Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (254. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gorksman Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.465
Cevap
327
Favori
402.850
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kargonun ücretsiz olması adamların dünya geneli uyguladığı bi olay asla kargo bedeli diye bir şey ekranlar da görmeyeceğiz muhtemelen.

Belki kargoyu 0.01€ gösterdiler. Belki de 5€ bilemeyiz. “Kargo bedeli 3€ altında olamaz” diye bi kural yok.
    Temu ile gümrük arasın da paylaşılan bilgiyi bilemezsin.

Temu kargosu gümrükte kalan 1 allahın kulunu görmedim duymadım. Mevzuatı senden benden hatta gümrük memurlarından iyi biliyorlar panik yok :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • troublemakerboy T kullanıcısına yanıt

Hocam sen yanlış anlama konusunda bayağı ısrarcısın. Buradaki arkadaşlar ayrı kargo bedeli çıkabilir ya da ekstra kargo bedeli eklenebilir demiyor. Şu anda 1050 TL olan üst limit yeni mevzuat çerçevesinde 3 euro kadar aşağıya inebilir diyor.

7 Aralık 2024 tarihinde gümrüğe giren siparişim belirtilen şartlara uymasına rağmen gümrükte kaldı mesela. Kalmaz diye bir şey yok, gümrükleme prosesi öyle dışarıdan göründüğü kadar basit değil. Benimkinin kalma sebebi de muhtemelen piyasa fiyatına göre oldukça uygun olan monitör standıydı.

• Devridünya kullanıcısına yanıt
    Hocam Temu ile en son dün görüştüm 1050₺ sepet de sorun olmadığını yasalara uygun olduğunu bildirdiler. Tabi kimse babamın oğlu değil isteyen risk alır almaz.
    35 defa siparişim oldu çevrem de kimseden duymadım. Bu zamana kadar sorun yaşamadım.Ayrıca Temu gümrük masraflarında garanti veriyor. Sorun olursa kendi ödüyor.

Kargonuz takıldı derken kayboldu mu yoksa gümrük işlemleri için sms arama mı geldi ? Yada resmi yazımı geldi ?

Hocam okuma anlama sorunun mu var?

Geçen hafta yeni mevzuat yayınlandı Türkiye ye Çin'den gelen kargolar bedava olsa dahi 3 Euro olarak baz alınacak bu bizim gümrük mevzuatı.

Ve bu 3 Euro da 30 Euro sınırı içinde değerlendirilecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam sen gerçekten değişik bir şeysin. İptaller oluyor diyorum anlamıyor musun?

Daha yeni eşimin kardeşinin kargosunu 1050 TL diye gümrük mevzuatıniza uymuyor diye iptal edip mail yollamışlar.

Blok yapın geçin boşa diyalog yapmanın anlamı yok

• Arkadaşlar merhabalar.

Aynı satıcıdan 4 farklı ürün alınca sorun çıkıyormu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @ TrakyalıAli Haha küçük enişteyi sinirlendirdik. Tamam en iyi sen biliyorsun. Aaa 3€ diye bi şeymi çıkmış bilmiyodum ne kadar zekisin sen öyle kafanda hesap yaparak 30€ -3€ =€27,00 üst limitini buldun. Bravo bu Temu çalışanlarının aklına gelmemişti👏

Bunu ben de sormuştum ancak müşteri hizmetlerine çok güvenmemek lazım. Bu tür konularda bilgili veya yetkin olduklarını söyleyemem. Bana da şu an için 1050 TL dendi ama kesinlikle değişmeyecek anlamına gelmiyor. Söz konusu gönderim bedeli zaten alışverişin içindeydi yani yedirilmişti ama Temu 3 euro olayını somut bir şekilde göstermek adına tutarı aşağı çekerek limiti değiştirebilir. O yüzden aradaki ufak meblağ yüzünden sipariş sakatlanmasın diye tavsiye veriyor herkes. Olur olmaz bilmiyorum lâkin ihtimaller dahilinde.

Şahsi kısma gelecek olursak takıldı demek doğru değil aslında o yüzden kaldı demiştim, henüz resmi bir bildiri gelmedi ancak yapılmasını bekliyorum. Girmeden evvel ya da çıktığında taşıyıcıya teslim edilmeden kaybolma durumu olabiliyor. Yapılan bilgilendirmeler doğruysa benimki tam da gümrükleme işleminde güncelleme almayı durdurdu. Çünkü büyükçe bir kutuda, belirli bir hacmi ve ağırlığı olan üründü. Türkiye'de yaklaşık 1500-2000 TL olan monitör standı 400 TL küsürden geçecekti. Muadillerine bakılırken belki orada aparat yerine elektronik ürün bile denilmiş olabilir. Haliyle vergisi emsallerine göre aşağıda kalmıştır. En azından ben böyle yorumluyorum.

