arkadaşlar ben tercih listeme sadece iki okul yazmak istiyorum.araştırdım eledim ve iki okulda karar kıldım.ama puanı yüksek olanı daha çok istiyorum o yüzden onu ilk sıraya yazıcam.diğeriyse ilkinden 40 puan daha düşük bir okul.ilki gelmedi diyelim ikinci tercihin tutmama benim açıkta kalma olasılığım var mı ? 40 puan ciddi bir rakam çünkü bence.ailemde riske girme direkt ikinciyi yaz diyorlar.ilk okul sallantıda çünkü biraz ya gelecek ya da kılpayı kaçacak.siz ne diyorsunuz ?
Riske girme direk ikinci okulu yaz demeleri çok enteresan, ilkini yaz bir.gelmezse ikinciye yerlesirsin.bu işler kısmet biraz, nerden ne çıkacağı belli olmaz.senenin birinde tiplardan birinde boş yer kalmış mesela, 100 bininci bile olan biri yazıp girebilirdi mesela..ayrıca tercih yaparken puana göre tercih yazma.siralamana bak.%30 daha yüksek yerlerden yazmaya başlayıp aşağıdan %20 dusuklere in en azından.garantiye yakın bir iş yapmış olursun.10 bininciysen mesela 7 binlerden başlayıp 12 binlere inebilirsin.ya da garanticiyim diyorsan %30-40 aşağılara da inebilirsin ama o kadar değişecegini sanmam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
sıralama önemli değil.
quote:
Orijinalden alıntı: 58_transporter_58
Riske girme direk ikinci okulu yaz demeleri çok enteresan, ilkini yaz bir.gelmezse ikinciye yerlesirsin.bu işler kısmet biraz, nerden ne çıkacağı belli olmaz.senenin birinde tiplardan birinde boş yer kalmış mesela, 100 bininci bile olan biri yazıp girebilirdi mesela..ayrıca tercih yaparken puana göre tercih yazma.siralamana bak.%30 daha yüksek yerlerden yazmaya başlayıp aşağıdan %20 dusuklere in en azından.garantiye yakın bir iş yapmış olursun.10 bininciysen mesela 7 binlerden başlayıp 12 binlere inebilirsin.ya da garanticiyim diyorsan %30-40 aşağılara da inebilirsin ama o kadar değişecegini sanmam
teşekkür ederim dikkate alıcam
quote:
Orijinalden alıntı: β
sıralama önemli değil.
derken ?
quote:
Orijinalden alıntı: VETBAZİNGA
quote:
sıralama önemli değil.
derken ?
tercih sırasının çok önemi yok ister 1. tercihine yaz istersen 30. tercihine yaz farketmez.
quote:
quote:
quote:
sıralama önemli değil.
derken ?
tercih sırasının çok önemi yok ister 1. tercihine yaz istersen 30. tercihine yaz farketmez.
Tercih sıralaması en dikkat edilmesi gereken hususlardandır.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.
Arkadaşın demek istediği şu: Birisi 400 puan aldı ve x okulunu 1. sıraya yazdı Başkası 410 puan aldı ve x okulunu 10. sıraya yazdı
410 puan alanın diğer 9 tercihi tutmazsa x okuluna o girer. Diğerinin 1. tercihi olduğu için ona öncelik tanınmaz.
Ailenin direkt ikinci okulu yaz demesinin bi mantığı yok yani. Anca şu olur; İki kişinin de puanı tamı tamına aynıdır (virgülden sonraki 5basamak da dahil olmak üzere) o zaman tercih sırası önem kazanır ki o da çok düşük bir ihtimal bence.
quote:
Orijinalden alıntı: sarman29
quote:
quote:
quote:
sıralama önemli değil.
derken ?
Tercih sıralaması en dikkat edilmesi gereken hususlardandır.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.
üstte srgn03 adlı arkadaş sağolsun durumu açıklamış benim açıklamama gerek yok yanlış bilgilendirme olduğunu sanmıyorum. tercih sıralaması sbs de önemlidir öss de çok fazla önemli değildir.transporter adlı arkadaşın da dediği gibi genelde tercihler yapılırken ilk sıralara bizim sıralamamızdan yüksek yerleri yazarız altlara doğru ayrı sıralama ve kesin gelecek yerleri yazarız.
çok teşekkür ederim epey açıklayıcı oldu sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme