Şimdi Ara

TERİOSA ALTERNATİF BULAMIYORUM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. 2007 model yeni kasa 4x4 teriosum var. 50000 km de ve ilk sahibiyim. Bugünlerde arabayı değiştirme güdülerim depreşti. Ancak ne alacağıma karar veremedim, sizlere danışayım dedim. Arabayı satıp üzerine 10000 tl ekliyebiliyorum. 30000 e satsam 40000 tl lik araç alabilirim. CRV, RAV4, Forester, Outlander, Vitara, XTrail, Tiguan, Tucson, Sportage... incelemediğim araç kalmadı. Hiçbirisinin beni memnun edeceğine kani olamadım. Şöyleki; Teriosun tek sıkıntı duyduğum özelliği arka süspansiyonlarının biraz sert olması, dolayısıyla konforunun az olması. Yukarıda saydığım araçların pek bir farkı olmayacak gibi sanki. Bazen diyorumki, boşver 4x4ü, D sınıfı bir araba al, mesela 2009 Avensis paşa paşa bin. Bu seferde azda olsa dağ-bayır gittiğim yerlere gidemiycem, aldığım araç konforlu olacak ama beni kısıtlayacak. 2005-2006 bir RAV4e bakıyorum, hoşuma gidiyor ancak vergisi fazla, yakıtı fazla.. vazgeçiyorum. Bazen diyorum, elindekinin kıymetini bil, 4-5 yıl daha bin... Bu seferde afakanlar basıyor, hep aynı arabayamı binecem diyorum. Velhasıl kafayı yemek üzereyim. 2. el ilanlarının olduğu sitelerde geçiyor ömrüm, beni kurtarın, ben ne yapayım?
    -2004 de makyajlanan ve 2006 ya kadar satılan RAV4 lerden alıp LPG ile bineyim mi?
    -2004-2006 CRV alıp LPG ile bineyim mi?
    -2006 100.000 km de 30000 tlye Outlander Turbo var onu alıp son sahibi mi olayım?
    -2009 Avensis yada SuperB alıp dağ-bayır işini unutayım mı?
    -Oturduğum yerde oturayım mı?
    Ne Yapmalı?...

-Tucson ve Sportage almıyacağımı biliyorum ama:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedekolsun -- 16 Mart 2011; 20:47:17 >

• hilux al, orantılı jant-lastik tak, biraz da yükselt. asfalta geri inmezsin. çok da karizmatik ve az yakan bir aracın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

hilux al, orantılı jant-lastik tak, biraz da yükselt. asfalta geri inmezsin. çok da karizmatik ve az yakan bir aracın olur.

Çoluk-çocuk, şehiriçi, otoban ?
  • CRV yada Xtrail alıp LPG takmak mantıklı gibi.

Yada ek bir ücret eklemeden hrv 4x4 bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedekolsun

quote:

hilux al, orantılı jant-lastik tak, biraz da yükselt. asfalta geri inmezsin. çok da karizmatik ve az yakan bir aracın olur.

işte onlardan hiç birisini yazmadığın için ben de atıp tuttum. az km.de mümkünse makyajlı kasa qashqai dci tavsiye ederim. hondada da toyotada da lpg orta vadede çok verimsiz bir hal alıyor. klasik olacak ama mazottan şaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Yada ek bir ücret eklemeden hrv 4x4 bak

HRV için aracımı niye değiştireyimki. Terios bence daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

quote:

quote:

işte onlardan hiç birisini yazmadığın için ben de atıp tuttum. az km.de mümkünse makyajlı kasa qashqai dci tavsiye ederim. hondada da toyotada da lpg orta vadede çok verimsiz bir hal alıyor. klasik olacak ama mazottan şaşma.

Alıntıları Göster
    quote:

az km.de mümkünse makyajlı kasa qashqai dci tavsiye ederim.

qashqai nin 4x4üne param yetmez. 4x2 araç alırsam D sınıfı binek alırım daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedekolsun -- 2 Mart 2011; 2:55:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hondada da toyotada da lpg orta vadede çok verimsiz bir hal alıyor.

Bunu biraz açabilirmisiniz?

• quote:

quote:

hondada da toyotada da lpg orta vadede çok verimsiz bir hal alıyor.

Bunu biraz açabilirmisiniz?

Alıntıları Göster
    Ben o listede en çok Vitara'yı beğeniyorum. Onun da 5 kapılısı 2.0 motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Ben o listede en çok Vitara'yı beğeniyorum. Onun da 5 kapılısı 2.0 motor.

Alıntıları Göster
    dostum 1 yıla yakındır terios kullanıyorum şirket aracı olarak, daha önce vitara vardı. yakıtı düşünüyorsan kesinlikle vitara alma, 1.6 3 kapılı olanı vardı bende, sürekli 4x4 olması ve aracın ağır olması sebebiyle çok yakıyordu ve çekişi çok kötüydü. terios ona kıyasla daha az yakıyor ve çekişi daha iyi. vitaranın sadece donanımı ve yol tutuşu daha iyi teriosa kıyasla...bence rav4 ve lpg işini görür.toyota motorları lpg ye çok uyumlu oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: geniusatplay

dostum 1 yıla yakındır terios kullanıyorum şirket aracı olarak, daha önce vitara vardı. yakıtı düşünüyorsan kesinlikle vitara alma, 1.6 3 kapılı olanı vardı bende, sürekli 4x4 olması ve aracın ağır olması sebebiyle çok yakıyordu ve çekişi çok kötüydü. terios ona kıyasla daha az yakıyor ve çekişi daha iyi. vitaranın sadece donanımı ve yol tutuşu daha iyi teriosa kıyasla...bence rav4 ve lpg işini görür.toyota motorları lpg ye çok uyumlu oluyor...

