Şimdi Ara

Terios Makyajlandı:Daha çok güven-konfor-şıklık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kompakt Suv segmentinin en çok tercih edilen modellerinden biri olarak dikkat çeken Daihatsu Terios yeni yüzü ile şimdi daha şık ve konforlu. Müşterilerinin ÖTV indirimi avantajından faydalanmasını sağlamak için yeni model yılından önce ithal edilen Yeni Terios, fiyatının yanı sıra standart konfor donanımları ile rakiplerinden bir adım daha önde gitmeye devam ediyor.

Yenilenen Terios, üst düzey konfor donanımlarının yanı sıra, düşük yakıt tüketimi ile de dikkat çekiyor. Üstün yakıt ekonomisi sağlayan Yeni Terios, düşük emisyon oranları ile Daihatsu’nun çevreci araç üretmekteki hassasiyetini gösteriyor.

Yenilenen Terios model yelpazesini de genişleterek 1.3 MT, 1.5 Silver ve 1.5 Gold modellerinin yanı sıra 1.5 Star MT ve 1.5 Galaxy AT versiyonları da seçeneklerin arasına ekledi.

Terios Makyajlandı:Daha çok güven-konfor-şıklık!

Konforda da öncü
    Yeni Terios’da standart donanım olarak eklenen direksiyondan kumandalı müzik sistemi, arka hoparlörler, MP3 bağlantı sistemi, anahtara monte uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu gibi işlevsel konfor donanımları yeni tasarımlı ön panjur ve şeffaf arka stop lambaları sayesinde görsel bir bütünlükle zenginleştiriyor.

Ürün yelpazesine yeni katılan 1.5 Star MT modelinde 235 60 R 16 geniş lastik, araca ekstra kaslı görünüm sağlayan Body kit, Perde hava yastığı, VSC (araç denge kontrol sistemi), TRC (araç çekiş kontrol sistemi), Isıtmalı yan aynalar, Koltuk ısıtıcı (ön sürücü ve yolcu), Bagaj örtüsü, Deri düz vites kolu gibi donanımları standart olarak sunuluyor.

Terios 1.5 Galaxy AT modelinde standart olarak sunulan, VSC, DAC (yokuş aşağı iniş kontrol sistemi) HAC (Yokuş yukarı kalkış kontrol sistemi), Siyah deri koltuk ve Deri görünümlü iç kapı döşemesi gibi donanımlar ile SUV segmentinde beklentilerin üzerinde sunduğu konfor sayesinde yeni bir anlayış getirmektedir.

Segmentinin lider markalarından Daihatsu, SUV modeli Terios’un üstün kullanım özellikleri, sağlamlığı, yakıt ekonomisi ve uygun fiyatlarıyla sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.En pahalı model olan GALAXY nin dâhi şu andaki liste fiyatı 49990 TL!(24 haziran itibariyle)

Ayrıntılı fotoğraflar ve bilgi için:http://www.daihatsuaskina.com/forum/terios-makyajlandi-t545.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 24 Haziran 2009; 16:36:30 >

• Karşılığında ödenecek ücrete bakıldığında piyasadaki en mantıklı SUV bence. Hacmi diğer Daihatsu'larda olduğu gibi küçük (diğer markaların SUV modellerine kıyasla). Fakat zaten Daihatsu'nun uzmanlığı da küçük araç üretme konusundaki 100 yılı aşkın tecrübesiden geliyor. Bence yeni Terios eklenen donanımlar ve makyajı ile çok şık olmuş. Zaten en çok satan Daihatsu modeliydi. Şimdi daha da fazla satacak.

Arabadan beklentim hiçbir zaman 4 çeker olmadığı için ve bir hot-hatch kullanmaya alışkın olduğum için olsa gerek, 1.5 motorlu versiyonunu kullandığımda araç bana ağır geldi. Amaca uygun bir araç kesinlikle ama bana uymuyor.

Not: Bir keresinde X5'in karda patinaj yaptığı yokuşu keçi gibi çıktığına şahit olmuştum Terios'un. İnce taban ve kaliteli kış lastikleri olduktan sonra bu aracı kışın kullanmak çok zevkli olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 9 Haziran 2009; 17:12:38 >

• Arazide çok iyi çekiyor geçen gün gördüm bizim orda bir tepe var adam yeni almış heral orda deniyordu keçi gibi çıkıyordu çok iyiidi ama tabi Kıa sorento gibi olamaz hiçbiri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PASSATSI -- 9 Haziran 2009; 17:25:40 >
  • bence SUV sınıfının en şık en başarılı modellerinden biri. Özellikle boyutları sayesinde şehir içinde kullanımı da çok rahat
  • bunun dizeli gelirse peynir ekmek gibi satar kanımca
  • quote:

Orjinalden alıntı: aadnan

bunun dizeli gelirse peynir ekmek gibi satar kanımca

Dizel olayı şimdilik hayal fakat 3 yıllık garanti kapsamında BRC ye Terios için özel olarak hazırlatılmış LPG kitiyle beraber almak imkanı sunuyor Daihatsu Türkiye şu aşamada...Bu da yeterli ekonomiyi sunuyor bu araç için!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih_Law

quote:

Dizel olayı şimdilik hayal fakat 3 yıllık garanti kapsamında BRC ye Terios için özel olarak hazırlatılmış LPG kitiyle beraber almak imkanı sunuyor Daihatsu Türkiye şu aşamada...Bu da yeterli ekonomiyi sunuyor bu araç için!

Evet LPG olayı çok güzel ama ben istanbul LPG fuarında görmüştüm bagaj epeyce küçülüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlayamadığım bir durum var bu japonlar neden türkiye ye dizel motor getirmek istemiyorlar

subaru impreza , suzuki swift sx4 , honda vs.

nissan kalsa oda getirmezdi ama renault sağolsun
  • Bu arabanın nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum.

Halam 1 yıldır kullanıyor. Arabayı tanıyorum yani.

Asla seri değil. Çok yakıyor. İç mekanı normal. Donanımı zayıf. Yol tutuşu iyi değil. Tek avantajı kar-toprakta fena olmaması.

Kar vs sıkıntı olmayacaksa dolu bir C segmenti araba çok daha mantıklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Bu arabanın nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum.

Halam 1 yıldır kullanıyor. Arabayı tanıyorum yani.

Asla seri değil. Çok yakıyor. İç mekanı normal. Donanımı zayıf. Yol tutuşu iyi değil. Tek avantajı kar-toprakta fena olmaması.

Kar vs sıkıntı olmayacaksa dolu bir C segmenti araba çok daha mantıklı.

İç mekan, yol tutuş ve donanım noktasında iyileştirmeler yapıldığından bahsediyor zaten öncelikle yukarıdaki yazıyı genel olarak okursanız dostum...
  • Okudum zaten.

Ama sadece makyajla özellikle yol tutuşta harikalar yaratacaklarını sanmıyorum. Zaten araba yüksek, asla binek gibi yol tutamaz.

Bence en önemlisi, motor ve şanzıman güncellenmeli. Günümüz standartlarında değil ikisi de. Hem yakıt tüketimi yüksek, hem de performans kötü. Bu ikisinden biri iyi olsa sorun olmaz ama ikisi de kötü.

Donanıma el atmaları da artık bir zahmet lütfen, halamın arabasında MP3 çalar dahi yok.

Bir de imzanız kurallara aykırı, biri şikayet etmeden düzeltirseniz iyi olur.
  • Sn. Polemik,

Araç tercihinde ihtiyaç en önemli etken.

Bu araç minik boyutlu bir 4x4. Asfaltta binek gibi yol tutmaz, sürekli 4x4 olduğu için 2 çeker olanlardan haliyle fazla yakar, 1.5 103 beygir gücündeki motorundan aracın yapısı nedeniyle pek çok eş değer arabadaki performansı alamazsınız. Bunların hepsi doğrudur. Eğer Terios'u, binek araçlar ile karşılaştırırsanız, sonuçlar elbette böyle çıkar.

Ama diğer yandan Terios'u ait olduğu kategoride yani arazi araçları kategorisindeki rakipleri ile karşılaştırırsanız, sürekli 4x4 ve diferansiyel kilidi özellikleri ve hafifliği ile arazide (ağır şartlar olmadığı müddetçe) oldukça başarılı bir araçtır Terios. Küçük boyuları ve yaklaşma açıları hesaplandığında yine, arazide pratiktir. Yakıt tüketiminin yüksekliği ise göreceli bir konu. Terios'dan daha ekonomik benzinli bir arazi taşıtı varsa, ben bilmiyorum (belki Jimny veya Niva olabilir. Belki diyorum ona da, pek araştırmadım)... Geri kalan tüm arazi taşıtları 2-3-4 litre motorları göz önüne alındığında çok daha fazla yakıt tüketecektir. Elbette ki yüksek tork üreten, büyük dizel motorlu SUV'ler ağır arazi koşullarında Terios'dan daha başarılı olacaktır.

Toparlamak gerekirse, Terios, bilindiği gibi, binek araç değildir. Hafif şartlar için uygun bir arazi taşıtıdır ve bence uygun fiyatıyla ve herkesçe kabul görmüş Japon sorunsuzluğu ve dayanıklılığıyla piyasadaki güzel bir boşluğu dolduruyor. Büyük şehirlerde yaşayan ve aracını bir kere olsun araziye çıkarmayan insanlar için bu aracın mantıklı bir seçim olup olmadığı tartışılabilir bir konu olabilir ama köy ve kasabalarda yaşayan insanlar için bence biçilmiş kaftan bu tarz araçlar.

Not: Bu arada web sitenizi çok beğendim. Haftasonu dikkatlice inceyeleceğim. Yeri gelmişken birşey sorayım, imzamızda başka bir web sitesine link vermemiz serbest midir?

Saygılar,
    Umut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 12 Haziran 2009; 10:20:40 >

• Öncelikle söylemek istedim: Blog bana ait değil, siteye üye çok değerli bir abime ait. Blog olduğu için de sorun olmaz diye düşündüm.

quote:

...

Toparlamak gerekirse, Terios, bilindiği gibi, binek araç değildir. Hafif şartlar için uygun bir arazi taşıtıdır ve bence uygun fiyatıyla ve herkesçe kabul görmüş Japon sorunsuzluğu ve dayanıklılığıyla piyasadaki güzel bir boşluğu dolduruyor. Büyük şehirlerde yaşayan ve aracını bir kere olsun araziye çıkarmayan insanlar için bu aracın mantıklı bir seçim olup olmadığı tartışılabilir bir konu olabilir ama köy ve kasabalarda yaşayan insanlar için bence biçilmiş kaftan bu tarz araçlar.

...

Halam aracı sadece asfaltta kullandığı için bu yorumu yaptım. Araba bir kere bile asfalt dışına çıkmayacak. Çoğunlukla şehir içi, bazen de şehir dışı kullanılıyor. Arazi performansı iyidir, bilemiyorum. Çünkü bizimki asfalt dışına hiç ama hiç çıkmayacak.

Arabasını alırken ona çok söylemiştim ama dinlemedi. Mutlaka SUV istedi. Sizin de dediğiniz gibi sadece asfalt kullanımı için ne kadar mantıklı bir tercih olur, tartışılır.

• quote:

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: ulashh1907

quote:

+1

+1
  • arkadaşlar ben bu aracı sevdim ancak size danışmak istedigim konu şu benim 2004 vectra c aracım var 100 bine ulaştık yavaş yavaş degiştirsem diyorum yogunlukla aracı sehır ıcı kullanacagım haftada bır koyde yerim var ona gidecegim senede 20 gün de antalyaya tatile giderim ankaradayım tabiki aile 2+2 4 kişiyiz tavsiye edermisiniz ...terios starı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutlay1

arkadaşlar ben bu aracı sevdim ancak size danışmak istedigim konu şu benim 2004 vectra c aracım var 100 bine ulaştık yavaş yavaş degiştirsem diyorum yogunlukla aracı sehır ıcı kullanacagım haftada bır koyde yerim var ona gidecegim senede 20 gün de antalyaya tatile giderim ankaradayım tabiki aile 2+2 4 kişiyiz tavsiye edermisiniz ...terios starı....

SUV lar içinde değerlendirme yaptığımızda şu sıralar parasını en çok hakeden SUV un Terios;hele de Terios Star olduğunu söyleyebiliriz!!Standartları cidden çok iyi!!Bir de LPG li versiyon alınırsa oldukça ideal bir seçim olur..!Daihatsu kullanıcıları yoğunlukta olarakhttp://www.daihatsuaskina.com/forum/forum.html
    sayfasında buluşuyorlar..Dilerseniz sorunuzu orada paylaşıp daha yoğun bir kullanıcı topluluğunun paylaşımından yararlanabilirsiniz..Bu arada 3,5 yılı aşkındır bir Daihatsu kullanıcısı olarak bu markayla daha nice 3,5 yıllar devirmek niyetindeyim inşaallah!Bu da aracımdan ne kadar memnun olduğuma dair belki size ufak bir ipucu verebilir!!
    Ayrıca ben de Ank.da oturuyorum; Eryaman dayım..
    Dilerim sizi mutlu edecek bir seçim yaparsınız..Hayırlı günler....

• fatih_law dostum bende eryamandayım siz aile olarakmı kullanıyorsunuz dostum ıllakı bende tuplu ıstıyorum sımdıkı aracımda tuplu ancak belkı bılırsınız vectra c bayagı genıs ve konforlu bır aractır o yuzden sınıfları farklı ama konfor.donanım,yakıt yol tutus onemlı mesela uzun yolda 100 km nın ustune cıktıgınızda çekişin düştügünü ses aldıgı yolunda yazılar var bu konuda aydınlatabılırmısın benı simdiden tesekkurler....
  • Evet ailemle yaşıyorum..Dostum özelden mesaj yazamadım size..Hata veriyor..1.Etapta oturuyorum ben..Siz tel.inizi bana özel mesaj atarak paylaşırsanız müsait olduğumuz bir zamanda yüzyüze de tanışırız arzu ederseniz..Hem de bir başka Daihatsu olan benim eski kasa Sirion umla da tanışmış olursunuz..
  • Kullananlar çok memnunlar, açıkcası bende merak ediyorum, bi test sürüşü yapmak lazım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.