Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: batkille Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.398
Cevap
268
Favori
308.504
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen ay aldığım 5 paketten ikisi bölünüp 7 paket olarak gönderildi. Hepsi de sorunsuz teslim edildi. Temu müşteri Temsilcisi de bölünen paketlerin tek fatura olarak kesildiğini ve tek sipariş sayıldığını söylemişti. Muhtemelen doğrudur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar temu dan iade veya puan veren hangi kartlar var acaba? Hepsipay yurtdışı alışverişe yüzde 10 veriyor temu oraya sayılır mı? Başka var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slickman S kullanıcısına yanıt

garanti veriyor

• DarthWorm kullanıcısına yanıt
    Paracard bonus var bende ama yurtdışı kampanyası göremedim hocam

Bildiğim kadarıyla şuan için Yurtdışı a.veriş sitelerinde herhangi bir bankanın aktif kampanyası yok.

Yurtdışına çıkıp,yurt dışında kullandığın kartlara kampanya var,o da zaten aldığı komisyon,kur farkı yüzünden daha pahalıya bile gelebiliyor.

Bu arada yurtdışı a.verişlerinizin için mutlaka sanal kart kullanın.

• turkelvis kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

Rica ederim hocam 

• Temu’dan 2 tane sipariş iptal, 2 tane fiyat farkı iade, 1 tane defolu ürün iadesi alacağım var.
    Böyle saçma site görmedim, biz iade ettik deyip kenara çekiliyor. 15 günde iade gelmez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hepsipay sayılıyor, 3 defa iade aldım

• mytra kullanıcısına yanıt

2 ayrı sipariş verdim.

558 + 485 (vergi) = 1.043 TL (toplam 13 adet ürün)

277 + 166 ( vergi) = 443 TL (toplam 2 adet ürün)

sıkıntı olurmu bu şekilde. 2 ayrı sepet 2 ayrı ödeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakirci53 -- 16 Ekim 2024; 1:33:1 >
  • bakirci53 B kullanıcısına yanıt

Sıkıntı olmaz.1 Ay içerisinde toplam 5 adet sipariş hakkınız var zaten.

Her ay başında sipariş haklarınız sıfırlanıyor.Yani tekrardan 5 adet sipariş verebilirsiniz.

Ama genelde sipariş tarihi değil gümrüğe ilk giriş tarihi daha önemli olduğu için onada dikkat etmek lazım.Örneğin Siparişi 28 eylülde verdiniz ve gümrüğe 3 ekimde geldi.Eylül ayı içerisinde değilde Ekim ayı sipariş kotanızdan gitmiş gibi düşünün.

Ayrıca aylık 5 sipariş hakkınız dolsa bile,aile bireyleri üzerinden yeni hesap açarak tekrar 5 sipariş daha verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 16 Ekim 2024; 2:40:41 >
  • Belki bu soru sorulmuştur ancak göremedim her aldığımız ürün için vergi veriyor muyuz? Yani atıyorum 400 tl altı vergisiz gibi bir durumu var mı?

• mycafem kullanıcısına yanıt

Vergi tüm ürünler için mevcut.

• mycafem kullanıcısına yanıt
    Her ürüne vergi var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekim ayında toplam 5 sipariş verdim.

3.siparişimi bugün teslim aldım.

Diğer 2 siparişim kargoda gözüküyor.

Ortalama 10 günde geliyor siparişler.

Hepsi ihtiyacım olan ürünlerdi,yani almış olmak için çer-çöp almadım.

Aldığım ürünlerin kaliteleri çok iyi çıktı bu arada.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere:

Temu'yu savunacak halim tabiikide yok,ihtiyacım olan benzer kalite muadil ürünlerin hepsini önce esnafa sonra e-ticaret sitelerine baktım.Satın aldığım ürünlerin en ucuzları minumum türkiyede 2-3 katına satılıyordu.

Yani Temu bu sipariş verdiğim ürünleri bana uçakla gönderiyor(1.kalem masraf)

Siparişleri gönderdiği ülkedeki kargo firmalarıyla anlaşıyor(2.kalem masraf)

Temu bildiğim kadarıyla çok fazla aracı kullanmıyor,işçilik ve diğer masraflar(3.kalem masraf)

Devletimizin bizden aldığı okkalı %60 vergi pardon haraç(4.kalem masraf)

Yani özetle demem şudur ki,Temu hem kendisi hem de bir çok aracıya para kazandırıp bize de kaliteli ürünleri uygun fiyatlı almamızı sağlıyor.(% 60 hükümet haracına rağmen)

Bizim ülkemizde yaşanan durum serbest piyasa ekonomisi değil,resmen serbest sokuş piyasa ekonomisi olmuş.Bu ülkede enflasyon da fırsatçılıkta hep vardı.Ama artık bunun adı ahlaksızlık!

Yakın zamanda enişte bey çocuğunun odasına bir kıyafet dolabı yaptırmak istiyor,işte marangoz geliyor ölçü alıyor felan,size diyor 100k'ya çıkar.Neyse enişte beyin eli yatkın en pahalı 1.sınıf mdf alıp marangoza ölçü verip kestiriyor,kıyafet dolapları kolları ve aksesuarları dahil kendisi yapıyor.Sıkı durun enişte bey tüm malzemeri kendisi alıp 10k'ya hallediyor.

Şimdi diyebilirsiniz herkesin elinden işçilik gelmeyebilir.Bende size derim ki dünyanın hiç bir ülkesinde yapılan masrafın,malzemenin 10 katı kadar işçilik parası yoktur.2 katı 3 katı hatta 4 katı al 10 katı nedir abi.O yüzden biraz araştırmacı olun uyanık olun!

Bunun adı fırsatçılık değil bildiğin şerefsizliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 16 Ekim 2024; 21:45:14 >

• Garantinin yurtdışı kampanyası 2000 TL üzerine veriyor. 2000 TL alışverişi de tek seferde yapmanızı istiyor. Biz 30 Euro sınırından dolayı maksimum 1090 TL alışveriş yapabiliyoruz. %60 vergi ekleseniz bile maalesef 2000 TL yapamıyoruz. O yüzden temu üzerinden kampanyanın bir anlamı yok.

• turkelvis kullanıcısına yanıt

sırf anlattığınız sebeplerden e ticaret sitelerinde aynı fiyat olan ürünleri de temudan alıyorum çok nadir aynı ürünün temuda daha pahalı olduğunu gördüm onlarda yük de ağır olan ürünlerdi 2 ay önce keşfettim temuyu 15 siparişim oldu ne lazım olsa oradan alıyorum artık

• dekonline kullanıcısına yanıt

naptınız hocam ilk alış veriş işini?

kupon falan oluyor mu beyler ilk alışverişe özel

• merkep kullanıcısına yanıt
    Vermedim valla. Kimseden cevap da gelmedi. Eskisi kadar cazip değil sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.