|
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (8. sayfa)
-
-
Aynı üründen en fazla 2 adet alabiliyoruz çoklu paket olsa dahi yani 10 lu satılan üründen de 2 paket alabiliyoruz diye anladım peki aynı ürünün farklı renkleri için nasıl oluyor 3 farklı rengini alabiliyor muyuz mesela pek sanmıyorum ama -
Hocam tek pakette ufak seyler pek sorun olmuyor genelde
-
Anladım teşekkür ederim inşallah olmaz bakalım -
Bu durum aslında firmanın gümrüğe sunduğu Invoice ile kontrol memuru ile alakalı bence .. Eğer belgede renk farklı olsa da ürün aynı kod ile beyan edilmiş ise , veya memur bu aynı ürün rengi beni ilgilendirmez derse sıkıntı olaiblir .. Bu tarz muaamamlı durumlar için çok riskli davranışlara girmemekte fayda var diye düşünüyorum.
-
Doğru haklısınız biraz yoruma açık sanırım riske girmeye gerek yok -
Benim paket bugün teslim edildi nen kutu beklerken kargo poşetinde geldi hepsi 6 adet tişört almıştım tişörtlerin bedeni oldu , desenleride canlı ve kaliteli ancak biraz yakıyor gibi , 2 adet şort almıştım onlarda ince giyilebilir yazın 2 adet duş başlığı almıştım oda iyi cıktı ,araba temizleme bezi almıştım ufakmış 1 tane de şapka aldım oda fena değil aslında ilk sipariş verenlerdenim çok bekledik 300 lira indirim kuponu kullandım belki daha yüksek indirim kuponu kullanabilirdim millet 800 ,900 liralık kupon kullandı -
Temu dan ilk defa 4 parça 1096 TL lik sipariş verdim, YKB bankası hesap hareketlerinde dijital slip 1096 TL görünmesine rağmen 1131 TL çekmiş, fark 35 TL %3,2 uluslar arası banka komisyonuymuş ama bunu ayrı bir kalem olarak belirtmiyor, küt diye çekiyor.
Neyse, sipariş verdikten 2 gün sonra kargoya verildi, şu ana kadar Temu nun vaat ettiği gibi yürüyor, sipariş gelince daha iyi anlayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Temmuz 2024; 16:19:57 > -
Peki bir de paket içeriğinde 10 tane aynı üründen var onu gümrükte neye göre belirliyorlar acaba aynı üründen 2 den fazla sonuçta ama tek pakette satılıyor -
Arkadaşlar alıcı olarak 18 yal altı birinin kimlik bilgilerini veririek gümrükte sorun çıkar mı?
-
Satıcı çoklu adedi 1 adet olarak belirtmişse sorun olmaz.
örnek bu linkteki 20 li ürün gibi:
https://www.temu.com/tr/20-adet-premium-timsah-klipsi-elektrikli-5-renk-test-u%C3%A7lar%C4%B1-timsah-atlama-telleri-kablolu-t%C3%BCm-elektrikli-testler-devre-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1-elektronik-deneyler-i%CC%87%C3%A7in-timsah-klipsi-ile-50cm-19-i%CC%87n%C3%A7-2-paket-g-601099514085357.html?_oak_mp_inf=EO3%2Fi5im1ogBGhZnb29kc190eXJwY3dfcmVjb21tZW5kIKa%2Bz%2B%2BHMg%3D%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2FFancyalgo%2FVirtualModelMatting%2F31c12f40dd3766ee9cfe695c2d66b2d2.jpg&spec_gallery_id=13711048&refer_page_sn=10032&refer_source=10016&freesia_scene=11&_oak_freesia_scene=11&_oak_rec_ext_1=MTI1OTg&refer_page_el_sn=200444&_x_sessn_id=57fvgdius0&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1720100049700_97xyw7cjlo
yani bu linkteki ürün 1 adettir.
Fakat satıcı bu linkteki ürünü 20 li olarak değil de tek tek satıyorsa ve sen 2 den fazla adet almışsan o zaman sorun olur diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Temmuz 2024; 17:0:49 >
-
Hayırlı olsun.. Ücretsiz kargonun müşteriye yansıması sanırım .. Şu anda Türkiyeye araba gönderseler sanırım kargo poşetinde gönderecekler .. :)))
Ürünlerinizin sizi menun etmesi güzel .. Sağlıkla kullanılsınlar ...
-
Sorun çıktığında muhattap olma durumu söz konusu olursa diye 18 yaş üzeri vermenizde fayda var .. En azından 16 yaş ...
-
kayıt linki verir misiniz özelden
-
Merhaba,
Mesleği kumaşlarla ilgili olan birisiyim, aldığınız tişörtlerin yakmasının sebebi kumaş karışımının % çoğunluğunun polyester esaslı olmasıdır.
Unutmayınız, polyester sağlıklı değildir, ter çekmez, pişirir adamı, ayrıca romatizma hastalığına davetiye çıkarır, sağlıklı olan pamuklu ve keten kumaşlardır.
Satın alacağınız ten teması olan giyeceklerde en az %70 pamuk, %30 polyester olmasına özen göstermelisiniz, pamuk oranı ne kadar fazlaysa o kadar iyi.
Eğer satıcı bu oranları yazmıyorsa bilin ki o polyesterdir, asla satın almamanızı tavsiye ediyorum.
polyesterli ürünler ucuzdur ama sağlıklı değildir, pamuklu ürünler biraz daha pahalıdır ama sağlıktır.
polyesterli ürünleri yalnızca ten teması olmayan palto gibi giyecekler için satın alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Temmuz 2024; 16:53:42 > -
Mesaj atan arkadaşlar a teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamiy -- 4 Temmuz 2024; 17:19:25 > -
Bu polyesteri sanırsın bir Çinliler kullanıyor. bizim yerli LC Waikiki de polyester'den geçilmiyor ,DeFacto desen o da aynı,ama onları nedense eleştiren yok ?
Dünyada pamuk üretimi ve kullanımı eskisi gibi değil sınırlı, tabiki alternatifler kullanılacak.. ayrıca Çin, Hindistan pamuk devi ülkelerdir üstelik..mesela akrilik, bizim tekstili ele geçirmiş, ama kimsenin gıkı çıkmıyor , halbuki polyester'dan çok daha zararlı.. yada şunu sorayım,dünyanın en iyi takım elbiseleri neden yüzde yüz pamuk değilde bir miktar polyester içerir,hadi bilim adamları cevaplasın.
ayrıca her pamuk içeren üründe kaliteli değildir, bir sürü kalitesi var pamuğun bile ..3-4 yıldır Çin'den aldığım boxerı giyiyorum daha en ufak yırtığı yok burdan aldıklarım yer bezi bile olamadılar..yani aldığınız ürünleri beğendiyseniz üzerinize uyduysa hiç kafaya takmayın,1,5 milyar Çinli de onları giyiyor unutmayın..
-
Valla hocam haklısınız desenleri çok güzel ve bira iddialı akşam barlar sokağında giymek için aldım esasen :)) kalıplarıda güzel oldu ama yakma yapıyor sanki iade etsemmi acaba , bu arada iade etmek için direk iade et butonuna mı tıklayıp iade etmek gerek yoksa mh ye bağlanıpmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 4 Temmuz 2024; 17:8:36 > -
Giydiklerinizi iade etmeseniz mi acaba? :))) Zaten ETK ve hijyen gereği iç çamaşırı, küpe, diş fırçası vb kişisel bakım ürünleri ve iç giyim ürünleri iade edilmemeli. :)))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X