Aslında üstü kapalı sorun olmaz cevabını vermeye çalıştım. üstü kapalı olmasının sebebi şu; normal şartlar altında gümrük mevzuatına uygun bir sepet olur. Ancak gümrüğe girince olmayacak olan olur, neme lazım .. :)))) umarım anlatabilmişimdir .. Yatırım Tavsiyesi Değildir |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (6. sayfa)
-
-
Temu, AliExpress’in muadili mi? -
Muadil derseniz, hepsi birbirinin muadili olur ... :))
Öyle demeyelim de Aliexpres, Banggood, Wish, Amazon tarzında yurt dışı alışveriş sitesi diyelim ..
Sanırım daha doğru bir tabir olur .. :))
-
Referanslı ürün linklerinz için daha uygun başlıklar var. Onları tercih ederseniz memnun oluruz.
Örneğin burası
-
Teşekkürler gözümden kaçmış -
Ben teşekkür ederim ..
-
18 Haziran'da verdiğim siparişi üçe böldüler. Hepsi 25'inde gümrüğe girdi. Bir paket 29 Haziran'da gümrükten çıktı 1 Temmuz'da teslim edildi. Diğer ikisi hala gümrükte. Benden sonra sipariş geçenlerin kargoları bile teslim edildi hala anlayamadım bu nedir. Beklemeye devam artık mecbur...
İlk teslim edilen ürünlerde kargo paketi yırtılmıştı ama Allah'tan dökülen bir şey olmamış. Bunun dışında bir ürün kırıktı iade talebi oluşturdum hemen iade aldılar ürün sizde kalabilir dendi. Birde ürünleri alırken mutlaka boyutlarına bakmak lazım devasa görünen etiketler küçücük çıktı biraz sinir bozucu oldu.
Aylık 5 paket sınırında gümrüğe giriş tarihi mi yoksa çıkış tarihi mi baz alınıyor bilen var mı?
-
-
1 temmuz dan beri bizimkide aynı durumda
gelir herhalde
-
Alıntı
metni:18 Haziran'da verdiğim siparişi üçe böldüler. Hepsi 25'inde gümrüğe girdi. Bir paket 29 Haziran'da gümrükten çıktı 1 Temmuz'da teslim edildi. Diğer ikisi hala gümrükte. Benden sonra sipariş geçenlerin kargoları bile teslim edildi hala anlayamadım bu nedir. Beklemeye devam artık mecbur... Sanırım gümrük işlemlerinde sıralama yok. Benim de 20 haziranda verdiğim sipariş 13 haziranda verdiğimden daha önce geldi. Beklemek en güzel değil ama en doğru hareket :)))
Alıntı
metni:İlk teslim edilen ürünlerde kargo paketi yırtılmıştı ama Allah'tan dökülen bir şey olmamış. Bunun dışında bir ürün kırıktı iade talebi oluşturdum hemen iade aldılar ürün sizde kalabilir dendi. Birde ürünleri alırken mutlaka boyutlarına bakmak lazım devasa görünen etiketler küçücük çıktı biraz sinir bozucu oldu. Boyut konusunda ve ürün içeriği ile ilgili hayal kırıklı yaşayan biraz oldu maalesef. Sanırım heyecanla ürünün fotoğrafına bakarak sipariş verildi. Sağlık olsun .. :) İade de de belirli bir tutara kadar bunu yapıyorlar. Hatta ürünün daha uygun fiyatlısını bulursanız aradaki farkı da kredi olarak ödüyorlar. İade seçeneklerinde var.
Alıntı
metni:Aylık 5 paket sınırında gümrüğe giriş tarihi mi yoksa çıkış tarihi mi baz alınıyor bilen var mı? Normal şartlarda gümrüğe giriş tarihi . Ama gümrük bizim gümrüğümüz işte .. Yatırım Tavsiyesi Değildir yani .. :)))
-
En büyük hangi ebatta kargo kutusu geldi size arkadaşlar? Yani sipariş hacimlerini dikkate alsak bile kaç koliye böleceklerini öyle hesaplayabiliriz.
-
1-2 güne çıakcaktır muhtemelen ... Sona gelinmiş artık .. :)))
-
Sadece ebatı baz almamak lazım. Bazen küçük ürünlerde bile termin süresine göre bölebiliyorlar paketleri.. Denk gelmiştim incik boncuk ürünlerde adet de çok falza olmamasına rağmen 1er gün arayla 2 paket yapmışlardı.
-
Ürünler kargoya verilmeden 1 ürünü iptal etmiştim 1 hafta oldu iade karta yatmadı. Temudan anında para iadesi yapıldı diye mail geldi iade referans numarası da yazıyordu bankaya şikayet kaydı açtım incelediklerini ancak kendilerine herhangi bir iade gelmediğini belirttiler. Şimdi sorun temudan mı bankadan mı ayakla pirincin taşını. -
Öncelikle sıkıntılı süreç için geçmiş olsun. iade ödeme yöntemine değilde kredi olarak hesabınıza yatmış olabilir mi? Onu kontrol ettiniz mi ?
-
Evet ettim orada sadece fiyat farkından aldığım bir kaç TL var zaten sordu iptal ederken ben karta iade seçtim sonrasında da mail geldi xxxx bile biten karta iade ettik eğer yatmaz ise bankanıza iade referans numarası iletebilirsiniz tarzında mail geldi. -
Bankadan aldığınız olumsuz yanıtı Temu MH iletin isterseniz, tekrar kontrol etsinler .. Yaklaşık 4-8 gün sürebiliyor ...
-
İLK AÇILAN ANA KONU LİNKİDİR.
https://forum.donanimhaber.com/temu-indirim-firsat-ve-kampanyalar-ana-konu--158899451
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X