• +Bir ilave yapmış olayım: Aldığım monitör standına Türkiye üzerinden bakarken artık 'bu ürün üretimden kaldırıldı' şeklinde uyarı veriyor ve detayları görünmüyor. Benzerlerine de kara yoluyla gönderilir ibaresi eklenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 28 Aralık 2024; 14:59:44 >
    Hocam öncelikle önlem amaçlı 27€ ve altı alışveriş yapanlara saygı duyuyorum ama kendi tecrübelerimi de aktarıyorum.

Temu da benim de kargom 1 defa kayboldu “gümrük tarafından teslim alındı” yazdıktan sonra bir daha güncelleme alamadım. 42 gün yasal sınırı geçtiği için full para iadesi + 65₺ gecikme iadesi yaptılar. 50 gün sonra kargo elime ulaştı. Temu ile irtibata geçtiğim de ürün siz de kalabilir dediler.

Temu da anormal indirimler olabiliyor. Mümkün olduğunca radarıma girenleri bura da paylaşıyorum.

500₺ satılan masaj tabancasını 68₺ ye
    700-800₺ satılan termal yazıcıyı 106₺ ye almıştım

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Ürünün piyasa değerine illaki bakıyolardır gümrük memurları sonuçta cin gibi ama sanırım öncelik temunun kestiği faturaya da bakıyolar.

Size önerim 42 günü geçerse full para iadesi almanız. Umarım sorununuz en kısa süre de çözersiniz 🙏

İadede problem olduğuna pek rastlamadım zaten benimki de vaat edilen tarihi geçtiğinden iade edildi. Mesele burada hem beklemek hem de uygun fiyatlı alınan ürünün bir daha o fiyattan yakalanamaması... Kaldı ki artık bazı aksiyonlar alınmaya başlanmış, dolayısıyla böyle cazip alışverişleri göremeyeceğiz gibi.

• Merhaba Arkadaşlar bende temudan alisveris yapmayı düşünüyorum 20 parça 800 Tl bandında bi sepetim var ürünler sepetimde bekliyordu 1 aydır fln şuan almayı düşünüyorum vergi ile beraber 1300 Tl ye geliyor bu fiyata bi indirim kredi kupon fln varmı fiyatı kaça kadar düşürebiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim

O defter kapandı zaten yurtdışı alışverişini bir milyoncuya çevirdiler fırsat olsa bile ürünlerin çoğu çöp. Arada ufak tefek işe yarar şeyler çıkıyor işte.

Yıllar önce Ebay den ürün alırken 25-30$ DHL uçak kargo bedeli vermiştim. O günün kargo bedeline şimdi alışveriş yapılmıyor.

Adamlar bir gece uyanıp 02:00-03:00 AM de resmi gazete de bildiri yayınlıyor hızlarına yetişilemiyor.. :)

Tam da kargo bedeli gümrük kararının yayınlandığı kritik anda ürününüz gümrüğe girmiş sanırım. Düşük bi ihtimal ama hala gelme ihtimali var. Yinede full para iadesi aldığınıza sevindim.

• belki de temu şöyle yapacak, sen 30€ ürün alacaksın (1050 TL) temu beyanda ürünlerin bedeli 27€ +3 € kargo toplam 30€ diyerek geçirecek. böylelikle biz sınırdan almaya devam edebileceğiz.
    Lakin iyi indirimli ürünler pek bulunmuyor artık. yada ben bulamıyorum :/

• Banada Yardımcı olcak varmı

• TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Bunu nasıl kazanacağım 600 tl diyor geçmiş siparişten de iade falan diyor taktiği nedir yardımcı olur musunuz

• ahmetow123 A kullanıcısına yanıt
    Herkese farklı oranlar vs verse de temelde aynı hikaye hep. Sizi 1150den başlatmış 1200e ulaş diyor. İlk siparişe 10 verecekmiş artı %4. 1200-1150-10=40, 40 da 1000in %4ü olduğundan, 1000₺lik sipariş verirseniz (vergisi hariç) 600₺ size kredi verecek. Siparişiniz kargoya verildiğinde veriyor krediyi.
    Diğer arkadaşlar için oranlar değişebilir ama hesap yöntemi bu

• sinergy kullanıcısına yanıt
    Hocam 1000 tl sipariş riskli değil mi yeni kanunla 950 civarı falan deniyordu ama

• ahmetow123 A kullanıcısına yanıt
    Ben denemedim. Ama ben 1050₺lik siparişlerin temu tarafından iptal edilmediği müddetçe gümrükten geçebileceğini düşünüyorum.
    İptal olursa da iade alacaksınız zaten.

• 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.