geleceklerdir geç de olsa.

Neye göre,kime göre geldiğini kimse bilmiyor.

Bence TEMU göndermesi gereken zamanda gönderiyor.

Esas iş gümrükte bitiyor.

Ben 2 ayrı sipariş verdim.4 günde uçakla istanbul gümrüğüne geldi.

Geç verdiğim sipariş daha erken geldi mesala.

• Toplam siparişim vergi hariç 1060 TL ,vergi ile 1680 TL sipariş versem sorun olmaz değilmi

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Olmaz hocam. Zaten temu gümrük limitini aşmanıza izin vermiyor.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Olmaz,her zaman için vergi öncesi tutar dikkate alınır.

Zaten minumum veya maksimum sipariş tutarlarında,yapay zeka uyarıyor,sepet tutarın yasal maksimum sınırını aştın,sepetinden ürün çıkart diye.

• x (formerly twitter)
    Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) on X
    https://x.com/gusholderhaber/status/1843729913276445172?s=46

Çin Türkiye yi otomobillerden ek %40 vergi alındığı için dünya ticaret örgütüne şikayet etmiş.

Umarım sonuç verir ve Temuya da el atarlar. %60 gasp edilmekten kurtuluruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.