Alıntıları Göster
    suzuki diyeceğim ama elemişsin

benim senelerdir beraber ava gittiğim av partnerim 2010 avensis aldı beraber yardırıyoruz dağ bayır sende öyle yap dicem olmucak şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

benim senelerdir beraber ava gittiğim av partnerim 2010 avensis aldı beraber yardırıyoruz dağ bayır sende öyle yap dicem olmucak şimdi

Olmaz tabi, yazık avensise
  • quote:

quote:

valla benim arkadaş yazık mazık demiyor gerçi biraz tuhaf oluyor bizi arazide o araçla gören hafif sayıştırıyor ama yapacak bişey yok fakat arazi dışı yolculukta çok rahat mis gibi

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 2 Mart 2011; 13:18:47 >

• quote:

quote:

quote:

valla benim arkadaş yazık mazık demiyor gerçi biraz tuhaf oluyor bizi arazide o araçla gören hafif sayıştırıyor ama yapacak bişey yok fakat arazi dışı yolculukta çok rahat mis gibi

Alıntıları Göster
    Bende yeni laguna görmüştüm , ormanda futbol topu gibi kayaların üzerinden geçerken altını vurmaması çok enteresan gelmişti.Renault'un modellerinin altı yüksek oluyor birde 1.5 dizel artısı.
    Skoda yeti de olabilir.

• Subaru legacy outback hem d sinifi konforu hemde AWD .Bir önceki kasa impreza stationlarda güzel olur 2.0R AWD otm. vites + lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

Subaru legacy outback hem d sinifi konforu hemde AWD .Bir önceki kasa impreza stationlarda güzel olur 2.0R AWD otm. vites + lpg
    Senin başka araç almayacağın belli. Çok istiyorsan Suzuki Jimmy falan al, artan parayla da x yıllık yakıtını karşılarsın.

Yoksa maceraya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Senin başka araç almayacağın belli. Çok istiyorsan Suzuki Jimmy falan al, artan parayla da x yıllık yakıtını karşılarsın.

Yoksa maceraya gerek yok.

Alıntıları Göster
    uygun fiyata 2. el subaru al, 4x4 sıkıntısı yaşamazsın, ikinci elde de zarar etmeden satarsın, ikinci eli yok diye bilinir ama subaruya binen bir kesim var çok rahat satarsın,
    ayrıca çok sağlam arabalardır, söyle söyliyim izmiri bilen varsa ,siteler urla arası gidiş geliş yolun yanında, düşük bankette yoldan 70-80cm gibi aşağıda, her iki yanda yollar vardır, arkadaşım hatalı sollama yapıp karşıdakine vurmamak için aşağıdaki yan şeride geçti, yani uçtu, sonra da ileriden ana yola çıktı devam etti, yanındaki arkadaşın gözündeki gözlük dışarı uçtu bulamadık, araçta en ufak hasar olmadı sadece gidip alt takımlara ayar yaptırdı kullanmaya devam etti, o zaman çok etkilenmiştim, keşke daha performanslı ve vergi dilimine girmeyen araçlar yapsalar...
    edit: araç subaru outback di,arkadaş ikinci el aldı lpg taktırdı 2.5 gibi bir motoru vardı galiba, ama çok harbi arabaydı, her ne kadar son kasa impreza çirkin olsa da,subaruyu severim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 2 Mart 2011; 14:28:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

uygun fiyata 2. el subaru al, 4x4 sıkıntısı yaşamazsın, ikinci elde de zarar etmeden satarsın, ikinci eli yok diye bilinir ama subaruya binen bir kesim var çok rahat satarsın,
    ayrıca çok sağlam arabalardır, söyle söyliyim izmiri bilen varsa ,siteler urla arası gidiş geliş yolun yanında, düşük bankette yoldan 70-80cm gibi aşağıda, her iki yanda yollar vardır, arkadaşım hatalı sollama yapıp karşıdakine vurmamak için aşağıdaki yan şeride geçti, yani uçtu, sonra da ileriden ana yola çıktı devam etti, yanındaki arkadaşın gözündeki gözlük dışarı uçtu bulamadık, araçta en ufak hasar olmadı sadece gidip alt takımlara ayar yaptırdı kullanmaya devam etti, o zaman çok etkilenmiştim, keşke daha performanslı ve vergi dilimine girmeyen araçlar yapsalar...
    edit: araç subaru outback di,arkadaş ikinci el aldı lpg taktırdı 2.5 gibi bir motoru vardı galiba, ama çok harbi arabaydı, her ne kadar son kasa impreza çirkin olsa da,subaruyu severim

Alıntıları Göster
    bulabilirsen 2.el temiz sorento alabilirsin ha olmadı actıon?

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

bulabilirsen 2.el temiz sorento alabilirsin ha olmadı actıon?

Alıntıları Göster
    Madem 4x4 alışkanlığı var ve arazide de rahat olayım istiyorsunuz, bence Freelander tam size göre. 2004 dizel veya 2005 benzinli alabilirsiniz bahsettiğiniz bütçeye.
    Arazi desen var, karizma desen var, şekil desen var, konforu da yeterli seviyededir.

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/2482257

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/2876294

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/2912779

Bunlara bir göz atabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

dağ bayır mayır farketmez nede olsa o bir toyota

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.