Öncelikle merhabalar , tercih konusunda görüşlerinizi almak istedim. MF-3 sıralamam 4090 MF-4 sıralamam ise 5100 . İstanbul içerisinde yaşıyorum . Fakat Ankara'ya taşınmamız gibi bir ihtimal söz konusu.Bu sebepten tercihlerimi Ankara'da yoğunlaştırmak istedim.Öncelikli arzum Bilkent Üniversitesi endüstri veya bilgisayar mühendisliğiydi . Fakat sıralamamdan dolayı bu bölümlerin tutmayacağını düşünüyorum.ODTÜ'ye ise pek sıcak baktığım söylenemez.Edebiyat-tarih-coğrafya gibi derslere olan ilgimden dolayı LYS-3 ve LYS-4 sınavlarına da girdim.TM-1 puan türünde 635. oldum. TM-2 ve TM-3 'lerde 500 küsürlerdeyim.TS puan türünde ise 200 küsürlerdeyim.Fakat TS'den tercih yapmayı düşünmüyorum.Şu an TM-1 puan türünden tercih yapmayı düşünüyorum.Bilkent veya TOBB Üniversitelerinin İşletme-İktisat bölümlerinden birine gitmeyi düşünyorum.Bilkent veya TOBB'a göre veya TOBB'un Bilkent'e göre avantajları nelerdir sizce ? Her ikisinin akademik kadrolarını veya öğrenci profillerinin karşılaştırdığımızda nasıl bir tablo çıkar karşımıza?Hangi üniversiteden alacağım referans ile yurtdışında saygın bir üniversitede eğitim görmem mümkün olabilir ? (Yalnızca burs konusunda TOBB'un daha yüksek rakamlar verdiğini , yurdunun daha güzel olduğunu bilmekteyim.Tabi Bilkent'in kampüsünün TOBB'dan çok daha iyi olduğunu da biliyorum.) Sizce işletme-iktisat gibi bölümleri mi yoksa ODTÜ'nün bilgisayar-endüstri-makine-inşaat mühendislikleri gibi bölümlerini mi yazmalıyım?(İşletme-iktisat düşünmemin temel sebebi bu bölümleri endüsti mühendisliğine daha yakın görmem.) İlgi alanlarımı düşününce edebiyat-tarih gibi alanlara ilgim var.Bunun dışında bilgisayara ve programcılığa ve biyolojiye ilgim olduğunu söyleyebilirim.Yani şu an tam bir belirsizlik içerisindeyim.Kararsız kaldım.Önerilerinize açığım.Şimdiden çok teşekkür ediyorum...